swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Grått ute & grått inne

Kategori: Allmänt

Grått ute, grått inne, grått i hjärta (nja)......grått i sinne (ja).  Idag är en kall, grå och ruggig dag. Det kom en regnskur i morse och den lilla svängen jag var ute kändes det riktigt ruggigt. Brr....(Man blir tyvärr lite bortskämd med vädret här borta) och så fort det är lite kallare än vanligt känns det så kallt. Det lovas dock 14 grader och sol på dagen så jag kanske tinar upp? Här inne är värmen på för även här är det kallt. Det känns också grått och tråkigt här inne med kala väggar, fönster och allmänt rörigt med flyttkartonger och div. saker på hög. Allt är liksom lite provisoriskt. Idag är det en sådan dag som bara känns allmänt motig. En av mina kurser startade idag och det var riktigt roligt. Kurs kollegorna verkade vara trevliga och läraren likaså. En av deltagarna var en svensk tjej som bodde i Chicago för tillfället. Kul! Kände en viss samhörighet med henne. Förundras varje gång över teknikens under och över hur fantastiskt det är att sitta så här långt borta och kunna läsa kurser på distans på svenska universitet, ha livemöten och kunna se och prata med varandra som om vi suttit i samma lokal. Helt otroligt bra! Men, kan inte riktigt känna inspirationen och glädjen över kursen just nu då vi har stundande flytt att tänka på. Dessutom är det lite problem med att hinna få min kurslitteratur i tid. Men det löser väl sig hoppas jag?
Plommonträdet blommar


Äppelträdet på G att blomma



Överallt står det packningar redo för flyttning

Så istället för att studera så bloggar jag. Känns gott att bara skriva av sig bland.
När jag tänker efter så har jag flyttat några gånger i mitt vuxna liv. Jag är ju ingen nybörjare eller orutinerad flyttare. Det borde gå lätt och smidigt men trots det så känns det ändå motigt och tungt. Inser att det är nog för att just denna gång, så har vi inte valt att flytta själva. Kan inte låta bli att le då jag tänker på vår bostadskarriär.
Första gången jag flyttade var när jag som 19 åring flyttade hemifrån tillsammans med ett par kompisar från Övertorneå till Göteborg. Vi tre tjejer köpte en bil ihop och körde ner till Göteborg och vår femrumslägenhet. Vi bodde ihop, jobbade ihop och gjorde det mesta tillsammans. Livet var en fest. En härlig tid! Efter ganska precis ett år träffade jag Rikard och blev kär ♥ så nästa flytt blev till vår gemensamma trerumslägenhet i Gamlestaden i Gbg. Kommer ihåg vad mysigt det var att få bo i något alldeles eget tillsammans med den man älskar. Underbart!
Åren gick och 1995 blev jag gravid. Vi höll graviditeten hemlig så länge det var möjligt och vi insåg att det skulle bli jobbigt att bo kvar tre trappor upp utan hiss och sade upp lägenhetskontraktet på vinst och förlust (och hoppades på att hitta något bättre). Alla undrade varför vi skulle flytta?  :-) Jajamen, även det löste sig! Höggravid i stekande hetta i augusti flyttade vi till en fin trerummare mitt i Mölndals centrum. Vi var så lyckliga och ännu lyckligare blev vi i september då Sara föddes. ♥ Jag stormtrivdes i Mölndals centrum med lite affärer runt knuten och man kunde faktiskt promenera in till centrum i Göteborg, vilket jag gjorde någongång.
År 1997 var jag gravid igen. Lukas föddes och helt plötsligt kändes det inte alls lika kul att bo i en lite lyhörd lägenhet. Grannen ovanför var ensamstående med två barn och träffade en ny kärlek. Det gick hett till på våningen ovanför tror jag. Som nyblivna tvåbarnsföräldrar var det inte det man ville lyssna på (ler). Så är det ju med lägenhet, det är ju lite lyhört. Vi ville kunna släppa ut barnen i en trädgård, hänga tvätt ute, kunna leka och fika med barnen i vår egen trädgård utan att behöva släpa med sig alla grejer till en park. Jakten på hus började. Vi tittade mycket på hus i Mölndal då men det kändes för dyrt så vi fick vidga våra vyer. Det slutade med att vi köpte ett gavel radhus i Landvetter. Barnvänligt, lagom stort, nära dagis, skola, centrum och bara gångvägar runtomkring radhusen. Vi fick en del hjälp med att piffa till radhuset med renovering av Rikards pappa. Tack och lov! Det blev ett jättebra boende och vi stortrivdes ända fram till 2004 då vi började känna oss trångbodda. Barnens önskemål var en studsmatta och det hade vi för liten tomt för (det skulle liksom inte bli så mycket kvar om vi satte dit en sådan) och de vill verkligen ha en stor trädgård. Jag och Rikard ville ha ett större hus med mer plats. Vi funderade på att bygga ut, bygga nytt eller köpa något annat. Jag hade genom alla våra år i Landvetter passerat mitt drömhus ner vid sjön. Å, vad jag gått förbi där många gånger och suktat, drömt och önskat att just DET huset skulle bli vårt. Och tänk, en dag var det till salu (precis då vi renoverat vårat badrum och toalett klart i radhuset så de var tipp topp).  Alldeles för dyrt tyckte vi då om vårt drömhus utgångspris och tänkte inte ens gå på visningen. Men det gjorde vi och (precis som om det var meningen) så blev det vårt. Kan ni tänka er? Det året (2004) var händelserikt. Vi gifte oss, köpte hus och även vår lilla hund, Leo. Lycka!
Nästa flytt blev till Kalifornien. Rikard fick detta jobberbjudande och jag hade så svårt att åka. Ville inte lämna huset vi bodde i, vår hund eller mitt jobb. Men jag blev övertalad (vilket jag är glad över idag) och vi åkte. Kunde dock inte hyra ut huset i det läget. Det var alldeles för mycket känslor just då. Sommaren 2010 åkte vi hem och hälsade på nära och kära. Det var skönt att komma hem till vårt kära hus i Landvetter, bo där och kunna ha Saras konfirmationsfest där. Men vi insåg att det var för dyrt att ha huset stående, jobbigt och oroligt att hela tiden behöva engagera någon som tittade till det och skotta snö m.m. så det blev dags för magasinering av möbler och huset blev uthyrt. Den gången kändes det ganska lätt även om jag ägnade hela min sista Sverigevecka till att flyttstäda, rensa och fixa och sälja vår bil (Rikard hade åkt tillbaka till Kalifornien för att jobba)  "Aldrig mer att jag flyttstädar" sa jag då. Vi rensade och tömde hela kall vinden innan Rikard åkte, tack och lov. Där låg en hel del "bra att ha grejer" och saker som jag velat spara av nostalgiskäl. Ibland är det bra att få en spark i baken så saker och ting blir gjorda. En ren befrielse att tömma vinden. Blir så skönt när vi flyttar hem till vårt kära hus igen.
Och nu sitter jag här, år 2012 i full färd med att flytta igen och flyttstäda. Blir nog bra i slutändan ändå. Det andra huset är mindre och det blir lite klurigt med möblerna då det är en helt annan planlösning men vi får en pool OCH varje flytt ger en tillfälle att rensa och slänga lite så nästa vecka blir en nystart...igen. :-)
I skrivande stund ser jag solen komma fram. Tänk så mycket lättare allting känns bara solen visar sig. Tittar jag ut i trädgården så ser jag att äppelträdet knoppar och börjar blomma.
KANSKE inte blir en så tokig dag ändå?
KANSKE, kanske det blir en dag med sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne? :-) Hoppas......
KANSKE, kanske, kanske ...........jag skulle ta mig en löptur? ;-)
Åsa

Tjoho!

Kategori: Allmänt

Nu har det gått lite drygt en vecka sedan jag bloggade sist. Ibland är det lite svårt attt finna tiden för bloggandet (eller rättare sagt svårt att prioritera detta). Har även varit anonym gällande Facebook sista veckan. Har fått en del kommentarer gällande min bristande akrivitet på FB och skall sanningen fram så känner jag mig lite trött och omotiverad gällade just det forumet. Känns som FB är till för att hålla kontakten med bekanta, vänner, nära och kära men de flesta i min vänkrets är inte speciellt aktiva när det gäller inlägg och kommentarer (förutom några få av mina kära vänner) och det känns ibland som man för en enmanskommunikation. Kan inte hjälpa att jag känner så men inser att jag är lite trött på att de flesta bara läser (om ens det) och inte skriver något om sin egen vardag, tankar eller vill dela med sig av ett glädjeämne, recept, ett ögonblick, sorg eller vad det nu kan vara? Var och en gör som de själva vill och det respekterar jag. Men nu går jag till att vara som "de flesta andra" och läser bara (ibland). Skriver om tankar, känslor, eurfori, sorg, glädje och andra små vardagliga tankar och ting, det gör jag på min blogg eftersom jag tycker det är kul och vill dela med mig av min vardag som hemmafru i Kalifornien.
Veckan som har passerat nu (här är det söndagkväll) har det varit sportlov här. Sara har tillbringat en och en halv vecka i Mexico på spanska resa men är nu hemma sedan lördagkväll (det har varit tomt utan henne). Vi fick hem en mycket lycklig tjej som haft en jätterolig, äventyrsrik, spännande, utvecklande och minnesvärd resa som tyckte det var underbart med sin egen säng (från en smal och vanlig säng till en skön, mjuk 140 cm bred säng). Borta bra men hemma bäst. Hon hade mycket att berätta och vi alla i familjen fick fina presenter. Jag fick ett par superfina silverörhängen som var inköpta på fabriken som levererar till Tiffanys. Nice! Tack söta Sara! Tjejerna bodde hos en ensam 60 årig dam som tog väl hand om dem. Sara var dock mycket less på ost. All mat innehöll ost (frukost, lunch och middag). Måste dock säga att jag är mycket imponerad av de som organiserat resan (lärarna på Saratoga high school). De verkar som eleverna har fått se och göra mycket. Inte en tråkig stund på 10 dagar och dessutom har de lärt sig en hel del spanska. Så roligt! Vi har lovat Sara och nu även Lukas att åka nästa år (om de har bra betyg i skolan). Nästa år går resan mest troligt till något ställe lite utanför Cancun. Vi stannar nämligen här till sommaren 2013. Efter en del huvudbry gällande hyra av hus och annat så löste sig allting helt plötsligt då Rikard blev erbjuden en förlängning av sitt kontrakt till juni 2013. Fördelarna med att stanna var betydligt mycket större än nackdelarna så Rikard har tackat ja till erbjudandet om förlängning.  Hemmafru livet i Kalifornien fortsätter alltså lite till..... (för min del). Det innebär också att Sara kan ta sin High school graduation innan vi flyttar hem och Lukas får gå sitt andra år på highschool och kan söka in direkt på gymnasiet när han kommer hem. Nu blir det en lång Sverigesemester i sommar för att hälsa på nära och kära men även för att fixa nya pass till barnen samt för att ordna nya visum till oss. Skall bli så roligt med ett Sverigebesök. I sommar är det två år sedan sist vi var hemma. Men innan dess har vi massa roligsa saker framför oss. Bl.a. så kommer våra goa vänner Tomas, Line och Ludwig på besök i juni (smile).
Veckan som har varit har rusat förbi snabbare än någonsin. Lukas hade "try outs" i golf (uttaging till skollaget) måndag - onsdag. Mamma och pappa var självklart på plats de tre dagarna för att se när han spelade in på sista hålet. Vi höll tummarna så knogade vitnade. Kanske hjälpte det? Lukas kom med i skolaget. YIPPEY!!! Gissa om det var en lycklig kille som fick veta det på onsdag kväll och gissa om vi var två lyckliga, stolta och glada föräldrar? All träning gav resultat. Delad glädje är sanna glädje, så är det. Och visst är det en obeskrivlig lycka och glädje man känner då det går bra för barnen. Det kan nog varje förälder hålla med om?
Heja Lukas, Go Lukas go! Är så glad att jag haft lite extra tid att träna, stötta, köra och hämta Lukas från div. golfträningar. I såna lägen är man så tacksam för "hemmafrurollen", något annat kan jag inte säga.
Under veckan har det varit mycket fix och trix med huset vi bor i och den kommande flytten som sker den 7 mars. Här har varit besiktningsman, värderingsmän och annat. Dessutom har vi beställt tvättmaskin och torktumlare, rensat skåp och lådor, packat, städat lite och putsat en del fönster. Har betsämt mig för att spara pengarna och städa själv. "Aldirg mer" sa jag efter sommaren (för 1 1/2 år sedan) då vi magasinerade möblerna och städade för uthyrning av vårt hus i Landvetter.  Det är mycket mer jobb än man tror och inser och dessutom tar det mycket tid. Känner bara att de pengarna kan vi spara eftersom det blir en hel del utgifter i.o.m. denna flytt. Så det är bara att bita ihop och gno. Fint blir det. Finare och renare än när vi flyttade in!
Onsdag-torsdag bjöd på fantastiskt sommarväder. Det var 25 grader, strålande sol och ingen vind. Helt underbart! Men jag kände mig så fokuserad på stäning, rensing och packning så jag var knappt ute. Unnade mig dock en 9 hålsrunda med tjejerna på onsdag (superkul som vanligt)! När jag kom hem var jag full av energi och började med fönsterputs. Jobbade och putsade som en lite gnu. När jag hunnit med hälften (ute och inne) så var det dags att titta på Lukas som hade sin sista tävlingsdag på golfbanan. Svirade om och åkte upp och hejade, höll tummar (och tår) och hoppades att allt gått bra? Lukas spelade in "sådär" och vi körde hem med en mycket trött och besviken 14 åring. Men........lönen för mödan blev sepgelblanka fönster och pricken över i:et kom på kvällen då vi fick reda på att Lukas kommit med i golflaget! På kvällen firade vi med thai hämtamat, ett glas vin för mig och Rikard  och (Coca cola för Lukas till middag)
På torsdagen kände vi oss så trötta och less på allt fix, trix och städning med huset. Vi bestämde oss för att fira att Lukas kommit med i skollaget och att vi alla behövde ett litet "break" så vi tog en lillsemester till Lake Tahoe för lite skidåkning. Trots att det är relativt nära (endast ca 4 timmars bilfärd nordost) så har vi inte varit i Tahoe på de två åren vi bott här. Vi har inte åkt skidor på tre år. Sagt och gjort. Efter att jag och Lukas ätit en "firarfrukost" på Pancakehouse på torsdag morgon åkte vi för att handla diverse nödvändigheter som en skidsemester kräver. På eftermiddagen då Rikard kom hem så "brassade" vi iväg för en lillsemester. Från ett 25 gradigt Saratoga bar det iväg nordost för lite skidåkning. Helt otroligt! Kalifonien är fantastiskt! Oh, la, la vad vi hade det bra!
Jag och Lukas åt frukost på Pancakehouse på torsdagmorgon
för att fira att han kom med i skollaget. Mums!
Ingen nyttig frukost. Men å, så gott!
Utiskten från vårt hotell. Inget fashionabelt hotell men rent, fint och
med ett fantastiskt fint läge och en ännu mer fantastisk utsikt från
hotellrummet. Sandstrand utanför balkongen, sjön och snöklädda
berg i bakgrunden


Och till denna utsikt åt vi frukost. Vilken start på dagen!




South Lake Tahoe

Utiskt över Nevada med sin öken


Lukas omgiven av snökläddaberg  och utsikt över ökentorrt Nevada. Så läckert!


Jag njuter av utiskten innan jag ger mig iväg ner på skidorna. Lukas fixar med brädan
till vänster. Vilken dag. Sol, vindstilla, underbar utiskt, inga liftköer och härlig skidåkning





Lake Tahoe t.v. och Nevada t.h. Läckert!
Oh,la,la vilken kanonskiddag. Och vilket vacker Lake Tahoe. Vi blev förälskade

Redo för skidåkning


Aktiv skidåkare tar en välförtjänt paus. Life is good


Gött, gött i gött...gött

Vilken skiddag vi hade! WOW! Både torsdag och fredagkväll var vi ute och åt god mat. Torsdagkvällen hade vi ork att njuta av maten men på fredag var all ork borta. (Det tog på krafterna att vara kungar i backen). Vi var sannerligen inte kaxiga. Beställde mat, åt och sedan åkte vi hem. 15 minuter efter att vi kommit in genom dörren till hotellet strax innan 21 på kvällen så sov vi. Det kostar att ligga på topp!  Lördag morgon vaknade vi pigga till ännu en solskensdag med vacker utsikt över Lake Tahoe. Denna dag blev det dock ingen skidåkning utan tre pigga och nöjda resenärer som styrde kosan hemåt för att hämta Sara på San Francisco flygplats. Å, så härligt att få hem henne = familjemyyyyyys hela lördagkvällen!
Idag söndag blev det heta linjen på skype hela förmiddagen. Kul! Därefter började Rikard med sin amerikanska deklaration (den är inte att leka med), Sara chillade och packade upp, jag och Lukas åkte på lite sko jakt till honom. Därefter gjorde jag något som jag inte gjort på hela veckan, jag och Rikard åkte til gymmet. Tyvärr har det blivit ont om träning denna vecka (förutom golf, fönsterputs och skidåkning). Men som sagt.....det gäller att prioritera tiden. Det har varit fokus på annat. Den här veckan startar ännu en kurs för min del. Allt på en gång! Känner att jag inte riktigt vet hur jag skall hinna med allt men skam den som ger sig. Mina kursböcker har blivit fördröjdai Sverige men det är väl bara att köra på och se glad ut? Blir säkert bra i slutändan ....(hoppas jag)?
Todelooo........nu kallar John Blund. Imorgon väntar en ny spännande vecka med sista dagarna i februari och några dagar i mars. Den här veckan verkar det som det blir lite mer normalt vinter / vår väder med växlande sol, regn och ca. 13 grader. Perfekt för träning, studier, städning och packning. Inget ont som inte har något gott med sig! Hoppas det blir lite kul emellanåt också?
Åsa ♥

Piffigt och winterbreak

Kategori: Allmänt

Just nu känns det ganska gott. Det har varit en skön helg. Vi har pratat med Sara ett par kvällar kvällar i rad och det är så otroligt SKÖNT att ha ordnat det här med vårt boende. JAg har också varit hos frissan i lördags så nu är jag nyklippt och fin och är mycket nöjfd med min klippning. Det känns extra bra att klippa sig på en lördagmorgon så man kan njuta av sin fluffiga, nyfönade och fina frisyr och det är roligt att känna sig lite "piffig" på en lördag. Blev en liten tur på "stan" på lördagkvällen där vi tog ett glas vin och tittade på folk medan vi väntade på att Lukas skulle bli klar med sin golfträning.

Söndagen blev en golfträningsdag. Vi åkte upp till den fina golfbanan, Cinnbar hills. Där njöt vi att att träna puttning på snabba greener, slog lite bollar och tränade chippning. Fint väder, fina träningsområden, vackra vyer och en god lunch i solen gjorde träningen extra rolig. Lukas kände sig "taggad" efter träningen inför veckans "try outs" (till skollaget i golf) och det var målet med söndagens träning.
Annars har vi fixat en del hemma inför flyttning. Tagit ner tavlor och fixat hål, städat lite och rensat, rensat och rensat och det finns mycket kvar att rensa. Det är ju bara lite drygt två veckor kvar tills vi flyttar.
Idag började  barnens winterbreak. Många är bortresta på skid eller solsemester. Lukas har spelat sin första runda i skolans tredagars golfuttagning. De spelade 9 hål och han spelade sådär idag. Kände sig inte nöjd men det är en ny dag i morgon tisdag då de skall spela 18 hål Vi håller tummarna!
Vi har också träffat ägaren till huset vi skall hyra idag. Det var en trevlig prick som visade oss hur saker och ting funderar. Det kändes ännu bättre med huset idag och det kändes faktiskt riktigt "piffigt" på sina håll även om det är en del som är mindre praktist och mindre "piffigt" också. Det är svårt att få allt när man hyr hus.  Det är mycket mindre än det vi har idag och jag funderar på hur vi skall lösa allting utan skafferi, mindre frys och mycket mindre kökssåp. Trots att vi inte hade med oss något i köksväg då vi flyttade hit för lite drygt två år sedan så har vi lyckats fylla alla skåp och lådor här och det finns väldigt gott om det i detta hus. Men huset har et stort +++ och det är att det finns en ganska stor pool. Det ser vi fram emot!
Efter husvisningen åkte vi iväg och tittade på tvättmaskin och torktumlare eftersom vi måste köpa dessa till huset. Vi kunde dock inte bestämma oss så vi sover på saken en natt eller två.
Det blir en utmaning med allt som skall passa in och fixas i det nya huset men det löser sig säkert?

Dagens höjdpunkt (er)

Kategori: Allmänt

Idag, torsdag har varit en lite seg dag men startade morgonen med en mils promenad, t & r hemifrån och runt Saratoga hills. Trevligt sällskap och härligt väder bjöd morgonens promenad på. Hemmavis blev det lite pyssel och på eftermiddagen skrev vi kontrakt på ett hus. Tjoho! Nu vet vi var vi skall bo framöver. Vi tar över det huset den 7 mars. Å, det är ljuvligt att det äntligen ordnat sig med boende. Har varit så stressad och nervös över detta med boende och flytt och nu äntligen kan vi släppa det. Nu är det bara packning och flytt kvar.
Det är ett betydligt mindre hus än det vi har idag med 4 sovrum, 2 badrum och en toalett. Det bästa med huset är att vi nu kommer att få en pool. Gissa om Lukas blev glad! Det tråkigaste med flytt är att man inser att man har en massa som inte passar in på det ena eller andra sättet och att det är en del man behöver köpa som inte finns. Här är det inte alltid det ingår tvättmaskin och torktumlare eller kyl och frys. I vårt fall måste vi köpa tvättmaskin och torktumlare. En sak i taget. Just nu njuter vi av att kunna bocka av det här med husjakt. Dagens höjdpunkt! Skönt!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!  Idag den 17 februari (här är det fortfarande den 16:e) fyller min älskade pappa år och idag är det hans 65 års dag! Denna firar han i Spanien tillsammans med mamma och massa nya vänner. Så synd att vi inte kan vara med men önskar dig en toppendag pappa! GRATTIS! Njut av dagen och fira ordentligt!
Min älskade pappis fyller 65 år den 17 febrauri. Hurra, hurra, hurra!


Dagens andra höjdpunkt var i kväll då Sara ringde. Hon har hittat en app på telefonen där man kan ringa gratis. Å, vad roligt att kunna prata med henne en stund. Sara var så glad och lycklig. Allt var toppen. Flygresan hade gått bra och när de landade hade de blivit bjudna på bra frukost. Därefter hade de åkt några timmars bussresa för att se på pyramider. "Det var så häftigt" sa Sara lätt euforisk. Hon hade dessutom hunnit med att köpa en jättefin present till Lukas som hon var stolt över. Syskonkärleken växer på distans det är tydligt (ler) och Lukas blev så glad när han hörde att storasyster hade införskaffat en present till honom.  Sara hade så mycket att berätta och det bara bubblade ur henne. Hon och hennes kompis, Brooke bor hos en ensam kvinna i 60 års åldern. De bor i ett jättelitet hus men det verkade väldigt säkert och hon hade internet. Lycka för tjejerna! De hade fått en middag som var supergod enligt Sara.
Oj, vad jag kommer att sova gott i natt efter dagens alla positiva besked.

Soligt, roligt & oroligt

Kategori: Allmänt

I onsdags hade vi en solig men väldigt blåsig dag. Termometern stannade på +15 men i lä var det riktigt skönt. Hade dock en del att göra med både nöjen och en hel del "måste göra saker" så det blev inte så mycket tid utomhus. Men en liten snabblunch i solen med Jessica unnande jag mig efter jag hade "offrat" mig för att hålla henne sällskap när hon skulle göra manikyr och pedikyr. Självklart blev mina naglar fina också under tiden jag höll henne sällskap. Mycket skönt och uppiggande för en stackars hemmafru. Lite glamour i vardagen skadar inte och det känns väldigt välbehövligt att unna sig det emallanåt. Här är det en sådan överkomlig summa med maikyr och pedikyr. Salongen jag brukar gå till tar endast 25 dollar för mani och pedkyr mån-ons. Sedan kan man plussa på med massa goa tjänster för den som känner sig generös mot sig själv. Tycker det är otroligt prisvärt för ! 1/2 timmes mysig stund och dessutom blir man fin. Det är inget fashionabelt ställe men man får det man vill ha och det brukar bli bra.
Idag torsdag närmar sig veckan sitt slut. Det är en bra dag för då är det snart fredag och alla blir snart lediga. Yippey!
Häromdagen lade en av mina vänner upp en fin bild från ett soligt och vintrigt Landvetter. Har bett om lov att få dela med mig av den då den är tagen precis 100 meter nedanför vårt hus hemma. Vi bor precis vid Landvettersjön och det är ljuvligt både på sommaren men även de vintrar de fryser på och man kan åka skridskor. Lyx! Är det inte vackert?
Ser ios. inte ut som de skottat upp en skridskoplan men
vackert är det. Bilden är tagen av: Carita Moretto Lysholm
den 12/2 + 4 grader. Man får nästan hemlängtan......
men bara nästan (smile)


Igår kväll vinkade vi av vår Sara som åkte till Guernavaca, Mexico på en spanskaresa med skolan. Det var inte utan en viss sorg och oro som jag skickade iväg henne. Men det är nog en förälders lott i livet att oroa sig (mer eller mindre). Hoppas allt går bra och att det får en underbar, lärorik och rolig resa.. Nu blir Sara borta i 10 dagar. Hmmm...ovanligt tomt i huset. Hon visar sig ios. inte så mycket de få gånger hon är hemma för då är hon på sitt rum med stängd dörr (med eller utan sällskap av kompis eller pojkvän) eller så är hon ute på vift. De få gånger vi ser henne är när det serveras mat. Kanske är det en fas vi alla går igenom som har tonåringar? Kanske är det en frigörelseperiod? Lite jobbigt och vemodigt känns det emellanåt över att inte känna sig så behövd men det hör nog till? När det gällde Saras packning fick jag INTE hjälpa till. Inte ens komma med tips. Hmmm....men det kanske är bra. Är det något hon glömt så lär hon sig förhoppningsvis av sina misstag men lite frustrerande är det allt. Vill ju ha kontroll över att det blir bra :-).

Hjärtligt bra

Kategori: Allmänt

♥Alla hjärtans dag♥ kändes hjärtligt bra! I går morse fick barnen "alla hjärtans paket" (som de alltid brukar få). Kan liksom inte låta bli. Denna gång var det ett litet klädesplagg. Mycket uppskattat! Dessutom hade min älskade mamma och pappa gett barnen en liten hjärte slant. Gulliga, älskade mor och far! (mor-mor och mor-far) och vi "gamla" fick  också en liten slant som de ville att vi skulle lägga på något gott till middag. De behöver de inte säga 2 ggr! God middag blev det. HJÄRTLIGT TACK ÄLSKADE MOR OCH FAR!

I går morse bar det iväg något tidigare än vanligt då jag skulle på ett frukostseminarium på Ericsson som SWEA professional ordnat.
Spännade att åka ut på något event, kul att göra något med en massa andra trevliga SWEA medlemmar och roligt att få besöka makens arbetsplats, Ericsson i Silicon valley. Det blev en intressant presentation med fokus på kvinnligt ledarskap men de gav oss också en inblick i företaget här i Silicon valley. Presentationen hölls av av 7 kvinnliga chefer inom olika områden (samtliga vice presidents och executives) varav fyra av dem var svenskor. Mycket , mycket intressant och roligt. De svenska kvinnorna var för mig bekanta ansikten och det var kul att få se och höra dem i sin arbetsroll.
SWEA, Swedish Women's Educational Association
"SWEA är en global ideell organisation för svensktalande kvinnor i alla åldrar. SWEA har idag ca 7500 medlemmar, 73 lokalföreningar i 34 länder på fem kontinenter. SWEA San Francisco är en av de största avdelningarna med knappt 400 medlemmar"

Dagen fortsatte sedan med lunch tillsammans med några av mina svenska vänner innan det bar vidare för eftermiddagens plikter. Hämtade Sara på skolan och åkte sedan för att handla diverse nödvändigheter som hon behöver ha med sig till sin Mexicoresa och så växlade vi pengar. Sara åker nämligen till Guernavaca i Mexico i dag, onsdag. Det är en resa som anordnas av skolan varje år och alla som läser Spanska 2 eller svårare kan få åka med. Det kostar ca. 13 000 svenska kr, men då ingår flygresa, boende i värdfamilj, nästan all mat, och lektioner i spanska 4-6 timmar varje dag. Skolan har gjort de här resorna i 30 år. Allting verkar väldigt välorganiserat. Barnen blir körda och hämtade t & r skolan varje dag av någon i värdfamiljen. De skall äta nästan alla mål tillsammans med familjen (förutom några utflyktseftermiddagar) så de kommer att få många tillfällen att prata spanska med familjen. Jag hoppas det blir en lärorik, upplevelserik och kul resa för Sara och de andra men visst är jag orolig och nervös för hennes skull redan nu. Stora delar av Mexico är fattigt och det förekommer en hel del brott av olika slag. Barnen får visserligen inte gå ut ensamma någonstans men ändå. Kan inte låta bli att oroa mig men är också väldigt glad för allt Sara kommer att få uppleva. Förhoppningsvis blir det ett fint minne för livet.
Lukas har golfträning varje dag hela denna veckan tillsammans med alla killarna som skall delta i nästa veckas "try outs" för pojkarnas skollag. Nu är det hårdträning som gäller för nästa vecka är det uttagning (på barnens winterbreak) och det är många bra killar som mer än gärna vill komma med.
Ikväll går kväll blev det lite god middag (hämtmat) med 3/4 delar av familjen. Sara var nämligen ute på eget firande tillsammans med sin pojkvän, Jacob. Hon blev bjuden på middag ute på restaurang i San Jose. ♥Puttninutt♥
Maken kom hem med ett sött blomsterarrangemang i vas. ♥Älskade Rikard♥
För övrigt så frossar vi i nypressad apelsinjuice. Skall försöka ta vara på en hel del apelsiner innan vi flyttar. Yummie! C-vitaminer kan aldrig vara fel! Och så otroligt lyxigt att bara gå ut och och slippa släpa med sig X antal kilon från affären för några glas juice. Vardagslycka!
Solmogen apelsin i trädgården
Dagens plockning

Nu måste jag fixa lite. Skall snart hämta Sara på skolan och se till så hon packar färdigt. Om några timmar vinkar vi adjö till henne då hon skall ut på egna äventyr. Todelooooo

Glädje och champagne

Kategori: Allmänt

Fredag, Behöver jag säga mer? UNDERBART! Dagen började med en golfrunda på Deep cliff golf course med mina tre supertrevliga vänner Kerstin Monika och Sofia. När vi kom in och skulle betala så var killen i " golfshoppen" så trevlig och gav oss "seniorpris". Inte för att vi såg ut som sådana (det var han mycket noga med att påtala flera gånger) men bara för att vi var VI. Det ni! Seniorpris innebär att man får mycket reducerad greenfee och en inkluderad lunchsmörgås samt dricka.
Sofia "in action"
Dagen kunde inte ha börjat bättre! Dessutom sken solen på oss, alla spelade jättebra förutom jag som bara spelade ganska bra idag. Min runda slutade med 32 poäng. Faktiskt nöjd med det idag då jag spelade bättre än på länge (även om det inte var toppenbra). Framsteg i alla fall! Golfrundan avslutades med lunch och snack i solen med en gratismacka. GRATIS ÄR GOTT! Åkte sedan och handlade och fick ett glädjebud på telefon. Yihaaaa...vad LYCKLIG och GLAD jag är!!!!!!!! "Den sanna lyckan kostar inte mycket; om den är dyr är den inte av någon bra sort"
På fredagkvällen blev det skumpa tillsammans med maken. Sara skulle på San Jose Sharks match med några kompisar och Lukas var hemma med oss. Det blev lammracks, rödvinssås och Risootto tll middag. Mums filibabba, Längesedan jag åt något så gott!
Gott rödvin till lammet


Jag försöker arrangera maten

Lördagmorgon påbörjades med god helgfrukost och skype med nära och kära. Därefter gymmet för mig och Rikard. Så skönt att åka dit en lördag morgon och pressa sig själv samt bränna lite kalorier. Det var dessutom en mycket grå morgon och det kom en regsnskur men tyvärr inte mer.
På eftermiddagen åkte vi upp till "vårt winery, Pichetti"  i bergen (där vi är medlemmar). Det var lite extra jippon däruppe då det var "Wineclub release" med levande musik av jazzband och chokladfontän med jordgubbar. Vi träffade några goa vänner däruppe och hade en trevlig stund ihop. Känns så lyxigt att kunna åka upp till vingården och förgylla en eftermiddag (bara 15 min hemifrån).
Rikard går på chokladfontänen innan vinet och så gjorde även jag
Hade choklad i hela ansiktet :-) Yammie!





Chokladjordgubbe OCH vin = höjdare


Våra goa "svensk-amerikanska" vänner Bill och Helena


Kom hem med två flaskor. En Port och ett rödvin "super Tuscan".
Det sistnämnda är en blandning av Sangiovese, Merlot och Petite Verdot.
Porten är så god. Flera blir förvånade över hur god Porten är och
även de som normalt inte gillar Port, gillar denna


Lukas hade sin lördags golfträning i några timmar och Sara var barnvakt från lördag eftermiddag - söndag förmiddag
Idag söndag vaknade vi upp till en ljuvlig dag! Solen skiner och jag intar frukosten iförd pyjamasen i trädgården. Rikard åkte en sväng till jobbet för att hämta sin jobbdator (som inte kom med hem av någon anledning på fredag eftermiddag). Kanske hade han bråttom hem? HA, ha,...ha! Mycket förståeligt!
jag, Rikard och Lukas har en golfrunda inbokad på eftermiddagen. Innan dess blir det en bergspromenad i solen. Oh, la, la vilken skön söndag idag....(igen). Life is good!

Solen skiner och himlen är blå

Kategori: Allmänt

Testar med att premiärblogga på mobilen idag. (torsdag)
Idag är en helt UNDERBAR dag! Ni vet en sån där dag som man lever länge på. Det kändes redan tidigt på morgonen att det skulle bli en varm och solig dag och fåglarna kvittrade som om de fick betalt för det.

Efter de sedvanliga morgonrutinerna hade jag en skype stund med min kära syster och min söta syster dotter. Å, så fantastiskt att kunna skypa när längtan är för stor och man vill dela glädje, problem och funderingar med varandra.
Så mysigt att kunna pratas vid och se varann. LOVE! Saknar dig såååå kära syster!
Därefter fortsatte jag dagen med den bästa start man kan ha (tror jag)? Jag träffade mina kära vänner för en powerwalk i bergen. Idag var vi ett stort gäng. Jag hade en riktigt bra dag idag och det gick lekande lätt i de branta uppförsbackarna. Kändes som jag hade så mycket kvar att ge trots att jag sprang i vissa backar. Wow! Snacka om kick! Åkte hem för att packa väskan för nästa aktivitet, simning (med en lyckorus känsla). Så härligt att kombinera motion med trevliga vänner och prat om allt och inget.

Just nu känner jag mig ganska nöjd då jag har jag simmat 1000 meter och intagit en god kyckling sallad till lunch i solstolen. "Life is good"! Man glömmer alla bekymmer och besvär för en stund och laddar batterierna. (Grubblar och känner mig orolig för vart vi skall bo här framöver)?
Om ett par timmar skall jag åka med Lukas och träna golf och ikväll ville Rikard ha sällskap till gymmet. Det har varit gymplaner varje kväll denna veckan men det har inte blivit något mer än .......planer med det. Rikard har jobbat länge varje kväll. Vi får väl se om det blir ikväll? Om det blir så får jag väl "offra" mig och hänga med. Min kropp behöver ta varenda chans att förbränna kalorier! Här är det bikinisäsong nu!

Våren på G

Kategori: Allmänt

I går morse (tisdag) vaknade vi upp till en grå dag. Det lovades regn och det hade kommit lite under natten. Vad gör man för att skoja till en sådan dag? Jo, jag tog en väninna med mig för en fika, shopping och lunch på "stan", fina gatan, Santana row. Inget centrum men det är ett område eller egentligen en mysig gata där det finns en del fina affärer, mysiga restauranger och cefeér. Uppiggande miljö helt enkelt!
Min trevliga fika kompis, Jessica. Se så glad
hon ser ut (och det var innan shoppingen)


En liten del av Santana row


Det kom inget regn på hela dagen och det var (trots det gråa vädret) ganska ljummet ute med 16 grader och idag är det sol och 20 grader igen. Kalifornienvädret kan man sannerligen inte klaga på. När prognosen säger regn så blir det sällan så illa som prognoserna sagt i jämförelse mot svenska prognoser då det oftast blir sämre och mer långvarigt än det sagts (känns så i allafall)  Konstigt! Här hade verkligen behövts mer regn och vi hade välkomnat det för en dag eller två. Det är väldigt torrt och det kommer att bli vattningsrestriktioner i vår och sommar om det fortsätter såhär.
MEn våren har kommit ändå och här är det vår i allra högsta grad nu. Det blommar mer och mer för varje dag och det är ljuvligt. Nedan kommer ett litet smakprov.

De vackra Kameliorna i trädgården blommar nu.
Körsbärsträdet står i full blom. Det är så vackert....så vackert!


Detta är fotat på golfbanan idag då jag spelade 9 hål med kära Kerstin och Monika.
En härlig runda i solen som avslutades med lunch i solen

I en rabatt på Santana row
I vår rabatt utanför huset

Bjuder på mer vårtecken framöver. Jag lovar!

Nu vankas det snart middag. Idag blir det en fräsch sallad , full med nyttiga vitaminer i alla färger och en hemmagjord het salsa. Mums, den blev grymt god! Till detta serveras något så spännande som....lasagne rester, rester av grillade kycklinglårfileeér och rester av oxfilé samt potatisgratäng. Det är väl inte fy skam?  Bara att välja och vraka samt frossa i alla tillbehören till. Behövs lite "piff" till resterna! (smile)
Några familjemedlemmar fattas dock. Sara är ute på vift med pojkvännen och Rikard har inte jobbat färdigt än. Lukas är också upptagen med att skypa med någon "kompis" (låter som en tjej)
Suck, och här sitter jag och känner mig hungrig! Om maken lyckas komma hem i någorlunda tid idag så blir det gymmet ikväll tillsammans med honom.
Dagens sallad är inte så speciell men nog så fräsch. Romansallad,
färsk spenat, cocktailtomater, gul och orange paprika toppad med
färsk mango

kombinerad med Avacado för den som vill




Och en grymt god färsk het salsa med massa koriander och lök.
Har blivit grymt förälskad i färsk koriander. Vårkänslor kanske? :-)

Good job

Kategori: Allmänt

Kan bara känna mig otroligt nöjd med min arbetsinsats (igår måndag) och eftersom ingen annan dunkar mig i ryggen och öser beröm över min arbetsinsats så gör jag det själv. Visst uppskattar både barnen och framförallt Rikard det som blir gjort här hemma men det blir lite slentrian över det hela. Men alla var lyckliga i går kväll när det blev läggdags och det luktade rent och fräscht om lakanen som hängt ute. ♥ Sann vardagslyx! Det här med uppmuntran och beröm är också en grej man kan sakna då man är hemma. Man är sin egen chef liksom. Det här med kollegor eller chefer som man kanske får beröm av någongång gällande en fin arbetsinsats finns ju liksom inte just nu. Det kanske inte händer varje dag eller så ofta på jobbet heller men någongång då och då. Måste väl erkänna att jag tycker att vi svenskar är på tok för dåliga med beröm och komplimanger överhuvudtaget men det är en annan historia.
Eftersom jag bloggar så berättar jag också om mitt glamourösa vardagsliv (som inte alltid är fullt så glamouröst) men nog så bra. I går tvättade jag flera maskiner tvätt med mestadels sängkläder och handdukar och hängde ut, därefter bakade jag kanelbullar, handlade mat, rengjorde jacuzzin ute, rengjorde och tömde krukor utomhus, bäddade rent alla sängarna och lagade en god middag bestående av fiskgratäng med Rockfish och kökt potatis till. Mums vad gott och det blev uppskattat av familjen. Däremellan var jag hos kiropraktorn en timme och jag hade tänkt hinna med en promenad eller löprunda men så blev det inte.
En stor kopp kaffe med en stor bulle till. Gott!
Bullarna klara. Blev bara en 1/2 liters bulldeg denna gång då jag inte hade så
mycket mjöl. Annars tycker jag det är lika bra att göra 1 l deg då man ändå håller på
Tidig måndag kväll gjorde nattens brist på sömn sig påmind. Jag låg vaken i går morse när klockan ringde. Sov så dåligt natten mellan söndag och måndag. Händer faktiskt inte så ofta, tack och lov. Jag hade lite magknip och så låg jag och grubblade lite på vår boendesituation. Det känns jobbigt att inte veta vad som händer och var vi kommer att bo om några veckor. Ens hem är ju ens borg och kanske mer nu än någonsin då man bor i ett annat land. Även om man bor i ett hem som inte är är som hemma, varken standard eller utseendemässigt så är det ändå i sitt hem man "boat" in sig. Det är ju den  trygga punkten i ens tillvaro, så det känns inte helt bekvämt just nu som ni förstår. Börjar också känna av en viss stress för packning, rensning, flytt och städning så därav lite pyssel med krukor och rengöring av jacuzzin. Det blir en del extra med flytt och det är lika bra att börja beta av några delar nu. Hade tänkt rensa garderober också men det får bli en annan dag. Det krävs verkligen att man är på rätt "rensarhumör" så det blir lite mer rum i garderoben och det var jag definitivt inta i går.

Man vet vad man har men....

Kategori: Allmänt


Förra måndagen fick vi reda på att vi inte kunde bo kvar i huset som vi hyr. Familjen som äger huset har beslutat sig för att sälja det. Tråkigt och jobbigt att behöva flytta! Extra deppigt känns det eftersom familjen var här och tittade till huset i oktober och tyckte allt var så fint. De tyckte att vi tagit hand om huset väl och frågade om våra planer för framtiden. Rikard sa som det var men de var själva lite svävande med sina planer. De bor för närvarande i Iowa där de jobbar och har bestämt sig för att flytta dit för gott. De nämnde de dock inte i oktober. I december kontaktade Rikard vår "landlord"för att fråga om kontraktet som gick ut 1 februari och om vi kunde förlänga till juli. Han svarade att han trodde att det skulle gå bra och att han skulle prata med familjen. Vi fick inget svar och ringde igen i januari och då var han lite svävande och sa inte så mycket. Detta retar oss något otroligt! Båda parter visste om att de skulle sälja men ville hålla oss kvar så länge det passade dem och för att få in så mycket hyra som möjligt. De kunde ha varit schyssta och berättat om sina planer (åtminstone i december då vi frågade) så att vi hade kunnat planera med vårt boende. Nu hamnar vi i en svår sits med att hitta boende from. 1 april och några månader.Usch och fy! För att inte tala om alla merkostnader och besvär som det också för med sig. Måndags eftermiddagen blev en dag fylld av ilska och irritation. Började dock bra med en härlig niohålsrunda i solen med Lena och Kerstin. Jag hade sedan en tid hos läkare på eftermiddagen för en lite mindre hälsokontroll. Kände hur jag kokade inombords och tänkte att blodtrycket kommer nog att vara högt just nu. Men det var det inte. Vet inte om det berodde på min omtänksamma och trevliga läkare som var på ett strålande humör eller på det positiva resultatet av hälsoundersökningen, men jag kände mig lite mer uppåt då jag åkte därifrån.JA, ja....bara att ta nya tag. Det löser väl sig men man vet vad man har men inte vad man får!
Förra veckan passerade i allafall väldigt snabbt och i går var det måndag igen. Skall jag summera förra veckan lite kort så var den otroligt aktiv och jag somnade skönt på kvällarna trots en del husgrubbel. Det blev ett par golfrundor, golfträning på eftermiddagarna med Lukas, simning, många promenader och luncher med vännerna och träning på gymmet på kvällarna med maken. Dessutom har vi varit och tittat på några hus men vi får väl se vad det blir med det. Det är inte många hus ute för uthyrning och det är ingen som har något direkt intresse av att hyra ut bara för några månader trots goda referenser. Vi har inget bra läge nu, suck!
Sara åkte på en jätteförkylning med halsont i torsdags och har varit hemma och kurerat sig fram till igår. Lukas har varit pigg och tränat och spelat golf flera eftermiddagar förra veckan och hela helgen.
I fredags var vi bortbjudna på middag till vänner. Sara stannade hemma då hon var sjuk och Lukas gjorde henne sällskap. Lukas hade först tänkt göra något med en kompis men det blev inget så han stannade hemma och höll Sara sällskap. Tror de tycker det är mysigt att vara hemma själva ibland och göra som de vill. Inte alltid det är mysigt med en mamma som är hemma nästan jämt och håller "koll" på dem. Lagom är bäst! Jag och Rikard var i allfall borta på middag och blev bjudna på en supergod grill middag, goda tillbehör med gott vin. Det blev en jättetrevlig kväll. Tusen tack till värdparet, Mia och Jonas! ♥
Lördag morgon var Rikard uppe med tuppen och hade lust att åka och träna på gymmet i ottan. Det fick han göra ensam medan jag tog lite sovmorgon. Även en hemmafru kan faktiskt behöva det ibland :-). När Rikard kom hem igen blev det helgfrukost i trädgården då det var en helt underbar morgon och därefter åkte vi till träningscentret igen. Jag simmade och Rikard hejade på från poolkanten. Efter förmiddagens träning hade vi ett par sköna timmar i solstolarna och förundrades över att det faktiskt bara var den 4 februari och ändå 21 grader varmt. När vi åkte hem så sa Rikard "skönt med AC i bilen" och så satt vi där och log över hur bra vi hade det gentemot hemma i Sverige. Kan ju inte förneka att vi njuter av solen och värmen här just nu. Det har varit en fantastisk höst och vinter hittills. Mycket bättre än de två tidigare vintrarna. Tyvärr kommer det nog att bli vattningsrestriktioner i sommar om det inte kommer mer regn snart. Man får ta det onda med det goda!
På söndagen åkte jag, Rikard och Lukas till Cinnabar golfclub för att spela golf. Det är en otroligt fin golfbana och för mig blev det premiär med att spela där. Under veckorna blir det mest billigare banor för min del då greenfeen kostar några hundra minst och det är dyrare på helgen. Samma som i Sverige alltså. Det finns en del privata banor man kan bli medlem på men det kostar en himla dollar (som inte vi har). Hur som helst. Golfbanan var otroligt fin , omgiven av berg och natursköna vyer men det är en svår bana så bollade rullade som aldrig förr på green. Otroligt snabba greener!  Extra svårt då man inte är van att spela på sådana fina banor. Jag spelade inget vidare men det har jag inte gjort på ett tag nu. Har lite problem med min sving och har lagt till mig med lite konstigheter som gör att det blir toppar och duffar (dåliga slag) om vart annat. Ju mer frustrerad jag blir detsto sämre går spelet. Tror att alla golfare känner igen sig? Men det var fantastiskt härligt väder, golfbanan var kanonfin och så var det ju såklart roligt att spela med Lukas och Rikard. Synd att klaga! Rikard spelade som ett proffs så han och solen strålade ikapp! Hur bär han sig åt? (han som aldrig ens har tid att träna och hinner inte spela så ofta). Men gläds så såklart med maken.
Cinnabar hills golfcourse
Hmmm......lite extra spänning kan man tydligen få på banan. Men de
var tydligen inte så vanliga under vinterhalvåret.

Mitt golfsällskap för dagen bestod av mina fina killar och solen :-)

En underbar helg med hög livskvalité faktor!

Lediga, sköna och mysiga dagar

Kategori: Allmänt

Förra helgen var så skön och mysig! Vädret var på topp och Kalifornien solen värmde underbart hela helgen.
Lördagen startade vi dagen med ett pass på gymmet. Vi var där redan vid åtta tiden. Oj, så härlig start på dagen! Därefter blev det en stund i trädgården, en kopp kaffe och näsan mot solen. Speciellt skönt för Rikard som jobbar hela veckorna annars. Men solstunden blev inte så lång då det var det möte på High school gällande en resa till Mexico som Sara skall få åka på. Mötet var kl. 13.00. Dum tid. Precis mitt på dagen och när det är som bäst. Båda föräldrarna var tvungna att närvara (om man kunde) eftersom det skulle skrivas under papper som skulle verifieras av en utomstående person. Det är mycket papperexercis i detta land. Men det funkar bra det med och på något ätt så blir det en himla ordning på allt! På kvällen blev det familjemys med bra film och god grillmiddag.
På söndagmorgon drog jag med Rikard på bergspromenaden. Även om vi åker till gymmet 3-4 dagar i veckan nu så tycker jag att utomhusträning slår allt. Man blir så lycklig i själen av alla vackra vyer som vi är omgivna av här, fågelkvitter, vårdofter, utomhusluft och sist men inte minst solens goa strålar och värme. Rikard tränar inte kondition men attans vad han är envis när han har bestämt sig. Han trampade på i uppförsbackarna som värsta bergs geten och även om man skulle kunna tro att jag är i bättre form än honom konditionsmässigt så hade jag svårt att hänga med. Bitvis fick jag alltså springa före för att orka hänga med hans jättekliv (därav fotona på honom i uppförsbackarna). Jag såg väl ut som en rullande Michelingubbe brevid honom. Ack, vad man kommer långt med att vara envis. Han vill ju inte vara sämre än mig och det var han definitivt inte. Vad är det med män och tävling?
Rikard kämpar på i uppförsbackarna


Ännu en backe och jag hejar på




Jag och min kära man poserar


Fina minnen med morgonpromenaderna i dessa vackra miljöer


Man passerar en del vinodlingar under promenaden



Efter promenaden blev det simning, sol och pooltime
med maken. En skön söndageftermiddag i slutet på
januari


Fick en blomma då jag var på mammografiundersökning.Gulligt!
Resultatet kom denna veckan och allt var bra. Å, så skönt!

Nu väntar ännu en skön helg.
Ligger lite efter med mitt bloggande :-)


Härligt...härligt

Kategori: Allmänt

I fredags hade jag en underbar dag! Det blev en dag med promenad och god lunch med mina trevliga vänner, Eva och Jessica. Vi lämnade alla barn tll respektive skolor på morgonen och därefter brassade vi iväg till Santa Cruz. Längtan efter en dag vid havet var stor!
Väl framme så var det mycket disigt. Vi parkerade bilen så vi skulle gå en lång promenad längs havet.
Så här disigt var det vid havet. Men som ni ser så försöker solen
kämpa sig igenom
En modig surfare som skall ut i dimman och diset


Men det blev blåare och blåare allt eftersom


Gång och cykelvägen längs havet där vi gick


Wow! Eller hur?








En hel del surfare ute. Det var någon tävling som pågick


Eva och Jessica som kände sig frusna trots sol, 19 grader och promenad. Jag tyckte det
var varmt.





Jag åt en fantastisk Dungerness crab sallad till lunch på piren.
Lyxigt värre!


Finns en del att titta på här. Är det inte surfare så finns det en del
andra som vill stjäla uppmärksamheten


Här är en "snubbe" som stod ute och utövade Chi-gong eller något sånt


Lilla jag


Vi körde nercabbat hem men var faktiskt tvungen
att cabba upp efter vägen då jag var rädd att
mina medpassagerare skulle få nackspärr.
Det blev lite svalt då jag trampade på
gasen

En alldeles fantastisk dag! Sånt här lever man på länge. Gissa om jag var uppe länge på fredagkvällen?  Sol, promenad och den friska havsluften gjorde mig otroligt trött. Skall ärligt erkänna att även "pratmusklerna" var trötta. Så härligt! Ett glas vin med maken och en supé till middag och därefter var jag inte kaxig.