swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Julfrid

Kategori: Allmänt

Julfrid i huset. Jag sitter i sängen med min andra kopp kaffe. Rikard har åkt till jobbet för länge sedan och barnen har nu ett välbehövligt jullov. De poängterade tydligt i går kväll, att de ville sova länge idag. Sara och Lukas har haft kämpiga dagar sista veckan då de har haft "finals" som betyder sluttentor i alla ämnen, vilket har inneburit en del plugg med repetitioner av allt de lärt sig under höstterminen. Sara har haft en del annat som projekt och filminspelning som skall lämnas in. Nu kan de små liven pusta ut. De har jullov till den 6 januari. Underbart! 
 
Sara och Lukas
 
Igår kväll berättade jag att städning av huset stod på min "måste göra lista" idag och då tyckte både Sara och Lukas att jag skulle städa......tyst. :) Jag får väl knacka på deras rum vid lunchtid och börja be dem ordna upp sina rum (så att det ser respektabla ut) för i dag får vi nämligen Sverigegäster. 
 
Det har varit ännu en kall natt men fördelen är då att det blir en fin dag. Solen skiner redan ute och det vore underbart att få välkomna våra gäster med en sol i Saratoga. Vii har haft en del gäster sedan vi flyttade till USA och vi har en tradition med att servera skumpa och jordgubbar till alla anländande gäster och så blir det även idag. Det vore så skönt att kunna bjuda på sol vid ankomsten (om de hinner hit innan solen går ner)?
 
Sara kom hem igår lättad och glad över att ha jullov och med
nyinvesterad skoltröja
Familjen Pettersson anländer idag (Rikards bror med familj)
Bilden är tagen i Las Vegas då de var här för 2 år sedan.
Vi längtar och väntar! 
 
Nä, nu sitter jag här med tredje koppen kaffe. Lukas är vaken nu (trots sovmorgon). Han kom in med påfyllning av kaffe till mig och han skall tydligen iväg och träffa några kompisar om ett par timmar. Nu känns som jag borde göra ett ryck om jag skall hinna med stor städning, bäddning av gästsängar och lite "groceryshopping".
 
Önskar en en helg med njutning av glögg, julmusik och julfrid, så här dan, före dan, före dan, före dan, före doppardan! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jul är kul

Kategori: Allmänt

Dagarna bara rusar iväg och jag faschineras lite över hur fort tiden egentligen går. December går alltid snabbare än snabbast och det är knappt så man hinner med att bara njuta av allt man borde njuta av. Julpynt, glögg och julefrid. Granen har i alla kommit på plats likaså julpyntet men julbak hoppar jag över.Jag har hittat Nyåkerspepparkakor här och till min stora lycka säljer Ikea jättegoda lussebullar. Vem behöver baka när det finns så gott att köpa? Näe, då lägger jag hellre krut på andra saker. Julgranen tar man in tidigt här i USA. Många gör det helgen efter Thanksgiving. Vi tog in vår gran förra veckan och faktum är att jag tycker om den här tidiga traditionen. Hemma har vi alltid tagit in vår gran dagen före julafton och vi har hållt hårt på de traditionerna men allt eftersom vi bott här i USA så kommer den in tidigare och tidigare för varje år. Den här tidiga traditionen skall jag definitivt fortsätta med då det är nu man vill njuta av gran och jul. Efter jul kan den lika gärna åka ut på en gång för då vill man ha vår och börja det nya året ljust, fräscht och granfritt. Så får det bli! 
 
Vädret har varit varierande, precis som det brukar vara här i Kalifornien vintertid. Några dagar med regn och kring 12-16 grader och nu har vi iskalla mornar med frost (för andra dagen i rad) men på dagen blir det strålane sol och den värmer så gott ( i morse när jag körde barnen till skolan kom en kille gående i shorts, Californiadude). 
 
Det regnade rejält ett par dagar förra veckan. Bra städ och shoppingdagar
 
Tjejerna är helt slut efter X antal shoppingtimmar en eftermiddag. Just den här eftermiddagen var det
fokus på en klänning till Sara som skulle på Winter formal bal. Men det skötte tjejerna själva medan
vi andra hade fokus på julklappar
 
Lussebullar från Ikea. Jättegoda
Fika vid poolen en december eftermiddag
 Poolview en tidig decembermorgon
Kaffe i morgonsolen i söndags
 
Änglatrumpeten blommar fortfarande
 
Frostmorgon i morse
 
Tur att kära mamma stickat yllestrumpor till oss. De värmer gott om fötterna inomhus 
 
Barnen klär julgranen
 
Lite julpynt från San Francisco
 
 Å, vad fin den blev
 
 
En kväll var jag på glöggmys hos Ursula (t.h). Då överraskade Mia (t.v) med att glida in i full Luciaskrud
och en bricka med nybakade lussekatter. Så fint Mia!
Tack för en trevlig glöggmyskväll Ursula! 
 
 

Thanksgiving weekend 2012

Kategori: Allmänt

Oj, vad längesedan jag bloggade nu. Såg att det sista inlägget jag gjorde var 21/11. Nu skall jag försöka komma ikapp så jag börjar ungefär där jag slutade.
 
I år firade vi Thanksgiving hemma hos familjen Johansson tillsammans med familjen Segerborg, (precis som det låter så var vi tre svenska familjer). "The Johanssons" hade ordnat en fantastisk klassisk middag med kalkon och alla de rätta tillbehören. Vi två andra familjer hade lyxen att bara behöva bidra med lite dricka till maten. 
Å, så gott det var och oj, så mysigt vi hade det! Tack än en gång familjen Johansson! 
 
Värdparet, Staffan och Carina
 
Jag, Katarina och Carina
 
Håkan, Staffan och Rikard
 
Håkan tar sig an kalkonen 
 
 
Vädret var helt fantastiskt hela Thanksgiving helgen, torsdag -söndag
 
Dagen efter Thanksgiving (på fredag) var det den så kallade "Black Friday" här och det är årets största rea dag i USA. Vi begav oss iväg till San Francisco fredag - lördag och fick sällskap av familjen Segerborg. Vi åkte inte dit för att jaga rea varor, utan för att njuta av staden och ha en liten lillsemester. Denna fantastiska stad bjöd på sol, värme och julstämning. Dagen efter Thanksgiving går nämligen startskottet för julpyntning i USA. 
 
Vi började dagen med ett stopp uppe vid Twin Peaks, som är stadens utsiktsplats
 
Family Segerborg
 
 
Family Pettersson
 
Jag är lycklig över att det är klarblått och inte så blåsigt denna dag. Är det inte fantastiskt vackert?
 
 
Sedan fortsatte färden mot stan, gata upp och gata ner. Klockan var bara kring 10 på morgonen dagen
efter Thanksgiving så gatorna var ganska tomma. Tur för oss! 
 
Lunchpaus med en kall öl på terassen på terassen till Cheesecake factory med
Union Square i bakgrunden
 
Union Square
Alla barnen utanför vårt hotell 
 
Pepparkakshus inne på ett hotell
 
Sara och Ida inne på hotellet
 
Den årliga grantändningen på Union Square en ljummen fredag kväll. Vackert! 
 
 
På lördag morgon blev det en härlig och lång powerwalk i en nyvaket San Francisco. Solen sken och
det var så pass varmt så det räckte med en t-shirt. Efter promenaden satt en härlig frukost med
ett glas Mimosa till fin fint. Lördagen fortsatte med shopping, shopping och shopping för oss 
tjejer medan killarna lapade sol och tittade på folk. Underbar lillsemester i en underbar stad