swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Bättre än bäst

Kategori: Allmänt

Sist jag skrev så bloggade jag om vilken bra vecka det var och det var det verkligen. Hela förra veckan var fantastiskt härlig på många sätt. 
 
I mitten på förra veckan fick jag sådant sug efter att åka iväg en sväng på en helgtrip. Ja, helt plötsligt fick jag lite längtan efter snö och skidor. När jag berättade det för en av mina vänner så ville de också hänga med och snart tillkom också en tredje familj. Sagt och gjort. Vi bestämde oss för en stuga i skidorten, Heavenly vid Lake Tahoe och vi hittade en jättefin, till ett bra pris med 12 bäddar som vi bokade. Så roligt att bara kunna vara lite impulsiv ibland. Torsdagen och fredagen blev intensiva då det var mycet som skulle hinnas med innan avfärd. Men när vi väl kom iväg på fredag eftermiddag lämnade vi Saratoga som var soligt och 22 grader varmt för att åka ca. 4 tim bilfärd nordöst, till snön och vinterlandskap i Lake Tahoe. Det är fantastiskt härligt att bara kunna sätta sig i bilen och åka från sol, vår och värme till snö och skidåkning. Och visst var det sol och värme även i Tahoe. På lördagen blev det 14 grader och strålande sol. Fin skidåkning på förmiddagen men på eftermiddagen lite moddigt. Men vad gör väl det när man får så härligt skidväder att njuta av. Vi kände oss rätt nöjda med en dags skidåkning och åkte hem på söndagen för att slippa bilköer och för att kunna njuta och slappa lite hemma också innan skola, jobb och måndag. 
 
Lake Tahoe är en stor sötvattens sjö i Sierra Nevada och den ligger mittemellan delstaterna Kalifornien och Nevada på 1897 m höjd och det är den största alpina sjön i nordamerika. Ungefär 2/3 delar ligger i Kalifornien och resten i Nevada. Sjön är 501 m djup vilket gör den till den näst djupaste sjön i USA och den sextonde djupaste i hela världen. Sjön omges av berg och runtom finns flera skidorter. 
 
Utsikt från backen i Heavenly
Och här skymtar man Nevada. Det är så läckert 
 
Vätskepaus och vila
Sara åker snowboard för första gången på väldigt många år. Lite ringrostigt i början men efter ett par tim.
träning gick det bättre
 
Lukas och Ida. De andra två mindre barnen var på skidskola
 
 
Håkan, Ullis och Rikard är glada över vår fina stuga. Oj, vilken tur vi hade.
Stugan var helt fantastisk med tre våningsplan,
många sängplatser, välutrustad på alla sätt, med utsikt över sjön och 1 min. till liften 
 
Tack så hjärtligt för fantastiskt trevligt sällskap till våra underbara vänner, familjen Roos och Segerborg! 
Vilken toppenhelg! 
 
Nu får det bli en vecka med hårdträning då det blev en del utsvävningar gällande mat och dryck över helgen. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: