swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Festligt

Kategori: Allmänt

Förra torsdagen var det Saratoga High School graduation. Hela vår familj var där och tittade och gratulerade våra goda vänners son, Linus som tog sin graduation. Oj, vad det var högtidligt och härligt. Graduationceremonin hölls ute på "Saratoga High School  football field", solen sken och läktarna var fullsatta med familj, vänner och kompisar. Studenterna kom marscherande in till nationalsången och killarna var traditionsenligt klädda i blått och tjejerna i vitt. Därefter hölls flera fina tal av några elever innan det var dags för eleverna att få sina "High School Diploma". Sist men inte minst förklarade rektorn dem "fria" och önskade dem lycka till i framtiden, musik spelades och hattar kastades i luften till alla glädjetjut. Underbart!
Någon tappade greppet om sin ballong
Linus är uppe på scen och får sitt Diploma
Lycklig och stolt Linus. You mede it!
Congrats!
Lukas är stolt över kompisen Linus
Sara och Sharon likaså
Men mest stolt var nog föräldrar och syskon, såklart
Hattar i luften, glädjetjut, tutor och musik. Å, ljuvligt!
Föräldrar, vänner och kompisar rusar fram och vill gratulera
Så roligt att få vara med om. Vi hoppas vi får uppleva detta igen nästa år då det är Saras tur.
I fredags hade jag och Kerstin ordnat med en lite avskedsöverraskning till vår vän Monica som flyttar hem i juli. De kom hit och vi startade dagen med en promenad i Saratogabergen. Det var kul att få visa Kerstin och Monica alla de vackra vyer och naturupplevelser man får efter den promenaden. Därefter visste inte Monica vad som skulle hända men vi åkte upp till Savannah-Chanelle winery som ligger ca 10.min. bilresa från mig. Där hade vi en vinprovning och hade turen att vara helt ensamma så vi fick en mycket bra stund med full uppmärksamhet av en mycket trevlig tjej inne på wineryt. Det slutade med att jag blev medlem i deras vinklubb. Så kan det gå! Monica fick välja ut ett gott vin som minne och så köpte vi med oss en flaska rosé för att ha på vår efterföljande pic-nic runt hörnet på wineryt. Vi var ensamma 'även där så vi hade en underbar stund med god lunch, gott vin med endast fågelkvitter och vindens sus i bakgrunden. Nästan overkligt! Härlig dag men vi kommer att sakna Monica grymt mycket.
Sportiga tjejer på promenad i Saratogabergen
Glada vinprovare på Savannah-Chanelle
Här sitter vi och njuter, njuter och NJUTER
Mina fina vänner i en underbar miljö omgiven bland blommor, buskar och vinrankor
Dagen fortsatte sedan med ett välbehövligt frisörbesök och på kvällen samlade vi och två andra familjer för att fira att barnen slutat skolan. Vi åkte till Restaurang "Outback steakhouse" och åt tills vi storknade tillsammans med alla barn. Mycket trevlig dag och kväll! Tack för sällskapet famlljen Johansson och Cagenius!

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Yihaaaaa! Nu har barnen sommarlov.
Lukas på årets första sommarlovsdag kl. 10 på morgonen
Sara däremot sover, sover och sover. Zzzzz.....





I går gjorde barnen sin sista skoldag för det här skolåret. Lukas har avslutat sitt "Freshmenår" och Sara sitt "Juniorår" och jag lämnade in min sista inlämningsuppgift igår. Yihaaa, hurra! Nu skall vi lapa sol, vara aktiva och njuta. På måndag får vi Sverigegäster så då får vi tre som hjälper oss att njuta. Stackars Rikard jobbar några veckor till men vi får försöka skämma bort honom då han kommer från jobbet så han också får en dos av sommar, sol och njutning. Dessutom kan vi njuta och ha extra kul på helgerna då han också är ledig.

Sista skoldagen på Saratoga Highschool är ingenting speciellt. De flesta har sina sista "finals" sluttentor och därefter gå alla hem. Ingen samling eller avslutning förutom för de som är "senior" och tar sin High School graduation. Då är det party, fest och högtidlig ceremoni. I kväll skall vi gå och titta på Saratoga High School graduation. En av våra svenska vänner, Linus, tar sin graduation så vi skall dit och titta och gratulera honom. Skall bli jättekul att få se en riktigt graduation. Vi hoppas dock att vi får vara med om ännu en, nästa år då det är Saras tur.
Häromdagen fick barnen sin "yearbook". Den är beställd och betald redan i augusti då skolan började. !00 dollar får man hosta upp om man vill ha en sådan men den är riktigt fin. Det är en tjock inbunden bok med massa färgbilder och berättelser om vad som hänt under skolåret. Mycket arbete ligger nog bakom denna bok? Sara och Lukas är med på individuella årskursbilder och dessutom i sina skollag i golf. Vilket minne! Nedan kommer ett smakprov.
Årets yearbook
Sara är med på mittenbilden nere till vänster. Den stora bilden är på
den bästa tjejen i laget

Lukas är med på andra bilden nere till vänster. Även här är den stora bilden på den
bästa killen i laget




Igår var det Sveriges nationaldag. Den gick ganska obemärkt förbi om jag skall vara ärlig, men det var en riktigt härlig dag ändå. På morgonen gick jag och tre andra tjejer en powerwalk till grannkommunen, Los Gatos. Där mötte vi upp några andra tjejer (Saratoga housewifes) på Los Gatos café för att inta en härlig amerikansk frukost. Leila som fyllt år i maj blev bjuden enl. vår "Saratoga housewife tradition" och vi hade en mysig och härlig pratstund på uteserveringen. Mätta som skam blev vi också. Innan hemfärd så gick jag och Carina och fönstershoppade för att sedan ta tag i andra halvan av powerwalken i värmen. Totalt blev det nästan en 1.4 mils promenad. Kändes riktigt bra! Väl hemma igen kände jag mig full av energi så jag satte mig och gjorde det sista på min sista inlämningsuppgift och skickade in den. Hurra! Kände mig så lättad, lycklig och lugn. När Rikard kom hem väntade jag med lite skumpa. Nationaldag och att jag var färdig med skolan måste ju firas!

Sommar, sommar, sommar

Kategori: Allmänt

I dag är det den 4 juni och det är ju faktiskt sommar. Känns så overkligt! Här är det inte så markant skillnad mellan årstiderna så ibland får man stanna upp och tänka till. Det är ju sommar, sommar ljuvliga sommar och snart är det sommarlov och semester.


Förra helgen var det långhelg här i USA, Memorial day weekend. Memorial day infaller alltid sista måndagen i maj och är dagen då man hedrar män och kvinnor som dött i nationens tjänst. Dagen är en helgdag, många är lediga från sina arbeten och barnen är lediga från sina skolor. Skönt med en dag extra ledighet, speciellt för Rikard som kom hem från tjänsteresa i Sverige på fredagen. Nu fick han en extra dag att återhämta sig på.
Memorial day weekend var något svalare och lite blåsigare än det har varit på ett tag men det var helt ok. På lördagen hade vi bara en lugn och skön dag. Vi tog en promenad upp i "Freemont Older" medan Lukas var på avslutningslunch med golflaget på Saratoga Country club (som ligger nästan bredvid), uträttade lite ärenden och myste lite med att äta middag på Mexikansk restaurang på kvällen.
Stundvis ser det ut så här


och emellanåt ser det ut så här




Och så här GLAD var jag
Belöningen kommer halvägs, efter några kilometer får man njuta av den här utsikten



På söndagen spelade vi golf på Santa Clara golfbana eftersom jag och Rikard skulle spela partävling där denna helgen (lördagen den 2:a juni). Vi kände att vi ville "spela in" banan innan tävlingen. Härlig golfrunda med hyfsade resultat både för mig och Rikard. Vi fick sällskap av en trevlig man som arbetade som domare (och han såg ut precis som en sådan man ser i alla filmer). Det visade sig vara en mycket trevlig prick som förgyllde rundan. Jättekul!
Memorial day tillbringades också på en golfbana. Vi gjorde en liten utflykt till Monteray och spelade på den fantastiskt vackra banan, Poppy Hills golf course. Vi fick en underbart solig och vacker dag men med en hel del vind på eftermiddagen. Lukas och Rikard spelade bra men jag spelade tyvärr inget vidare. Blev lite "putt" på mig själv! Tröstade mig med att gå in och handla en ny golftröja som "plåster på såren". Det hjälpte faktiskt. Kände mig mycket gladare efter mitt inköp och med ett glas svalkande dricka i eftermiddagssolen på golfbanans terass, innan hemfärd, så kändes livet rättvist igen. Härlig, härlig underbar dag!
Den här skylten fanns på Poppy hills golfbana. Tydligen så får man
en "VIP" parkeringsplats när man blir månadens medarbetare
Gulligt


Lukas på "in action"




Veckan har gått snabbt och vädret har varit helt sagolikt. Jag har simmade några kilometer under veckan, gick några promenad rundor och däremellan lade jag en hel del tid på skolarbete. Har också varit med och firat två tjejer som fyllt år med en härlig lunch på en uteservering i Los Gatos och så hann jag med en 9 håls golfrunda.
I lördags gick ännu en pargolf tävling av stapeln. Vädret var på topp och alla vi tävlande var "taggade" till tusen. Jag spelade rätt så ok och helt plötsligt "lossnade" lite av problemen som jag haft med min sving. Vilken härlig känsla! Rikard spelade inte dåligt men inte heller så bra så att det räckte. Vi kom på tredje och sista plats i de tre priskategorierna: bäste dam, bäste herre och bästa par. Men vad gjorde väl det? Vi hade en härlig runda, fint väder och underbara motståndare. Mellan golfrundan och prisutdelning hade vi ett par timmar hemma vid poolen. Det var 26 grader i luften och lika varmt i poolen. Det var så skönt att lägga sig i solstolen en stund och svalka sig med ett dopp i det lagom tempererade vattnet. Tänk att en badkruka som jag njuter av att bada.Kvällen avslutades med middag och prisutdelning hemma hos paret, Frank. Kerstin blev bästa dam, Steve bästa herre och paret Frank blev bästa par.
Rutigt är rätt i damligan


Rikard "in action"


Steve "in action"


Lars "in action" i bunkern på hål 18
Killen som också gjorde en Eagle på ett par 4 år. Strålande!



Igår söndag hade vi en gemensam middag med fyra andra familjer hemma hos familjen Johansson. Det var en sorts "avskedsmiddag" för familjen Bonnier och Familjen Cagenius som flyttar hem i slutet på juni och en chans till att träffas innan vi andra åker på semester och får gäster. Vi hade en så mysig eftermiddag och kväll tillsammans i solen där barnen badade i poolen och spelade spel medan vi vuxna åt gott, pratade, pratade och pratade. Det är sorgligt att de båda familjerna lämnar oss men förhoppningsvis kommer vi att hålla kontakten även om vi är på olika håll och fortsättningsvis i Sverige. Lycka till i Sverige, vi kommer att sakna er här borta!
Leila (i blått) och Eva (i grönblommigt) lämnar oss i
juni för hemflytt till Sverige.
Vi kommer att sakna er här tjejer



Idag startade jag dagen med en powerwalk i bergen tillsammans med några andra tjejer. En timme efteråt så öppnade sig himlens portar och regnet vräkte ner. Det är en mellandag med moln och regnskurar. Det känns så skönt och det är sannerligen välbehövligt (både för växtligheten och för inomhus "fix"). Trots att vi har mestadels bra väder här så är det svårt att få lust till att göra saker inomhus då det är så fint ute men, med regnet kom också lusten till att greja inomhus. Stryka, tvätta, städa och baka känns helt plötsligt väldigt lockande men först och främst måste jag prioritera bort det för att avverka en inlämningsuppgift. I skrivande stund tog jag en paus från den då inspirationen saknas men nu får jag snart återgå. Måste bli färdig.
Barnen har också "sista rycket" i skolan. De har finals (slutprov) i alla ämnen måndag - onsdag och sedan är det slut. Tänk vad ett år har gått fort, snart är det sommarlov.