swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Som vanligt och lite till

Kategori: Allmänt

Oh, ja!  Nu har våra små älsklingar kommit hem. Det är underbart härligt, roligt och mysigt och föräldrahjärtat klappar lite extra. ♥ Nu är allt som vanligt, och lite till då vi har en gäst i huset, nämligen Fanny, Saras kompis. Allt har gått bra för tjejerna när de reste hit, på egen hand, i varsit flyg med mellanlandningar på olika ställen. Men de landade med bara ett par timmars mellanrum så det var smidigt att hämta upp tjejerna i San Francisco. På lördag kväll kom även Lukas hem, lycklig och glad över att ha haft en härligt rolig spanska resa. (sonen ville dock inte posera på kort). Vi är så glada att ha barnen hemma igen och nu har vi ungdomar x 3 i huset att njuta av. 
 
Vi njuter också av vanliga dagar med skola, jobb, aktiviteter och umgänge men också av vår och väldigt vackert väder. Det är underbart! Man vill helt enkelt inte vara inomhus. Fanny sa idag: "Åh, jag vill inte tillbaka till Sverige och det tråkiga vädret där hemma, det är såååå skönt här". Fåglarna kvittrar som aldrig förr, många blommor och träd står i knopp och blom och folk går mer lättklädda och de flesta njuter. Kanske inte pollenallergikerna? Vet inte riktigt statusen på det men tycker mig se någon form av pollen på bilrutan. Tack och lov är vi i vår familj (än så länge) förskonade från allergier och kan njuta, njuta och njuta av våren. 
Spexiga tjejer. Trots att de borde vara trötta efter lång resa
Kärt återseende efter 1 1/2 år. Fanny & Sara
 
Några bilder från en promenad i Freemont Older här om dagen
Härliga vyer
Katarina, mitt promenadsällskap njuter av den vackra utsikten
Just nu. VÅRKÄNSLOR. Många blommande träd
 
Mer vårkänslor då det blommar även på marken
 
En bild från stranden i Santa Cruz där vi var i helgen
Så vackert
Och en underbart härlig dag
Fanny njuter av solen och värmen
Det blev dock varmare än vi trott så jag fick slänga av mig lite
kläder en stund och ta chansen att få lite sol, även på magen
 
 

Tyst, tomt och annorlunda

Kategori: Allmänt

Barnen är bortresta på semester. Oj, vad tyst och tomt det blev. Inte för att de för sådant liv i vanliga fall men det blev bara så tomt, annorlunda och konstigt. Jag och Rikard har endast oss själva att tänka på. Det känns mycket märkligt. Det är bara att så sakta men säkert inse att våra barn börjar bli stora, snart vuxna. Sara blir 18 år i September och Lukas 16 år i maj. Herregud vad tiden går och det är svårt att inse att de är så stora som de är och att de klarar sig utan oss ibland, till och med att resa på egen hand. Stort, riktigt stort för mamma och pappa och säkert ganska stort för dem själva också? Sara åkte iväg redan förra tisdagen den 12/2 och Lukas åkte på självaste "alla hjärtans dag" 14/2. Det är alltså en vecka sedan Lukas åkte idag och lite drygt en vecka sedan Sara åkte. Tiden går så fort! Barnen verkar ha det toppen på sina respektive semestrar så jag och Rikard bara "är" och njuter av att våra barn har det bra också njuter vi som tusan av att vi äntligen, äntligen är friska. Lycka är glada barn och att vara frisk! Lycka är också att få tillfälle och kunna njuta av "lugn och ro". 
 
 
I fredags satte vi oss i bilen för att åka norr om San Francisco på en liten trip utan en direkt plan. Vi ville passa på att åka till ställen som barnen kanske inte uppskattar lika mycket som oss, så vi packade bilen med lite av varje och och även golfbagarna (i fall vi skulle få tillfälle till det). Det var mycket trafik så vi kom faktiskt inte så långt på fredagen utan bestämde oss för att köra in en bit österut för att ta in på hotell och fortsätta bilturen morgonen därpå. Vi hamnade på hotell i lilla staden Santa Rosa där vi vilade upp oss, åt gott och hade det bra. Hotellet var inte riktigt så bra som vi önskat och tänkt oss men det blir vad man gör det till och vi hade det mysigt ändå. 
 
Lördag morgon startades med en frukost på ett franskt bageri. Allt såg så gott och lockande ut och jag som inte är så förtjust i sötsaker blev sugen på en croissant med blåbärsfyllning som jag åt med stor aptit och njutning. Till detta färskrostat kaffe och goda bagels. Mums! Härlig start på dagen. Därefter fortsatte bilfärden nordväst för att ta oss ut till kust sträckan norrut. Oj, vilka vackra vyer. Vi njöt av utsikten och stannade efter några timmars körning för lunch på hotellet "Sea Ranch Lodge" där vi satt och samlade alla intryck, njöt av god lunch, havsdoft och vacker vy. Vi hade tänkt att övernatta om det fanns rum men tyvärr var stället fullbokat så vi körde tillbaka och hemåt. Samma vackra vyer i några timmar till. Sagolikt. 
 
 
 
 
 
 
 
En den av utsikten uppifrån Sea Ranch Lodge. Någonting med miljön, hotellets arkitektur och omgivningen kändes lite som Norrland längs kusten vid bottenviken eller kanske västkusten? Kan det vara hemlängtan? Njaaa....
 
 Sea Ranch Lodge sett nerifrån havet. (Ligger ca. 4 timmar norrut hemifrån Saratoga) 
 
Efter några timmars körning kände vi återigen att vi behövde en paus, frisk luft och en chans att njuta av den fina dagen. Solen sken och det var ca. 20 grader. Vi stannade vid Tomales bay Oyster Company ( ligger mellan Bodega bay och Point Reyses station) där de har ostronodlingar. Vilken tur att vi hade både pic-nic filt, vinglas och en flarra skumpa i vår medhavda pic-nic korg. Yeeey! Det blev en en härlig timme i solen med ostron och skumpa till tonerna av bra musik. Stället var proppfullt med glada pic-nic njutare och stämningen var hög denna härliga lördag eftermiddag. Lagom till ostronen var uppätna och skumpan var slut kom några tunga tjocka moln som gjorde att det blev något kyligt och ett tecken på att det var dags att åka vidare. 
 
 
 
 
 
På väg hemåt så hade kände vi oss trötta och fick plötsligt lite stadslängtan. Kan ha varit då vi kört en hel dag i "ingen mans land" med bara vackra vyer runt omkring oss, skogen och havet. Kanske blev vi lite skogstokiga? Vi bestämde oss för att boka hotell i San Francisco över natten. Sagt och gjort. Hotell bokades men när vi väl kom till "fina" hotellet, efter långa köer över Golden Gate så fanns det inget rum till oss och hotellet var fullbokat. Suck, dubbelsuck! Där stod vi långa i ansiktet. Jag hade bokat samma datum..... i mars. Snopet. Trötta och hungriga bestämde vi oss för att ta en timmes körning hem i stället för att jaga rätt på ett annat hotell. Sagt och gjort. Vi styrde hemåt. Hungriga som vi var siktade vi in oss på Italienska "Aldos café" i Los gatos för en god, snabb och läcker middag. Tror ni inte de stängde tidigt just den kvällen? Suck. Ingen tur, bara otur. Det fick bli "Five guys burgare" till middag hemma i soffan. Det satt fint det med. Inte så lyxigt men gott, välbehövligt, mättande och ganska mysigt ändå, på hemmaplan. 
 
Efter en god natts sömn var vi pigga och glada igen. Rikard skuttade upp och gick ut och sprang medan jag låg kvar i sängen och funderade på dagens utflykt. Efter en liten stunds fundering bestämde jag att vi skulle ta en tur till ljuvliga Carmel och till Monteray (där vi faktiskt aldrig varit i centrum trots att vi bott här i tre år) . Det blev några timmar på stranden i Carmel med medhavd lunch, en tur på piren och i staden Monteray samt en god middag och en golfrunda på närliggande Pacific grove. Det var molnigt och lite kyligt men vi hann också med en springtur på 4 km längs havet. Frisk luft, vackra vyer och motion. Trötta, kalla men lyckliga körde vi hemåt efter en härlig helg fylld av vackra vyer, upplevelser, god mat, motion, golf och kvalitetstid tillsammans var till ända. Life is good! 
 
 
 
Min middag en kväll med pinfärsk Dungerness crab, räkor, Risotto och crabcakes. Lite annorlunda
skaldjurstallrik om man jämför med de man får på västkusten. Annorlunda smak, mindre salt och helt
annat upplägg. Vad gör oljan där? Men, det var gott. Inte så gott som hemma på västkusten men 
gott ändå. Dungerness crab är jättegott. Man får ta seden dit man kommer
 
Monteray pier och lite till sett från springtur på stranden
Point Pinos light house 
Fyren i Pacific grove är tydligen identisk med fyren i San Diego. Tvillingfyrar. 
Vi spelade med en äldre herre som bott många år i Pacific groove och fick mycket information om det 
ena och det andra. Jättetrevligt 
 
 
Utsikt från en del av de sista 9 hålen
 
Utsikt från Tee på 18:e hål Fantastiskt vackert men vi frös verkligen de 9 sista hålen. Vinden var kall
och det var molnigt och endast 11 grader. Härlig golfrunda trots kyligt väder 
 
Nu är det torsdag och dagarna bara springer iväg utan att något speciellt egentligen händer. Rikard jobbar och jag har en del saker som måste göras som jag tagit tag i. Det finns alltid massor att göra. Det är något jag ofta funderar på. Hur blir det så? Kanske för att man vill ha det så? Tror att de flesta människor är skapta för att känna sig betydelsefulla och vill ha något meningsfullt att göra. Men, jag har också haft tid till en mysig tjejlunch här hemma med härliga väninnor, sprungit några löprundor, storstädat och idag har jag spelat en härlig golfrunda med Kerstin och två glada, pensionärsherrar i solen. Riktigt trevligt. Och inte blev det mindre trevligt av att golfrundan toppades med en "kall" och en clubsandwich i solen. Oh, la, la. Ibland är det bara så bra.
Gott, gott i gott, gott. Och inte smakade det mindre gott av att solen
gassade på oss
 
Kvällarna är lugna, väldigt lugna och vi är trötta, väldigt trötta. Hur kan det komma sig? Är det lugnet efter stormen som var med vår influensa i kombination med att vi "får lov att ta det lugnt" kanske? Vad vet jag? Vi sover som två små grisar i alla fall. 
 
I morgon, fredag kommer Sara hem. Yippey! Hon har haft en härlig semester i Stockholm hos min syster med familj som kombinerats med en lyxhelg i Göteborg med fint hotell, massa god mat och där Sara träffat både kompis, tjejkusinerna, farbror med fru, morbror med fru och farmor och farfar. En intensiv semestervecka där hon shoppat, njutit av svensk mat, semlor, svenskt godis, sina underbara småkusiner (Stella 10 mån. och Filippa 2,5 år) och massa annat som jag med spänning väntar på att få höra mer om snart. I morgon kommer inte bara Sara utan även en svensk kompis, Fanny som Sara lärde känna här (Fanny bodde ett år här). Tjejerna kommer i morgon men med olika plan ca. 2 tim. emellan och Lukas kommer hem på lördag.Nu blir det livat i luckan här hemma igen och allt blir som vanligt och lite till med en gäst i huset. Älskar när allt är som vanligt.  Nu känns det som vi har haft lugn och ro här hemma tillräckligt. Nu vill vi att barnen skall komma hem. Vi längtar! 
 
 
 

Happy Valentines day

Kategori: Allmänt

Idag är det kärlekens dag så visa lite extra omtanke och kärlek till dina nära och kära! Jag tycker inte att det behöver vara något materiellt som blommor, smycken eller choklad utan ta chansen att ge kramar, säg uppskattande ord och bara var lite extra snäll mot någon / några kollegor på jobbet, granne, vän, favorit kassörskan på mataffären, barnen, föräldrar, syskon eller make / makan just för att du tycker om och uppskattar personerna. ♥♥♥ Tänk att så lite betyder så mycket. Vi är barnfria så här på alla hjärtans dag men har inte planerat in någonting och alla restauranger är nog fullbokade? (läste någonstans att det var den populäraste restaurangbesöksdagen idag). Det har varit full fokus på barnen och deras resor men nu är de iväg och har det bra så nu får se hur vi myser och firar dagen? I går när jag var på mataffären så fanns det hur mycket olika Valentines tårtor, bakelser och kakor som helst men cupcakes är verkligen den stora grejen här. Glömde tyvärr mobilen i bilen så jag kunde inte fota men här kommer några lånade exempel (de ser onekligen läckra ut). 
 
 
 
 
 
 
I dag har vi gått upp i ottan här igen (03.00) för idag var det Lukas tur att få lufta sina vingar och åka iväg på spanskaresa till Cuernavaca i Mexico. Alla skulle samlas på flygplatsen 04.30 så det blev ännu en tidig morgon.  Det känns verkligen lite konstigt att ha vinkat av båda barnen då de åkt på sina respektive resor. Tomt och konstigt men jag är glad att de har fått möjlighet att åka, ha roligt, utvecklas, få erfarenhet och bara ha det bra. 
 
Igår var det en härlig dag med mycket vår i luften. Solen sken och temperaturen klättrade upp till 19 grader. Även om jag känner mig rätt så krasslig fortfarande (det blir ett litet snäpp bättre varje dag) så kände jag mig tvungen att ge mig ut på en promenad för att njuta av vädret och våren som har gjort entré med alla blommande träd, krokus och påskliljor.  Sagt och gjort. Jag ringde en kompis och fick självklart sällskap på en liten hike till villa Montalvo County park. Det är en liten trail genom i skogen på 3.2 km men med en rejäl stigning halva vägen. Belöningen blir den fantastiska utsikten när man kommer upp. Underbart! 
 
Längs trailen finns små skyltar med kloka meningar. Denna 
kommer ungefär efter 2/3 sträcka då man gått upp, upp och upp och är 
rätt så trött och svettig. Gulligt va?
 
Det blommar så fantastiskt vackert så vårkänslorna får sig ett spel
 
I tisdags var det fettisdagen och då hade jag lyckan att få gå bort på semlefika hos en väninna, Mia. Vi var 28 barn och vuxna som fick komma på världens mysigaste eftermiddagsfika med nybakade semlor, kakor och nybryggt kaffe hos bästa Mia och hennes dotter Ellen. Oj, så fint hon de hade gjort det och oj, så gott det var. Kommer alltid att minnas detta semlefika på fettisdagarna framöver. 
 
 
 
Förutsättningarna finns för en underbar dag då det lovas sol med temperaturer kring 20 grader. 
Happy Valentines Day! 
 
 
 
 
 

Fjärilar i magen

Kategori: Allmänt

Idag har jag lite fjärilar i magen. Det är sk. "mamma-oro-fjärilar" som gör sig till känna. Vi har varit vakna sedan 5 i morse då Sara skulle iväg med ett flyg 8.10. Hon flyger till Sverige på semester, alldeles själv, för första gången. Hon skall till Stockholm där hon skall hälsa på min syster med familj och blir borta i 11 dagar. Jag är egentligen inte så orolig, framförallt för att hon själv verkade cool lugn. Skönt! Men visst reser jag med i tankarna och hoppas på att allt skall fungera bra, att hon får en skön resa utan komplikationer och att det helt enkelt blir en rolig upplevelse. Det är ju än dock en lång resa. Just nu sitter Sara på flyget till New York där hon sedan byter plan till Stockholm men tyvärr har hon ganska ont om tid mellan avgångarna. Fördelen är att hon har en business biljett till Sverige (lyx som jag aldrig fått prova på) och kommer att vara snabbt ute ur planet (hem får hon dock åka på vanlig biljett). Hon löser det säkert galant men oj, vad jag tänker på henne. Det är nog alltid lite jobbigt som förälder att skicka iväg sina barn, att skiljas från dem och låta de "flyga med egna vingar"?
 
 
Medan Sara sitter på flyget till Sverige förbereder jag också (både mentalt och materiellt) för att låta Lukas få resa iväg själv och lufta sina vingar. Lukas skall åka till Cuernavaca i Mexico på en spanska resa som anordnas av skolan (Sara var på samma resa förra året). Lukas åker i arla morgonstund på torsdag och är också borta i 10 dagar så nu är det lite att fixa med hans packning och saker han behöver ha med sig. Nu skall jag iväg och handla lite "bra att ha saker" såsom solskydd, mediciner och present till värdfamiljen. Packa får han göra själv. Jag försöker låta bli att lägga mig i (förutom några tips) men tror det är bra att barnen får packa sina väskor själv och ta ansvar för det man packat ner (och ev. glömt att packa ner). Sara hade en jätterolig resa  till Cuernavaca förra året där de fick göra massa roliga utflykter, ha spanskalektioner varje dag, träffa nya vänner och lära känna en mexikansk familj. Hon lärde sig mycket spanska och blev sannerligen en erfarenhet  (eller flera) rikare. Cuernavaca är tydligen en fantastiskt trevlig stad så det blir säkert skoj men givetvis så är jag lite fundersam och orolig för vad det är för värdfamilj och om de är snälla, trygga och trevliga, men de är de säkert.
 
Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt. ~ Albert Einstein
 
I dag är det Fettisdagen. Jag skall inte baka några semlebullar (då jag inte har plats för en endaste bulle i frysen) men utan semla blir jag inte.
Jag och alla andra svenska "Saratoga housewifes" med barn har blivit inbjudna till Mia (också en svensk Saratoga housewife) på Semlefika. Mia har bakat och bullat upp för fika i eftermiddag. Å, vad jag ser fram emot en god semla och en mysig pratstund. Dagens höjdpunkt! 
 
 
 
 
 
 

Nu får det vara nog

Kategori: Allmänt

Usch och fy vilken seg förkylning vi har åkt på. Nu tycker jag att det får räcka! Känner mig deppig över att inte orka med något. Försöker se det positivt och tänka att det kunde varit värre men det är svårt. Sara är nästan frisk men fortfarande ovanligt trött, Lukas är än så länge frisk (hoppas, hoppas han klarar sig från detta) men jag och Rikard är fortfarande långt ifrån friska. Vi rosslar, hostar och är ovanligt trötta. Jag har dessutom ont i öronen, luftrören och är jättetäppt i näsan. Det är väl bara att försöka härda ut och vila. Tråkigt och segt men välbehövligt! 
 
I lördags var jag och Rikard ute och spelade golf med goda vänner. Jag kände mig hyfsat bra och ville så gärna spela. Känns ju inte som golf är så betungande och en mils promenad och frisk luft kan väl inte vara så farligt, kände vi. Det var en iskall morgon och hela banan var täckt i vintervit skrud, så vi fick snällt vänta ca. 1 timme innan vi tilläts att gå ut och spela (de vill inte släppa ut spelare på frusna greener då de kan bli förstörda). Under våra tre år här i Kalifornien har det aldrig varit en vinter med så här kalla nätter, så här ofta som det varit i år. Spelet gick toppen för min del så jag kände mig så himla glad men det tog på krafterna och jag fick ett litet bakslag i förkylningen som toppades med en migränattack på kvällen. Söndagen blev därför väldigt lugn. En snabb shoppingrunda med Sara och sedan liggläge resten av dagen. Förflyttade mig mellan soffa, solstol och säng. Idag, måndag känns det tyvärr inte mycket bättre men nu är jag så trött på att känna mig orkeslös så jag skall försöka orka med en liten promenad i solen. Sol och D vitaminer kan ju aldrig bli fel. Tror helt säkert att det påskyndar läkningsproocessen. 
 
Iskall lördag morgon och hela golfbanan var vit. Vackert
 
Firar att jag spelat så bra. Å, vilken härlig känsla! 
 
 
Från det ena till det andra. Frost på natt och morgon
men solen värmer gott några timmar senare.
En stund i solstolen på eftermiddagen är aldrig fel
'
Och nu ser det ju ut att bli en fantastisk vecka. 
Hurra! 
 
 
 

Happy

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag. Bästa dagen på hela veckan. Yop, ei, di, yop, ei, da, tra, la, la, la, la! Så, känns det. Om det säger er någonting? Vi vaknade till en grå morgon med en och annan regnskur. Inget väder att tralla åt men man kan ju tralla åt andra saker. Lukas kom hem igår eftermiddag med den glädjande nyheten om att han kom med i golflaget. Det är något att tralla åt. Yeeey! 
 
I morse när jag körde barnen till skolan i duggregnet så spelades lite skön musik på radion. Det var "Prince" med låten "kiss" som var populär när jag var yngre. Yeeeey! Ni kan tro att "mamsen" diggade. Barnen suckade, skrattade och utbrast "Oh, my gooood, vilken musik"! Jag retades lite extra med barnen och diggade extra mycket och visst fick vi oss alla tre, ett gott skratt såhär en fredagsmorgon, innan skolan. Det blir helt enkelt inte roligare än man gör det till! För er som inte har en aning om vilken låt jag pratar om. Klicka på länken nedan! 
http://www.videoscache.com/prince-and-the-revolution-kiss-video-lyrics/816/ och sedan filmade Sara även mig när jag satt och diggade. Tyvärr kunde jag inte ladda upp filen så jag får återkomma med den lille snutten. 
 
Efter att ha lämnat barnen till skolan så blev jag upphämtad här hemma av väninna för att ta en mysig frukost på Starbucks. Man blir lite fascinerad av hur populärt Starbucks är här. Kan inte riktigt sätta fingret på vad skillnaden är mot svenska kaféer men det är på något sätt annorlunda. Kan det vara för att det är så avslappnat och för att vem som helst springer in i vad man än har på sig, såsom träningskläder, jobbkläder eller mysoverall. Där sitter pensionärer, arbetskamrater,kompisar eller någon ensam själ och pluggar, jobbar, läser tidningen, äter frukost, fikar, umgås eller bara springer efter träningen eller skolan för att ha något gott. Eller kan det vara för att jag är så avslappnad och avstressad nuförtiden? Vad vet jag? Skön stämning är det i alla fall och vi konstaterade att det helt klart finns en djupt rotad amerikansk Starbuckskultur. Vi fick också i oss lite smått och gott och hade helt enkelt en mysig fredagsmorgon med lite tjejsnack. Bra start på dagen. Efter den starten kan ju inte mycket gå fel så fredagens matshopping gick som en dans. 
 
Gott och mysigt
 
På vägen hem (vid ett rödljus) sitter en kvinna och dricker sitt morgonkaffe i bilen, i en porslinskopp. Det är också så vanligt här. Alla åker omkring med sina kaffekoppar, stora, små, porslin, papper, stål, ja, allt möjligt. Man tar sitt kaffe och åker iväg helt enkelt. Dessutom gör man mycket annat i farten såsom, läser tidningen vid rödljus, sminkar sig, rakar, sig, kammar sig osv. Det är fascinerande att iaktta människor i farten. Man kan inte låta bli att dra på smilbanden. Och jag kunde inte låta bli att fota. Tror ni hon kände sig iakttagen? 
 
 
Nu blir det inte mycket mer vettigt gjort idag. Jag känner mig fortfarande långt ifrån frisk och har ont i bröstet, snörvlar och hostar så kroppen och knoppen behöver nog vila. Klok som jag är (ibland) lyssnar jag till kroppen och har intagit viloläge denna fredagseftermiddag. Ser fram emot en härlig fredagmyskväll med familjen, god mat och kanske lite godis. Sedan får det bli en tidigt kväll och förhoppningsvis en god natts sömn för jag och Rikard skall upp i arla morgonstund och spela golf med goda vänner. Tra, la, la, la, la. Det kommer att bli trevligt. Det lovas sol i morgon så jag hoppas på en härlig golfrunda i härligt väder och som pricken över i:et får vi härligt sällskap. 
 
En stund sénare.....
 
Oooops. Blev inte så mycket familjemys då båda barnan är på vift eller skall på vift. Ja, ja...det blir vad man gör det till. Så glad att barnen har skoj! Sara har rummet fullt av tjejkompisar och öronbedövande skrattsalvor gör så att jag och Rikard flyr till sovrummet för att få en liten lugn stund (dock blir det inte mycket dämpning). Lukas däremot håller sig ute med kompisar men kommer hem i kväll till middag. Sara skall äta middag ute med kompisar. En tonårsförälders dilemma är att aldrig kunna planera en kväll riktigt (speciellt inte på helgerna) men så länge barnen har roligt så har vi också roligt. Så glad att de har fina vänner! 

Veckans utmaning

Kategori: Allmänt

I skrivande stund känner jag mig lite ynklig och tycker faktiskt lite synd om mig själv. Det får man väl lov att göra ibland? 
 
I lördags kom Rikard hem från Sverige och med sig i bagaget hade han lite godsaker (vilket alltid är lika roligt) men det hade också smugit med sig en kraftig förkylning. Den hade kanske kommit härifrån redan innan? Oavsett var den kom ifrån så var Rikard ganska däckad hela helgen och likaså Sara som också blev förkyld. I måndags kväll hade förkylningsbakterierna attackerat även mig så igår, tisdag fick jag helt enkelt bädda ner mig med min feber och ständigt rinnande näsa. Usch, vad man känner sig ynklig! Det var längesedan jag hade en så här kraftig förkylning och det känns som jag fått den "manliga varianten" (alla vet väl hur dåliga män blir)? Hostar, snörvlar och känner mig allmänt matt men i dag är det något bättre (men mycket långt ifrån bra). Det hade varit bättre om det var bra!  Det känns i alla fall som om jag blir lite klokare med åren då jag nu insett att det inte hjälper med något annat än att ta det lugnt och vila sig i form. Det är en av veckans utmaningar, att bli frisk och vila sig i form. 
 
Den andra utmaningen den här veckan gäller Lukas. Han har "try outs" i golf som innebär golftävlingar för uttagning till skolans golflag. I måndags spelade han en 18-hålsrunda som inte gick så himla bra (inte jättedåligt heller) men det är många duktiga killar som slåss om platserna. I tisdags spelade han en 9-håls runda som gick bättre och idag, onsdag är det sista dagen och det är en 9 - hålsrunda som spelas. Därefter läggs "scoren", antal slag ihop (på alla rundorna) och därmed avgörs vilka tolv som har bäst score och platsar i "Saratoga High School boys golfteam". Sara var med i skolans tjejteam i år och förra året och Lukas kom med förra året också så nu håller vi tummar och tår för att det går vägen i år också. Go Lukas go! 
 
Mammas "lille pojk" (som faktiskt är bra mycket längre än mig nu). 
 
Bilden är tagen i lördags på hål nr. 11 då vi var ute på en träningsrunda med bekanta. Ungdomarna mumsade på ett hamburgermål och "mammorna" svalkade sig med en "god kall". Lördagslyx! 
 
Den tredje utmaningen blir att hålla förkylningsbakterierna från Lukas som klarat sig undan dem (peppar...peppar). Han flyger till Mexico nästa torsdag och det vore så skönt om han slapp bli sjuk nu, precis innan avfärd. Det blir en utmaning att bita i då 3/4 delar av familjen är drabbade! 
 

Söndagskul

Kategori: Allmänt

I söndags morse kom Rikard upp efter att ha legat i viloställning och marathonsovit (förkyld och jeleg)  sedan han kom hem i lördags. Han ville hemskt gärna åka på superbowlparty (som han var inbjuden till hos några bekanta) och se "Superbowl" matchen mellan Baltimore Ravens - San Francisco 49:ers. Matchen började 15.30 och det kändes som varenda människa skulle se den. Det var ganska tyst på gatorna (trots en fin och solig dag) och på en del garageuppfarter stod mängder med bilar där folk förmodligen hade samlats för "superbowlparty". Rikard och de andra killarna hade en mysig stund framför tv:n med alla "de rätta tillbehören". Matchen var tydligen väldigt spännade de sista timmarna men tyvärr (och till mångas besvikelse) förlorade San Francisco 49:ers med 34-31, till Ravens.
 
Jag tittade inte på matchen utan åkte upp till vingården, Pichetti med några andra tjejer. Solen sken och det var en härlig dag, även om det var något kyligt. Det visade sig vara perfekt att åka upp till vingården denna dag då det var Superbowl och vi hade nästan stället för oss själva. En av tjejerna, Helen hade fyllt år så vi firade henne med pic-nic i Pichettis trädgård, sång och rosa champagne. En tjej i personalen på Pichetti winery kom ut och öppnade skumpan med en sabel. Vilken känsla! Vi hade en härlig dag men framåt 5 snåret, när solen gått ner så blev det så kallt så vi var tvungna att bege oss hemåt. Vi fortsatte dock att mysa lite hemma medan killarna kollade klart på matchen. 
 
Sol men endast 14 grader
Vinprovning på Pichetti
F.v. Ulrika, Kattis, Ursula, jag, Helene och Ilona
 
 Som följdes av pic-nic med skumpa & födelsedagssång
Pannkaksätande, söta barn på Pic-nic som fick sällskap av
gårdens påfågel
 
Påfågeln är riktigt modig då det inte är för mycket folk
 
 Pichettis första skumpa. Riktigt lyckad
Födelsedagsflickan, Helene
 
 Skumpan öppnades med sabel
 Katjiiiing
 
Angelina t.v. fick till uppgift att springa fram med ett glas för att rädda de dyra dropparna.
Det fixade hon galant! 
 
 Yeeeeey
 
Dagens "söta" blev en liten "raw food" tårta med nötter och annat gott i gott, gott. Den ser nästan 
lite nyttig ut, eller hur? 
 
 
En härlig dag! 
 
 
 

Supersöndag

Kategori: Allmänt

Rikard kom hem igår eftermiddag efter en vecka i Sverige så vi tycker att det är en mysig supersöndag då hela familjen är samlade. Tyvärr har Rikard dragit på sig en superförkylning och Sara är inte heller kurant men de får försöka kurera sig så gott det går. Inte mycket att göra åt! 
 
Supersöndag = superbowlsöndag. Idag är dagen med stor D här i USA. Det är superbowlsöndag och det har det pratats om hela veckan på tv och radio. Det är en stor dag och ALLA verkar vara intresserade av amerikansk fotboll. Det sägs att dagen då superbowlmatchen äger rum har blivit en inoficiell helgdag för amerikanerna och då kanske ni fattar hur "stort" det är här. Det är en dag då man, oavsett samhällsklass samlar ihop familj och vänner och bänkar sig framför tv:n med mat och goda drycker. Superbowl innebär att det är final i amerikansk fotboll och det brukar vara drygt 100 miljoner tv-tittare. Eftersom det är så många tittare finns en gigantisk annonsmarknad där företagen förra året betalade 3,5 miljoner dollar för 30 sekunders reklamtid under finalen. Reklamen blir i vissa fall lika omskriven som själva matchen. Det gäller också halvtidshowen, i år med sångerskan Beyonce. Det är också helt galna biljettpriser så skall man se matchen live kostar det en rejäl slant, med biljetter för 25 000 kr. 
Rikard skall se matchen tillsammans med några andra killar, äta gott och kanske njuta av ett par öl? Jag har startat dagen med ett stenhårt pass på gymmet så i eftermiddag skall jag slappa och ha det bra ute i solen. Jag skall inte se matchen utan åka upp till en vingård där vi är medlemmar, Pichetti winery, för att hämta våra kvartalsviner, njuta av en vinprovning och en pic-nic i solen tillsammans med ett gäng andra tjejer. Skall bli härligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Källa:
http://www.nbcbayarea.com
http://www.dn.se/sport/super-bowl--en-nationell-helgdag

Vårkänslor

Kategori: Allmänt

Nu är det verkligen dags att öka tempot på träningen och att leva ännu mer nyttigt. Januari har varit lite av en mjukstarts månad men nästa vecka är det dags att lägga i en högre växel och strama åt kaloriintaget. Oj, vad det är lätt att sväva ut! Det känns som om detoxkuren gav motsatt effekt och istället för att börja äte mindre och nyttigare (då man ändå var ett par kilo lättare) så blev det lite mer man skulle "unna sig" när man fick äta igen. Dessutom har jag åkt på någon liten förkylning den här veckan så träning har jag varit försiktig med och som grädde på moset så blir det alltid lite slarvigare mat när Rikard är bortrest. Usch! Jag får ta tag i det där igen på måndag. Sagt och hört den förut? 
 
Träning har det som sagt blivit ont om den här veckan men jag har i alla fall spelat lte golf i den underbara Kaliforniensolen. VÅRKÄNSLOR. I torsdags och fredags var det riktigt varmt med en het sol, dock endast 20 grader men det kändes, som vanligt bra mycket varmare än så. Solen värmer så gott. Oh, la, la! 
 
Idag är det lördag och det skall bli ännu en fin dag. Jag och Lukas skall åka iväg och spela golf. Lukas behöver träna för nästa vecka är det "try outs" till skolans golflag och sen när vi kommer hem i eftermiddag så är förhoppningsvis maken hemkommen? Vi längtar! Men, först lite lördagslyx med fukost på sängen.
Spring valley golf course ligger så otroligt vacker, omgiven av berg
Kortärmat och kjol = Vårkänsla
Här sitter vi och svalkar törsten, räknar poäng och pustar ut efter en otroligt härlig golfrunda i solen
F.v. Kattis, jag och Kerstin
 
Första glassen i år = Vårkänslor
 Glassen intogs i eftermiddagssolen i torsdags eftermiddag medan jag väntade på att
bilen skulle få sig väldigt välbehövlig skönhetsvård med "extra allt" 
 
Det var värt att vänta på. Bilen blev så fin efter en timmes ut och invändig tvätt
Aaaaaaaah. Mera vårkänslor.