swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Oj,oj...oj

Kategori: Allmänt

Oj, oj, oj vad längesedan jag bloggade nu. Nu har jag verkligen lite att ta igen och berätta sedan sist så jag får väl försöka ta mig i kragen och skriva lite nu. 
 
Oj, vad tiden och åren går fort. I dag är det vår underbara Lukas födelsedag. Vår "lille" kille fyller 16 år och får därmed köra upp för körkort när han vill. Han är på G och han har tagit 3 körskolelektioner. Sista gången sa läraren att han är en mycket duktig förare och mycket väl mogen för att köra upp så vi får se när det blir? Skulle inte tro att det dröjer så länge? 
 
 
                             
Trött 16 åring
 
Lukas blev uppvaktad, som sig bör med sång, frukost på sängen och givetvis massa presenter. Tror dock att han hade önskat sig bilnycklar med tillhörande bil i ett paket men.......det blev det inte. Han var nöjd och lycklig över alla sina presenter och bestämde att pengarna han fick av mor och farföräldrar samt faster och farbror med familjer skall bli en grundplåt till en bil. Han lär få spara ett tag! :))))
Yeeeeey! Maybe California drivers license soon?
Fdelsedagsbarnet vill inte att jag skulle baka eller köpa en tårta men
han ville ha kanelbullar. Ett födelsedagsbarns önskning måste 
givetvis uppfyllas (om det går) så visst bev det färska bullar efter skolan
Mums! 
Måste hålla med om att kanelbullar är bättre än tårta
KÄRLEK
Vi har också förlovningsdag idag den 8 maj. I år firar vi 21 år. Oj, oj, oj vad tiden springer iväg
 
För ett par veckor sedan så var Sara ledig ett två dagar från skolan då de andra eleverna i årskurs 9,10 och 11 gjorde ungefär som "nationella prov" i skolan. Det slipper Seniors (åk12) och blir därmed lediga från skolan så jag och Sara bestämde oss, hastigt och lustigt på tisdag eftermiddag för att ta en liten tjejtrip och åka ner till Santa Barbara. Oj, så mysigt, spännande och roligt att bara göra en sådan spontan grej! Sagt och gjort. Vi satte oss för att köra söderut vid 17 tiden och anlände till S B strax innan 22, myste lite på hotellrummet med smått och gott och gjorde upp planer för torsdagen. Efter en dålig nattsömn (sover för det mesta dåligt på hotell) så vaknade vi till gråmulet väder. Det gjorde dock ingenting då vi haft så soligt och fint hemma och vi njöt av en lång frukost på hotellet där vi träffade ett gäng svenska killar i 20+ ålderns som var väldigt pratsugna. Jag och Sara som hade gott om tid satt och pratade med dem, delade med oss av tips och hade det trevligt i ett par timmar. Därefter gjorde vi stan i Santa Barbara och trots att det var gråmulet och endast kring 16 grader så var det så mysigt att bara vara på tu man hand med dottern och extra mysigt då man bara kan flanera omkring i underbart vackra och mysiga down town Santa Barabara och inte skall ha något speciellt samt att inte har någon tid att passa. Lyx! 
OPs! Råkade publicera men fortsättning följer......... :)
 
 

Helg med premiärer

Kategori: Allmänt

Oh, vad härligt att vara ledig med familjen och speciellt då det varit en overkligt fin. härlig, solig och verkligen varm helg. I fredags njöt vi av att det var fint väder, fredag, god mat och middagsgäst med premiärmiddag utomhus. Även om det har varit många varma dagar här så är det väldigt sällan som det är varmt och skönt på kvällen men just i fredags var det verkligen härligt. 
 
Förrätt i fredags. Mumsfillibabba
 
Lördag morgon klev vi upp i ottan för att köra Sara och hennes kompis till santa Cruz där det skulle göra volontärarbete och städa stranden. Vi var i Santa Cruz redan kl. 8.30 på morgonen. Underbart men något kyligt så vi satte oss på en havsnära restaurang och år en härlig frukost medan tjejerna gick och städade stranden. 
 
Fina tjejer som gör en god insats och städar stranden
Fina städtjejen Sara
 Stranden var nästan tom de första timmarna men sedan myllrade det
in massvis med folk
Havsdoft, sol, värme, sand och en lat stund. Underbart
 
Hit men inte längre. Sara doppade sig lite i det kalla havet men 
Lukas badade (premiär i år i havet). Ville dock inte vara med på kort
Aktiva tjejer. Sara och Stephanie var med och spelade beachvolleyboll
Vi var inte lika aktiva. Satt bara och tittade på, lyssnade på 
sjölejon, havets brus och njöt. Life is good! 
Kan inte låta bli att dela med mig av vår sol och värme.
Ni som tycker det är tjatigt och jobbigt får blunda, stänga ner, scrolla ner
eller bara åka med, njuta och fantisera om att ni är här och njuter
Två premär badare. Jag=f.d. badkruka och "lilleman"= ingen badkruka.
Men jag har avancerat från att vara familjens badkruka till att vara
den som badar näst mest i familjen. Bara att njuta så länge vi
har en pool, sol och värme. För alla nyfikna kan jag berätta 
att det faktiskt var 22 grader i poolen
 
Tjoho! 
 
Stolt och glad över årets första premiärdopp i poolen
 
För övrigt har det varit en lugn dag med lite, läxläsning för ungdomarna, träning för mig o Rikard, Mat shopping och rundvandring på ett stort, härligt och fint gym (då vi funderar på at byta träningsanläggning och så blir det nog då vi verkligen gillade vad vi såg idag).
 
Pricken över i:et var ändå söndagsmiddag med hela familjen.
LOVE IT! 
 
Ha en bra vecka! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara aprildagar

Kategori: Allmänt

Vi fortsätter att njuta av härligt, lediga och lata dagar. Barnen njuter av att vara med kompisar och att hinna göra roliga saker ihop med dem och vädret fortsätter att visa sig från sin bästa sida. Det är helt enkelt helt underbart och ofattbart att det bara är april. 
 Vet inte hur många kilo jordgubbar jag ätit de senaste veckorna men
det är väldigt MÅNGA. De är helt enkelt beroendeframkallande
 
Hel låda för 24 dollar. Helt gudomligt goda
 
 Golfträning
 Lukas hade ett gäng killar som sov över här en dag och gissa om det
var uppskattat med "Swedish pancakes"
(plättar OCH pannkakor serverades) till frukost 
JA, vädret är magiskt, annat kan man inte säga. Får nog bli en utflykt 
till kusten i helgen
Och pooltempen är 20 grader. Första doppet i år blir nog i helgen?
Sovrumsdörren öppen en frisk, härligt och solig morgon. Fågelkvitter 
och surrande kollibrier hörs utanför
 
 Lånad bil. Men visst är den fin? VÅR
 
Trevlig helg! 

Många goda ting

Kategori: Allmänt

Barnen har springbreak och vi har inte åkt på någon semester detta år (av många olika anledningar). Vi är bara hemma men har det så bra ändå. Detta springbreak har kommit till att innehålla många goda ting och adjektiv som börjar på bokstaven L, som i lat, L som i Ledig,lycklig, lugn och ljuvligt men vi har också soligt, varmt och härligt. Dessutom fick Lukas glädjande besked att han kommit in på sitt förstahandsval, IB programmet på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg (The International Baccalaureate Diploma Programme). Lukas har sökt in på sina High School betyg + svenska åk. 9 betyg men de har även haft urvalstest i matte och engelska. All undervisning är på engelska och matematiken är på en ganska hög nivå så därför har de urvalstest för att visa att man kan klara nivån på utbildningen. Lukas har fått testen skickade hit och gjort dessa på skolan under övervakning av sin studievägledare på High School. Vi fick precis reda på att Lukas hade utmärkt goda resultat på sina matematik och engelska test, vilket är glädjande. Bra jobbat Lukas! Framtiden har många dörrar öppna :), bara att välja vilken ingång man skall ta och hoppas att det blir rätt? 
 
Det är en konst att kunna stanna upp och njuta av det man har och fånga dagen. Barnen njuter av att vara lediga på hemmaplan och älskar att ha sovmorgon i sina egna sängar, hänga med kompisar, inte behöva passa någon tid, göra vad man vill och tycker om att göra, njuta av solen och värmen, hinna plugga lite i lugn, ro samt i egen takt för att ligga i framkant innan skolstarten igen och orka med sista rycket innan sommarlovet. Lukas har en del svenska att arbeta med och bli klar med (han läser svenska på distans) så han kan få sitt svenska slutbetyg från åk.9 och Sara har en hel del arbeten och läxor i olika ämnen som skall lämnas in och vara klara strax efter springbreak. Båda två känner att det är skönt att hinna göra det lite då och då så det inte blir så mycket på en gång. Skönt! Vädret är bara så fantastiskt just nu så vi njuter, njuter och njuter. Tror aldrig vi har haft en sådan här sagolik vår under tiden vi bott här?
 
 
2 flugor i en smäll. Plugg och njutning
 
 Trädgårdsnjutning
 
 Jag roar mig också bäst jag kan då jag har tid och barnen inte har tid och lust att vara med mig. 
Lena och Rolf njuter av en "kall" i solen efter gårdagens golfrunda 
Härlig dag med golf, trevlig sällskap och lunch i solen
Grillar middag i kvällssolen i 
väntan på att maken skall komma hem från jobbet
 

God morgon

Kategori: Allmänt

Nej, det är ingen god morgon egentligen. Sitter i sängen med en kopp kaffe, läser och följer med nyheterna gällande alla hemska saker som hänt. Usch och fy, vad mycket eländiga saker det händer runt om i världen just nu. Igår kom den förfärliga nyheten om bombdådet i Boston och idag har det varit en stor jordbävning i Iran. Mina tankar går till Boston, till alla drabbade och deras familjer men även till Iran där jordbävningen ägt rum. Ett ögonblicks verk som orskakar så stor tragedi, skada och sorg. Oj, vad jag är tacksam att jag sitter i min säng just nu med alla mina nära och kära i trygga händer. Kärlek.
 
~Man fattar långsammare sin lycka än sin olycka.~
(Livius)
 
Idag skall jag spela golf med Kerstin, Rolf och Lena. Ännu ett tillfälle att umgås med kära vänner som är här på besök. Skall bli härligt kul och som alltid så hoppas man att det skall bli en kanonrunda med bra golfspel. 
 
 

Ordinary week or not

Kategori: Allmänt

Vid en snabb tillbakablick på veckan som gick så känns det egentligen som om det var en ganska vanlig vecka med allt vad det innebär men vid närmare eftertanke så kanske den inte var så alldeles vanlig ändå? Ibland är det nyttigt att titta tillbaka, fundera och reflektera. 
 
Jag och barnen har varit lite krassliga med någon slags förkylning som innebar huvudvärk, muskelvärk, hosta och snuva. Jag var nog den som fick den lindrigaste varianten av oss alla tre så ett par dagars vila och aktiviteter i lite lugnare tempo räckte för att jag skulle känna mig återställd igen. I onsdags var jag fortfarande inte riktigt kurant. Enligt väderprognosen lovades en kanondag med temperaturer kring 30 grader så det kändes lagom att åka några timmar till havet för en promenad på stranden. En ljuvligt, härlig, strålande solig och varm dag. 
Mitt promenadsällskap, Katarina
 
Det var faktiskt många som hoppade i och badade under dagen. Brrrr. Vattnet är inte varmt
 
Sara och jag åkte ut på klänningsjakt förra helgen. Hon behövde titta efter en klänning till årets "Senior prom"i maj  som är skolbalen för sista-årseleverna. Självklart vill man undvika att köpa en klänning som flera andra har så därför åkte vi till en fest klänningsaffär där de garanterar att de inte säljer samma klänning, i samma färg till samma skola. Det var helt hysteriskt i affären men efter en timmes väntan så fick Sara en personlig assistent och jag fick bara sitta på en stol och tycka till. Ganska skönt och Sara "hittade" en vacker skapelse som hon älskade, så nu är det avklarat. Så skönt! Det vara bara att blunda och betala då det är en seniorprom på Highschool "once in a lifetime".
 
Det bästa med förra veckan var att Rikard äntligen kom hem (i torsdags) efter 11 dagars resa runt om i världen (Göteborg, Stockholm, Dubai och sist Turkiet). Åh, det är så skönt att han är hemma här hos oss igen och nu är allt som vanligt. 
 
Någon vanlig vecka var det inte. I torsdags uppdagades en mycket tragisk händelse på barnens skola, Saratoga High school, något som sätter djupa spår hos oss föräldrar och ungdomar, skapar oro, sorg och eftertanke. I enlighet med nyhetsrapporteringar blev 3 st. 16-åriga killar gripna för att ha utnyttjat en flicka sexuellt på en privat fest i September förra året. Flickan var berusad och var inte vid medvetande när hon utnyttjades sexuellt av tre killar och när hon vaknade på morgonen såg hon att det ritats och skrivit på hennes kropp, även runt de mest intima delarna och sedan spreds bilder på henne genom sms och på nätet. Tankarna snurrar. Hur kan något sådant hända? Var finns etiken och moralen? Hur tänkte killarna? Hur är de uppfostrade? Vad är det för killar? (lika gamla som Lukas) Usch och fy! Många tankar snurrar i huvudet och händelsen är så svår att förstå, sorglig och overklig. Vi måste alla prata med våra ungdomar om hur något sådant här kan hända, om empati, respekt för både det ena könet och framförallt det andra, moral och kärlek och hoppas att något sådant här aldrig händer igen. Flickan hette Audrey Pott och mådde otroligt dåligt av det som hände. Hon tog sitt liv några dagar senare efter händelsen i September förra året. Så otroligt tragiskt. Efter en lång undersökning i jakt på bevis så har pojkarna gripits. Inte minst finns tanken om hur killarna har kunnat vara i skolan, varför de inte blev avstängda och om de inte mår fruktansvärt dåligt efter att en jämnårig flicka tagit självmord på grund av att de gjort det de gjort? Det är så otroligt tragiskt att något sådant här kan hända och att det slutade med att Audrey tog sitt liv. SÅ OTROLIGT TRAGISKT! Låt oss alla kämpa, hjälpas åt att prata om detta, om kärlek, om respekt, och om moral för att något sådant här aldrig händer igen! 
 
 Audrey Pott. Låt oss aldrig glömma ♥ och
låt oss alla hjälpas åt att förebygga att något
sådant händer igen
 
Det som kändes som "den alldeles vanliga veckan" vid första tillbakablick och faktiskt inte var så vanlig som den verkade, avslutades med att vi träffade gamla, kära svenska vänner som bott här men flyttade hem för ett år sedan. Lena och Rolf skall vara här i Kalifornien i tre veckor och bor hos några andra vänner till oss men är mycket på resande fot för att återuppleva gamla minnen på härliga ställen och göra sådant som de inte hann med då de bodde här. I lördags fick vi i alla fall i hop en träff och sågs på en vin bar i Los Gatos. En härlig eftermiddag i solen med gott småplock att mumsa på, gott vin och mysigt samkväm. Därefter förflyttade vi oss till en restaurang i Saratoga för middag. En rolig och mysig kväll och så roligt att träffas igen! 
Hel gänget. F.v. Rolf, Rikard, Steve, Kerstin, Lena och jag
 
I går, söndag var jag, Rikard och Lukas ute och spelade golf på fina golfbanan, Cinnabar Hills. En blåsig men solig runda där Lukas spelade toppenbra, Rikard ganska bra och jag sådär. Kul att komma ut i all fall och extra kul att spela med killarna i familjen.  
Cinnabar Hills golf course 
 
Idag börjar barnens "springbreak", vårlov. Jag har också "lov" och inga direkta tider att passa även om jag har saker som måste göras. Ljuvligt! Barnen vill egentligen inte åka någonstans utan bara hinna vara lite hemma, ha sovmorgon, vara med kompisar, beta undan lite skolarbete och njuta av att vara lediga och så får det nog bli? Vi får se vad vi hittar på och hur vi får dagarna att gå? En STOR fördel är att man inte behöver åka någonstans på semester för att få njuta av vackert väder. Här lovas bättre än bra och sämre kan man ha det en vecka i mitten på april. :)
 
 
 Nu är det färdigbloggat för idag och jag skall ge mig ut på en löptur innan ungdomarna i huset vaknar. Todeloooo.
 
 
 

Härligt

Kategori: Allmänt

HÄRLIGT. Ja, det är det ord som bäst beskriver hur det känns just nu. Vädret och våren här är helt ljuvligt härlig och allt annat känns också bara härligt just nu. Jag kan inte riktigt beskriva varför men ni vet ibland då man känner sig så där härligt tillfreds med tillvaron och man blir varse om hur bra man har det då familjen mår bra, fina vänner finns runt omkring och vardagen rullar på. Det är sådana tillfällen då man man mår bra som man får stanna upp och bara njuta av allt man har omkring sig. Sedan skall jag inte sticka under stol med att vädret här är så himla fantastiskt så visst gör det att man njuter lite extra och förundras över hur vackra blommorna är, vilka fina färger det är överallt på buskar och träd, hur gröna bergen är runtomkring, hur grönt gräset är, hur fint fåglarna kvittrar, hur söta kolibrierna är, hur fina barn vi har, fin make jag har och inte minst vilka fina vänner jag. Lycka! 
 
Sitter och skriver med sovrumsdörren öppen och sippar på gott kaffe
såhär en härligt solig söndagmorgon
 
Det blommar, blommar och blommar 
 
Nedan kommer en liten resumé med lite "ditt och datt" som hänt sedan jag bloggade sist. 
 
Förra veckan spelade Sara football på Highschool. Reglerna var inte exakt detsamma som i riktig football och jag som har svårt med att förstå mig på den sporten var glad. Tjejerna spelade någon "flaggvariant" och behövde inga hjälmar. Sara var duktig och det var roligt att se (för vi var självklart och tittade) när seniors spelade fnalmatchen mot juniors och vann. Yeeeey! 
Svettig, trött men nöjd Sara direkt efter vinsten
Stolta över "miss Pettersson" var vi såklart
 
Jag var påskkärring en liten stund i lördags
Och ....vi blev bjudna på en fantastisk middag på påskafton med
himmelsk mat och goda drycker i glada vänners lag

Förra söndagen blev det en bergspromenad med maken 
Med efterföljande kaffe i down town Saratoga. Söndagsmys! 
Vi tog familjekort för ett par veckor sedan och det här är ett utav dem. Så fint minne från
våren 2013 i Kalifornien
Solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då...tra,la,la,la
Förra fredag eftermiddag firade vi med skumpa och jordgubbar vi poolen.
Det är inte så svårt att hitta någon anledning att fira :) Life is good! 
Bilden talar för sig själv. Kan inte låta bli att dela med mig av den
Vi njuter av vädret genom att köra nercabbat då och då
Vi FROSSAR i solmogna, dagsfärska jordgubbar. Jag har verkligen FROSSAT jordgubbar. Dessa
är himmelskt, härligt goda
Sara med en av hennes bästa kompisar, Sharon
 
Jag tillbringade fredageftermiddagen med att vara chaufför och smakråd då vi var ute och tittade på "Promdresses" (klänningar till vårens skolbal för sistaårseleverna) i fredags eftermiddag. Många timmar senare hade inte tjejerna hittat något passande och "chauffören" var så trött och hungrig. Det fick bli en snabbmiddag på härliga "Chipotle" (mexikanskt fräscht snabbmatsställe) där vi tog hem god mat till oss och till Lukas (som hängde med kompisar på stan hela kvällen). Rikard är ute på resande fot runt omkring i världen 1 1/2 vecka (Sverige, Dubai och Turkiet) så vi får mysa själva bäst det går.
 
I lördags morse körde jag ett stenhårt pass på gymmet och därefter lite mathandling på härliga Costco. Love, love, love Costco! Unnade mig sedan lite lördagsmys i eftermiddagssolen. Det blir inte roligare än man gör det till! 
Lördageftermiddag, solsken, ett glas vitt och räkor
 
Actl labores jucundi - Ljuv är mödans lön
 
I går var det Fashion show på Saratoga High School och Sara var med och mannekängade. Hon visade "College wear". Självklart var jag där och tittade. Gäller att hänga med och hålla sig "up to date". Fina flickor och pojkar som gjorde ett strålande jobb med att bjuda på en underhållande show. Självklart tyckte jag att Sara var bäst! :) 
KÄRLEK
  
För er som är nyfikna på hur det går med mitt mål att bli starkare och lättare kan jag berätta att jag tränar 6 dagar i veckan 1-3 tim. per dag och visst ger det resultat. Ibland öskar man bara att det kunde gå lite snabbare. Jag vägde mig förra torsdagen och hade då gått ner nästan 6 hela falukorvringar. När man talar om kilo eller pounds låter det inte så mycket men tycker som sagt att det är bra att referera till falukorvringar så man kan förstå hur mycket fett det är. Tänk att dessa "falukorvringar" suttit här och där på kroppen. Tycker inte det syns eller känns så mycket men visst är byxorna lite lösare och bh:n (tyvärr) lite luftigare. Man får ta det onda med det goda. Jag jobbar på med att nå mitt mål men nu går det av bara farten känns det som. Yeeeey! 
 
En solig söndagmorgon kl. 10. 13 grader än så länge, vindstilla och fågelkvitter. Så ljuvligt. 
Pausade i skrivandet en stund och avnjöt en kopp kaffe utomhus och bara njöt.
Tänk att det är den 7 april idag. Tog lite kort på det som händer i trädgården just nu
 
 
 
 
 
Nu skall jag fixa lite söndagsbrunch på sängen till mina sömniga tonårsbarn. Smoothie gjord på enbart färska bär och inget annat, bacon, stekt ägg, omelett och goda mackor. Tror ni de blir glada när de får brunch på sängen? Jag VET att det är mycket uppskattat. 
 
Ha en skön söndag!