swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Årets första semester

Kategori: Allmänt

Den 2 januari var det dags för våra vänner att åka hem från Florida till Sverige. Det var tråkigt att ta farväl av dem men vi har tillbringat 10 härliga, roliga och underbara dagar tillsammans i Boca raton. Dessutom kommer vi att ses om ett halvår igen då de kommer hit och hälsar på i juni.

Vår kosa styrde mot Fort Lauderdale där vi fortsatte vår semester i tre dagar. Det var mysigt att avrunda semesterveckorna med att bara vara med familjen några dagar. Vi checkade in på vårt hotell och blev glatt överraskade över hur fint det var. Det låg precis vid en kanal och vi hade en stor balkong med utsikt mot kanalen och dess omgivning. Hotellet samt rummen var moderna och superfräscha. Vädret var kanon fint då vi checkade in så vi lade oss vid poolen för att njuta. Poolen var placerad precis vid kanalen och solstolar fanns längs kanalkanten. Lyxigt att ligga där och titta på alla fina båtar som passerade.
Här har vi det bra



När det inte var så mycket båttrafik i kanalen kunde man se sjökor simma där


Sjökor har cylindrisk kropp. De idag levande arterna når en genomsnittlig kroppslängd
av 2,5 meter men når ibland över 4 meters längd. Vikten varierar mellan 250 och 1 500 kilogram.
De är harmlösa och ofarliga däggdjur som påminner lite om elefanter under vattnet där de lugnt och sävligt simmar omkring och betar.Liknelsen med elefanter är inte helt obefogad – sjökor är enorma bestar. De är ungefär lika stora som mindre lastbilar, och deras vikt är också motsvarande. En sjökö kan leva länge: 50 – 60 år är inte helt ovanligt.Sjökor är utrustade med två små främre “fenor” som de använder för att styra, eller för att krypa omkring på havsbottnen med. Dessutom har de en stor horisontell stjärtfena som de använder att förflytta sig på samma graciösa sätt som sälar. De har mycket små ögon, inga synliga öron och prickiga näbbliknande nosar. Ögonen har inga ögonlock, utan sluter sig cirkelformigt – ungefär som bländaren på en kamera. Inuti munnen har de tänder som förnyar sig under djurets hela lvstid, genom att de bakre tänderna flyttar sig framåt allt eftersom de främre tänderna nöts ner och ramlar ut. Det finns fyra olika arter av sjökor idag: lamantinen från tropiska Amerikas atlantkust, senegalmanaten från havsvikar och floder vid Afrikas västkust, amazonmanaten från Amazonfloden och Orinoco och dugongen från Indiska oceanen, Röda havet och västra Stilla havet.
Ökedjan, Florida keys är 193 km lång och är länkad med fastlandet via Florida US1.
Ökedjan börjar med ön Key Largo och slutar med Key West
Bilden blev suddig men det är Ernst Hemingways hus på Key West.
Tyvärr gick det inte att få någon bra bild på huset då det kryllade av folk
Det blev många timmar i bilen denna utflykt ut till Key West men det var det värt. Korallblått vatten, så många vackra fina stränder och alla dessa små mysiga byar man passerade på vägen gjorde att bilresan aldrig kändes långtråkig. Väl ute på Key West kryllade det av folk. Det var nog för att det var för kallt för att ligga på stranden så alla passade på att göra stan. Det gick inte att få en parkeringsplats för en längre stund så det blev några korta stopp innan vi satte oss i bilen för en lång resa i bilen till Fort Lauderdale igen.  Key West var avslappnat, mysigt och pittoreskt. Enkla små hus i många färggranna färger och folk tog sig mestadels fram med cyklar eller mopeder.
Ett litet stopp på väg hem. Blåsigt och kallt i vinden denna eftermiddag
Dagen därpå var det lite varmare igen. Rikard och barnen åkte på sightseeing och jag var tvungen att ägna några timmar åt skolarbete på rummet. På eftermiddagen åkte vi till South Ocean beach och flanerade omkring på boulevarden. Det var för kallt i vinden för sol och bad trots 23 grader i luften.
North beach, nära vårt hotell


Många läckra hus med strandnära läge
South beach



Vi gick förbi ett ställe med dessa Margeritas. Detta måste vi ju bara prova
Slurp!


En mysig eftermiddag som övergick till kväll med familjen.
Margeritan räckte ett tag :-)


En härlig semester! Bra start på det nya året!



Källa: http://www.fla-keys.com/
http://skolarbete.nu/skolarbeten/sjokor-2/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: