swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Barnen nöjda = jag nöjd

Kategori: Allmänt

Ångest över att känna mig så onyttig! Ännu en sådan där dag då jag känner att jag inte gjort någon direkt nytta men barnen är nöjda så då får väl jag känna mig nöjd? Träna och göra lite nytta kan jag göra x flera i veckan! Körde tjejerna (Sara och hennes kompis) till Great America där de skulle tillbringa dagen. Det är en stor nöjes och vattenpark. Har inte varit där själv än men Sara säger att det är jätte häftiga åkattraktioner och man kan även ta med sig badkläder för det är en kombinerad vattenpark.http://www.cagreatamerica.com/index.cfm

Jag, Sara och Kristina i väntan i utanför Great America

Så jag stannade till där en stund eftersom vi lovat att köpa sä
songs pass för båda våra barn (Då är mamma såååå snäll, men sedan kan jag gärna avvika så fort som möjligt om man frågar barnen).I år skall vi ju vara här en stor del av sommaren så vi tänkte att det blir nog skoj att kunna åka dit några gånger? Så otroligt mycket folk en timme efter öppning! Var kommer alla människor ifrån? Fick i alla fall köpt det vi skulle. Billigt! 54.99 dollar för en hel säsong. Jämför med Liseberg så är detta rena rama fyndet!
Åkte sedan vidare på sonens begäran (ibland blir man förvånad)! till ett shoppingcenter med mest outlet butiker, Great mall.
Lukas hade önskemål om några nya Vans skor som han hade siktat in sig på. Det är ett riktigt trevligt mall men idag var det tok mycket folk. Slutsats: Alla som inte åkt bort på minisemester skulle på nöjespark eller ägnade sig åt shopping på sin lediga dag! Det var dessutom SUPER MEMORIAL SALE i nästan varenda butik. Mycket fint och stora fyndmöjligheter men jag orkade inte riktigt. Jag kan ju åka dit en vardag då det knappt är något folk och på gott och ont så har jag vant mig vid att ha det luftigt och nästan köfritt, så det är inte roligt att gå en helg då alla andra är där. Men, man får ju offra sig ibland när barnen vill åka, gilla läget och hänga med. Lukas hittade inte heller de skor han ville ha men var nöjd ändå. Han fyndade ett par Skullcandy hörlurar och var mer än nöjd med det!! Jag hittade lite kläder till min käre man som jag hoppas han blir glad över? (han har så sällan tid och ork att springa i affärer) så köper inte jag så blir det inte mycket nytt! Vi hade också en jätte mysig lunch tillsammans på Fresh choice.
Himla bra lunch ställe som barnen älskar! Man får plocka hur mycket sallad man vill och sedan finns det soppa, pizza. pasta och ett dessertbord med ljuvliga mjukglassar samt frukt. Bara att hämta så länge man orkar äta! Fräscht, gott och mycket prisvärt! Nöjda med dagens fynd och tok mätta i magen åkte vi hem.
Min STORA grönsakstallrik & bakpotatis. I bakgrunden på min ser man Luks lilla grönsakstallrik. Å, andra sidan hämtade han mat flera ggr. Ni ser den "spännande" tallriken med ostsås, pizzaslice & tomatsås. Hmmmm....
Sist men inte minst, mjukglass som man inte kunde låta bli, tyvärr!



Efter lite handling av mat på vår lokala mataffär Safeway,  så pysslade jag ute med mina örter så det kom i jord. Blev en liten mysig "ört hörna" på våran köks trappa. Hade gärna velat köpa lite snygga krukor och lite annat snyggt till dem men nöjde mig med det jag hade. Det duger!
Det blir lite annorlunda när man bor så här och hyr hus. Man kan inte köpa allt nytt och massa grejer. Vi skall ju hem en gång också och får betala för allt extra vi skall ha med oss hem. Så vi får nöja oss med det enkla och det fungerar alldeles utmärkt! Så mycket grejer man har hemma som man inte har någon nytta av och så mycket man slänger! Man blir varse om vilken materialist man är när man flyttar så här över hela jordklotet och bara har med sig det nödvändigaste samt bara köper det man absolut behöver i inredningsväg (och lite till) . Ganska skönt!  Vi klarar oss bra och saknar inget men det kanske är för att man vet att det är tidsbegränsat?
Idag blir det Biff stroganoff och ris till middag som serveras med saltgurka och en fräsch sallad till.
Älskar biff stroganoff! Det är en av de bättre vardagsrätterna tycker jag! Denna stroganoff hade jag i frysen. Så skönt att ha lite mat som är färdigt och så man bara kan koka något till. När jag gör ex. grytor och lasagne gör jag alltid en trippelsats. En som vi äter direkt, en som vi värmer senare samma vecka och en som jag slänger in i f rysen och som vi oftast äter när Rikard är på tjänsteresa. Så skönt att ha och inte jobbigare att göra en sats. Prova om ni inte gjort det innan! Jag tappar alltid lite gnista när det gäller matlagning när Rikard är ute och reser. Vet inte varför men det är bara så att han fattas till bords och det känns inte lika roligt att laga middag då. Kan verkligen förstå hur svårt det måste kännas i ett singel kök!
I väntan på att Sara kommer så vi kan äta middag ihop så skall jag faktiskt ta mig i kragen och ge mig ut på en löprunda. Så längesedan sist nu men nu är det bara att övervinna latmasken och springa!
Grund recept på biff stroganoff

Grädden kan uteslutas om man vill göra en vardagsvariant. Jag brukar hälla i ett par burkar passerade tomater istället (för det mesta) för jag gillar tomatsmak. Dundrar alltid på med kalvfonden (som vi importerar från Sverige) också för att få extra fyllig smak och sen kan man ju mixtra själv med att lägga till och dra ifrån med smaker! Ex. på goda tillägg kan vara: vitlök, färsk hackad persilja, cayennepeppar (om man gillar sting).
Ris och en krispig sallad till är himla gott!
  • 500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff)
  • 1 st gul lök el.ett par charlotten lökar
  • ca 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2,5 dl grädde
  • 4 msk kalvfond

Gör så här:

Skär köttet i 1 cm breda strimlor. Hacka löken

Värm upp en gryta med margarin eller smör på medelhög värme.

Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och låt det stekas tillsammans.

Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden (tomaterna) och kalvfonden.

Låt steka på svag värme i grytan helst under lock, i ca 10 minuter. Helst längre för mustig smak. Fyll på med vatten om det kokar bort vätska? Blir dundermört om det får puttra en bra stund!

Smaka av med salt.

Det är också himla gott att ta oxfilé som kött, grädde och simsallabim har du en härlig bjudrätt. Bara tt variera tillbehören!

 

♥ ÅSa

Memorial day

Kategori: Allmänt

Här är helgdag på måndag. Memorial day. Den helgdagen infaller alltid den sista måndagen i varje månad och innebär egentligen att man tänker på och hedrar dem som dött i nationens tjänst, dvs. de som varit amerikanska soldater i armen och omkommit. Det är en stor helg här och många passar på att resa på en liten weekend trip eftersom det är en 3 dagars ledighet. Det känns som lördag idag. Ni i Sverige har ju er härliga långledighet framför er med Kristi flygaredagen och nationaldagen.
Det har varit en riktigt lugn och skön söndag. Härligt ibland att bara ta det lugnt, mysa omkring i pyjamasen i alldeles för många timmar, sörpla kaffe och ännu mer kaffe, äta lite extra god frukost och bara vara. Vet inte riktigt vad man gör men timmarna går fort sådana dagar. Barnen njöt också, skypade med kompisar och spelade spel. Dagen bjöd på klarblå himmel, 23 grader men ganska blåsigt tyvärr! Det har varit en blåsig vår i år!
Men inget ont som inte har något gott med sig! ÄLSKAR att hänga ut tvätt. Det är en sådan härlig känsla att ta in slät tvätt som luktar friskt och gott. Jag har varit ute och kört några svängar och uträttat lite ärenden.  Kom bl.a. hem med lite färska örter och jord så nu har jag och mina gröna fingrar något att pyssla med i morgon. Doftar så härligt med alla örter och det känns så hemtrevligt att ha dem på köks trappan. Jag satte mig en stund i trädgården och pustade samt funderade på i vilka krukor jag skulle sätta ner mina nya, doftande och gröna vänner och då fick jag en litet telefonsamtal. Det var Tina.
- Hej Åsa. Kommer du över på lite aptitretare innan middagen?
- JAJAMEN! Å, så underbart när man är ensam hemma och få komma bort en stund! (annars också) men det känns extra lyxigt när man är ensam. Cyklade snabbt över och blev bjuden på lite gott vitt att dricka samt lite drink tilltugg. Härligt!  Jag som känt mig lite slö och slapp idag fick genast ny energi och cyklade hem och lagade en god middag till en trio med hungriga tonåringar. Gjorde lite extra festligt med massa levande ljus, skön musik och fin dukning. Barnen åt och tyckte det var gott. (tack och lov) Men det tog högst en kvart och sen så var det inte kul att sitta och prata med mig. Sara har en kompis här i kväll som skall s ova över och de hade andra planer än att hänga hemma. Ett, tu, tre så skulle de över till en killkompis (och Lukas fick hänga med). Kors i taket! Nu sitter jag alltså här ensam,  allena och lite orolig  i soffan. Kan liksom inte slappna av när de är ute och ränner. Är det så här det kommer att bli i många år framöver?
Bloggar, lyssnar på musik och försöker njuta av att vara ensam hemma och bara tänka på mig själv en stund så här en söndag kväll. Bara att gilla läget och göra det bästa utav det hela! Tyckker i allafall att nedanstående låt är en riktigt mysig humör kick!

Älskade mamma

Kategori: Allmänt

♥ Morsdag i Sverige


Här har vi redan firat morsdag i USA. Man får ta seden dit man kommer! Har bott långt ifrån min mamma de närmsta 22 åren så jag har nästan aldrig kunnat fira henne på riktigt. Åka över med en blomma eller äta morsdag middag ihop. Tror inte att vi lyckats pricka in det en endaste gång sedan jag flyttade hemifrån. Det är sådant som blir så påtagligt sådana här dagar och man är så långt borta från sina nära, kära och älskade. <3. Tack och lov för att skype finns! Det är ett himla fint sätt att kunna hålla kontakten, se varandra, kunna visa saker och ting men framförallt så känns det som man kommer varandra närmare än telefon. Underbart! Startade min morgon med att ringa mamma på skype för att gratulera (eftermiddag i Sverige då det skiljer 9 timmar). Det känns så gott i hjärtat och jag saknar henne verkligen! Mamma, pappa och min syster med familj var här för några veckor sedan. Efter det känns det bara som jag saknar dem alla mer och mer!
♥Love you mum! ♥You´re the best! ♥
♥ Åsa

Gräsänka igen

Kategori: Allmänt

Nu är jag gräsänka igen! Rikard åkte precis iväg på tjänsteresa till Sverige och är borta några dagar. Skönt att det inte är så länge denna gång!
I går hade jag en "fixar dag". Gjorde inte så mycket nytta egentligen men startade dagen med bergspromenad, helg handlade, tvättade, körde Sara och en kompis (som skulle ut och äta lite middag på en hamburger restaurang, på bio och därefter till high school där de skulle gå på Saratoga high´s egen Oscars gala). Hon är upptagen med sitt liv, hinner och vill helst inte vara med oss en fredag kväll.
När Rikard kom hem så åkte vi ner till Los Gatos.
En varm och solig eftermiddag = nercabbat
Hamnade på Enotecha, http://www.enotecalastoria.com. Det är en jättemysig vinbar och ligger ca 5 km härifrån i down town, Los Gatos. Kände bara att jag ville mysa med min man en stund och sitta och prata i lugn och ro. Har knappt hunnit prata med Rikard på hela veckan då han jobbat så mycket. Han har haft telefon möten några nätter och på morgonen nästan direkt när han stigit upp. Däremellan har han varit så trött när han kommit hem från jobbet så han har bara ätit middag och somnat. Så är det ibland (ganska ofta)! Vi hade i alla fall en himla mysig stund där med gott vin och en liten ostbricka med kallskuret. Yammie!
Så gott, så gott, så gott! Ett härligt Zinfandel vin till detta var pricken över i:et


Lite senare på kvällen fick vi också trevligt sällskap av min vän Tina och hennes föräldrar. Så mysigt! En riktigt härlig kväll!
Lukas njöt av att vara hemma själv några timmar (vilket barnen inte behöver vara så ofta) så han tyckte att han hade det riktigt mysigt. Win-win situation!
Idag hann jag, Rikard och Lukas med en golfrunda på Deep cliff golf course. Vädret var perfekt för golf, kring 20 grader och mest moln. Inte för varmt och inte för kallt. Spelade ganska bra och skramlade ihop 34 poäng. Ibland tror jag att jag är mer fokuserad då jag spelar med killarna? När jag går med tjejgänget är det mycket prat, skratt och så trevligt så jag ibland glömmer att koncentrera mig tror jag?
I väntan på att få slå ut på ett av de 18 hålen
Mina älsklingskillar


Nu skall jag och barnen lyxa till oss med att gå ut och äta middag. Blir nog barnens favoritrestaurang, Outback steakhouse och sedan mys i soffan med en bra film.  Njuter av att mysa med barnen!

Vissa dagar blir bara bättre än andra!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag! Det är en sådan härlig känsla att känna att man har hela helgen framför sig att umgås med familjen, ha sovmorgon och allt annat härligt man förknippar med helg. Även jag tycker att det är så skönt med att känna mig "ledig" trots att jag är ledig hela veckan. Slappnar av! Hur skulle det vara att ha lördag hela veckan med sovmorgon och inget aktiv liv? Försöker att ha likadana rutiner som resten av familjen har. Klockan ringer 6 på morgonen och då går jag upp tillsammans med min man och väcker barnen måndag - fredag, fixar frukost till alla, kör och ser till så att alla kommer iväg. Vill verkligen känna mig trött på kvällen när de andra är trötta efter jobb och skola. Försöker att vara aktiv på dagarna så att jag också skall vara det Tycker jag lyckats ganska bra!
Igår hade jag en sådan underbar torsdag. Det kändes redan i maggropen på morgonen att det skulle bli en bra dag.
Började med en promenad i bergen med sällskap, fortsatte hem för diverse "måste göra saker" och åkte sedan med Lukas (som slutat tidigare) och min kära vän Tina, hennes barn och (mamma och pappa som är här på besök) upp till Savannah- Chanelle wineyards för en pic-nic. Ett underbar vingård med bänkar och bord där man kan ha pic-nic oavsett om man köper vin på vingården eller inte.
http://www.savannahchanelle.com. Det ligger ca. 10-15 minuters bilfärd hemifrån upp i Saratoga bergen.
När vi avslutat vår pic-nic gick vi in för att prova vin. Mest för "våra gästers skull" (Tinas föräldrar på besök) men vem kan låta bli? Jag har inte heller varit där förut. Så trevligt! Och nog blev det ett litet inköp också. 2 flaskor gott rosé. Kan vara gott att ha till alla varma stunder i solen och spontanbesök som kommer framöver!
Väl hemma så packade vi bara in Lukas cykel i bilen och åkte med Tina och hennes son, David för att promenera och cykla i Freemont older. Det blev en timmes rask promenad längs trails och barnen cyklade för glatta livet.
Life is good!
♥ Åsa

Första parkett

Kategori: Allmänt

Vilken fantastisk morgon! Solen skiner, himlen är blå och det är bara en sådan härlig morgon. En sådan dag som bara känns i hjärtat att den skall bli bra!
Barnen är i skolan, Rikard jobbar och jag skall strax iväg för power walk i bergen. Sitter med mitt svenska morgonkaffe (mugg nr. 3) och beskådar småfåglarna som har ett bo i vår pelargon precis utanför altandörren i köket. Fantastiskt att kunna beskåda deras leverne på så här nära håll. Första parkett! Har följt deras bobygge nu under en veckas tid då pappa fågel sitter och tittar samt vaktar boet då jag kommer ut, han har energiskt hämtat bodelar och nu har äggen kläckts och vi en fågelfamilj precis utanför. Det låter en del från pelargonen stundvis! Inga höga ljud bara lite svaga kvitter. Mamma och pappa fågel (vet ej vad det är för sort) flyger och hämtar mat stup i kvarten och promenerar utanför på stenplattorna, pickar upp lite grann och flyger eller " skuttar" till boet.  (undrar vad de hittar)?
Pelargonen där det är mysigt att bo. Vågar inte riktigt vattna & sköta om den
På väg att flyga upp till boet
Vaktar boet
Fantastiskt att beskåda deras liv och leverne från första parkett med en kopp kaffe i näven.
Resten av dagen skall kanske tillbringas med pic-nic med goda vänner uppe i bergen. Vi får väl se?
Middag idag får bli tacos med fräscha tillbehör. Blir nog bra?
♥ Åsa

3 energi boosters

Kategori: Allmänt

Golf kan verkligen ge en energikick!


Likaså en rask promenad upp i bergen och....
En liten glimt av när man är uppe på toppen av bergsrundan




....shopping ger också energi samt en lätt euforisk kick.


Köpte det mörkröda OPI lacket idag. Kostar endast 8.50 dollar här.Hoppas det blir snyggt?



Det finns många saker som sannerligen ger en energikick i olika former! Idag har jag fått 3 olika kickar.
Startade dagen med en power walk i bergen i sällskap av 3 andra hurtfriska tjejer. Bergsrundan är en 5 km. promenad upp i Saratoga bergen. Efter bara några hundra meter kommer en  lång brant uppförsbacke på ca. 2 km. så den är ganska krävande. Man får bekänna färg oavsett om man har kondition eller inte! Har man det inte. så är det super jobbigt och har man någorlunda kondition så ökar man takten tills pulsen är på max så det blir ett tufft konditionspass ändå. En sådan underbart härlig start på dagen! Kondition, frisk luft, enormt vackra gröna vyer och oftast trevligt sällskap med en blandning av tjejer från USA, Sverige, Danmark och England. När man gjort rundan har man fått en ordentlig energi kick, känner sig så nöjd med sig själv och åker hem med ett leende på läpparna och känner sig redo för resten av dagens bestyr, aktiviteter och ev. äventyr. Faktiskt beroende framkallande!
MIN dag fortsatte med shopping. Har fått en liten beställnings lista från min kära syster och svägerska då de hörde att Rikard är på "G" till Svedala. Det är bara att offra sig och shoppa loss! Begav mig till fashionabla shoppingcentret, Valleyfar. Där finns det affärer för alla smaker tror jag?
Det här med shopping mall, det kan amerikanarna!
Här finns det lite skinn soffgrupper utplacerade här och där för alla som behöver ta igen sig och det vimlar av mat och dryck ställen så man kan förse sig för att orka shoppa vidare. Härligt! Tom. anti-shopparen kan trivas här tror jag? Jag tycker att det är roligt att få tillfälle att åka ut och titta i affärer.  Händer faktiskt inte så ofta som man skulle kunna tro! Försöker undvika att utsätta mig för dessa frestelser för ofta men ibland får man lite abstinensbesvär. Känner inte att jag behöver kläder i samma utsträckning som när man är hemma, jobbar och det dessutom finns årstider där man måste byta kläder. Här blir det mycket träningskläder, golfkläder, shorts, klänning eller något enkelt till vardags. Det ÄR lättare när det är någorlunda varmt året om, sannerligen! Handlade allt som stod på listan och lite till! Jajamen, visst hittade jag lite till mig själv också. (Chinos på Levis, Kofta på Nordstrom och ett väldigt mörk rött nackellack att förgylla vardagen med).Tur att jag inte hade tid att var där mer än 3 timmar, annars vet jag inte var det hade slutat? För mycket fint och massor av rea. Här tar de alla chanser att ha rea.  Det är ofta någon rea någonstans! Idag var det "Memorial day sale" på många butiker, eftersom det är "Memorial day"  här på måndag den 30/5.
Belåten med mina inköp åkte jag hem och hämtade Lukas som slutat tidigare idag. Vi åkte till Santa Theresa golf club för att träna golf några timmar och spelade även deras korthåls bana. Gick inget vidare för någon av oss men träning ger färdighet sägs det och det hoppas vi givetvis på! Känns gott att ha gjort det, precis som med alla former av träning.
Väl hemma blev det "fyra små rätter" = rester som middag. (Tack och lov för dessa)! Inget glamoröst och inte speciellt lockande heller, men det är så sköööönt att slippa laga mat ibland och dessutom brukar det smaka gott då man får det på tallriken.
Nu känner jag mig så värd för en slapp stund i soffan!
♥ Åsa

Sol, värme, gott sällskap, glada skratt och och 29 poäng

Kategori: Allmänt

Igår var en underbar dag! Solen sken och det var 24 grader. Det har varit några ostadiga veckor det senaste. Även om det är någorlunda varmt så har det varit en del mol, regnskurar, lite blåst emellanåt och kallt i vinden. Mycket ovanligt för att vara här i maj, säger de.
Träffade 3 av mina svenska tjejkompisar igår vid tiotiden för att spela golf på San Jose municipal golf  course
http://sjmuni.reachlocal.com. Är så lyckligt lottad som har träffat så många härliga svenska vänner som man kan förgylla dagarna här tillsammans med. Att dessutom ha träffat människor som har samma intresse är verkligen pricken över i: et! Vi har så roligt då vi går ut och spelar tillsammans. Mycket snack, skratt och framförallt sporrar vi varandra när det gäller golfen. Igår gick det sådär när jag spelade. Inte dåligt och inte bra heller. Skramlade ihop 29 poäng. (36 poäng så går man på sitt handicap). Å, det är så skoj ändå. Man vill bara spela mer! Går det dåligt vill man ha revansch och går det bra så blir man lätt euforisk och otroligt peppad.
Väl hemma så var jag otroligt trött. En 18 håls runda tar på krafterna. Tro mig! 4,5 timme ute, dragandes på golfklubbor och ca. 1 mil att gå. Det brukar kännas! Men tog mig i kragen och fixade hemmagjort potatismos, kyckling gryta och en härlig sallad till middag. Känns alltid viktigt att fixa en god middag (även om lusten och inspirationen tryter ibland trots att jag är ledig). Tycker det är så härligt att sitta ner tillsammans hela familjen, att barnen får god, varierad och näringsrik mat (eftersom de köper sin lunch i skolan som oftast är något lite onyttigare) och att vi kan njuta av att äta tillsammans. Rikard kommer ofta hem ganska sent så här blir det ganska sen middag / supé. Barnen vill alltid vänta på Rikard så vi kan äta ihop när han är hemma i USA. Ett gott tecken att även barnen tycker att det är viktigt!
Nu är det dags för mig att fixa lite frukost till familjen. Min uppgift i mitt "hemmafru liv"!
Här är vi golftjejer samlade med en öl. Det händer att vi avlutar våra rundor med en god lunch i solen och ibland är det så rätt med en kall öl! Life is good

Fest snart?

Kategori: Allmänt

Idag fick jag den här tidningen i min brevlåda. Lycka!
Barnen slogs om tv:n och jag smög ut med tidningen, stängde altandörren, lade mig i trädgården med bikini och njöt. Å, vad det är härligt med ett matmagasin! Blir så inspirerad och njuter av alla läckra bilder samt härliga recept. Blir så sugen på att anordna en fest! Hmmm...kanske för att fira Lukas graduation från åttan, midsommarfest eller bara en spontan fest?  Får fundera på det! Nu kurrar det dock i magen och jag blir påmind om att något mindre glamoröst måste göras först. Nämligen dagen middag. Kan inte tycka att vardagsmiddag är så himla roligt! Även om jag gillar att laga mat, har så mycket mera tid nu än när jag jobbade hemma, solen skiner och det är grillväder lite oftare så är det ofta svårt att hitta motivationen och fantasin för just vardagsmiddagen. Konstigt men sant! Idag blir det något så enkelt (men barnsligt gott) som spaghetti och köttfärs sås.
♥ Åsa

What a wonderful weekend!

Kategori: Allmänt

Måndag. På ett sätt ganska skönt! Jag är nu van att få lite egentid, så när vardagen kommer, barnen går till sina skolor och mannen till jobbet så tycker jag det är ganska skönt att återigen kunna tänka på mig själv lite mer. Det är lyx!
Helgen har dock varit härlig! För första gången på en vecka kände jag mig lite bättre, vi hade sköna sov-mornar med härliga frukostar, lite skype prat med familj och vänner och så har vi njutit i solen på träningscentret vid poolen, simmat och varit på hike.
I lördags kväll hade vi en "raj-raj" kväll med bara vuxna (svenskar) på fina och hippa gatan, Santana row, www.santanarow.com. Solen sken och det var en underbar kväll. Sara och hennes kompis Fanny satt barnvakt till 2 familjers barn och vår Lukas sov över hos en kompis. För första gången sedan vi flyttade hit så var jag och Rikard ute och åt utan barn och hade en helkväll. Det blev underbart lyckat, trevligt och mysigt!
Hoppas vi får till en sådan kväll snart igen!
Jag med min nya klänning i lördags. Kände mig lite som
Jag med min "tant raffa" klänning. Fast tycker ändå att den är lite cool, söt och somrig!

I söndags åkte jag, Rikard och Lukas för att göra en hike på Freemont Older. Sara tyckte som vanligt att det lät dödligt tråkigt och sa att : - Ingen 16 åring vill väl gå med sina föräldrar på hike! Så är det! Man blir lite ledsen och frustrerad när ens tonårsbarn inte vill umgås med en! Suck! Men samtidigt så har jag en liten förståelse (om än liten) och tänker jag efter hur jag var när jag var i hennes ålder så tyckte jag nog likadant? Hoppas den fasen inte varar så länge bara?Jag saknar verkligen våra familjeaktiviteter då vi alla är tillsammans. Känns alltid lika tomt när inte alla är med! Men, vi andra tre i familjen kom iväg i all fall. Lukas cyklade på sin nya mountain bike och det var jätte fina grusstigar och mindre vägar som var stundvis väldigt utmanande med sina uppförsbackar men stundvis också ganska lätta med härlig utsikt. Nästa gång cyklar vi nog dit bort och cyklar där. Verkade så kul! Det som är bra här borta är att de har många områden som är gjorda för hike. Beror nog på att här finns ju ingen allemansrätt så att man måste ta sig till såna områden? Å, andra sidan är det väldigt fint och det är gjort för cycklister och gångare. Inget ont som inte har något gott med sig!
Pic-nic vid Hunters point uppe på Fremont Older.
Utsikten över San Jose (som är USA.s tionde största stad) är maffig och fantastisk vacker.
Det var värt att kämpa lite för att ta sig hit upp!
Oj, vad man känner sig nöjd!
Pic-nic uppe vid Hunters point, Freemont Older.  Här har man utsikt över hela San Jose som är USA:s tionde största stad. Maffigt och vackert!
Lukas cyklade
♥♥ Åsa

1,2,3.........114 st stora blev det!

Kategori: Allmänt

I dag var det invigning för min nya Kitchen aid Professional. Har länge önskat mig en Kitchen aid assistent men nu har jag gjort slag i saken. Den är så otroligt mycket billigare här i USA (kostar ca. 1/3 av priset hemma i Sverige) och efter lite undersökning på nätet kan jag konstatera att den kommer att fungera hemma med transformator. Härligt! Skall köpa alla tillbehören som finns till den och kanske någon hushållsapparat till? Det är lite kul med köks prylar (det måste jag erkänna!
Jag gjorde bulldeg på 0.5 liter x 3. Har bakat bullar i över 20 år utan maskinell hjälp så det kändes lite konstigt. Är van att knåda och känna degen bli perfekt, inte att följa ett recept med ex. antal dl. vetemjöl. Hmm...måste säga att jag tycker det blir något bättre då degen knådas med kärlek och känsla! Men får ge min "kompanjon" en chans. Kanske måste göra det några gånger tills jag vet exakt vad som behövs? Nåja, jag tror att jag kommer få få många glada stunder i köket med min nya "kökshjälp"?
Några timmar senare så blev jag 114 stora bullar och en butterkaka rikare. En kopp svenskt kaffe, bulle och en stund i solstolen var pricken över i:et!
På eftermiddagen fick jag agera ungdomstaxi. Då skulle Sara och hennes kompisar till ett shoppingmall för att fila sin träningsvideo (som var tvunget att ske i offentlig miljö). Tjejerna fick varma bullar i bilen och tyckte det var toppen!

Frukost på Starbucks

Kategori: Allmänt

Onsdag morgon. Känner mig fortfarande krasslig med min förkylning. Flydde hemmets lugna vrå för att förgylla min dag, se lite folk, unna mig en stor härlig latte, macka och en god grekisk yoghurt på Starbucks. Känns så tråkigt att inte starta dagen med någon form av träning som jag brukar göra men inser att jag måste låta kroppen vila och bli riktigt frisk innan jag kör igång igen. Bara att försöka göra det bästa av situationen! Idag står lite ärenden på schemat. Har lovat att köpa lite t-shirts och t-shirt pennor till Sara och hennes kompisar. De har ett projekt som de skall göra i PE:n (skolans gympalektion) som innebär att de skall göra en träningsvideo som skall vara 1 timme lång. Spännande att se vad de får ihop? På Saratoga High school där Sara går, så lägger eleverna mycket tid, energi och oftast en hel del pengar på sina projekt. Saratoga high är en av USAS bättre High school och även om det är en sk. Public school så har de flesta som går där väldigt bra ställt ekonomiskt. I eftermiddag har jag gett mig den på att trotsa mina ömma muskler för att åka och träna lite golf med Lukas. Kanske vi spelar en 9 håls kort runda? Är så sugen på att spela. Golf måste vara beroendeframkallande?