swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

San Francisco sightseeing dag

Kategori: Allmänt

I Söndags åkte vi till San Francisco för att ha lite sightseeing med Alva. Hon måste ju få se mysiga SF innan hon åker hem. Denna soliga söndag lovades lite drygt 30 grader i SF och det är riktigt varmt för att vara där. Oftast så är det minst 10 grader kallare där än i Saratoga och så brukar det blåsa ganska kallt. Men i söndags var det ganska varmt även där (I Saratoga ca. 40 grader)  Så härligt att få visa och uppleva San Francisco en solig och varm dag.
Golden gate bron

Vi startade vår dag nere vid den kända bron. Vi börjar lära oss hur vi skall lägga upp våra sightseeing rutter nu för att hinna se så mycket som möjligt på en dag,  efter X antal gäster och SF turer.
Sara och Alva vid blåsiga Golden Gate bron

Väl inne i stan så var det dags för lunch. SF har flest restauranger per invånare i världen så det går ingen nöd på en om man blir hungrig. Men vi hamnade ändå på ett av våra favoritställen, nämligen Cheese cake Factory. Dels för vi ville att Alva skulle få äta där och för att det är himla god mat samt att det ligger perfekt mitt i stan. Denna dag var det extra bonus att kunna sitta på deras takterass (utan att frysa).
Lunchen intogs på Cheesecake factory. Jag åt en av mina
favoriter där som är Thai lettuce wraps

Mätta, nöjda och glada fortsatte vi vår vandring genom Chinatown till Fishermans warf.
Porten in till Chinatown, myller av souveniraffärer och annat smått

China town i SF är världens näst största utanför Kina (bara NY:s är större). Det finns gott om souveniraffärer och gatan är en riktig turistfälla men du kan också hitta mycket god mat, färsk fisk, grönsaker och kinesiska restauranger som är kända för att servera riktigt god mat b.la. Dim sum (massor av kinesiska smårätter). Det är trångt och ett myller av folk och trafik men samtidigt är det kul att passera den då man ändå är där.
Sara och Alva gick in i en tea shop, Ten Rens bubble tea. Sara kan köpa sånt the på skolan men det var spännande att prova om de smakade likadant i China town och ännu mer spännande för Alva som aldrig smakat detta. Det är en kall the dryck som är himla populär bland asiaterna och i botten ligger små gelékulor som egentligen inte smakar någonting. Går att få i massa olika smaker. Ganska fräsch faktiskt och jag inbillar mig att den kanske är lite nyttig (åtminstone gelékulorna) för varför skulle de annars ligga där?
Gata upp och gata ner fortsatte vi promenaden.
Det är en njutning att gå i SF genom alla kvarter med många viktorianska småhus i pastellfärger, ett virrvarr av gator, uppförs- och nerförs backar samt spårvagnar. Det finns så mycket att se och njuta av, gammalt blandat med nytt och man blir bara mer och mer förälskad i den här staden ju mer man är här, ändå har vi mycket kvar att se och upptäcka i SF.
Till slut var vi då nere i hamnen som är ännu en "turistfälla", nämligen Fishermans warf. Här flockas turisterna för att ta sightseeing båtar ut på havet, båt ut till Alcatraz, se på sjölejon, shoppa i souvenirbutiker, köpa färsk fisk eller äta det på någon av restaurangerna och kanske gå in på Boudins bakery som är kända för sitt surdegs bröd och har funnits i SF sedan 1849. Man kan även stå utanför och se när de bakar både vanligt bröd och bröd som utformats som ex. krokodiler. Största delen av året så bor det flera hundra sjölejon i havet utanför SF men under sommarmånaderna flyttar det största antalet ca. 50 mil söderut. Några få väljer att stanna kvar. (Kanske de lata)? De var i alla fall bara några få som var uppe på bryggorna i söndags och i normala fall brukar det krylla ev dessa stora, kloka djur.

Nere vid hamnen så ser man också det berömda fd. fängelset, Alcatraz.

Efter en hel dags flanerande och lite shopping i SF så kände sig alla ganska trötta. Vi tog spårvagnen tillbaka in till stan och därefter åkte vi hem till det mycket varma Saratoga. Vi åt en enkel taco middag och det var så hett så vi orkade inte ens sitta ute och äta trots att klockan var åtta på kvällen. Klagar inte men i bland är denna hetta lite jobbig. Lagom är bäst!

Åsa♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: