swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Baksidan

Kategori: Allmänt

Baksidan i ett hemmafru liv är ibland att man känner sig lite ensam. Det är i.o.s. inte ofta det känns så och vissa dagar är de riktigt skönt att vara just själv. Men det blir inte roligare än man gör det till! Tisdagen förra veckan var jag ute och gick bergspromenaden med ett gäng tjejer och därefter ett besök hos kiropraktorn. På eftermiddagen tränade jag golf med Lukas och på kvällen åkte jag till gymmet med min käre make så sysselsättningsbrist har jag INTE.  Däremellan blev det dock ett litet glapp på ett par timmar mitt på dagen så jag tvättade ett par maskiner och hängde ut men jag kände en sådan förtvivlad pratlust. Alla som känner mig kanske drar lite på smilbanden nu? (Jag vet att jag babblar mycket ibland). På jobbet brukade en del (leende) fråga om jag verkligen är norrlänning i grund och botten? Min personlighet stämmer liksom inte med bilden av norrlänningar. Sedan kan man undra var den bilden (myten) kommer ifrån?
Eftersom jag var så pratsjuk och inte fick några roliga svar då jag gick här och pratade med mig själv, skickade jag iväg ett spontant sms till de svenska "Saratoga housewifes" för att höra om någon hade lust med en snabb lunch) Inget napp, suck! Alla andra hemmafruar är också ganska upptagna med ditten och datten. Fick killa mig själv lite under armen lite för att skoja till det, värma rester till lunch och så chattade jag med några kompisar hemma i Sverige. Tack och lov för chatten! Så då fick jag fått bubbla ur mig lite om det ena och det andra och fick lite bättre svar än att bara prata med mig själv. Tjoho! Tack för pratstunden Tina och Carita! ♥ Den gjorde gott!


De söta små liven flyger energiskt utanför köksfönstret

Eftersom nyårslöftet var att börja leva lite nyttigare så har jag jag fyllt på fruktskålen och fyllt kylen med massa nyttiga och fräscha grönsaker. Men middagsinspirationen tryter som vanligt! Bara för att man har massa nyttiga råvaror hemma betyder det inte att man känner sig som en idéspruta. Förra veckan blev det lite klassiker. Spagetti med köttfärssås, ugnsbakad lax, kålpudding och grillad kycklinglårfilé med potatisklyftor. I fredags blev det hämt mat i form av thaimat och på lördagen grillade vi himmelskt goda köttbitar med bakpotatis till. Oj, vad jag kommer att sakna de amerikanska köttet då vi flyttar hem. I söndags grillade vi igen. Denna gång kycklingfileér med en god Risotto till. MEn nu är det ny vecka med samma problem. Igår måndag blev det rester från helgen. Tack och lov för desa rester ibland. Gott att slippa stå och laga mat VARJE DAG :-)

Massa c och b vitaminer



Året som gick så fort

Kategori: Allmänt

2011 är nog det året som gått fortast i mitt liv, känns det som. Tiden går fort när man har roligt sägs det och nog ligger det en viss sanning i det! Om det är något år som gått snabbare än detta, så skulle det kunna vara 2010 som konkurrerar?

Året 2010 slutade med att vi fick besök av Rikards syskon med familjer några dagar innan jul. Vi blev sammanlagt elva stycken i huset under några veckor och det blev mycket shopping, sightseeing, goda middagar med tillhörande goda drycker, bad i jacuzzi och många trevliga kvällar. Barnen njöt av att få umgås med sina kusiner även om de saknade kusin Emma som var på vift i Australien just då. Vi firade jul tillsammans, åkte till Las Vegas några dagar och sedan hem för att fira nyår ihop med några vänner och sedan så åkte de tillbaka till Sverige efter en dryg vecka i januari. En bra start på året att få ha träffat och umgåtts med dem.


Kusinkul!
Fv. Lukas, Sofia, Sara, Markus och Mattias. Kusiner på sightseeing i SF



Mikael, Sofia och Pia (Rikards syster) i Las Vegas.


Mattias, Susanne, Roger (Rikards bror) och Markus




Vi åkte helikopter över fantastiska Las Vegas och Grand Canyon. Wow! Vilken upplevelse
och vilken härligt avslut på 2010

I februari kom våra kära grannar hemifrån Landvetter på besök. De har en dotter, Moa som är ett år yngre än Sara och en son, Max som är ett år yngre än Lukas och dessutom en liten killle på 8 år. De största barnen är riktigt bra kompisar med våra barn så det var ett efterlängtat besök. De råkade vara så att våra barns vinter lov och deras sportlov inföll samma vecka så när de kom hit begav vi oss för att upptäcka Los Angeles ihop. Vi har varit där 2009 och 2010 men det var kul att åka dit igen med sällskap. Där såg vi Hollywwod, Rodeo drive, Santa Monica och Venice beach, en dag på Universal studios och på hemvägen stannade vi till i Santa Barbara för att sedan bege oss hem längs vackra highway 1. Intensiva men roliga dagar!


Så här bra hade vi det deras första dag i CA i februari förra året.
En dag på stranden i Half Moon Bay.
Fv. Björn, Rikard, Catrine och jag


Hela klanen utanför Universal studios efter en heldag med massa skoj därinne


Familjen Thim - Virenhem


Catrine, Marilyn och jag

Å, heeeej! Familjen Pettersson i Hollywood


Ett stopp efter Pacific highway som är kustvägen mellan
kustvägen mellan
San Simeon och Monterey. Mil efter mil meddessa otroliga vyer. Fantastiskt!

I april fick vi åter besök. Mina kära föräldrar och min syster med familj. Så efterlängtat och så mysigt att få träffa dem. Sommaren 2010 när vi var hemma så fick min syster en liten tös och henne hade vi inte sett sedan hon var nyfödd. Nu hade Filippa hunnit bli 10 månader.


Stolt moster med Filippa i Carmel på utflykt

Då barnen hade vårlov just när de kom och mina föräldrar, Linda och Fredrik ville åka på lite sightseeing till Napa, Sonoma och San Francisco så delade vi  på oss. Vi kände att vi ville se något annant än det vi redan sett då barnen hade lov så medan de andra tog en tredagarstrip till ovannämnda ställen så åkte vi i vår familj för att se New York.



Sara jagar taxi en regnig, blåsig och kall dag i NY


Men det blev en del tunnelbana också då det hällregnasde ute


Härligt att semestra tillsammans med familjen



Första dagen var fint väder men sedan blev det kallt, regnigt och blåsigt.
Inget härligt NY väder!


Sara lycklig. Eftersom det regnade så mycket så blev det lite shopping i NY.
Sara har shoppat i systrarna Kardashians boutique




Ground Zero


Ground Zero. Låt oss aldrig glömma!

Tre dagar i New York går snabbt. Så roligt att få möjlighet att besöka staden men ingen av oss var särskilt imponerade, snarare tvärtom. Blev lite besviken då vi upplevde det som så smutsigt, grått och sopor överallt. Men det kanske var det dåliga vädret som spelade oss ett spratt i två dagar? Inte vet jag? Men jag skall ge det en chans till. Hoppas snart vara där igen då planen är att springa tjejmilen där nästa år med ett gäng Sverigetjejer.

Hemma igen så träffade vi ju min kära familj. Vi hade mysiga dagar tillsammans.


Kära syster, Linda och hennes Fredrik


Min kära mor och far


kusiner

Återigen, två veckor går alldeles för snabbt. Snyft, vad tråkigt det var att vinka farväl till familjen.

Det blev 8 maj och Lukas fyllde 14 år


Lukas på sin 14 årsdag. Här i sällskap av sin kära syster då vi väntar på bord
på Outback restaurant samma kväll för att fira hans dag.


Sedan gick veckorna snabbt och det var dags för skolavslutning och sommarlov. Lukas tog sin middle school graduation och samma dag landade Alva, Saras kompis som kom för att hälsa på i några veckor.


Stolta föräldrar


Alva och Sara


Sara och Alva på väg på sweet 16 party

Vi hann med att visa Alva en hel del då hon var här. Några dagar efter hon kom åkte vi till Yosemite i tre dagar tillsammans med två andra familjer. Det var en helt fantastisk trip. Vilka naturupplevelser, vilket väder och och vilket trevligt sällskap. Resan blev också ganska äventyrlig då Alva mötte en Björn utanför stugdörren då hon skulle på toalett i arla morgonstund. Inget hände men det blir ett minne för livet!

Rikard, Lukas, jag, Alva och Sara framför tältstugan där vi bodde i Yosemite


LA familja med Half dome i bakgrunden (Loggan till North Face) Helt fantastiskt och
obeskrivligt vackra vyer



Yosemite falls

Srax efter hemkomst från Yosemite blev det midsommar som firade tllsammans med några andra svenska familjer här i Saratoga. En mycket trevlig och väldigt svensk midsommarafton med kransar, sill, potäter och lite grillmiddag.
Dagen efter, på midsommardagen träffade vi en sydafrikansk familj, familjen Diesel. Pojken i familjen Diesel, Devon,  bodde hos oss två veckor för några år sedan då Lukas klass hade besök av en sydafikansk klass som de brevväxlat med. Det är en jättetrevig pojke som vi tyckte mycket om. Nu visade sig att han och hans familj bilade runt i USA och råkade vara i San Francisco på väg söderut och ville gärna stanna till och träffa oss. Är inte världen liten? Här träffas vi i Kalifornien några år senare och till råga på allt får vi träffa hela familjen. Så otroligt roligt och ett minne för livet.


Fv. Rikard, Sara, jag, Lukas, Devon, Berryl och Mark.
Vi från Sverige och de från Sydafrika möts i Kalifornien.
Helt fantastiskt roligt!

Sedan tillbringade vi några veckor här hemma med Alva och strax efter Alva åkt hem kom min kära lillbror Gustav och hans Anna.


Lillebror Gustav, Anna, Sara och Lukas på Pancake house


Här är vi uppe på vinprovning på Pichetti winery

De tillbringade ca. 1 1/2 vecka här innan de fortsatte till Las Vegas och LA. När de åkte dit så började vår härliga sommarsemester då vi åkte till till Hawaii. Först ön, Maui, sedan Ohaou och sist ön Kauai. En drömsemester!




♥Underbara Hawaii!♥

Efter hemkomsten från Hawaii hann barnen vara lediga ett par veckor här hemma innan skolan började började. Sara går nu tredje året på high school, det sk. junior året och Lukas går första året och är en sk. freshmen. De trivs bra i skolan här och tycker det är kul trots mer läxor och diciplin än hemma i Sverige.


1 september fyllde vår fina Sara 16 år.

I September kom Sara med i skolans golflag efter en uttagningsprocedur där 12 tjejer kom med och de sex bästa i laget fick vara med och spela tävling mot andra skolor. De höll på i 2 1/2 månad och tränade fyra - fem dagar i veckan inkl. tävlingar. Sara fick vara med och tävla och tyckte det var jätte skoj. De gjorde det bra dessutom och kom tvåa. Sara gick dessutom vidare till en tävling mot hela norra Kaliforniens bästa tjejer. Kul att få vara med i en sådan stor tävling. Något att minnas!

I September var det dags för lite besök igen. Den här gången kom Rikards föräldrar, Ulla och Jalle samt Rikards två fastrar med sina män. Rikards föräldrar bodde hos oss medan fastrarna med män bodde på hotell här i Saratoga. De hade sådan otroligt tur med vädret. Dagarna var riktigt varma med ca. 30 grader vilket innebar att även kvällarna var varma för ovanlighetens skull. Vi gjorde många utflykter och det blev en del shopping och nästan alla dagar avslutades med grillmiddag ute i trädgården och någon kväll på restaurang. De två veckorna som de stannade gick väldigt fort.


F. v. Faster Anita med Hans-Gunnar
och faster Birgitta med sin Bengt




Rikards mamma och pappa. Här njuter vi av goda Baby back ribs på
restaurang


Rikard, Lukas, Jalle och Ulla. Här är vi på utflykt i Monteray. Vi
fortsatte sedan till Pebble beach golf klubb för lunch och sist
men inte minst slappade vi på stranden i Carmel. En
underbar dag!


Denna dag är Rikard guide och utflykten gick till Big Basin state park för att se de
giagantiska Redwoodträden

Det är tur att det blir lite vardag emellan med skola, jobb, tvätt, städ och träning. Det goda livet med alla gäster sätter sina spår, framför allt runt mijan. Det blir extra mycket god mat och dryck när man har gäster i huset.

I oktober blev det sedan dags för årets sista besök här hos oss. Då kom våra vänner, Martin och Carita som lämnat sina små hemma i goda händer hos Caritas föräldrar. De stannade också i två veckor. Vi hade många härliga dagar tillsammans med utflykter, god mat och dryck, umgänge och det blev även några roliga golfrundor.
Vi gjorde bl.a. en liten helgtrip till NApa och Sonoma där vi njöt av mycket goda viner och fina miljöer.



Jag och Carita på en lång promenad i samband med en utflykt i Santa Cruz


Dagen var underbar dag och vi åt en så god fisklunch på piren med lite gott vitt vin till


Dagen bjöd på 28 grader och vi passade på att njuta lite i solen innan
hemfärd


Vin och vinprovning i Sonoma. Vi hann med många vingårdar och hade dessutom
tur md vädret. En otroligt trevlig helg!


En dag gjorde vi en utflykt till Carmel oc Monteray där vi också spelade golf på fina
Poppy hill golf course. Även denna dag fantastiskt väder!
En jätterolig och härlig dag där killarna (Martin och Rikard) tävlade emot oss tjejer.
Det blev oavgjort till killarnas stora förvåning. :-)

När Carita och Martin ålkt hem gick veckorna väldigt fort fram till jul och vi åkte till Florida för att fira jul och nyår där tillsammans med våra bästa vänner från Sverige, Tomas, Line, Ludwig samt Lines föräldrar och syster. Ert kärt och efterlängtat återseende!
Vi hade superfina två veckor i Boca Raton med kanonväder. Semestern avrundades med en tredagars visit i Fort Lauderdale.
Vilket år...vilket fantastiskt år!




Har lagt på mig X antal kilon det senaste året. När jag tänker och räknar efter har vi haft gäster 11 veckor plus lite semestertripper i några veckor. Med gäster följer god mat och dryck varje dag under deras vistelse och likaså på semestrarna. Dessutom blir det inte så mycket motionerat. Summan av kardemumman blir att det smyger på sig ett och annat kilo :-). Bara att ta tag i det nu och leva så mycket vardagslv som möjligt med nyttig mat, vädligt lite alkoholhaltiga dycker och mycket träning. Hoppas att det ger reultat detta nyttiga och hälsosamma 2012. Ser också fram emot att se vad detta året kommer att bjuda på för nya möjligheter?

God fortsättning!

♥ Åsa ♥

Regn, shopping och golf

Kategori: Allmänt

I torsdags kom regnet som många väntat på. Det har varit en torr höst och vinter så regnet behövs men inte känns det speciellt kul när det kommer ändå. Jag och Lukas var ute och tränade golf på eftermiddagen när ovädret satte igång. Hagel, regn och kraftiga vindar. Usch! Som tur var hade vi ganska bra med kläder med oss så vi fortsatte att träna och spelade en korthålsrunda golf.


Hagel i Kalifornien

På fredagen var det fortsatt grått och regnigt. Trotsade vädret och gick en powerwalk i bergen med några tjejer ändå.
För att förgylla den gråa regniga dagen dag åkte jag och två kompisar till ett shopping mall för att flanera omkring en stund och äta lunch. Mysigt!


Mitt trevliga lunch och shppingsällskap, Eva. och Leila

I lördags deltog jag och Rikard i en par golftävling tillsammans med tre andra par. Damerna i sällskapet är mina goda, glada och trevliga "golfkompisar'" och herrarna är arbetskamrater med Rikard. Det var dock första gången jag träffade damernas respektive och för Rikard var det första gången han träffade sina arbetskamraters fruar. Vi har inte varit med och tävlat förut med dem.
I slutet på veckan kändes det mycket osäkert om vi skulle genomföra tävlingen då det lovades kraftiga vindar och regn men vikingar som vi är bestämde vi oss för att genomföra allt enligt planering. Sagt och gjort. Lördag morgon kändes lite grå och kall då vi steg upp och inte kändes det bättre av att det kom en störtskur precis när vi skulle åka. Men vi klädde oss väl med underställ och lager på lager som toppades med regnställ och ett glatt humör. Väl framme på Spring valley golfklubb tittade solen fram även om det fortfarande var mycket blåsigt.
Vi tävlade om att bli bästa dam, bästa herre och bästa par då vi spelade damer för sig i en boll och herrar i en boll. Det blev en utmanande golfrunda. Banan är så fin men otroligt svår med sina ondulerade och väldigt snabba greener och dessutom var vindarna kraftiga vilket gjorde det ännu svårare. Men det var lika för alla!
Golf är en mycket psykologisk sport där det kan gå superbra en gång och hur dåligt som helst nästa gång. Konstigt men sant! Jag och Rikard hade vår dåliga gång igår, båda två. Vi slutade på tredje plats med våra respektive 22 poäng. Fy vilken urusel runda! Men trevligt på banan hade vi i allafall. Rundan slutade på 19 hålet dvs. baren i klubbhuset, med någonting gott att dricka. Rosiga om kinderna summerade vi dagens intryck men allas poäng fick vi inte reda på just då, det sparades till kvällen då dagens värdpar, Kerstin och Steve skulle bjuda på middag hemma hos dem.


Golfbanan Spring Valley ligger vackert omgiven av berg. Bilden är tagen en stund innan
regnskuren kom


Vädret var växlande och bjöd mestadels på uppehåll och fatiskt en del sol också,
tack och lov!




Kerstin in action



Lena ser glad ut. Men så vann hon också priset som
BÄSTA DAM


Monika in action. Hon och hennes man Lars vann
priset som bästa par


Kerstin är glad att hon kunde fälla ihop paraplyet efter
skuren som kom. 


Monika och Lars f.v. Blev dagens bästa par och fick
vandringspokalen. Ni ser så glada och nöjda de är!
Th. Steve som var tävlingens och
kvällens värd


Kvällens värdinna, Kerstin med Lars som vann priset
som bäste herre


Alla rullade hem för att duscha efter att ha pustat ut en stund i klubbhuset. Därefter blev vi hämtade av värdparet hemma i våra respektive hem till kvällens prisutdelning och middag. Om jag säger så här, det blev inte jag och Rikard som blev bästa dam, bästa herre eller bästa par den här gången men nu är vi revansch sugna och siktar på vinst den tredje mars då vi skall tävla igen. Kvällen var otroligt trevlig med massa god mat och dryck i trevligt sällskap och timmen var sen då taxin kom för att köra oss hem. Tack till er alla som var med men ett speciellt tack till värdparet Kerstin och Steve som ordnat allting toppenfint!

Söndagen var lugn. Jag och Rikard skypade med kompisar och åkte sedan och tränade på gymmet en stund. Därefter hade jag en lugn och skön dag med diverse pyssel och en god bok. Rikard åkte till en arbetskompis för att se San Francisco 49ers - The New York Giants. Tyvärr så blev det ett sorgligt avslut för alla 49 ers fans då de förlorade mot NY Giants.

Amerikaniserad

Kategori: Allmänt

Ibland när jag kör Sara till skolan så tar jag med mig min mugg med kaffe i bilen. Här åker alla omkring med sina kaffemggar, känns det som. Här gör folk dessutom mycket annat i bilen. Ibland får man sig ett gott skratt. I början blev man uppriktigt förvånad men nu ler man bara. En del läser tidningen vid rödljusen, dricker kaffe, sminkar sig, rakar sig, kammar sig, äter frukost och jag har till och med sett en som satt och borstade tänderna. Det blir kanske så när man tillbringar en del tid i bil? Dessutom så ser man folk i alla möjliga klädstilar och varianter här. Härom morgonen då skrivar patronerna var slut här hemma (och jag behövde verkligen skriva ut ett skolarbete) så kastade jag mig i bilen till närmaste CVS som ligger 2 km härifrån. (det är en affär med läkemedel och allt annat mellan himmel och jord). Kom på mig själv inne i affären då jag passerade en spegel, att jag hade mysdress och tofflor på mig och var rufsig i håret. Tror ni att jag kände mig dum? Lite kanske men inte farligt. Det är ingen som höjer på ögonen här för det. I tisdags skulle jag hämta Sara från golfträningen och hoppade i mina mysiga hemma tofflor med gummisula, iförd träningskläder. På hemvägen kom vi på att vi skulle hämta thaimat på en restaurang. Vi knallade in där och då kände jag mig lite dum faktiskt. Morgontofflor och träningskläder. Men faktum är att till och med Sara tyckte att det var ok att jag såg ut så, trots att vi var inne i down town Saratoga och inne på en restaurang med vita dukar där folk satt och åt. Man vet inte om man skall skratta eller gråta men vi har nog anammat lite av den amerikanska stilen emellanåt. Ganska skönt att inte alltid behöva bry sig så mycket, på gott och ont!


Dessa tofflor, träningsknickers, linne och hoodie hade jag på mig när
jag var och skulle hämta thai mat. Lite pinsamt men ingen reagerade
kändes det som. Även om jag skämdes lite

Idag har de lovat regn men i morse när jag vaknade så var himlen som en tavla. Så vackert! Strax efter kom solen och med den kom lusten för promenad. Sagt och gjort. Hoppade i träningskläderna för att ta en powerwalk i bergen. Aaaaah, beroendeframkllande! Vilken bra start på dagen!


Nu blir det ett kiropraktor besök och helghandling, så jag har eftermiddagen fri för golfträning med Lukas och ikväll skall jag ta med mig mannen till gymmet. Blir en bra dag!

Nöjd, Satisfied och .......lycklig

Kategori: Allmänt

Onsdag, och det är en sådan härlig dag. Redan på morgonen så kändes det att det skulle bli en bra dag! Ni vet, ibland har man bara en magkänsla över att det skall bli bra. Det kan vara saker man bokat in som gör att dagen känns rolig eller så bara känns det bra. Idag var det en sådan dag som hade en kombination av båda.
Solen sken redan tidigt på morgonen. Som vanligt så går jag radiostyrd upp till kaffebryggaren och häller upp en kopp kaffe, sätter mig sedan i soffan med telefonen för att checka mail, FB och aftonbladet. (Egentligen är jag inte så morgontrött men det tar en liten stund innan jag riktigt vaknar till). Ett gott uppvaknande! När det är dags för nästa kopp kaffe känner jag mig i regel  lite piggare och gör i ordning frukost till barnen. (Skämmer bort dem med det nu när jag är hemma). Lukas börjar tidigt alla mornar utom onsdag då han har en timme sovmorgon och idag börjar både han och Sara 8.50, så just idag var det sovmorgon (även för mig). Efter jag gjort iordning frukost kollade jag mailet som berörde mn senaste inlämningsuppgift på min kurs. Kände mig otroligt osäker på den uppgiften. Fick det inte att kännas riktigt bra då jag skickade in den i sista timmen i måndags. Men vad förvånad jag blev. Den gick bra och då slutade det med att jag fick högsta betyg, 5 i kursen projektledning. Yippey! Oj, så glagd jag blev.....oj,oj...oj!
Bytte om till mina träningsknickers, en top och en tunn fleece för att bege mig ut på powerwalk i bergen vid nio snåret. Hade stämt träff med två tjejer idag och det gör alltid att promenaden känns ännu mer lockande och rolig, trots kyla. Det blev en härlig 5 km powerwalk och sällskapet utökades under rundan. Det är en sån obeskrivligt bra start på dagen med trevlit sällskap, fina natur vyer och fint väder. Efter det känns det nästan som man klarar vad som helst.




Mina trevliga promenadkompisar idag. Fv. Eva och Jessica

Efter promenaden åkte jag hem och tog en turbodusch och bytte om till något snyggare, än ovanstående outfit. Hade bokat in en lunchdate med några tjejer (mina kära golfkompisar Lena, Kerstin och Monika). Vi åt en god lunch som varade läääänge. Tre timmar satt vi där och pratade, pratade och pratade. Det var lugnt när vi kom dit, sedan blev det lunchrusning och när vi gick var det romt och tyst igen, lång lunch. Så trevlig, mysigt och gott. Är så glad över alla mina fina vänner jag träffat här!

Efter luchen fräste jag hem igen, bytte kläder och skor än en gång och åkte med Lukas till Santa Theresa golfklubb. Vi var inte där förrrän halv fyra men solen sken och det var 13 grader. Riktigt skönt faktiskt! Funkade med att bara ha en långärmad tröja på sig. Vi spelade en 9 håls korthålsrunda och hann med en putt tävlig oss emellan (som Lukas vann). Så härligt att åka hem och känns sig så tillfreds med allt man hunnit med idag.

Middagen blev 4 små rätter dvs. rester. Gott var det och vi lyxade till oss med lite vin till maten idag då vi firade att jag avslutat den här kursen bra. Tjoho,  Vlken dag!

Nu blir det nog till att hälsa på John blund om en stund. Gäsp, vad trött jag är! Det är tufft  att försöka infria alla nyårslöften med att vara en sund mäniska som siktar på att bli ännu bätte på golf, smärt, smidig, lättare, smartare och att umgås så mycket som möjligt med alla fina vänner, familj, man och barn. Men man somnar gott på kvällen i alla fall, trött i både knopp och kropp.

KRAM


Lite "vitt" till middagen idag då vi firade mitt fina betyg

Martin Luther King-dagen

Kategori: Allmänt

Martin Luther King dagen firas den tredje måndagen i januari som nationell helgdag i USA. I år är den den 16 januari i anslutning till Kings födelsedag den 15 januari. Det är en dag som betonar att alla människor är lika mycket värda oavsett bakgrund och påminner om Kings arbete mot segregering och rasism. Många amerikaner använder dagen till frivilligt arbete "A day of service", "A day on, not a day off". Undrar vad vi skall göra idag?  Barnen är lediga afrån skolan idag men Rikard jobbar. Så skönt när barnen är lediga. Det känns som jag är "ledig" då med (ler). Men idag är jag faktiskt inte ledig. Jag har en ilämningsuppgift som skall lämnas in idag och nu har jag endast några timmar på mig. Har jobbat på den ett par dagar men känner mig inte riktigt nöjd. Men hur jag än vänder och vrider på det hela så verkar det inte bli så mycket bättre? Kanske läge för att skicka in den nu?
Jag skall i alla fall tvätta alla sängkläder och hänga ut för det är en solig och fin dag idag även om det inte lovas direkt varmt idag, bara 12 grader.  From. onsdag så lovas regnskurar flera dagar framöver. Suck! Det är verkligen välbehövligt och jag skall inte klaga för vi har haft det så bra med en solig, torr och fin höst och vinter men det känns inget kul med regn!
Vår lokala mataffär har fått in Gevalia kaffe så idag är det svenskt kaffe i koppen. Det är inte billigt, 8.99 dollar + skatt, alltså nästan 10 dollar = ca. 70 kr för ett halv kilo kaffe. Hmmm.....
Gula paket. Lägg märke till att det står "Founded in Sweden"
i höger hörn
Jag och Lukas skall ägna en stor del av dagen till att träna golf. Chippar, puttar och slag på driving ranchen. Därefter skall vi spela golf på en korthålsbana för träningens skull. Kul att träna med Lukas. Sara skall visst träna golf med skollaget morgon efter skolan. Kul!
Helgen gick som vanligt fort. På fredagen hade vi familjemys fastän Sara var på bio och sov sedan över hos en kompis.
På lördagen vaknade vi upp till en solig och varm dag. Helt underbart! Satt ute och åt frukost i solen. Därefter åkte jag och Rkard och tränade lite på gymmet, sedan simmade jag och därefter slappade vi ett par timmar i solen. Så härligt och lyxigt! På lördagkvällen var vi bortbjudna. Det bjöds på fondue och det var så gott! Det är ju inte varje dag man äter det. Det blev en supertrevlig kväll med härliga vänner!
Igår, söndag var det inte lika varmt och skönt. Vaknade upp till en gråmulen morgon. Jag och Rikard åkte för att spela golf och väl på golfbanan kom faktiskt solen men det var bara 13 grader. Vi spelade ihop med ett trevligt amerikanskt par och det blev en hel del glada skratt. Efter nio hål blev det molningt igen och så började det blåsa ganska kraftigt. Brrr vad kallrt det blev! Golfrundan gick sådär men slutade i vilket fall på 32 poäng så det var ganska ok avslut ändå även om spelet var väldigt upp och ner. Suck!
Nästa lördag, den 21 är det tänkt att vi skall delta i en pargolftävling med några vänner. Vi har sett fram emot detta i flera veckor nu men det ser tyvärr ut som att det skall bli en del regn både innan och under lördagen. Men skam den som ger sig! Skall ut och träna lite nu under veckan då jag verkligen hoppas att vädergudarna inte ställer till det med regn. De brukar vara ganska snälla här och det blir sällan så illa som de lovat.

Moget

Kategori: Allmänt

Så här andra veckan i januari är apelsinerna mogna ute i vår trädgård dvs. om man gillar något syrliga apelsiner. Den som vill ha riktigt söta apelsiner får ge sig till tåls lite till. Citronträdet är också överfullt med mogna citroner. Så lyxigt att bara kunna gå ut och plocka apelsiner och citroner
En skål med färska apelsiner och citroner från trädgården på köksbänken gör mig lycklig

Nu är det torsdagkväll här och väldigt snart fredag. Det har varit en skön vecka med soligt och härligt väder vilket har gjort att det varit ganska lätt att komma igång med träningen igen. Har spelat golf, sprungit, gått på powerwalk, promenerat med väninna (som inkluderade shopping och fika och några timmars tjejsnack) och idag blev det både en rask powerwalk i bergen på morgonen och sedan vidare för att köra 1 km simning. Det var så härligt ute och i poolen så det blev 1.5 km simning. Nu känner jag mig trött i både knopp och kropp och ganska nöjd med mig själv och dagens träningsinsats. Dagen avslutades med ett årets andra kiropraktorbesök där hon behandlade nacken. Gjorde mig inte piggare utan tvärtom lite "dizzy". Men det ger resultat och det är så underbart!
Trots att jag kände mig lite trött så lagade jag en av mina favoriträtter till middag idag, rotmos med korv serverad med stark, svensk senap. Jag gör aldrig köttkorv eller fläsklägg till utan bara rätt och slätt korv i vilken form som helst. Gudagott! Men ack vilken dålig karaktär jag har, suck! Åt alldeles för mycket så nu ligger jag här och är så mätt, så mätt...så mätt. Knepet är väl egentligen att inte laga sådana favoriträtter kanske? Men igår lagade jag faktiskt också en av mina favoriträtter, köttfärslimpa med ugnsrostade potatisklyftor, morötter och palsternackor. Imorgon får det nog bli någonting lite lagom gott. Kanske grillad fläskfilé med risotto? Näe, då äter jag nog för mycket igen. Får fundera lite till på det här....
Imorgon är planen att skall jag ut och springa på morgonen och sedan skall jag ut och äta lunch med en nyinflyttad svensk tjej som jag inte träffat  förr. Skall bli kul!
Lukas har tränat golf hela veckan efter skolan. Han skall ha "try outs" för golf i skolan i slutet på januari så nu ligger han i hårdträning. Det sägs att det blir mycket svårt för de yngsta pojkarna på skolan att komma med i skolans golflag. De är så många bra killar som varit med i några år nu och de tränar flera dagar i veckan men skam den som ger sig! Lukas är taggad och skall även börja en golfträning på lördagar i åtta veckor.
Sara "friar" och hänger med kompisar. Det är inte ofta vi ser henne nuförtiden. Är hon hemma så ser vi henne en stund till middagen och sedan är det plugg, chatt med kompisar och pojkvän. Att umgås med oss är inte högsta prio.

Skönt att ha en hel helg framför sig!

Årets första semester

Kategori: Allmänt

Den 2 januari var det dags för våra vänner att åka hem från Florida till Sverige. Det var tråkigt att ta farväl av dem men vi har tillbringat 10 härliga, roliga och underbara dagar tillsammans i Boca raton. Dessutom kommer vi att ses om ett halvår igen då de kommer hit och hälsar på i juni.

Vår kosa styrde mot Fort Lauderdale där vi fortsatte vår semester i tre dagar. Det var mysigt att avrunda semesterveckorna med att bara vara med familjen några dagar. Vi checkade in på vårt hotell och blev glatt överraskade över hur fint det var. Det låg precis vid en kanal och vi hade en stor balkong med utsikt mot kanalen och dess omgivning. Hotellet samt rummen var moderna och superfräscha. Vädret var kanon fint då vi checkade in så vi lade oss vid poolen för att njuta. Poolen var placerad precis vid kanalen och solstolar fanns längs kanalkanten. Lyxigt att ligga där och titta på alla fina båtar som passerade.
Här har vi det bra



När det inte var så mycket båttrafik i kanalen kunde man se sjökor simma där


Sjökor har cylindrisk kropp. De idag levande arterna når en genomsnittlig kroppslängd
av 2,5 meter men når ibland över 4 meters längd. Vikten varierar mellan 250 och 1 500 kilogram.
De är harmlösa och ofarliga däggdjur som påminner lite om elefanter under vattnet där de lugnt och sävligt simmar omkring och betar.Liknelsen med elefanter är inte helt obefogad – sjökor är enorma bestar. De är ungefär lika stora som mindre lastbilar, och deras vikt är också motsvarande. En sjökö kan leva länge: 50 – 60 år är inte helt ovanligt.Sjökor är utrustade med två små främre “fenor” som de använder för att styra, eller för att krypa omkring på havsbottnen med. Dessutom har de en stor horisontell stjärtfena som de använder att förflytta sig på samma graciösa sätt som sälar. De har mycket små ögon, inga synliga öron och prickiga näbbliknande nosar. Ögonen har inga ögonlock, utan sluter sig cirkelformigt – ungefär som bländaren på en kamera. Inuti munnen har de tänder som förnyar sig under djurets hela lvstid, genom att de bakre tänderna flyttar sig framåt allt eftersom de främre tänderna nöts ner och ramlar ut. Det finns fyra olika arter av sjökor idag: lamantinen från tropiska Amerikas atlantkust, senegalmanaten från havsvikar och floder vid Afrikas västkust, amazonmanaten från Amazonfloden och Orinoco och dugongen från Indiska oceanen, Röda havet och västra Stilla havet.
Ökedjan, Florida keys är 193 km lång och är länkad med fastlandet via Florida US1.
Ökedjan börjar med ön Key Largo och slutar med Key West
Bilden blev suddig men det är Ernst Hemingways hus på Key West.
Tyvärr gick det inte att få någon bra bild på huset då det kryllade av folk
Det blev många timmar i bilen denna utflykt ut till Key West men det var det värt. Korallblått vatten, så många vackra fina stränder och alla dessa små mysiga byar man passerade på vägen gjorde att bilresan aldrig kändes långtråkig. Väl ute på Key West kryllade det av folk. Det var nog för att det var för kallt för att ligga på stranden så alla passade på att göra stan. Det gick inte att få en parkeringsplats för en längre stund så det blev några korta stopp innan vi satte oss i bilen för en lång resa i bilen till Fort Lauderdale igen.  Key West var avslappnat, mysigt och pittoreskt. Enkla små hus i många färggranna färger och folk tog sig mestadels fram med cyklar eller mopeder.
Ett litet stopp på väg hem. Blåsigt och kallt i vinden denna eftermiddag
Dagen därpå var det lite varmare igen. Rikard och barnen åkte på sightseeing och jag var tvungen att ägna några timmar åt skolarbete på rummet. På eftermiddagen åkte vi till South Ocean beach och flanerade omkring på boulevarden. Det var för kallt i vinden för sol och bad trots 23 grader i luften.
North beach, nära vårt hotell


Många läckra hus med strandnära läge
South beach



Vi gick förbi ett ställe med dessa Margeritas. Detta måste vi ju bara prova
Slurp!


En mysig eftermiddag som övergick till kväll med familjen.
Margeritan räckte ett tag :-)


En härlig semester! Bra start på det nya året!



Källa: http://www.fla-keys.com/
http://skolarbete.nu/skolarbeten/sjokor-2/

Sista veckan 2011 = semester

Kategori: Allmänt

Nu var det längesedan jag hade tid att blogga men det får jag försöka ta igen nu.
Torsdagen den 22 december åkte vi till Florida. Efter barnens tuffa vecka i skolan med slutprov i alla ämnen så kändes det så skönt att veta att alla i familjen skulle vara lediga och att vi skulle få vara tillsammans, bara njuta av ledighet, jul, sol, bad och framförallt att få träffa våra kära vänner, Tomas, Line och Ludwig som rest från Sverige till Florida och  som vi inte sett på lite drygt ett år.
Vi landade i ett varmt och soligt Fort Lauderdale dan före doppare dan. Jeansen klistrade sig efter benen och efter en nattflygning så bara längtade man efter att komma på plats och hoppa i lite lättare kläder. Vi hyrde bil och därefter begav vi oss till slutdestinationen Boca Raton där våra vänner väntade. Å, så roligt det var att ses igen!
När vi installerat oss i den lägenhet där vi skulle bo, bytte vi om till badkläder och begav oss till poolområdet.
Utsikten mot gården från lägenheten som vi fick låna
Man ser poolområdet från lägenheten
Där blev det sol, bad (för vissa), lunch med grillade hamburgare och sist men inte minst en underbar grillmiddag med våra kära vänner, Lines syster samt hennes föräldrar som bor där. En underbar varm kväll under stjärnklar himmel, trevligt sällskap och gott vin. Vilket välkomnande, vilken underbar start på semestern och en toppen uppesittarkväll!
Vi vaknade tidigt på julaftons morgon, Rikards födelsedag då alla killar hade bestämt att de skulle åka och spela lite julaftonsgolf. De hade start tid okristligt tidigt så firandet av Rikard fick vänta tills de kom hem. Under tiden myste vi tjejer med kaffe, tjejsnack och lite förberedelser av julbrunch.
Lycklig 42 åring just hemkommen från en tidig julaftonsgolfrunda
blir firad med paket och champagne på balkongen
Solen skiner, himlen är blå och Tomas öppnar champagnen
Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Champagne,
paketöppning och brunch på balkongen
Min älskade man
"Julaftonsbrudar"
Jag har precis kommit ur duschen men fått på mig den
röda klänningen dagen till ära. Här är jag och Line är
redo för en enkel julbrunch
Lycka! Den svenska tomten hittade oss i Florida
En mycket glad Ludwig har precis öppnat dörren för tomten. Men...
rädslan var stor.
Vågar jag titta på tomten?
Men när tomten började dela ut paket till alla så släppte rädslan lite
Vår söta gudson, Ludwig i tomtens famn. Lite läskigt var det allt!
Finns det någon snäll Ludwig här? JAAAAAA!
Fin juldukning hos värdparet (Lines föräldrar)
Min fina familj
Glada, söta barn
Vi hade en underbar julafton med en mycket snäll svensk tomte som hittade oss i Florida, julklapps spel, underbar julmiddag med kalkon och goda tillbehör som avslutades med ett maffigt dessertbord. Sedan öppnades alla paketen som tomten kommit med. Oj, vad alla hade varit snälla i år. Det blev MÅNGA fina julklappar. Tack tomten!
Stranden nedanför lägenheterna i Boca Raton
Bad, strand, lek i sand, pool och mellanmål i solen. Life is good!
Badkompisr hand i hand
Underbart
Den 26-28 åkte vi på en liten lillsemester till Napels som ligger på västra sidan av Florida. Napels var en jättemysig liten stad med mycket vackra hus och fina stränder.  Vi njöt av att flanera omkring i den lilla staden då vi kom dit,  i 28 gradig värme. Underbart! Dagen därpå åkte vi ytterligare en bit för att se Sanibel och Cativa island. Väl framme så bänkade vi oss på en av stränderna på Sanibel men då drog molnen in. Det blev lite kyligt men vi stannade så Ludwig skulle få leka i sanden en stund. När vi satt där på stranden så ser vi helt plötsligt två hajar som simmar bara några meter ut i vattnet. Fy! De simmade fram och tillbaka. Tyvärr har jag inget bildbevis. Vi glömde kameran i stundens hetta. Strax efter började det regna så vi begav oss till bilarna för att åka vidare. Badlusten hade liksom försvunnit! Då kom störtskuren. Så vår lilla trip genom Sanibel och Captiva island blev inte så spännande. De regnade som om himlens portar stod öppna och därav inga bilder. Synd för det såg ut att vara väldigt, väldigt vackert!
På väg till Sanibel och Captiva Island
Napels
För övrigt spenderades veckan på bästa sätt. Sol, bad, golf, shopping, goda middagar tillsammans med härliga vänner i en underbar miljö. Vädret var toppen förutom när vi gjorde vår trip till västra sidan av Florida.
Nyår i Boca Raton
Gott nytt år!