swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Sol, bad, promenader och goda drinkar

Kategori: Allmänt

Ljuvliga semester, sol och värme! Känns som man inte kan få nog och ändå har vi gott om sol och värme i Kalifornien. Men det är nog kombinationen av den här underbara miljön, semester, närheten till havet, bra restauranger med god mat, barer med goda drinkar på samma ställe och givetvis att bo på hotell. Så långt bort man kan komma från städ, tvätt, bäddning och matlagning.  Allt detta blir ju förstås en klockren känsla när det är krypavstånd till solstolen och bad i ljummet havsvatten. Jag som normalt är en badkruka njuter av de varma vattnet i Stilla havet.
Sara skvalpar omkring i det ljumma vattnet
Lukas är lycklig när han får vara ute med surfbrädan



Igår var vi faktiskt lite aktiva också. Det har spårat ut fullständigt med (den annars nästan dagliga) motionen. Jag och Rikard tog en rask morgonpromenad till Safeway (som Ica i USA) för att handla lite smått och gott. Här finns livsmedelsaffärer runt hörnet (som är ganska dyra i förhållande till vanliga supermarkets) så vi förenade "nytta med nytta" och promenerade bort för att handla lite "bra att ha varor" samtidigt som vi fick motion. Sedan åt vi inköpta frukostfrallor, juice och gott Starbuckskaffe till frukost på stranden. Gott och mysigt det med! Efter ett par timmar i solstolen tog vi en lång promenad längs hela Waikiki Beach igen så idag har vi promenerat ca 1.2 mil. Känner mig lite nöjd med det i alla fall. Bättre än inget! Vi såg också flera havs sköldpaddor under promenaden men lyckades inte få ett enda bra kort på dessa. Men skam den som ger sig! Det kommer nog ett annat tillfälle som vi skall fånga de på kort!
Delar av Waikiki Beach med storstaden och bergen i bakgrunden.
Läcker kombo
Sett från Waikiki Beach
Men de kalorier vi förbrände lade vi nog på när vi tog en eftermiddags drink vid havet. Men himmelskt god var den! Jag drack en Mango Daquri och Rikard tog en kaloribomb som hette: Mudslide. Innehöll inte ens en enda lite vitamin tror jag? Men det gick ner i en hiskelig fart så den var tydligen försvinnande god?
Försvinnande gott i en paus från sol och bad




I går kväll intog middag på en känd Thairestaurang, Keo´s Thai cusine, som tydligen fått flera utmärkelser och deras kokbok ligger högt på den internationella bäst säljar listan. Jättegott! Rikard var dock besviken att hans mat. Paneng inte var thaistark och innehöll gröna ärter. Givetvis drack vi thailändska ölet, Chang till. Min kombination var gudagod!
Häromkvällen åt vi på en av hotellrestaurangerna. De hade ett fiffigt koncept. Undrar om det finns någonstans i Sverige? Man  beställer kött, fisk eller kyckling och så grillar man sin mat själv. Därefter plockar man tillbehör från en jättelik salladsbuffé. Underbart gott och otroligt smart. Vem gillar inte att grilla? Och så får man det precis (kanske) som man vill ha det.
Vi grillade våra Sirloinsteaks med glädje.
Sirloinsteaks
Lukas grillar ananas till dessert
Grillmästaren
Mor och dotter en kväll
Ute på kvälls promenad och jag pausar lite med Lukas i ett köpcenter
Japp! Det stämmer faktiskt. Kände mig lite trött på affärerna just den här kvällen. Kanske
all sol och bad som gör en trött? Tom. på shopping..
Aloha ♥ Åsa

Lata dagar

Kategori: Allmänt

Vi njuter här på Waikiki med stranden och poolen utanför dörren (14 våningar nedanför) och stadens myller runt hörnet med alla ljuvliga affärer och restauranger. Turister från alla världens hörn i så många olika utseenden och klädstilar. Underbart! Hotellet är härligt och här finns allt man behöver (och kanske lite till)?  Vi har verkligen bara njutit av solen, värmen, surfat, badat i poolen och havet, god mat, gott att dricka och umgåtts med varandra de här dagarna. Underbart! "Livet på en pinne"  helt enkelt!
I går blev det frukostbuffé som var ganska bra men framför allt så ligger restaurangen ljuvligt med stranden utanför och vågornas brus som förstärker semesterkänslan. Sedan lade vi oss på solstolar precis utanför. Lapade sol och killarna surfade. Jag provade en liten sväng också men tar en längre tur en annan dag. Sara ville inte då hon hörde att det funnits Yellyfish dagen innan (manet som kan vara farlig). Vi hade en sådan härlig dag som avslutades med middag på Cheescake Factory och en del besök i affärerna runtomkring under kvällen.
"Det skall va gött att leva, annars kan det kvetta"!
En av solnedgångarna på Hawaii








Fv. Steak, omelett och vaffles
Torsdagens härliga bamse frukost. För första gången i mitt liv
har jag ätit steak till brunch. Ljuvligt gott!

I dag började vi dagen med att äta frukost El. sk. brunch på en annan restaurang, en av de tre mysiga hotellrestaurangerna (varav 2 precis vid havet) med havsutiskt. Det fanns mycket gott att välja på frukostmenyn. Valde mellan Pesto panini, en god omelett och steak med ägg och potatis.  Döm om min förvåning när jag ber om hjälp med att välja menyn (från servitrisen) och avslutar med att höra mig själv säga : - "I think I go for the steak! Ha, ha! Steak"...till frukost! Jag ÄLSKAR kött men har aldrig ätit det till frukost. Jag kände mig nästan lite karla-karls aktig (och känslan förstärktes när Rikard tog en likadan). Men, är det inte det som är tjusningen med semester? Att göra saker lite annorlunda, äta och dricka sådant som man normalt inte gör (så ofta i allafall), ligga och lata sig hela dagen i en solstol (även om det känns som det är slöseri med tid) och vända upp och ner på tiderna! Vara vettig, äta sunt (är ibland lite tråkigt) samt göra saker hela tiden kan man göra nästan alla andra tider på året. Nu är det semester. Kan tyckas att jag har semester hela tiden i mitt liv som hemmafru i Kalifornien?Så är inte riktigt fallet, och jag njuter framför allt av miljöombyte samt att rå om min älskade man och våra underbara barn som är lediga från skola och jobb. Så underbart att vara tillsammans, upptäcka nya saker ihop, bara vara och ha det bra. Det är livet! Njuter!
Aloha
Åsa♥

Aloha

Kategori: Allmänt

Hälsningar från Paradiset i en annan skepnad. Nu är vi på en annan ö som heter Ohau och vi är i Honolulu och Waikiki beach. Hotellet heter Outrigger Reef on the beach och ligger (precis som det låter) på stranden med jättefint pool område och massa affärer och restauranger runt hörnet. Blir perfekt att bo så här i några dagar för att sedan åka till Kauai på söndag.
Har inte hunnit blogga så mycket som jag hade tänkt. Har så mycket att berätta och så mycket fina bilder som jag vill dela med mig av men det får komma allt eftersom och när jag har tid. Just nu njuter jag av att umgås med familjen, sola, bada, äta gott, dricka gott, surfa, snorkla och massa andra roliga saker som jag kommer att berätta mer om senare.
Här sitter jag på vår balkong i lägenheten på Maui en morgon och bloggar
till vågornas brus och en underbar utsikt


Så här såg det ut på Maui framför vår balkong. Så overkligt vackert!


Solnedgången på Maui precis där vi bodde

Men nu är vi här på Waikiki beach. Dagen började bra i går, måndag när vi kom hit. Vi fick nämligen åka en stor vit limousin till hotellet istället för taxi. Gissa om vi var glada? (speciellt barnen).
Lukas njuter av den lyxiga färden till hotellet
Sara njuter också
Kändes helt ok att åka limousin till hotellet på Waikiki beach


Firade att vi var framme och hade det bra vid poolen i solen

Mahalo

Åsa


Båttur med snorkling

Kategori: Allmänt

I torsdags morse var vi uppe i ottan. Vi skulle åka en katamaran från Lahaina hamn kl. åtta. Förväntansfulla men lite trötta gav vi oss iväg. Frukost och lunch ingick i priset på utflykten men gissa om vi blev snopna när vi bara fick lite vatten, ananasskivor, melonskivor och sockerkaka.
Frukost på båten. Fick även sockerkaka, kaffe och vatten att dricka.
Lite torftigt tyckte vi men inte mycket att göra åt utan
bara att hoppas på att lunchen skulle bli bättre!
Delfiner in action
Mycket delfiner fick vi se
Båten skulle ta oss till en vik utanför ön som heter Lanai. Under turen ut sken solen och det var helt underbart behagligt väder. När vi var nästan framme stannade vi för att titta på delfiner. Å, vilken tur vi hade. Det kryllade av delfiner, både stora och små. Så roligt att se!
Tid att njuta av sol och båttur fanns också. Rikard njöt och vi andra med
Väl framme var det dags för snorkling
Carina var stolt över att hon vågade sig i. Vi kände oss lite fega till
en början, både hon och jag men oj, vad vi snorklade när vi väl kom i
Underbart klart vatten och många färglada fiskar såg vi. Tyvärr såg vi inga
havssköldpaddor. Lukas var i hela tiden i 1 1/2 timme.
Vi hade så kul på vår snorkeltur till Lanai
Tack och lov för en god grill lunch. Efter en enkel frukost och några timmar
på havet med snorkling så sög det mer än vanligt i magen.
Det serverades grillade korvar, kycklingfilé, veggiburgare och goda tillbehör.
Till maten serverades även vin, öl eller läsk. Gott och lyxigt!
Inhemsk öl
En bit av viken vid Lanai där vi dök
En annan del av Lanai viken där vi snorklade
En underbar dag på havet!
Nu beger vi oss ut på nya snorkeläventyr. Idag bär det av till Honolulu bay nästan längst upp nordväst på Maui.
Vi hoppas vi får se havssköldpaddor idag.
Åsa ♥

Solnedgång i Haleakala

Kategori: Allmänt

Några rader från paradiset. Solen skiner och jag sitter ute och äter frukost med en kopp blaskigt kaffe på balkongen. Tittar på havet och morgonpigga människor som gått ner för att bada eller bara är ute och tränar i en eller annan form. Så avkopplande! Idag har vi sovmorgon så barnen sover fortfarande. Skönt för dem! Det har blivit lite ont om sovmornar, lugn och ro, då vi har haft fullspäckade scheman med utflykter varje dag sedan vi kom hit. Roligt att hinna se lite av ön och göra sådant som Maui har att erbjuda. Vi har nästan åkt runt hela ön.
Vi har varit ute på båt tur med  snorkling, beökt regsnskogarna och sett många vackra vattenfall på nordvästra sidan och varit på några av de många fina stränderna både på västra sidan och nere i söder och idag skall det bli mer strand, havsbad, snorkling och kanske lite surfing? Vilken vacker ö det är som har så mycket varierande natur att erbjuda.
Nene, Hawaii:s nationalfågel
På väg upp till Haleakala fanns varningsskyltar för  Kanadagäss, Nene
som inte kan flyga.
Haleakala krater uppe på ca. 3000 meters höjd. Världens största
vilande vulkan
Barnen tyckte det var spännande att se vulkankratern
Haleakala observatorium som är ett av världens viktigaste
Solnedgången sett från Haleakala som är världens största vilande vulkan
Sara och Lukas är så glada att få uppleva allt det vackra
Vi åkte ner till Leleiwi utsiktsplats nedanför Haleakala
Solnedgången bjöd på ett makalöst, färgskiftande skådespel
Lyckliga barn
Det blev bara mer och mer färgstarkt. Underbart vackert!

Mina tankar går till Norge

Kategori: Allmänt

Igår på fredag nåddes vi av nyheten av vad som hänt i vårt grannland Norge. Så fruktansvärt! Hur kan något sådant här hända? Mina tankar går till Norge och speciellt till alla familjer som nåddes av dödsbud i går.
Det känns så brutalt, ofattbart och hemskt! Och här sitter vi i paradiset långt, långt hemifrån och bara förundras över hur världen kan bli såhär med allt våld som inträffar?
Idag är det lördag morgon. Herregud vad dagarna rusar iväg. Vaknat upp ännu en morgon på Maui till vågornas brus. Dagarna har varit fyllda av äventyr från morgon tilll kväll.
I onsdags var åkte vi iväg till Haleakala som ligger på östra delen på Maui. Haleakala är den största vilande vulkanen i världen. Vi hade fått tips om att vara där i soluppgången eller solnedgången. Uppgången kändes inte som ett alternativ då vi hade behövt åka vid 02 på natten. Vi har ju semester nu och vill ta det lite lugnt, så vi satsade på solnedgången. Den sista vägen dit gick i zig-zag (33 st. kurvor)och är en av de snabbast stigande vägar i världen. Bara det var mäktigt! Högt upp ovanför molnen kom vi. Otroligt läckert! Ovan molnen var det blått och när vi väl nådde vulkanen var det en smått överväldigande känsla som om toppades av en lätt euforisk känsla då det väl blev solnedgång. Gud så läckert, vackert, mäktigt och minnesvärt ! Så roligt att få se och vara med om något sådant!
Ä Nu skall vi åka iväg på en dagsutflykt till Hana som ligger på östra delen av Maui. Skriver och berättar mer en annan dag!
Åsa

Trevligt sällskap

Kategori: Allmänt

Igår var dagen då vi började vår tre veckor långa semester som skall tillbringas på Hawaii. Vi flög med Hawaiian Airlines från San Jose och mellanlandade i Honolulu. Vilket bra flygbolag! Allt gick så smidigt med incheckning, boarding, security, personalen var trevlig, och väl framme på Maui så kom bagaget inom några minuter. Tänk om det alltid hade gått så snabbt och lätt då man flög? Igår hade jag dessutom extra trevligt sällskap på flyget med Mark Levengood, Dilsa Demirbag-Sten och Henke Larsson. Inte fysiskt men i min Iphone. Jag hade laddat hem lite sommarpratare som jag satt och lyssnade på under flygresan. Å, vad bra de var! Mycket bra sommarpratare som gav en och annan tankeställare.
Hyra av bil gick lika smidigt det med. 80 minuter efter att vi landat hade vi hyrt bil och varit på Costco och storhandlat mat till de närmaste dagarna och satt i bilen på väg till hotellet.
Så nu är vi äntligen här på vårt hotell på Maui. Hotellet heter Papakea resort och ligger på sydvästra sidan av Maui på Kaánapali.
Så här ser det ut från vår balkong


Vi hann bara komma till lägenheten så sprang Lukas ut
för att ta ett dopp i havet precis utanför. Varmt och skönt var det!

När vi kom hit blev vi bjudna på middag vid poolen alldeles vid havet. Vi har nämligen ett par goda vänner som är här sedan några dagar. De bjöd på middag igår. Vilket fantastiskt välkomnande och så underbart lyxigt att bara komma hit och få middagen serverad vid havet. Tack snälla familjen Johansson för en mycket god middag!
Varsin kall vid grillen. Staffan och Rikard


Solnedgången på Kaánapali. I bakgrunden syns ön Molokai

Så otroligt vackert


Första kvällen med gänget på Maui.
Att bli bjuden på middag precis vid havet var så lyxigt så det kändes overkligt bra!
Life is good!



Idag har vi vaknat upp vår första morgon på Maui efter en god natts sömn. Frukost intogs på balkongen ackompanjerad av vågornas brus. Nu går vi ner till stranden 100 meter bort för att sola och bada några timmar och sedan blir det en dagsutflykt tillsammans med familjen Johansson. Life is good!
Åsa♥

Aktiva dagar

Kategori: Allmänt

Det har varit några händelserika och aktiva dagar det senaste!
Mina trevliga golfkompisar för dagen, Lukas och David.
Här i väntan på att få slå ut på ett av hålen

I fredags spelade jag en 18 håls golfrunda, vilket jag inte gjort på ett tag. Alltid lika roligt att komma ut och spela. Jag fick sällskap av Lukas och hans kompis David. Det var mycket långsamt på banan med lång väntan i stort sett på varje hål och den här dagen spelade ingen av oss speciellt bra men det var roligt och så mysigt att spela med 2 trevliga grabbar.


På kvällen kom Gustav och Anna tillbaka till oss från San Francisco. Mysigt! Vi korkade upp en flaska champagne och firade att vår syster fyllde år (finns alltid en anledning att fira) , åt god middag med grillad och pepparmarinerad fläskfilé, pepparsås och god färsk tagliatelle till. Mums! Givetvis drack vi ett gott rött till detta.
Sara var ute på vift hos en kompis den här kvällen igen och vi andra var ganska trötta efter diverse aktiviteter såsom golf, sightseeing, jobb m.m. så vi blev inte så långvariga denna fredag kväll!
Nu har även en ny och mycket efterlängtad leksak till Rikard anlänt. Han har länge önskat sig en bra kamera så nu har han äntligen köpt en och som om det inte vore nog med det, så har han införskaffat sig ett riktigt bra kombiobjektiv dessutom. Kanske jag kan få till en del läckra bilder på min blogg framöver?
Rikards (vår) nya leksak

Lördagen var en härlig dag då vi hann med mycket. Startade dagen med att ta med oss Gustav och Anna på en 5 km bergspromenad som avslutades med en stor latte i solen i Saratoga centrum.
Tjoho! Anna och Gustav klarade alla backarna upp med bravur.
Utsikten är belöningen


En del av utsikten från toppen


Jag, min käre bror och Anna


En STOR och god latte satt fint efter promenaden

Killarna åkte och tränade lite golf och dagen fortsatte i shoppingens tecken för mig och Anna. Det gjordes en del fynd! Hemma igen på eftermiddagen åkte vi till Pichetti winery för lite vinprovning. Pichetti är Kaliforniens äldsta winery och ligger ca. 15 min. från oss uppe i bergen. Så mysigt vi hade det!
Det var värst vad jag ser kort ut! Det är väl kanske inte bara som det
ser ut? Jag är kort (160) och de andra är faktiskr långa. (Anna har
dessutom klackar)
Vi hade en mycket kunnig och engagerad sommelier som ivrigt
berättade allt vi ville veta




Dagens inköp för min del blev en flaska vin och ett portvin.

Vinprovningen gav mersmak och vi åkte vidare till en mysig vinbar i Los Gatos för att dricka ett glas vin och äta en liten förrätt.

Vi njöt av goda ostar och underbart goda korvar tillsammans med
ett gott rött vin. Lördagsmys!


Dagens vin val blev självklart ett vin från Kalifornien. En Cabernet.....Gott!

Mätta, nöjda och glada åkte vi hem för att gemensamt tillreda ännu en fantastisk middag. Råstekt färskpotatis med örter, grillad t-bone steak och en underbar Salsa som Gustav är mästare på att göra. Fantastiskt!

Söndagmorgonen var vi uppe med tuppen och bestämde oss för att åka till Santa Cruz för att surfa. Sagt och gjort. Vi tog vårt pick och pack och åkte. Tyvärr så blev det ingen surfing eftersom vågorna uteblev denna söndag. Däremot hade vi en underbar dag vid havet och stranden. Lukas var överlycklig eftersom han fick badsällskap i vattnet och spelsällskap på stranden. Gustav och Anna var i x flera och tyckte det var skönt och dessutom spelade de boll på stranden. En fantastiskt härlig, solig och varm dag!


En strand lunch i äkta amerikansk anda. Brun papperspåse med dricka i (öl)
och en himmelsk hemmagjord macka med kycklinfilé. pesto oc ruccolasallad.
Inte konstigt att jag ser nöjd ut?

Hela bemanningen på beachen. Badvakterna samt strand polisen som
åker och kollar så allt står rätt till på stranden, sin fyrhjuliga motorcykel.


Här behöver man inte vara sysslolös om man inte vill. Massa nät för
volleybollspel. Givetvis hade vi med oss bollen!


Dagen på stranden var fylld av aktiviteter. Själv satt jag ganska
skönt i min solstol faktiskt!





eft;">
Sjön suger och det blev därför pizza till alla soldyrkare denna kväll. Sista kvällen med gänget toppades med jacuzzibad under stjärnorna.
På måndag morgon körde vi kära Gustav och Anna till San Francisco flygplats för att vinka av dem. Sorgligt för oss att det åkte och DE tyckte också att det var tråkigt men men de var LITE GLADA och  uppspelta eftersom de skulle vidare till Las vegas. Deras resa är inte slut än. Lycka till! Hoppas ni vinner storkovan!
Och vår resa och semester börjar imorgon då drar vi till Hawaii med familjen i tre veckor. Å, vad jag längtar!


Åsa


Hurra, hurra.....hurra för lillasyster idag

Kategori: Allmänt

I dag den 15 juli fyller min älskade lillasyster Linda 38 år. Å, vad jag önskar att jag kunde vara med och fira henne. Just nu känner jag mig väldigt långt borta! Snyft! Vet dock att hon kommer att bli ordentligt firad av sin älskade lilla familj och det känns så gott i hjärtat"
Min vackra lillasyster Linda som fylller år idag den 15 juli
Spralliga lillasyrran och jag
Livsnjutar syster
Kärlek
Glada systrar


Syskonkärlek.
Vi önskar du vore här i Kalifornien med oss nu Linda.
Vi saknar dig!
Skål på din dag kära syster. Hoppas den blir alldeles underbar!

Inte lätt.....

Kategori: Allmänt

När barnen, Gustav och Anna kom hem från en heldag på nöjesfält och vattenpark igår så åkte vi tjejer för att pusta ut och lyxa till oss på ett nail spa. Manikyr, pedikyr och vaxning av ben. Det var första gången Anna var och fixade naglarna så hon tyckte det var extra lyxigt. Oh,la...la vad vi hade det bra!
Fina naglar. Mina röda, Saras förlängning med fransk manikyr och Annas Lila naglar


Fick en lite blomma på tånageln. Gör mig extra glad verje gång jag ser dem


Förväntansfull Anna första gången på nail spa. Mysigt hade vi det!


Hemma igen så blev det ännu en fantastisk middag med pilgrimsmusslor till förrätt, grillade kycklinglårfileér med ljummen sallad och bakpotatis. Ljuvligt! Mätta och goa blev vi sedan bjudna på ett glas vin hos en våra svenska "grannar" på kvällskvisten. Riktigt mysigt!
Pilgrimsmusslor, ljummen sallad med bladspenat, rödlök, sockerärtor, sparris som toppades med rostade valmötter. Det blev en perfekt kombo med bakpotatis, Guacamole, Hummus och grillade kycklinglårfileér.


Myspys hos goda vänner på kvällskvisten med gott vin och snacks

Idag har jag en lugn dag med lite hemmayssel igen. Betalar lite räkningar, rengjort grillen, städat och gått igenom kylen, städat skafferiet, tvättar och skall bädda rent i alla våra sängar samt fixar litegrann med saker som skall göras innan vi skall åka på semester nästa vecka. Det är inte lätt för en hemmafru med markservice 24/7 att behålla sina fina naglar. So far so good! Så tillfredsställande att hinna med att göra lite nytta i lugn och ro!  Gustav och Anna är iväg på en liten tvådagars trip i San Francisco och gör stan.
Idag fick jag besked om att jag har kommit in på lite kurser på universitet och högskola. Känns inspirerande och spännade! Nu skall jag bara ta ställning till vilken eller vilka kurser jag vill läsa. Sara har också fått besked om att hon kommit in på sitt första hands val av gymnasieskola i Göteborg. Vi får väl se hur det blir med det och när hon kan börja där? Roliga besked men skapar lite eftertanke och funderingar! Får ligga i solstolen på Hawaii och fundera vidare på det!
Åsa♥

Träning och shopping

Kategori: Allmänt


Finns nästan inget godare än grillad sparris. Mums!
Igår överraskade jag barnen och våra gäster med en dunderfrukost. Det blev mycket uppskattat!
Sedan blev det träning på gymmet, simning och killarna (Gustav och Lukas) spelade tennis ett par timmar. Trötta, nöjda och nyduschade åkte vi sedan till storköpsaffären Costco för att bunkra upp lute god mat för några dagar.

Hittade mycket gott! Väl hemma grillade vi Havskatt och sparris som vi åt med Hummus, kall gräddfils sås och Risoni. Mums vad gott det blev!
Grillad, ört panerad havskatt var riktigt gott

Mätta i magen åkte vi sedan till Gilroy outlet för lite shopping. De har öppet till nio på kvällen så vi hann med några timmars shopping. Försökte vara lite selektiva då vi inte hade så mycket tid så jag agerade personal shopper till Gustav och Sara till Anna. Blev mycket bra! Gustav och Anna blev lite fattigare men mycket nöjda med sina inköp. De tyckte att det var ett superbra shopping mall och hade nog gärna stannat några timmar om inte butikerna hade stängt. Kanske tur de stängde så deras reskassa räcker tills de skall åka hem?

I dag var vi uppe i ottan och begav oss till Pancake house för frukost redan halv nio. Muns vad det är gott! Inte speciellt nyttig frukost men ack så gott och mycket mättande. Anna hade längtat så efter att få åka dit så hon var lycklig när hon fick in sina fresh banana pancakes. 5 stjärnor av 5 möjliga fick Pancakehouse i betyg!




t;
Fresh banana pancakes, choclate chip pancakes och givetvis hade vi lite äggröra, bacon och omelett också.
Så här såg det ut när det vara färdigkalasat. Mycket mätta och nöjda blev vi i alla fall!
Fyra hungriga, förväntansfulla och "morgonpigga" frukost beställare
väntar på sina pannkakor

Fresh banana pancakes, choclate chip pancakes och givetvis hade vi lite äggröra, bacon och omelett också.
Så här såg det ut när det vara färdigkalasat. Mycket mätta och nöjda blev vi i alla fall!

Full rulle!

Kategori: Allmänt

Yippey! Nu är min kära bror och hans flickvän här! Känns nästan overkligt att de är här och det är ju ett år sedan vi träffades sist så vi njuter.
Det är full rulle med allt vi vill visa dem och saker de vill hinna se och göra under den här veckan. Det är så underbart roligt och mysigt att ha dem här!
Under de 2 dygnen de varit här så har vi hunnit med en härlig dag i "surf nästet", Santa Cruz med sol och bad hela dagen.
Igår blev det ett besök i Big basin state park för att se Redwood träd och dessutom ett shopping rally. Det har blivit supé med grillat och mumsiga tillbehör som vi lagat tillsammans varje kväll. Härligt, roligt och mysiga dagar! Tror att det här tempot med massa aktiviteter har gjort att "jetlegen" hållit sig på avstånd? De börjar redan komma i vår rytm och sover fortfarande fast klockan är nästan 9 på morgonen. Ett gott tecken!
Mäktig känsla att vara i skogen med kungarna av träd


Mina fina barn


Världens största (längsta) träd, father of the forest


Världens näst högsta träd. "Mother of the forest"


Gustav och barnen hade skoj i skogen


Yammie.......tyckte alla andra utom jag


Mexikansk snabb mat till lunch på Chipotle mexican grill. Jättegott och fräsch.
De har en alldeles UNDERBAR guacamole


En av de fantastiska middagarna. Grillad paprika, squash och Rib eye steak.

Idag blir det pool, sol, simning, lite gym träning och tennis. Lukas har längtat så att få spela tennis med "morbror Gustav" och kanske jag får vara med på ett hörn också? Sedan blir det ytterligare shopping. Vi åker till Gilroy outlet så de får shoppa av sig lite mer. Sist men inte minst skall vi göra lite matshopping på Costco, (en storförpacknings affär) med mycket gott och hög kvalité på det mesta i matväg med en hel del ekologiskt. Blir nog en härlig dag?
Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag har lagar en härlig frukost med bacon, en ljuvlig ägg röra, smoothie och lite annat smått och gott. Efter det hoppas jag att vi orkar träna och vara aktiva i några timmar?
♥Åsa

Längtan och väntan

Kategori: Allmänt

Ljuvliga, lata, lediga lördag morgon. Trots att en massa disk belamrade diskbänken i morse så kände jag mig så glad över att vi inte hade något in planerat för dagen. Tror att alla i familjen njöt av att bara ta allt i sin egen takt och göra vad man ville. Skypade och pratade lite med familjerna hemma i Sverige, lagade god helgfrukost och pysslade lite. Strosade runt i trädgården och beundrade samt förundrades över våra fantastiska fruktträd. Man glömmer ibland hur privilegierade vi är med alla dess frukter, (Plommonen som är mogna nu, apelsinerna, citronerna och snart nektarinerna och vindruvorna) Nu är snart våra nektariner helt ät mogna! Förra året så var vi i Sverige då de var mogna och det fanns inget kvar på trädet när vi kom hem i augusti. I år blir det endast ett 20 tal, tyvärr! Tror att ekorrarna har varit och norpat en del och vi får väl se hur många som hänger kvar när det är dags att ta dem?
Nektariner i trädgården
Ligger just nu (på eftermiddagen) och solar på gräsmattan. Njuter av att det äntligen har blivit något svalare (endast 25 grader) så man orkar vara ute. Läser "nya" svenska tidningar, målar naglarna och äter en god "Dagobert macka" med omelett, skinka och wasabi kräm. Mums, Livet är härligt!Väntar och LÄNGTAR efter min lillebror, Gustav och hans flickvän Anna kommer. De landar 18.25 så det blir lagom i tid för champagne, jacuzzi och grillade hamburgare till middag. JAg har inte sett Gustav och Anna på precis ett år nu så det skall bli så mysigt att träffa dem och få ha dem här en vecka. Tror att de kommer att älska Usa, Kalifornien och Saratoga.
OPI och Sally Hansen nagellack kostar hälften så mycket här som i Sverige.
Då kan man lyxa till sig lite extra och köpa lite mer olika färger. Fast
jag tycker att det är så svårt att få det snyggt själv. Hur bär man sig åt?

Sådan lyx med svenska tidningar! Tack Alva för "sommar tidningen"!

Dagobert mackor är sällan vackra. Man "tager helt enkelt vad man haver"
och njuter av den förhoppnings vis goda "kombon"!
Min kombo var klockren!

Sara springer omkring med sin kamera. På dagen kom en leverans med ett super bra objektiv som Rikard beställt till sin nya kamera. Detta objektiv passar till Saras kamera också så nu går hon runt och fotar allt och inget.
Rikard och Lukas kom hem nu efter att ha varit och spelat golf några timmar så nu är det två exalterade "amatörfotografer" som springer runt och fotar allt och inget. Kanske blir fin, fina bilder på bloggen fram över?
Nu skall vi snart åka och hämta brorsan och Anna. LÄNGTAR så efter dem!
Todeloooo...
Åsa♥

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen ännu en morgon (fredags). Körde Lukas till hans sista "summer golf camp" dag, och åkte sedan till Annika som tog mig med på promenad i kvarteren där hon bor (ett par km från mig). Där finns underbart vackra, läckra hus och stora trädgårdar, vacker natur och bergen runtomkring. Kul med lite variation på promenadstråken! Åkte direkt till Safeway (som är mataffären som ligger närmast mig) för att handla lite. Hade varit och stor handlat kvällen innan på storköpsaffären Costco men var tvungen att komplettera ytterligare. Kom ut med ännu en full kundvagn. Det blev en del eftersom vi skulle ha gäster till middag på fredag kväll samt att min bror och Anna kommer idag. Nåväl, tömde bilen i all hast för att åka vidare och hämta Lukas. Hade tänkt hinna med och se när han hade en  avslutningstävling men tyvärr missade jag det. Hämtade dock hem en supernöjd Lukas som kände att han blivit jätte inspirerad att spela och träna mer efter sina 4 dagar på golf lägret! Kul!
Väl hemma var det dags att förbereda middagen. Fick en sådan längtan efter den svenska sommaren, västkusten, Mollösund och färska svenska skaldjur.
Oj, oj...oj! Vad jag saknar svenska skaldjur. Här smakar skaldjuren ingenting
men man tager vad man haver!
Gjorde en fisksoppa trots att det inte riktigt kändes helrätt med 33 grader ute. Det luktade ljuvligt i huset! Fisksoppa receptet som jag använder kallas "fisksoppa Mollösund" och det receptet är jag så glad för. Hittade det för många år sedan i tidningen "Elle mat och vin". De hade varit runt i olika västkustsamhällen och plockat ur det godast det ätit. Då hade de b.la. varit i Mollösund, (Lite kul eftersom Rikards föräldrar har sommarställe där) och de hade besökt "Emmas" som serverar denna fisksoppa.  Har lagat receptet flera gånger och det blir alltid lika bra och soppan brukar bli mycket omtyckt. Lite god Chardonnay till och vitlöks bröd är pricken över i:et! Glömde tyvärr att fota den goda soppa i stundens hetta!
När gästerna kom så bjöds det på Filo deg trianglar som var fyllda med spenat och fetaost samt en hallon och kanel Mojito. Receptet på drinken tog jag ur kokboken "Leilas guldkant på vardagen" (som jag fått av en kär väninna). Jag är ingen direkt drinktjej. Tycker oftast att det blir för sliskigt och alla drinkar innehåller alltid massa krångliga ingredienser som man aldrig har hemma men måste erkänna att jag tycker att det är lite glamour känsla med drinkar! Och just denna drinken kan jag rekommendera varmt! SÅ GOD och grymt läcker!
Hallon och kanel mojito.
Härligt, härlig läskande...farligt, farligt god!
Yammie!
Trots en lite kylig Kalifornien kväll så satt vi ute till sena timmen med våra gäster. Drack god drink med tilltugg, åt god krämig fisksoppa med kall god Chardonnay till och krispigt vitlöksbröd, därefter en mumsig ostbricka md gott rött till. Sämre kan man ha det! Tiden gick alldeles för fort bara så desserten hann vi inte med. Gjorde inget för mig och jag tror att gästerna var mycket nöjda ändå?
Idag, lördag kommer min lillebror Gustav och hans flickvän, Anna. Yippey!
Jacuzzin uppvärmd och champagnen på kylning. Trala...la..la...la!
Åsa ♥

Hurtig och "hemma nyttig" dag

Kategori: Allmänt

Känner mig riktigt hurtig idag!
Efter en liten körning med Lukas till golfklubben i morse (tog ca 1 timme) träffade jag Annika och gick bergsrundan med henne i rask takt. Idag unnande vi oss också en Cappucino på vägen hem i down town Saratoga. Mysigt att sitta ner en stund och hinna prata lite mer denna ljuvliga varma morgon.
Hem igen där jag skypade med min kära bror, Gustav och hans sambo Anna. De längtade efter att komma hit och vi längtar givetvis efter dem. De kommer på lördag kväll. Hur mysigt som helst! Pratade också med Alvas pappa som ringde och tackade för att hon fått vara här. Alva var nu hemma, trött men glad. Allt hade gått jätte bra vilket kändes skönt att höra.
Tiden går fort när man har roligt och det var sedan dax att hämta Lukas igen, hem och fixa lunch till oss alla för att sedan åka till gymmet med Sara. Efter ett litet snack igår så bestämdes det att idag skulle vi träna. (Vi har inte alltid samma åsikter om saker och ting min tonårsdotter och jag). Försöker övertyga henne om hur viktigt det är att träna och röra sig nu när det inte är skola och gymnastik  4 dagar i veckan medan hon tycker att det är sommarlov, man skall vara vaken länge på natten, sova länge (helst halva dagen) och vara med kompisar, shoppa och slappa så mycket det bara går. Herregud! Ibland känns det som vi lever på 2 olika planeter när man skall försöka diskutera, förklara och övertyga sin tonåring om att livet faktiskt inte bara handlar om flärd, lättja och glamour! Att man måste kämpa lite för att kunna njuta lite av det andra! Skall ärligt erkänna att ibland krävs det mer tålamod än jag har och det blir ett och annat utbrott från min sida och även från hennes sida. Det är väl ännu en fas i livet vi skall passera och klara av? Såsom alla andra trotsåldrar och andra faser. Men idag kom vi iväg och det var riktigt skoj! Å, vad jag är älskar mina tonårsbarn!
Så mysigt att åka och träna, bara mor och dotter. Vi var och tränade nästan 2 timmar och körde stenhårt. Ute var det sol och 33 grader men inne på gymmet var det riktigt svalt och skönt. Tänk, när man bor här så uppskattar man faktiskt det!
Jag är super laddad för att åka inomhus och träna. Så varmt ute
och då är det skönt att svettas lite på ett luftkonditionerat gym.
Men det är så rätt och så härligt att köra ner sabbat i värmen!
Och jag som INTE ville ha en cabriolet är nu ganska glad över den!


Lets go!

Ingen hemmafru dag utan hemma fix. Idag blev det tvätt av handdukar och badlakan och lite lätt städning. Igår blev det tvätt av lite sängkläder och annat. Älskar att hänga ut min tvätt. Det sägs att det är förbjudet in USA. Vet inte riktigt om det stämmer och varför men jag hänger ut ändå. Har tvätt lina o ch torkställning och det är ingen som ser det runtomkring. Har en totalt insyns skyddad trädgård med plank runt om, buskar och träd. Doftar så härligt och torkar slätt och fint! Bättre blir det inte!
Så här såg det ut i trädgården idag. Hemtrevligt på något sätt, tycker jag!


Handlade också jordgubbar idag. En hel låda för 20 dollar. Tippar på att det är ca. 6 liter. Tycker det var rätt billigt!
Och det här var så UNDERBART goda! Vi får äta tills vi storknar och resten fryses in.
(Bra att ha till smoothie och annat smått och gott)!

Åsa ♥

Alltid jobbigt med farväl

Kategori: Allmänt

I dag har det varit en bil körardag!
I morse körde jag Lukas (med sin onda tå och fot)  till golf lägret igen, fastnade i köer ett bra tag på vägen hem men jag hade inte direkt bråttom någonstans. Nästa körning var till San Francisco för att vinka av Alva, Det är så mysigt att ha gäster här men det känns också sorgligt att vinka av dem och säga farväl. Det är så långt till Sverige och man vet att det tar ett tag innan man kommer att träffas igen så då blir det extra känslosamt. Det har varit trevligt att ha Alva här (speciellt för Sara) men också för oss. Kul att få visa henne allt som vi tycker är fint och gillar. Kalifornien har ju så många vackra ställen, fint väder, berg, hav och varierande natur.
Söta och gulliga kompisar som tyvärr var tvungna att ta avsked i dag!
Vi hoppas verkligen du har trivts hos oss  i Kalifornien, Alva!


Efter att vi vinkat av Alva så bar det av til Santa Theresa golfklubb för att hämta Lukas, hem en vända för att äta en turbo lunch och sedan iväg igen för att åka och simma lite. Kände att jag behövde röra mig och tänkte att det skulle vara avkopplande för Lukas att få bada lite i poolen en dag som denna som var väldigt varm...igen.
Sagt och gjort! Vi träffade även några kompisar där så det var avkopplande och toppen ett par timmar!
Och jag simmade mina 1000 meter.
Yeeey!
Känner mig alltid så nöjd då jag gjort detta. Sådan lyx att kunna göra det i stort sett när
helst i uppvärmd pool, strålande sol och värme. Idag dessutom med
det bästa sällskapet man kan ha, min väninna Tina.
!000 meter går hur fort som helt i hennes sällskap.
Jag pratar och hon räknar längderna samt kommenterar.
Good deal!
Åsa ♥

Ny vecka - nya möjligheter

Kategori: Allmänt

Denna veckan blir kortare eftersom Rikard var ledig i måndags.Skönt!
I tisdags startade jag dagen med en 9 håls runda på Pruneridge golfklubb med några av mina kära golfvänner. Det var en riktigt het förmiddag så det var tur att vi bara valde en 9 håls runda för mer hade vi nog inte pallat med i solen och värmen? Avslutade med en enkel sedvanlig Tuna sallad
Mina underbara golfväninnor. Fv. Tina, Monika, jag och Lena som njuter
av en enkel tonfisk sallad (men ack så god och lagom)
som serveras på golfklubbens lilla restaurang.
Det är nästan svårt att koncentrera
sig på golf när man har så trevliga och prat glada vänner.
MEN oj vad mysigt vi har det!
Lukas startade också sitt sommar golf läger som är från tisdag - fredag denna veckan på Santa Theresa golfklubb. Rikard körde honom dit då jag skulle i väg och golfa. Tyvärr skadade Lukas foten i måndags på stranden. Han hoppade och landade konstigt så hans lilltå och lite till svullnade upp rejält och blev blått. Så himla typiskt att det hände just nu när det är Golf camp! Han har så ont och jag var faktiskt och kollade upp detta hos läkaren i tisdags eftermiddag. Han trodde inte att något var brutet men om det fortfarande gjorde lika ont på torsdag så får vi åka och röntga. Nu har Lukas varit på sin camp i 2 dagar och det har gått bra. Han tycker det är jätteroligt men har fortfarande super ont så vi får kanske åka och röntga i morgon?
Tjejerna hade en lite lugnare dag då det var Alvas sista dag och vi har haft tt ganska hektiskt schema. När jag kom hem så hämtade jag Lukas och sedan körde jag tjejerna till nagelsalongen. Låter det lyxigt? Det är det också! Här är det så otroligt mycket billigare så man kan faktiskt unna sig lite sånt då och då. Sara skulle fixa sina lösnaglar som blivit skadade och Alva skulle bättra på sina lite innan hon åkte hem så det skulle hålla så länge som möjligt i Sverige och dessutom gjorde hon en skön Pedikyr. Lyxigt värre för tjejerna!
Sista kvällen med Alva här hos oss var vi ute och åt. Vi gick till barnens favorit ställe, Outback. Alla 3 barnen åt deras goda bröd med en sallad till förrätt och sedan babyback Ribs. Alvas kommentar:- Visste inte att något kunde vara så här gott och mört!  Det blev i alla fall proppmätta innan vi åkte därifrån och alla var mycket nöjda!
Suddig mobilkamera bild men ni kan ju bara föreställa er hur goda de var?
Måste också visa vårt träd som vi har i trädgård  på framsidan av huset. Är det inte underbart? Vet inte vad det är för sort men det blommar för fullt nu och det är som små blåklockor. Underbart! Varje gång man kommer körandes hem så förundras man över hur något kan vara så vackert?
Åsa ♥

4 juli, USA:s nationaldag

Kategori: Allmänt

Den amerikanska flaggan syntes nästan överallt
De flesta är lediga från jobbet denna dag som i år var en måndag (vilket innebar lång helg för många). Rikard var också ledig så vi beslöt oss för att åka och tillbringa den lediga dagen tillsammans i Carmel. (ligger ca. 90 min bilresa söderut längs kusten). Kul att visa Alva denna härliga stad och strand som är ett av våra favoritställen.
När vi åkte från Saratoga så var det soligt och varmt men det var det inte i Carmel. Det var disigt och molnigt och endast 17 grader. Väderprognosen sa att de skulle spricka upp så vi bänkade oss på stranden med vår pic-nic-  Det var inte så kallt så man frös men lite sol är ju härligare. Efter en stund så fick vi sällskap av en annan svensk familj som vi känner. Vi mammor i familjerna bestämde oss för att gå upp till den mysiga staden för att flanera lite i butikerna i väntan på solen och likaså gjorde Sara och Alva ett par gånger. Killarna däremot njöt av att vara på stranden och Lukas badade flera gånger och så kastade de boll och spelade boule på stranden. Och även om det var molnigt och disigt hela dagen så brände sig en del ganska mycket. Solen är så lurig och stark här. Det gäller att smörja sig, trots moln.
Med en IPAD 3G kan man lätt roa sig en stund även om det är molnigt och inte så varmt.


Killarna roade sig med än det ena, än det andra hela dagen


Huset på första bilden var till salu och jag hade mer än gärna velat ha det. Lagom för oss
i storlek och så fint men TOK dyrt. Drömma kostar ingenting!
I Carmel finns många mysiga affärer, restauranger och cefeér
Lukas suktar utanför konditoriet
Tyvärr så blev det inte så mycket bättre väder på hela dagen och när vi kom hem vid 7 tiden på kvällen så var det 30 grader här till skillnad mot 17 grader på dagen  i Carmel. Men vi hade en härlig dag tillsammans, andades havsluft, flanerade i mysiga och pittoreska Carmel, åt vår medhavda lunch på stranden och bara hade det bra.
Och när Alva åker hem har hon ytterligare en plats att komma ihåg och berätta om att hon har besökt.
Sedan myste vi till det lite ytterligare på hemmaplan på kvällskvisten. Tjejerna gick på bio och när de kom hem åt vi en härlig supé som bestod av sallad med rökt lax, räkor och lite annat smått och gott.
Inte lika goda räkor som på västkusten

Åsa♥

San Francisco sightseeing dag

Kategori: Allmänt

I Söndags åkte vi till San Francisco för att ha lite sightseeing med Alva. Hon måste ju få se mysiga SF innan hon åker hem. Denna soliga söndag lovades lite drygt 30 grader i SF och det är riktigt varmt för att vara där. Oftast så är det minst 10 grader kallare där än i Saratoga och så brukar det blåsa ganska kallt. Men i söndags var det ganska varmt även där (I Saratoga ca. 40 grader)  Så härligt att få visa och uppleva San Francisco en solig och varm dag.
Golden gate bron

Vi startade vår dag nere vid den kända bron. Vi börjar lära oss hur vi skall lägga upp våra sightseeing rutter nu för att hinna se så mycket som möjligt på en dag,  efter X antal gäster och SF turer.
Sara och Alva vid blåsiga Golden Gate bron

Väl inne i stan så var det dags för lunch. SF har flest restauranger per invånare i världen så det går ingen nöd på en om man blir hungrig. Men vi hamnade ändå på ett av våra favoritställen, nämligen Cheese cake Factory. Dels för vi ville att Alva skulle få äta där och för att det är himla god mat samt att det ligger perfekt mitt i stan. Denna dag var det extra bonus att kunna sitta på deras takterass (utan att frysa).
Lunchen intogs på Cheesecake factory. Jag åt en av mina
favoriter där som är Thai lettuce wraps

Mätta, nöjda och glada fortsatte vi vår vandring genom Chinatown till Fishermans warf.
Porten in till Chinatown, myller av souveniraffärer och annat smått

China town i SF är världens näst största utanför Kina (bara NY:s är större). Det finns gott om souveniraffärer och gatan är en riktig turistfälla men du kan också hitta mycket god mat, färsk fisk, grönsaker och kinesiska restauranger som är kända för att servera riktigt god mat b.la. Dim sum (massor av kinesiska smårätter). Det är trångt och ett myller av folk och trafik men samtidigt är det kul att passera den då man ändå är där.
Sara och Alva gick in i en tea shop, Ten Rens bubble tea. Sara kan köpa sånt the på skolan men det var spännande att prova om de smakade likadant i China town och ännu mer spännande för Alva som aldrig smakat detta. Det är en kall the dryck som är himla populär bland asiaterna och i botten ligger små gelékulor som egentligen inte smakar någonting. Går att få i massa olika smaker. Ganska fräsch faktiskt och jag inbillar mig att den kanske är lite nyttig (åtminstone gelékulorna) för varför skulle de annars ligga där?
Gata upp och gata ner fortsatte vi promenaden.
Det är en njutning att gå i SF genom alla kvarter med många viktorianska småhus i pastellfärger, ett virrvarr av gator, uppförs- och nerförs backar samt spårvagnar. Det finns så mycket att se och njuta av, gammalt blandat med nytt och man blir bara mer och mer förälskad i den här staden ju mer man är här, ändå har vi mycket kvar att se och upptäcka i SF.
Till slut var vi då nere i hamnen som är ännu en "turistfälla", nämligen Fishermans warf. Här flockas turisterna för att ta sightseeing båtar ut på havet, båt ut till Alcatraz, se på sjölejon, shoppa i souvenirbutiker, köpa färsk fisk eller äta det på någon av restaurangerna och kanske gå in på Boudins bakery som är kända för sitt surdegs bröd och har funnits i SF sedan 1849. Man kan även stå utanför och se när de bakar både vanligt bröd och bröd som utformats som ex. krokodiler. Största delen av året så bor det flera hundra sjölejon i havet utanför SF men under sommarmånaderna flyttar det största antalet ca. 50 mil söderut. Några få väljer att stanna kvar. (Kanske de lata)? De var i alla fall bara några få som var uppe på bryggorna i söndags och i normala fall brukar det krylla ev dessa stora, kloka djur.

Nere vid hamnen så ser man också det berömda fd. fängelset, Alcatraz.

Efter en hel dags flanerande och lite shopping i SF så kände sig alla ganska trötta. Vi tog spårvagnen tillbaka in till stan och därefter åkte vi hem till det mycket varma Saratoga. Vi åt en enkel taco middag och det var så hett så vi orkade inte ens sitta ute och äta trots att klockan var åtta på kvällen. Klagar inte men i bland är denna hetta lite jobbig. Lagom är bäst!

Åsa♥

Solig och väldigt varm 2 juli

Kategori: Allmänt

Lördag 2 juli. Min underbara, lilla, systerdotter Filippas 1 årsdag, hetta, sol, pool, simning, restaurang och bubbel. Det var en del av dagens händelser och innehåll.
Morgonen gick i en väldigt långsam fart. Vi sov alla länge och åt sedan en sen brunch. Tjejerna hade så ont i fötterna och kände sig lite trötta efter en 12 tmmars dag i nöjesparken dagen innan och vi andra kände oss bara slöa. Dagen fortsatte i långsamt tempo till träningscentret där vi slappade vid poolen några timmar, Rikard gick in och tränade på gymmet och jag simmade i utomhus poolen. Lukas var iväg och tränade golf med en kompis. Kvällen var ljuvligt ljummen och vi åkte ut för att äta middag på mysiga Bella i Saratoga. En Italiensk restaurang där de gör all pasta själv, dags färskt varje dag. Så gott, så gott! Igår hade vi dessutom en trubadur som förhöjde hela middags upplevelsen på denna "Lady och Lufsen restaurang"
Lördags middag på lilla, pittoreska och mysiga Bella i Saratoga


Hemma i trädgården väntade sedan den uppvärmda jacuzzin, jordgubbarna och champagne som legat på kylning. Blev en underbart skön avslutning på en härllig dag i bubblet (med champagne och jordgubbar) under en stjärnklar himmel en ljummen kväll.
Barnen hoppade i först och myste med lite god soda i glasen


Så mysigt att sitta i jacuzzin under en stjärnklar himmel en ljummen julikväll

Åsa ♥

Sol,hetta,hav,strand och en ljuvligt trevlig fredag kväll

Kategori: Allmänt

Fredagen den 1 juli bjöd på sol och hetta. Jag och Tina bestämde oss att fly hettan i Saratoga för att åka till havet och något friskare luft. Tjejerna, Sara och Alva hade bestämt sig för att de skulle tillbringa dagen på en nöjespark (Great America) med några kompisar. Så efter att jag agerat ungdomstaxi så packade jag och Tina in pojkarna i bilen och drog mot havet. Doften av hav och den friska brisen man får vid havet är o slagbar sådana här dagar när det är så hett. Vi hade en toppendag!
Väl hemma så hade Rikard kommit hem från jobbet. Vi kände så för ett glas rosé i eftermiddagsvärmen. Och visst smakar det som bäst i goda vänners sällskap. Sagt och gjort. Efter ett kort samtal och några minuter senare så hade vi familjen Boman på besök. Det blev både ett och två glas rosé (som köpts på en närliggande vingård), gott vitt vin och en gemensam knytis grillmiddag med gott rött vin till. Underbart trevligt med sådan spontankvällar. Maten blir extra god och allt känns så lätt  när man med gemensamma krafter trollar fram något av det man har hemma!
Några timmar senare på kvällen anlände tjejerna hem. De hade fått skjuts hem av familjen Johansson som också kom och gjorde oss sällskap en stund på sena kvällskvisten. Trevligt!
Kvällens höjdpunkt och gapskratt fick vi oss när Sara anlände med sina vinster från en spelsession. 2 st. jättelika kram djur. En Pokémon som var ca. 120 cm i storlek och en jättelik banan som var 2 meter lång. Sara var snäll och gav den förstnämnda till Adam, 8 år. Gissa om lyckan var stor? Och Lukas fick bananen. Han blev nog minst lika glad tror jag? (Upptog halva Lukas säng i natt).
Jag och Mr. BIG Banana
Adam blev tok glad för sin nya vän
Våra kära vänner som kom över på en spontaninbjudan.
Älskar sådana kvällar. Det blir alltid BÄST!
Tack för att ni ville komma över med kort varsel familjen Boman. Mycket trevlig kväll!
Åsa ♥

Gigantiska, imponerande och overkliga

Kategori: Allmänt

I går åkte jag och flickorna (Lukas valde att åka och spela golf med en kompis istället) till Big basin Redwood state park (som ligger ca. 45 minuters bilresa härifrån) upp i bergen, närmare bestämt Santa Cruz bergen. Det är en park som funnits sedan 1902 och är Kaliforniens äldsta State park. Här står gigantiska Redwood träd som är mellan 1000- 2000 år gamla. Fantastiska och imponerande att se! De är så enormt stora så det är svårt att förstå att det är träd. Känns som om man vore "Alice i underlandet" när man är inne i parken bland alla träden. Det är en mycket kurvig och stundvis väldigt smal väg att köra dit men så värt besväret.
Ni ser hur enormt det är. Jag ser ganska liten ut.


Redwood träden är enormt höga och mäktiga. Man känner sig som om
man är med i en saga.
Jag och Sara i en av trädhålorna
Jag, Sara och Alva inne i ett träd. Är det inte ENORMT stort?


När vi varit där en stund och ätit vår matsäck så tyckte jag att vi alla var värda att få en stund av sol och motion denna soliga och varma dag som bjöd på 30 grader. Sagt och gjort! Vi åkte till träningscentret och lade oss vid poolen för att sola och jag simmade 1000 meter. Yes! (Sola, till Saras stora förtret men Alvas lycka). Sara tycker inte om att sola. Dels för att det är sol här nästan jämt så hon tycker att det kan man göra när som helst, hon bränner sig ganska lätt (hon är ju väldigt ljus) och hon tycker helt enkelt att det är långtråkigt och att det finns roligare saker att göra än att ligga och steka sig. Men Alva som är här på besök från Sverige vill ju bli brun och JAG tycker att det är en underbar kombo att åka och simma utomhus i den uppvärmda poolen för att sedan bara ligga och njuta i solstolen en stund som belöning. Vi hade i alla fall ett par sköna timmar där (tycker jag och Alva). Sedan släppte jag av tjejerna i down town Los gatos. De skulle flanera lite omkring på egen hand i detta mysiga centrum. Det är en "grannkommun" till Saratoga med ett litet pittoreskt centrum som kryllar av mysiga affärer, restauranger, café och annat smått och gott! Skönt när barnen är så stora så de kan roa sig själv en stund!
Dagen avslutades med "4 små rätter" (rester)  till middag och resten av kvällen gick i lugnets tecken.
♥Åsa

Skönt

Kategori: Allmänt

SKÖNT att inte ha så mycket planerat de kommande 2 dagarna. Solen skiner och idag blir det en riktigt varm och fin dag. Igår var det molnigt en stor del av dagen så efter att jag tagit en bergspromenad och varit på läkarbesök så lade vi några timmar på shopping, igen. (Lika bra att passa på då det är halvbra väder)!
Efter en hel dag i farten så kände jag mig ganska fantasilös när det gällde middag men till slut blev det ändå härliga kyckling grillspett, ljummen potatissallad med lite sparris, paprika, squash som toppades med rostade valnötter och en hemmagjord örtdressing som ringlades över. Mums! Dessutom gjorde jag en kall sås med smak av barbeque, en salsa med mango och lite Guaqamole till. Ibland när man känner sig sådär fantasilös och inte har planerat något så blir det riktigt bra ändå. Man blir lite kreativ helt enkelt! Sedan var jag och Rikard lite hurtiga på kvällen och åkte till gymmet. Skönt!
Lukas hade sin kompis David här som sov över så alla "ungdomarna" tog en promenad till affären på kvällen för att handla lite godis inför deras planerade filmkväll. De kom inte hem med LITE godis, utan MYCKET. Ja, ja! Det var mys för hela slanten för dem igår med godis frosseri och film.
Ungdomarna hade filmkväll med godis frossa
Själv somnade jag vid 22 tiden, ny duschad med blött hår. Skulle bara kolla nyheterna på Aftonbladet, mail och FB men somnade visst med telefonen på magen i morgonrocken och blött hår. Skönt! Har sovit som en stock i natt! Men vaknade med att håret stod på "trekvart", men det var det värt!
Det är lugnt och tyst i huset. Njuter! Alla ungdomarna sover än. Skönt att bara gå här i lugn och ro och njuta av tystnaden, förbereda lite frukost, riva ur sängarna för att tvätta och bädda rent, skypa med kära mamsen, vattna blommor och bara pyssla lite innan alla vaknar. Och i samma andetag som jag skriver detta kommer killarna upp och vad tror ni det första är som det gör? Sätter sig vid tv-spelet så klart! Men det är ju lite så det är på sommarlovet. Härligt för dem! De får spela en stund innan vi skall vara lite aktiva. Idag blir det poolen på träningscentret för att simma lite och så skall vi åka ner till en park och ha pic-nic en bit bort i bergen här i Saratoga för att kolla på alla jättelika Redwood träd. Alva måste ju få se lite sådana innan hon åker hem och vi har inte heller varit just där än.
Nu får jag sluta! På med förklädet för nu skall här göras frukost. Idag skall jag göra lite härlig, nyttig och energirik smoothie samt amerikanska pannkakor. Snart blir det frukost till alla ungdomarna så de orkar med mina planer för dagen.
Amerikanska pannkakor. Några "högar" med naturella
och en hög med stora "blueberry pancakes"


Mycket nyttig smoothie med blåbär, jordgubbar och banan.


Bagels med Creme cheese serverades också

Frukosten blev övervägande amerikansk men mycket uppskattad och god. Nu skall vi nog orka med diverse aktiviteter idag?

Åsa ♥