swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Oh, yes!

Kategori: Allmänt

Oh, yes, lördag. Så härligt att kunna sova ut (även om min klocka ringde som vanligt vid 06.00, av misstag) men så skön känsla att kunna stänga av, vända på rumpan och somna om eller åtminstone ligga och slumra. Min käre make kom in med en kopp ny bryggt kaffe kl. 8. (jag är bortskämd med det). I många år har min man kommit in med en kopp kaffe till mig på morgonen. Alltid på helgerna, men numera öven på vardagarna. För mig är det lyx som jag verkligen uppskattar. Å, andra sidan blir min make bortskämd med frukost nästan varje morgon (fast inte på sängen). 

Idag var vi på väg till stranden för att njuta av den värme sol som lovas idag (och i morgon lovas ännu varmare, 30-35 grader) men det ser så dimmigt ut på webbkamerorna längs kusten så vi bestämde oss för att stanna hemma och njuta på hemmaplan istället. Skönt beslut och ja, jag vet, det är ett i-landsproblem och en otrolig lyx att behöva välja mellan att tillbringa några timmar vid stranden eller poolen en lördag.
Rikard var inte sen att gå ut för att njuta av morgonsol och kolibrier som flyger omkring. Ljuvligt!
 
En stilla lördag morgon i Saratoga. Än så länge är det bara 16 grader men solen värmer
gott. Det lovas dock 28 grader idag

Jag har börjat lördag morgonen med att betala lite räkningar, koka sockervatten (mat) till våra kära kolibrier, 
lagt kycklinglårfileér i yoghurtmarinad, chattat med min kära vän Tina (som bodde här fram t.o.m. förra sommaren). Så kul att "pratas" vid. Saknar dig här Tina!  Och Rikard har precis pratat med nära och kära. Vi fick frågan om det var ok med besök över jul och nyår ? Oh, yes. Så roligt! De är hjärtans välkomna. Barnen som helst av allt vill vara hemma på jullovet blev överlyckliga över att få besök och att vi mest troligt skall vara hemma största delen av jullovet. Så roligt och mysigt det skall bli med sällskap och jul på hemmaplan och eventuellt en liten avstickare?
 
Sara skall snart  iväg och titta på Jacob när han har hockeymatch på Sharks träningsarena i San Jose och i kväll skall hon på på 17 års kalas för en av Jacobs kompisar på ett bowlingställe. Lukas har startat dagen med att avverka lite läxor (stackarn! Han har en hel del att göra med svenska kursen på distans + andra läxor) och i morgon har han inte tid då skall han anordna ett surprise party för en av sina kompisar som fyllde år igår. 
 
Jag skall iväg och handla nya löparskor, lite blommor och njuta av sol, pool och en härlig lat lördag på hemmaplan. 
 
 
Önskar er alla en skön lördag! 
 
Todeloooooo
 
Åsa
 

Hurra x flera

Kategori: Allmänt

Hurra, för jättefint väder just nu, hurra för tjejer vi firat idag (som fyllt år tidigare) och hurra, för att jag lämnat in min andra rapport idag (befriande men inte riktigt nöjd med insatsen), hurra för att det är fredag i morgon och hurra för att det snart är helg! Skulle nog kunna fortsätta hurra lite till för många små ting men det blir lite tjatigt.

Kanske lite tjatigt med väderprognoser. Men, kan inte låta bli att dela med mig av lite värme. Kan man inte göra det på riktigt så får jag skicka lite på detta vis till alla som vill ha och behöver lite soliga, varma omtankar (och ni som tycker det är jobbigt får blunda NU och scrolla neråt en bit)!

 
Kan ibland inte låta bli att förundras över hur mycket jag njuter av vädret och vissa dagar får man nästan nypa sig lite i armen för att förstå att man bor här i det vackra klimatet just nu, att jag har tillfälle och får lov att njuta. Ännu mer overkligt känns det nästan att man "snart" skall flytta hem till gråmulna, regniga och kalla Svedala. Hmmm...förtränger det just nu och fortsätter njuta. Roligare så, eller hur?

Vi har i alla fall så fantastiskt fint väder så här sista veckan i september och det var extra kul idag då vi hade en födelsedags pic-nic på Savannah-Chanelle winery. Vi var 10 pigga, glada och stolta "housewifes" som levde loppan och hade det bra mitt på en alldeles vanlig torsdag, lunchtid i solen. Jo, men...sämre kan man ha det!

Den enda "smolken i bägaren" idag var att jag fick ett getingstick mitt mellan "bröna" (som det heter så fint på göteborgska). :) AJ! Gör väl ont överallt och är väl aldrig trevligt men där av alla ställen. Why?

Dessa två bilder talar för sig själv
  
Fina flickor, fina blommor och fina vinrankor = underbar plats och dag
 Linda och Mia firades traditionsenligt då de fyllt år
 
Underbar gourmé buffé i det fria
 
Ett gäng "housewife's"
Fv. Katarina, Mia, Linda, Annelie, Linnea, Mia, Jessica, Kristine och Carina.
Den lilla svarta sötnosen heter Ginza
 
 Och jag var också med :)
 
I morgon är det fredag, ljuvliga fredag! Önskar er alla en ljuvlig fredag (var ni än befinner er).
Carpe diem! 
 
Todelooooo...
Åsa

På gott och ont

Kategori: Allmänt

 
Sorry!
Återigen är det ett litet glapp i bloggandet (på gott och ont) och det är nu lite drygt en vecka sedan sist. Men bättre sent än aldrig sägs det ju.
 
Rikard kom hem från Sverige till slut förra lördagen, och faktiskt bara ett par timmar senare än vad som var tänkt från början. Oj, vad timmarna kan gå sakta när man väntar och längtar! Han kom hem, duschade och bytte om och sedan bestämde vi oss för att "titta in" på Garden partyt som vi var inbjudna till. Rikard var rätt så trött och jag hade också hunnit bli lite trött men när vi kom dit så var det full fest så vi rycktes med (på gott och ont).
En stund efter att vi hade anlänt fick vi gäster oss en överraskning. Värdinnan bjöd på underhållning i mästerklass och dansade två mexikanska danser, iklädd folkdräkt för det var Mexicos nationaldag, vilket (i alla fall vi) inte hade någon aning om. Otroligt fint! 
 
 
Fantastisk uppvisning! Och tiden sprang iväg så vi var inte hemma förrän framåt morgonkvisten. Oj, oj...oj!
Söndagen gick i långsam takt och vi fick inte mycket gjort, tyvärr. Däremot så var det trevligt att packa upp Rikards väska då han hade med sig lite smått, gott och presenter från Sverige. Rena rama julafton! Jag och Sara som fyllt år fick lite presenter från Sverige, bokpaket med studielitteratur samt så hade Rikard handlat lite godsaker som vi längtar efter från Sverige, bl.a. Polarpärlan bröd som barnen älskar att äta till frukost innan skolan.
 
Å, vilka fina presenter jag fick! TUSEN TACK! 
 
För Rikards del var det skönt att ta det lugnt då han hade en helt vanlig jobbdag på måndagen och han kände sig dessutom extra trött med jetleg. Jag pluggade några timmar men mycket annat vettigt blev inte uträttat den dagen.
 
För övrigt så blev det en hel del plugg förra veckan. Kände mig dessutom hängig och  ont i kroppen och huvudet så det kändes jobbigare än vanligt att plugga. Det blev ingen träning heller på grund av att jag inte kände mig bra. Tog mig i kragen och bestämde mig för att verkligen vila så att jag som snabbt som möjligt kan träna igen. Svårt men nog den bästa medicinen? Unnade mig också ett par mysiga lunchträffar med kära väninnor för att skoja till tillvaron lite och få lite mer energi för plugg. 
 
En kväll var det föräldramöte på High School och, överraskande nog (or not) ville de att
föräldrarna skulle vara generösa och återigen skänka lite till skolan. Denna gång samlade de in pengar för att kunna göra fina dekorationer till"graduation night". Det är klart att då får man ju skänka en slant till ett gott ändamål. För övrigt var det mest information om college. Ganska intressant ändå!
 
En morgon då jag behövde en paus från studierna blev det brödbak. Oj, vad jag kände mig duktig och
oj, vad gott det blev. Kändes ganska ok att sätta sig vid böckerna igen med en nygräddad grötbulle
 
På torsdag skickade jag in min första rapport. Skönt, otroligt skönt! Vilken lättnad att släppa iväg den. Firade med att gå på en SWEA tjejträff på kvällen. Oj, vad mysigt, skoj och trevligt det var och och vad välbehövligt det var med en liten social stund efter veckans timmar, hängandes över studielitteratur. Vi var många prat glada tjejer som åt och drack gott och det blev några timmar med många glada skratt. Underbart! 
Carina provade deras goda specialité med deras egna tomater och
en tonfisk röra. Har inteprovat den än men den rätten skall tydligen
vara gudomligt god. Nästa gång kanske?
 
På fredagen hade jag också en härlig och "ledig" dag utan plugg. Jag spelade golf med Kerstin och Sofia. Det var en härligt solig. härligt varm och härligt trevlig runda som kändes ännu härligare när vi spelat klart och jag kände mig ganska nöjd med mitt spel. Det "onda" verkar ha vänt? Nu är jag "back on track" igen och sakta men säkert börjar svingen, chipparna och puttarna att bli bättre. Tjoho! Det är en lätt euforisk känsla när man spelar bra.
Obeskrivligt härligt!
 
I lördags blev det ingen sovmorgon. Klockan ringde ganska tidigt och jag och Rikard var på golfbanan halv nio. Vi hade en inbokad heldag med vänner. Först golf, sedan poolhäng i solen och sist men inte minst en härligt god middag. Det kändes som vi var iväg på semester för en dag. Underbart! Även i lördags gick mitt spel bra och faktiskt ännu bättre än på fredagen. Lördagen bjöd på sol och 30 gradig värme så det var perfekt att slappa en stund vid poolen hos Kerstin och Steve. Life is good! 
 
Lyx, lyxigt och jättegott känns det med jacuzzi i sol och värme
efter en golfrunda. Ett glas kallt och gott rosévin och bubbel 
gjorde ju inte saken sämre. Life is good!  
 
Kerstin och Rikard, Kerstin och Steve och " dagens pool plock"
Mys. En så otroligt trevlig, varm och härlig eftermiddag i
glada vänner lag
 
En del av poolområdet där Kerstin och Steve bor
 
Söndag morgon vaknade vi tidigt, konstigt nog. Det blev inte många timmars sömn då vi var hemma sent i lördags natt men vi kunde inte somna om (trots att jag var trött som jag vet inte vad). Morgonens aktiviteter gick i slow motion. Hmmmm, det kostar att ligga på topp! Men, efter några rejäla koppar starkt kaffe och en stadig frukost var vi på G igen. Kl. 11 var vi bortbjudna på kombinerad skördefest och 9 års kalas.
 
Värdinnan, Anna (som kikar fram) hade fixat en kalas fin buffé till alla kalas och "skörde" gäster
 
Solen strålade och dagen blev varm. En underbar dag att ha fest på men i varmaste laget för att skörda druvor. Men, oj, så roligt och trevligt det var. Det är nämligen så här att ett svenskt par som bor här och hyr ett hus här har några druvrankor i trädgården som de måste ta hand om för husägarna. Det är inte varje år som druvorna blir så pass bra så man vill göra vin av dem men just i år var de perfekta. Sagt och gjort. Anna och Stefan som bor i huset anordnade en skördefest och vi gäster fick hjälpa till att plocka druvor och därefter trampa dem. 
Husägarna, landlorden kom dit och instruerade i hur vi alla (nybörjare) skulle göra när vi tog druvor och sedan hur vi skulle göra därefter. När man hade en full hink fick man tömma den i ett par stora bunkar och därefter skulle druvorna trampas.
 
Djup koncentration 
 
 
Vackra Merlotdruvor. Goda också.
 
 
 
Rikard i startgroparna
 
Yes. Alla hjälptes åt. Stora som små.
 
Glada "plockare". Rikard och Oskar
 
Stefan (som bor i huset för tillfället) jobbade så svetten lackade
 
Barnen turades om att trampa
 
Vi provade inte att trampa men det ser nästan lite skönt ut
 
Stora och små trampade 
 
 
Mycket trevlig dag!
Men nu från det ena till det andra. 
Handlade på en storköpsaffär, Costco, igår och blev lite paff då affären verkligen plockat fram hela
julsortimentet. Hallowen grejerna var borta och nu skall vi tänka på jul. Ännu konstigare känns
det när solen skiner och det nästan är 30 grader. Borde inte bli förvånad då vi bott
här ett tag nu men blir lika "tagen på sängen" varje år ändå
Mycket plugg denna veckan också. Försöker går ut i solen och plugga emellanåt men känns som
det blir "hellre än bra" 
 
Fikade med min "lille" son (som faktiskt inte är så liten längre och längre än mig) en dag efter skolan 
Vi fikade, pratade och gjorde läxor båda två. Skön miljö. Mysigt!
 
 
Nä, nu får jag jobba på lite med pluggandet. Rapport 2 skall vara inlämnad imorgon, torsdag och jag har inte tid med massa andra "nöjen" egentligen. Men imorse var jag ute och sprang 1,4 mil eftersom det snart är dags för halvmaran. Det var tungt men gick hyfsat bra ändå. Nu skall jag snart köra Sara till golfträning och sedan skall jag ta mig tid för ett besök hos "min" kiropraktor. Sedan får det bli plugg resten av kvällen. 
 
Todelooooo
 
 
 

Skönt, ledsamt och osocialt men....

Kategori: Allmänt

Veckan (sedan sist jag bloggade) började skönt med förra helgens aktiviteter och blev hektisk, osocial och lite sorglig men avslutnings vis lite skönt...igen
 
Dagarna går så fort så fort! Fredag, igen. Skönt med fredag, på alla sätt. Det är den absolut bästa dagen på hela veckan, enligt mig (vare sig man jobbar eller inte). Man är visserligen lite trött men full av längtan, väntan och förväntan inför helgen. Så härlig känsla!
 
Förra fredag förmiddag blev jag bjuden på lunch av mina vänner (Saratoga housewifes) för att jag fyllt år. De tog mig till mitt favoritställe, Enotecha La Storia som också serverar enklare luncher. Där satt vi solen, åt gott och drack ett gott glas vitt isolen. Å, vad gott, mysigt och trevligt! TACK så hjärtligt kära vänner! 
 
På fredagkvällen åkte jag, Rikard och några goda vänner, Carina och staffan på en spontan tripp upp till ett winery där vi är medlemmar, Savannah-Chanelle (det ligger ca. 10 min. härifrån) för att njuta av levande musik utomhus. Kvällen var ljummen och vi startade med en liten vinprovning då Staffan aldrig varit där förut. Vi hittade ett vin som vi gillade och tyckte passade den ljumma fredagskvällen och gick ut för att njuta av ett bluesband och dess musik med lite enkel picnic i form av lite god ost och kex samt lite oliver. Ljuvligt härlig start på helgen!
 

Min underbara lunch i solen med härliga vänner 
 
 


JAg och Staffan ovan och
Rikard och Carina
 
Vacker utsikt från wineryt
 
Söt och glad Carina 
 
Glada killar på väg från vinprovning till picnic. Kolla arbetsfördelningen :)
 
Enkel picnic med enkelt bord men vi fick stolar att sitta på. Nice! 
 
Det var så trevligt och bra musik så folk gick upp och dansade. Vi skulle bara dit en sväng men
blev sittande några timmar. Det blev supé när vi kom hem istället för middag :)
Supertrevlig kväll! 
 
 
Där slutade min skrivarinspiration och ork på fredagskvällen. Fortsätter idag, lördag morgon. Får se om jag hinner klart idag för jag har ett fullspäckat schema för dagen?
 
Tidigt förra lördag morgon blev det lite golf med våra kompisar, Kerstin och Steve. En härlig runda och det var så skönt att komma ut då Rikard skulle bege sig på tjänsteresa till Sverige på eftermiddagen (och han är inte hemma än). Skönt för honom att hinna vara ute och röra på sig, göra något kul samt röra på sig då han skulle sitta en lång flygresa hem till Svedala. 
Söndagen blev en pluggdag för både mig och barnen. Vi satt inne alla tre (trots en underbar och solig dag) och pluggade, pluggade och pluggade. Jag var ute och sprang en lång runda men för övrigt så blev det inte mycket annat gjort.Sedan blev det mycket plugg resterande dagar av veckan också för min del. Jag hade en rapport som det  var inlämning på i torsdags så det var bara att kämpa på.
 
 
 
Så här vackert var det en morgon då jag tog en powerwalk, allena, för att rensa hjärnan
Morgondimman trängs bort av den varma solen
 
 
En lite tam räv som verkar bo vid golfbanan, Los Lagos. Han smyger alltid omkring och
hoppas nog på att få lite mat av någon snäll golfare. Alt. så kanske han snor mat om
något bra tillfälle ges?
 
Här är pumpaförsäljningen i full gång nför höstdekorationer och Hallowen. Butikerna kryllar 
av Hallowengrejer. Känns lite fel i sommarvärmen dock
 
 En eftermiddag blev det plugg på Starbucks då jag väntade på Lukas som var hos tandläkaren
Avkopplande att plugga i en annan miljö faktiskt. Får bli fler sådana tillflykts ställen att
plugga på tror jag? 
 
Det börjar vara skördetid för alla druvor. Nästa helg skall vi och skörda druvor hos en familj. Vi
är bjudna på skördefest och den som vill får trampa druvor. Skriver och berättar mer efter
det äventyret. Skall bli kul! 
 
I tisdags hände något fruktansvärt tragiskt. En flicka på barnens skola försökte ta sitt liv. Hon dog inte men blev så allvarligt skadad så hon dog på onsdagen. Så fruktansvärt sorgligt och tragiskt. Varken Sara eller Lukas kände flickan närmare men hon gick i Lukas spanska klass den här terminen och var lika gammal som Lukas. Blev så fruktansvärt tagen och ledsen av detta sorgliga besked på onsdagen så jag kunde inte koncentrera mig på det jag skulle göra. Ont i magen, ont i hjärtat och en allmänt sorglig känsla infann sig. Flaggan svajade på halv stång på Saratoga High School och tankarna gick till flickans familj och hennes närmaste.  Samtidigt så sätter det igång en massa tankar. Vad är det som kan göra att en människa mår så dåligt, framförallt ett barn? Varför fanns det ingen som såg, lyssnade och hjälpte? Det får bara inte hända att någon går och mår så dåligt så det känns som det inte är värt att leva, speciellt inte när man är 15 år. Så sorgligt, så fruktansvärt sorgligt. 
Igår fredag, så hade det anordnats en Facebook aktion för att hedra flickan.Hon älskade en speciell blå färg och aktionen gick ut på att: alla skulle ha på sig den blåa färgen alt. en blå nyans för att hedra Audrey. Den startades på torsdag morgon och det var 24000 (tyckte jag Sara sa) som hade anmält sig inom ett dygn. Barnen sa att hela skolan hade blått, lärare och elever (förutom kanske 1 %)  Så fint! 
 


 Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer.

 

Alf Henrikson

 
 
Men nu är i alla fall den första rapporten inlämnad och på torsdagskvällen gick luften ur mig. Var så fruktansvärt trött men, igår fredag, kunde jag äntligen "ta lite ledigt" och spelade jag golf med två andra tjejer. Bara en nio håls träningsrunda men oj vad härligt det vara att komma ut. Känns som jag ligger back med allt det sociala när jag suttit inne och pluggat så det var så skönt att komma ut, träffa härliga vänner, prata av sig lite och spela golf. Rundan avslutades med "en kall" och en sallad till lunch i solen. Mys sådär på en fredag! 
Fredag kväll åkte Sara ut med en kompis för att äta middag och Lukas hade en kompis här hemma. Jag blev ensam och allena....hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. Det blev hämt sushi till middag för mig, Lukas och hans kompis och så myste jag med mig själv och ett glas vin vid poolen för mig på eftermiddagen. Det blir inte roligare än man gör det till! Tack och lova hade jag några kompisar som jag pratade och sms:ade med en stund på kvällen. Jag tror jag har abstinens då jag inte pratat så mycket på hela veckan?
 
Idag, lördag morgon blev jag väckt av ett sms. Det var Rikard som var i Kanada. Där skulle han inte vara! Planet som var försenat, redan från Stockholm hade varit tvunget att gå ner och tanka i Kanada p.g.a. att det är ett litet plan samt att de haft motvind hela flygresan. Detta gör att han missar sin anslutning i New York. Suck! (blev så deppig). Rikard skulle landat här hemma kl. 17 men just nu vet vi inte när han kommer hem. Förhoppningsvis idag i alla fall? Vi är bjudna på garden party i kväll men nu får vi se om det blir något party för vår del? Tröstar mig med att äta frukost i sängen samtidigt som jag bloggar. Om en stund skall jag ut och springa. Målet för dagen är 1,2 mil. Vi får väl se?
Om några timmar skall jag klippa mig (mycket välbehövligt) och funderar faktiskt på att gå och göra manikyr och pedikyr för att skoja till det sedan (har inte gjort det på flera månader nu). Känner att jag verkligen behöver en liten uppfräschning och något uppiggande. Efter det skall huset städas så förmiddags aktiviteterna ger förhoppningsvis lite energi till det sistnämnda? 
 
Nu skall jag gå och ta av en färdig rabarberkräm (med jordgubbar) från spisen. Det skall bli en liten överraskning till barnen när de vaknar. De älskar rabarberkräm och det blir förhoppningsvis en uppskattad helgfrukost med en god smörgås till? 
 
Oj, oj, oj! Tiden springer iväg. Måste ut och löpa innan det blir för varmt. Återkommer och färdigställer inlägget om en stund. :)
 
Tillbaka. Nu har jag både sprungit lite drygt 1,2 mil och det gick superbra och så har jag varit och klippt mig. Mycket nöjd med både löpning och klippning. Nu iväg med Sara och fixa naglarna. 
 
Todelooooo och Trevlig helg! 
 
Åsa
 
 
 
 

Höstens utmaningar

Kategori:


Nu har det kört igång på riktigt igen. Hösten kommer att innehålla en del utmaningar och det blir lite att "bita i" framöver. För min del var det kursstart i måndags och återigen har jag ännu mer att göra. Det är med blandade känslor som jag ser fram emot hösten och dess utmaningar. Det känns både lite roligt och lite motigt. Det roliga är att man får en kick av att få lite positiv bekräftelse, genom lärare, klasskamrater och inlämningar ( om det går bra och det har det ju gjort hittills) :). I vardagen som som hemma fru så får man inte så mycket "feedback" på allt det vardagliga och vanliga man gör. Visst uppskattar Rikard och barnen allt jag gör här hemma och ger mig komplimanger och uppskattning då och då men lika ofta tas det för givet. Älskar mitt hemmafru liv då jag vet att det är tidsbegränsat men tror att människan är skapt för att jobba, känna sig behövd och få någon slags bekräftelse på att man gör något betydelsefullt. Det sistnämnda är ju allt jobb här hemma också och jag tror och hoppas att det har varit skönt, tryggt och bra för barnen att ha sin mamma hemma fast de är så stora. Det är väl lyxigt? De hinner stå på egna ben, ta mer eget ansvar, hjälpa till mer och ta sig hit och dit själva, tids nog. Det motiga är att det blir mycket mer att göra, plugga på kvällar och helger och vara upplåst till tider med föreläsningar, seminarium och grupparbeten samt att ha pressen på sig att prestera. Men allt löser sig, det brukar det göra. Det verkar bara vara så svårt, otroligt svårt. Jösses, vad har jag gett mig in på?

Jag har dessutom ännu en utmaning framöver. Jag har anmält mig till "San Jose rock maraton" den 7 okt. Ja, ni läste rätt. Om exakt en månad. Jag anmälde mig för några vekor sedan i förhoppning om att komma igång med min träning och det har jag faktiskt gjort. Jag promenerar, simmar, går på gymmet och kör styrka och springer ca. 5 dagar i veckan men det är en bra bit till att springa en halvmara. I regel behöver man mer tid på sig att träna inför ett halvmaraton (om man inte är en vältränad löpare). Det kändes bara som att jag behövde och ville ha ett mål. Det går som det går! Jag SKA springa i alla fall. Kom precis hem från en löprunda på lite drygt en mil och fick en mental kick. Det gick ganska lätt så loppet borde jag fixa men frågan är om det blir på en tid som jag kan känna mig nöjd med? Jag sprang halvmaran på Göteborgsvarvet för lite drygt tre år sedan och det gick rätt bra men då hade jag börjat träna 8 månader innan. Fördelen med att ha sprungit halvmaran en gång är att man rent mentalt vet vad det handlar om och vad som krävs, så skam den som ger sig! Dock sitter de där extra kilona (fluff, fluffet) som jag vill bli av med väldigt hårt på kroppen. De vill liksom inte försvinna! Suck, det är väl bara att kämpa på och muskler väger mer än fett har jag hört. Det vill jag gärna tro på. Något kilo fett kanske har omvandlats till muskler? JA, det vill jag tro! Men visst vore det roligare och lättare för kroppen att springa om det faktiskt var så att jag blev, i alla fall lite lättare. 


Springer, tränar och kämpar. Skam den som ger sig! 

 

När det sedan gäller Sara så har hon har en fulltecknad höst med en utmaning som gäller att prestera och hinna med golfen i skollaget utöver sina läxor i skolan. Hon går sitt sista år på High School så det gäller att försöka prestera så bra som möjligt (är dock inte helt säker på att hon förstår vikten och innebörden av det själv, ibland)? Ibland är det tålamodsprövande att diskutera framtid med en tonåring. Men, drar mig tilll minnes att jag själv inte alltid tog rätt beslut eller gjorde precis det som mina föräldrar önskade, så det kanske hör till? (Vare sig man vill det eller inte). Man vill ju bara sina barn så väl, så väl. Hoppas de förstår det och kanske uppskattar de det när de blir vuxna? (men förhoppningsvis innan). Däremellan vill hon ju naturligtvis hinna träffa Jacob så mycket som möjligt. Att hinna träffa oss är inte så noga (smile).

Lukas har många tunga ämnen i skolan detta år och dessutom läser han nu svenska åk. 9 på distans för att han skall få sitt slutbetyg i svenska. Det förenklar för honom då han skall söka in på gymnasiet nästa år. Han har mycket att göra och han får nog jobba på en del med svenskan på helger och lov tyvärr. Men han är disciplinerad och ambitiös så det ordnar han säkert.

Rikard jobbar på. Nu har han två resor till Sverige inbokade. Den första Sverigeresan åker han iväg på den här lördagen så då blir jag och barnen ensamma härhemma en vecka. 

 

 

Hastigt och lustigt

Kategori: Allmänt

I fredags bestämde vi oss, hastigt och lustigt vid lunchtid, för att tillbringa helgen i Los Angeles. Sagt och gjort. Jag bokade hotell, packade och fixade i huset så att allt skulle vara klart då Rikard kom hem från jobbet. Barnen kom hem från skolan och fick packa sina väskor och Rikard hann bara hem och byta kläder och sedan satt vi i bilen halv sex, på väg mot LA. Tjoho! Kul att vara lite impulsiv ibland och bara hitta på något (utan massa planerande) och att bara åka om andan faller på. Just den här helgen var det en dag extra ledigt då måndagen var sk. Labor day här i USA (det är som 1:a maj hemma). Det känns ju alltid lite roligare och enklare att åka någonstans då man har en dag till att "spela på".Första två timmarna gick väldigt trögt att köra då det var mycket köer. Dels var det rusningstrafik, fredag och långhelg med massa extra folk som var på väg hit och dit men sedan släppte det och det vara bara att "blåsa på". Checkade in på hotellet i Beverly Hills halv tolv på natten så det var ganska ok. Det tar ca. 5 timmar att köra till LA om man slipper köer så det är väl ungefär en sträcka motsvarande Stockholm - Göteborg?
Landskapet är vackert när man kört en bit med gröna böljande kullar och en stor vattenreservoar. Det luktar  vitlök en bit efter vägen då det finns många sådan odlingar. Första gången vi körde där och inte visste om odlingarna så undrade vi vem i bilen som luktade så starkt av svett? Men nu vet vi. Inte svettlukt men vitlökslukt.  Efter ett par timmar är det sedan bara en enda lång raksträcka med odlingsfält efter odlingsfält, central valley för att sedan avslutas med berg och dalar igen den sista timmen innan man kommer in till LA. 
 
 
 



Rätt vackert efter vägen också med fullmåne
 
Jg och maken firade med ett glas vitt att vi var framme och att bilresan gått bra 
 
Lördagen den 1 september = Saras 17 årsdag. Massa paket på hotellsängen, Starbuckskaffe på
sängen och den lilla svenska flaggan är ju ett måste på födelsedagen! Hurra, hurra, hurra! 
 
Eftersom det var Saras dag så fick hon bestämma hur dagen skulle se ut så efter paketöppning blev det en grym frukostuffé i hotellrestaurangen. Vilken underbar start! Därefter stod shopping på Rodeo drive på listan. Det blev inte så mycket shopping på "fina gatan" men några timmars tittande blev det allt. Fint där! 
 
 

Sara njöt, njöt och njöt på Rodeo drive


Killarna roade sig på egen hand i butikerna. Det fanns dock inget intresse av butikernas sortiment 
men det verkade affären ha koll på
 

Jorå, jag njöt av Rodeo drive atmosfären, jag med men undrar var Hollywoodfruarna var?
 
På eftermiddagen åkte vi vidare tll Long beach för att träffa Saras pojkvän och hans mamma. De var också i LA för Jacob hade hockeyturnering. Varje spelare i laget där Jacob är målvakt var tvungen att resa till turneringen i LA individuellt och boka resa och hotell själva. Är man dessutom under 18 år så måste man ha en förälder med sig så därför var Jacob med sin mamma i LA. Det var inte planerat att vi skulle träffa dem men han hade några timmar ledigt mellan två matcher från eftermiddag till kväll så vi åkte bort till dem i Long beach och åt en härlig födelsedagsmiddag på restaurang tillsammans, till Saras stora LYCKA. 


  
Gourméfrukost  (och morgon dopp i hotellpoolen för 1/4 av familjen)
 
 
 
Nöjd och glad tjej. Vår Sara 17 år

På söndagen blev det en utflykt till Huntington beach (även kallad surf city).
Huntington är känt för sina vackra stränder och för att vara ett paradis för surfare. Det ligger ca.
en timme söder om LA. Fullt med folk denna varma och soliga söndag.
 


 
Piren i Huntington
 
 
Strandpromenaden längs Huntington beach. Jättemysigt!
 
Vi åkte också till Newport beach ännu en liten bit söderut. Där blev det strand. sol och bad i några timmar innan det bar av för hemfärd till hotellet i Beverly hills igen. Men, på hotellet blev vi inte långvariga. Bytte snabbt om för att hinna se solnedgången i Santa Monica på kvällen, där vi också åt middag. Mysig dag då vi hann med lite av varje.
 
Sonedång i Santa Monica
 
 
 

En friterad spiralpotatis
 
En härlg dag och kväll
 
Senare delen av natten blev däremot inte lika härlig. Kl. 03.26 vaknade vi av ett buller som lät kraftigt i mina öron, det liksom mullrade eller lät som en stor lastbil körde in i huset. Livrädda hoppade vi alla fyra upp och insåg att vi varit med om en jordbävning. Det var över på ett par sekunder men kändes otroligt obehagligt och jag kände mig livrädd för om det skulle komma ytterligare en jordbävning, kanske tom. ännu kraftigare? Vad gör man? Nog för att vi bor i Kalifornien där det är vanligt med jordbävningar men jag har aldrig varit med om detta förut. Rikard har känt av en mindre tidigare på jobbet men denna kändes rejält. Oj, vad liten och maktlös man känner sig! Jordbävningen uppmätte 3,3 på Richterskalan och är inte någon stor men epicentrum var tydligen precis där vi bodde så den kändes, sannerligen. Polisen i Beverly hills hade visst blivit nerringda av massor med oroliga människor och larmen i alla affärer hade gått i gång men ingen eller inget blev skadat. Otäck avslutning på en annars härlig lillsemester. JAG kunde inte somna om den natten.
 
Måndag morgon satte vi oss i bilen för hemfärd. Vi kände att vi ville åka innan det blev allt för mycket folk på motorvägarna och det kändes skönt att få komma hem i tid och hina ha lite eftermiddag och kväll hemma. 
 
 
 Ett litet spår i hotellkorridoren efter jordbävningen. EXIt skylten höll inte
 
På väg hemåt från LA
 
Och på den långa raksträckan på I 5:an