swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Våren på G

Kategori: Allmänt

I går morse (tisdag) vaknade vi upp till en grå dag. Det lovades regn och det hade kommit lite under natten. Vad gör man för att skoja till en sådan dag? Jo, jag tog en väninna med mig för en fika, shopping och lunch på "stan", fina gatan, Santana row. Inget centrum men det är ett område eller egentligen en mysig gata där det finns en del fina affärer, mysiga restauranger och cefeér. Uppiggande miljö helt enkelt!
Min trevliga fika kompis, Jessica. Se så glad
hon ser ut (och det var innan shoppingen)


En liten del av Santana row


Det kom inget regn på hela dagen och det var (trots det gråa vädret) ganska ljummet ute med 16 grader och idag är det sol och 20 grader igen. Kalifornienvädret kan man sannerligen inte klaga på. När prognosen säger regn så blir det sällan så illa som prognoserna sagt i jämförelse mot svenska prognoser då det oftast blir sämre och mer långvarigt än det sagts (känns så i allafall)  Konstigt! Här hade verkligen behövts mer regn och vi hade välkomnat det för en dag eller två. Det är väldigt torrt och det kommer att bli vattningsrestriktioner i vår och sommar om det fortsätter såhär.
MEn våren har kommit ändå och här är det vår i allra högsta grad nu. Det blommar mer och mer för varje dag och det är ljuvligt. Nedan kommer ett litet smakprov.

De vackra Kameliorna i trädgården blommar nu.
Körsbärsträdet står i full blom. Det är så vackert....så vackert!


Detta är fotat på golfbanan idag då jag spelade 9 hål med kära Kerstin och Monika.
En härlig runda i solen som avslutades med lunch i solen

I en rabatt på Santana row
I vår rabatt utanför huset

Bjuder på mer vårtecken framöver. Jag lovar!

Nu vankas det snart middag. Idag blir det en fräsch sallad , full med nyttiga vitaminer i alla färger och en hemmagjord het salsa. Mums, den blev grymt god! Till detta serveras något så spännande som....lasagne rester, rester av grillade kycklinglårfileeér och rester av oxfilé samt potatisgratäng. Det är väl inte fy skam?  Bara att välja och vraka samt frossa i alla tillbehören till. Behövs lite "piff" till resterna! (smile)
Några familjemedlemmar fattas dock. Sara är ute på vift med pojkvännen och Rikard har inte jobbat färdigt än. Lukas är också upptagen med att skypa med någon "kompis" (låter som en tjej)
Suck, och här sitter jag och känner mig hungrig! Om maken lyckas komma hem i någorlunda tid idag så blir det gymmet ikväll tillsammans med honom.
Dagens sallad är inte så speciell men nog så fräsch. Romansallad,
färsk spenat, cocktailtomater, gul och orange paprika toppad med
färsk mango

kombinerad med Avacado för den som vill




Och en grymt god färsk het salsa med massa koriander och lök.
Har blivit grymt förälskad i färsk koriander. Vårkänslor kanske? :-)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: