swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Tyst, tomt och annorlunda

Kategori: Allmänt

Barnen är bortresta på semester. Oj, vad tyst och tomt det blev. Inte för att de för sådant liv i vanliga fall men det blev bara så tomt, annorlunda och konstigt. Jag och Rikard har endast oss själva att tänka på. Det känns mycket märkligt. Det är bara att så sakta men säkert inse att våra barn börjar bli stora, snart vuxna. Sara blir 18 år i September och Lukas 16 år i maj. Herregud vad tiden går och det är svårt att inse att de är så stora som de är och att de klarar sig utan oss ibland, till och med att resa på egen hand. Stort, riktigt stort för mamma och pappa och säkert ganska stort för dem själva också? Sara åkte iväg redan förra tisdagen den 12/2 och Lukas åkte på självaste "alla hjärtans dag" 14/2. Det är alltså en vecka sedan Lukas åkte idag och lite drygt en vecka sedan Sara åkte. Tiden går så fort! Barnen verkar ha det toppen på sina respektive semestrar så jag och Rikard bara "är" och njuter av att våra barn har det bra också njuter vi som tusan av att vi äntligen, äntligen är friska. Lycka är glada barn och att vara frisk! Lycka är också att få tillfälle och kunna njuta av "lugn och ro". 
 
 
I fredags satte vi oss i bilen för att åka norr om San Francisco på en liten trip utan en direkt plan. Vi ville passa på att åka till ställen som barnen kanske inte uppskattar lika mycket som oss, så vi packade bilen med lite av varje och och även golfbagarna (i fall vi skulle få tillfälle till det). Det var mycket trafik så vi kom faktiskt inte så långt på fredagen utan bestämde oss för att köra in en bit österut för att ta in på hotell och fortsätta bilturen morgonen därpå. Vi hamnade på hotell i lilla staden Santa Rosa där vi vilade upp oss, åt gott och hade det bra. Hotellet var inte riktigt så bra som vi önskat och tänkt oss men det blir vad man gör det till och vi hade det mysigt ändå. 
 
Lördag morgon startades med en frukost på ett franskt bageri. Allt såg så gott och lockande ut och jag som inte är så förtjust i sötsaker blev sugen på en croissant med blåbärsfyllning som jag åt med stor aptit och njutning. Till detta färskrostat kaffe och goda bagels. Mums! Härlig start på dagen. Därefter fortsatte bilfärden nordväst för att ta oss ut till kust sträckan norrut. Oj, vilka vackra vyer. Vi njöt av utsikten och stannade efter några timmars körning för lunch på hotellet "Sea Ranch Lodge" där vi satt och samlade alla intryck, njöt av god lunch, havsdoft och vacker vy. Vi hade tänkt att övernatta om det fanns rum men tyvärr var stället fullbokat så vi körde tillbaka och hemåt. Samma vackra vyer i några timmar till. Sagolikt. 
 
 
 
 
 
 
 
En den av utsikten uppifrån Sea Ranch Lodge. Någonting med miljön, hotellets arkitektur och omgivningen kändes lite som Norrland längs kusten vid bottenviken eller kanske västkusten? Kan det vara hemlängtan? Njaaa....
 
 Sea Ranch Lodge sett nerifrån havet. (Ligger ca. 4 timmar norrut hemifrån Saratoga) 
 
Efter några timmars körning kände vi återigen att vi behövde en paus, frisk luft och en chans att njuta av den fina dagen. Solen sken och det var ca. 20 grader. Vi stannade vid Tomales bay Oyster Company ( ligger mellan Bodega bay och Point Reyses station) där de har ostronodlingar. Vilken tur att vi hade både pic-nic filt, vinglas och en flarra skumpa i vår medhavda pic-nic korg. Yeeey! Det blev en en härlig timme i solen med ostron och skumpa till tonerna av bra musik. Stället var proppfullt med glada pic-nic njutare och stämningen var hög denna härliga lördag eftermiddag. Lagom till ostronen var uppätna och skumpan var slut kom några tunga tjocka moln som gjorde att det blev något kyligt och ett tecken på att det var dags att åka vidare. 
 
 
 
 
 
På väg hemåt så hade kände vi oss trötta och fick plötsligt lite stadslängtan. Kan ha varit då vi kört en hel dag i "ingen mans land" med bara vackra vyer runt omkring oss, skogen och havet. Kanske blev vi lite skogstokiga? Vi bestämde oss för att boka hotell i San Francisco över natten. Sagt och gjort. Hotell bokades men när vi väl kom till "fina" hotellet, efter långa köer över Golden Gate så fanns det inget rum till oss och hotellet var fullbokat. Suck, dubbelsuck! Där stod vi långa i ansiktet. Jag hade bokat samma datum..... i mars. Snopet. Trötta och hungriga bestämde vi oss för att ta en timmes körning hem i stället för att jaga rätt på ett annat hotell. Sagt och gjort. Vi styrde hemåt. Hungriga som vi var siktade vi in oss på Italienska "Aldos café" i Los gatos för en god, snabb och läcker middag. Tror ni inte de stängde tidigt just den kvällen? Suck. Ingen tur, bara otur. Det fick bli "Five guys burgare" till middag hemma i soffan. Det satt fint det med. Inte så lyxigt men gott, välbehövligt, mättande och ganska mysigt ändå, på hemmaplan. 
 
Efter en god natts sömn var vi pigga och glada igen. Rikard skuttade upp och gick ut och sprang medan jag låg kvar i sängen och funderade på dagens utflykt. Efter en liten stunds fundering bestämde jag att vi skulle ta en tur till ljuvliga Carmel och till Monteray (där vi faktiskt aldrig varit i centrum trots att vi bott här i tre år) . Det blev några timmar på stranden i Carmel med medhavd lunch, en tur på piren och i staden Monteray samt en god middag och en golfrunda på närliggande Pacific grove. Det var molnigt och lite kyligt men vi hann också med en springtur på 4 km längs havet. Frisk luft, vackra vyer och motion. Trötta, kalla men lyckliga körde vi hemåt efter en härlig helg fylld av vackra vyer, upplevelser, god mat, motion, golf och kvalitetstid tillsammans var till ända. Life is good! 
 
 
 
Min middag en kväll med pinfärsk Dungerness crab, räkor, Risotto och crabcakes. Lite annorlunda
skaldjurstallrik om man jämför med de man får på västkusten. Annorlunda smak, mindre salt och helt
annat upplägg. Vad gör oljan där? Men, det var gott. Inte så gott som hemma på västkusten men 
gott ändå. Dungerness crab är jättegott. Man får ta seden dit man kommer
 
Monteray pier och lite till sett från springtur på stranden
Point Pinos light house 
Fyren i Pacific grove är tydligen identisk med fyren i San Diego. Tvillingfyrar. 
Vi spelade med en äldre herre som bott många år i Pacific groove och fick mycket information om det 
ena och det andra. Jättetrevligt 
 
 
Utsikt från en del av de sista 9 hålen
 
Utsikt från Tee på 18:e hål Fantastiskt vackert men vi frös verkligen de 9 sista hålen. Vinden var kall
och det var molnigt och endast 11 grader. Härlig golfrunda trots kyligt väder 
 
Nu är det torsdag och dagarna bara springer iväg utan att något speciellt egentligen händer. Rikard jobbar och jag har en del saker som måste göras som jag tagit tag i. Det finns alltid massor att göra. Det är något jag ofta funderar på. Hur blir det så? Kanske för att man vill ha det så? Tror att de flesta människor är skapta för att känna sig betydelsefulla och vill ha något meningsfullt att göra. Men, jag har också haft tid till en mysig tjejlunch här hemma med härliga väninnor, sprungit några löprundor, storstädat och idag har jag spelat en härlig golfrunda med Kerstin och två glada, pensionärsherrar i solen. Riktigt trevligt. Och inte blev det mindre trevligt av att golfrundan toppades med en "kall" och en clubsandwich i solen. Oh, la, la. Ibland är det bara så bra.
Gott, gott i gott, gott. Och inte smakade det mindre gott av att solen
gassade på oss
 
Kvällarna är lugna, väldigt lugna och vi är trötta, väldigt trötta. Hur kan det komma sig? Är det lugnet efter stormen som var med vår influensa i kombination med att vi "får lov att ta det lugnt" kanske? Vad vet jag? Vi sover som två små grisar i alla fall. 
 
I morgon, fredag kommer Sara hem. Yippey! Hon har haft en härlig semester i Stockholm hos min syster med familj som kombinerats med en lyxhelg i Göteborg med fint hotell, massa god mat och där Sara träffat både kompis, tjejkusinerna, farbror med fru, morbror med fru och farmor och farfar. En intensiv semestervecka där hon shoppat, njutit av svensk mat, semlor, svenskt godis, sina underbara småkusiner (Stella 10 mån. och Filippa 2,5 år) och massa annat som jag med spänning väntar på att få höra mer om snart. I morgon kommer inte bara Sara utan även en svensk kompis, Fanny som Sara lärde känna här (Fanny bodde ett år här). Tjejerna kommer i morgon men med olika plan ca. 2 tim. emellan och Lukas kommer hem på lördag.Nu blir det livat i luckan här hemma igen och allt blir som vanligt och lite till med en gäst i huset. Älskar när allt är som vanligt.  Nu känns det som vi har haft lugn och ro här hemma tillräckligt. Nu vill vi att barnen skall komma hem. Vi längtar! 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: