swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Great weekend

Kategori: Allmänt

Åååå, vilken härlig långhelg det har varit! Full av glada skratt som blandats med härliga vänner, god mat men också vila, träning, shopping och mycket familje mys. Med andra ord allt jag vill att en långhelg skall innehålla!
I torsdags hade vi 16 gäster hemma hos oss till vår Thanks giving middag. Det var en så lyckad och trevlig kväll. Det känns verkligen högtidligt med den högtiden, nästan som julafton. Kalkon middagen blev god och ingen behövde gå hungrig härifrån. Mycket mat, trevliga vänner och en rolig kväll var det denna tacksamhetens kväll. Underbart! Somnade nog med ett leende på läpparna? Tyvärr har jag inga bilder från den här dagen eftersom "grejen" som man laddar över bilderna med gick sönder. Får återkomma med detta om det blir några bra bilder?
!
Fredagen spenderade vi några timmar på shopping. Vi ville ju uppleva "Black friday" stämningen. Blev inte så mycket seriös shopping och inte så många fynd men det var kul att komma ut en sväng. Mer eller mindre alla hade köpt en gran denna dag. Det var nästan overkligt att se alla bilar som åkte omkring med gran på taket. Startskottet för gran gick tydligen på fredagen och barnen sa att nästan all deras kompisar hade skrivit på FB att de köpt och klätt granen. Vi hoppar över det där med gran i år eftersom vi skall åka bort men barnen är jätte besvikna. Sara frågar varje dag om vi ändå inte kan köpa en gran? Nästan så att jag viker mig snart. Stackars barn. De vill ju mysa och känna julstämningen. Fortsättning följer gällande gran.
På lördagen fortsatte shoppingen. Rean likaså. Det var inte bara värstingrea på fredagen, utan hela helgen. Hade man tur så kunde man fynda bra saker men det var verkligen utplockat och det gapade tomt i många hyllor efter fredagens rea. Vi var på en stor utomhus outlet som ligger 45 min. bilresa söderut. Vi hittade allt vi hade tänkt oss, främst julklappar till alla fem kusinerna i Sverige. Sara hittade också en del fynd att förnya garderoben med. Lunch i solen blev det också denna varma lördag som bjöd på 22 grader. Helt fel shopping dag men vi var i alla fall lite utomhus. Väl hemma så var jag och Rikard lite duktiga och åkte till gymmet för att träna och därefter blev det rester från torsdagens Thanks giving middag. Smakade himmelskt gott och faktiskt nästan bättre än på dagen "D". Kan det bero på att jag stått i köket hela den dagen tro?
Söndagen blev det en del skolarbete för min del och Rikard jobbade några timmar. Sedan blev det lite packning för Rikard som åkte till Sverige i 6 dagar. En liten promenad i solen hann vi dock med. På eftermiddagen var vi bjudna på första adventsfika med lite buffémiddag hos några svenska vänner. Vi var 30 personer och det blev en sådan himla trevlig kväll med julstämning, god mat, härliga vänner, glögg och allt fika som hör adventsfikat till. Rikard hann vara med en timme innan han åkte så det var mysigt.
Advents fikats värdinna, Leila har gjort den här fina advents lådan.
T.v. Jag och Leila framför det fantastiska fikabordet
Staffan (kvällens värd) spelade fantastisk piano musik för oss.
T.h. julmust "Grandpa Lundqvist Christmas soda"


Värdparet som ordnat ett fantastiskt gott och trevligt adventsmys.


Har köpt en fantastisk julstjärna. Den är gigantisk!


Julstjärnor hänger i flera fönster hemma hos oss och sprider julstämning.
Här i USA är det inte vanligt med julstjärnor och stakar. Finns dock att
köpa på Ikea men jag har aldrig sett någon ha det i sitt fönster här.
Däremot lägger många krut på sin utebelysning
och trädgårdsdekorationer.

Barnen fick sedvanligt ett paket på advent. Lyckan var stor. Undrar om man får hålla på med det tills de flyttar hemifrån? I många år hade vi kalender med lite småpryttlar men jag ledsnade då det blev dyrt och till slut lade man mycket pengar på bara skrot. Vi kom överens om att hänga upp julstrumporna för ganska många år sedan istället och allt sedan dess har barnen fått varsin lite "vettigare" paket i strumpan varje advent. Alltid lika populärt!

Happy Thanksgiving!

Kategori: Allmänt

Sitter här och njuter en onsdagkväll. Lugnet innan stormen kanske? (med tanke på att vi skall ha 16 personer som gäster imorgon).Unnar mig ett glas gott rött för att fira att inlämnningsuppgiften goick så bra. Sara är ute på vift, Lukas och Rikard är ute på ärenden som jag sänt iväg dem på. Ensam hemma alltså. Njuter faktiskt av en stunds lugn och ro:-)!


Just nu. Dan före dan.....Thanksgiving.
Njuter!

Dagen har varit bra. Har lagt en del timmar på studier och grupparbetes samtal, sedan iväg till Ikea för att fylla på vinglas (en hel del som gått sönder), ljus och servetter och extra stolar. Lukas var snäll och följde med efter lite övertalning. Det är kanske inte det roligaste att göra första dagen man är skolledig? Följa med mamma till Ikea. Ni hör ju själv hur upphetsande det låter? Men vi hade en riktigt mysig stund och tog en köttbulle lunch i restaurangen.
Sedan lite kompletterings inköp igen och sist men inte minst kiropraktorbesök. Börjar kännas riktigt mysigt att åka dit och det kanske är för att det känns verkligen som det ger resultat. Vågar knappt hoppas!

Så här bra är det utanför IKEA här. Typ VIP parkering framför in och utgången om man har Hybrid bil. Och det har vi nu. Känns riktigt bra!

Och så här ser de ut i restaurangen. För er som inte varit på Ikea utomlands. Ganska trevligt!


I dag torsdag den 24 november firar man Thanks giving här i Usa. Denna dag firas alltid den fjärde torsdagen i november och innebär för de flesta en fyradagars helg-Det är en stor högtid för amerikanarna och för många betyder den mer än jul.På Thanks giving är det mesta stängt förutom några restaurager som har öppet för "Thanks giving dinner".
"Traditionen säger att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Pilgrimerna fann sig inte tillrätta i Nederländerna utan lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymoth i England. Skeppet anlände år 1620 till det som efter 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna fick pilgrimerna hjälp av indianer och när en god skörd äntligen kom ordnade man tacjksägelsefest, till Guds ära. Festen innehöll då ankor och gäss men det har med tiden införts rätter som paj på pumpa och kalkon".


Traditionell kalkon hör till Thanks giving middagen
och det blir det hemma hos oss idag med. Med
många tillbehör.

En dag som Thanksgiving saknar man verkligen sina nära och kära. Alla amerikaner samlar släkt och familj denna dag. Vi samlar några av våra vänner hos oss i Saratoga istället. Skall bli mysigt!


Dagen efter Thanks giving kallas "Black friday" och är årets största readag. Många affärer börjar rean redan kl. 00.00 på natten och har öppet till sent på kvällen. Brukar visst vara helt hysteriskt? Jag var i San Francisco förra året och där var det inte så hysteriskt på stan den fredagen men antar att det alla mall och elektronikkedjor som det är värst på? Vi skall inte gå på någon rea. Vi behöver däremot shoppa lite julklappar som Rikard får ta med sig hem till Sverige när han åker på söndag så vi får ge oss ut någon dag i helgen. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte riktigt hunnit med det där med julklappar. Konstigt va? Eller rättare sagt så har jag inte prioriterat det! Vi har haft gäster och så tar mina studier en del tid. Det är så konstigt för när man inte jobar så borde tid vara det enda man har gott om. Frisk och kry är jag också. MEn det är jag och pensionärerna som är så upptagna så vi måste göra allt när alla andra gör det. Märkligt hur det kan bli så? Men det är bara att konstatera att så är det! Har verkligen fulltupp hela tiden och har jag inte det så ser jag till att ha något att göra! Det är livskvalité! Att man väljer vad man skall göra, hur mcket man skall göra, och när man skall göra det?

Nu måste jag ta tag i förberedelserna med kalkonen. Den skall in i ugnen nu med stuffing och allt.

Happy Thanksgiving!

Åsa













Källa: Wikipedia

Dan före dan

Kategori: Allmänt

Dagarna springer iväg! Förstår inte riktigt hur det går till för jag har egentligen inte gjort något speciellt men fort går det! Har inte en långtråkig stund och på kvällarna är jag helt enkelt dötrött. Bra eller dåligt, inte vet jag?
Helgen som gick var en lugn och skön helg. På lördagen var det fint väder och kring 18 grader så vi spelade golf, jag, Rikard och Lukas. Det var en riktigt skön och trevlig runda. Inte mycket folk på banan, strålande sol och ganska varmt. Pricken över i:et var att jag spelade så otroligt bra! Trodde knappt att det var sant? Rikard tyckte att vi skulle åka direkt efter golfrundan och köpa nya klubbor till mig. Ha, ha...ni kan tro att jag imponerade! Rundan slutade med hela 45 poäng för min del och ändå slog jag bort ett par bollar och många puttar stannade på hålkanten , vilket gav ett extra slag givetvis. Oh,la,la...vilken golfdag! Happy, happy...happy! Inte åkte vi och köpte klubbor, det orkade jag inte. Men får ha erbjudandet innestående hoppas jag?
Sedan hade vi en mysig helmmakväll en stund. Men det varade inte länge. Helt plötsligt ringde båda barnens kompisar så Lukas åkte iväg och sov över hos en kompis och Sara åkte ut med en kompis på lite lördagsnöjen.


Så här kan en boll också hamna. Inte konstigt man inte ser
bollarna direkt ibland? Denna var dock mitt på fairway.

Söndagen var en molnig och regnig dag. Det kom rejält med regn natten mellan lördag och söndag. Ganska skönt att tillåta sig att ta det lugnt och vara inne. Är det fint väder här så vill man bara UT. Man vänjer sig aldrig! Man måste bara ta tillvara på de där fina dagarna fast det finns gott om dem här. Jag satt och pluggade och hade möte med mina gruppmedelmmar i stort sett hela dagen. Avslutade min inlämningsuppgift som jag nu fick veta att jag fick högsta betyg på. Underbart! Var lite nervös för hur det skulle gå?


Söndagens regn medförde lite tillskott i trädgården


Det kryllar av citroner som håller på att mogna på vårt citronträd just nu.
Yammie!


Och de gröna apelsinerna som jag hade en bild på förra veckan har
nu skiftat färg till något gula. Vad fort det går!

Veckan startade med fint väder men tyvärr har jag inte hunnit vara ute så mycket. Har lagt en hel del tid på mina studier för att hela tiden ligga i fas, varit på kiropraktorbesök, handlat mat inför Thanks giving som är i morgon torsdag. Nu är det mesta inhandlat inför Thans giving middagen som skall tillagas enl. amerikanska recept och traditioner. Skall ha huset fullt med gäster (20 personer) så det vill till att planera och förbereda. Det är nästan ingen av dem som kommer som varit hos oss förut så jag hoppas att jag kan välkomna dem med en god middag och att vi får en härlig kväll på Thanks giving?


Det gäller att vara glad för det lilla i vardagen. Idag öppnade jag mitt
nyinköpta paket med plastolie som är "pimpat" med lite gulliga julmotiv.
Tjoho...vad man ler när man skall plasta in div. mat.


By the way...världens bästa plastfolie. Kladdar inte ihop, lätt att
använda och tjock. Beroendeframkallande! Inte blir det ju sämre
av att den är pimpad med gulliga motiv? (säljs bara till jul).

Min ambition att komma igång med hårdträning har inte riktigt blivit som jag tänkt mig, tyvärr! Var på gymmet i måndags kväll och körde en timme på crosstrainern. Nu skall jag till Ikea för att fylla på köttbulleförråde, ljus och servetter. Blir säkert lite annat smått och gott också?
¨
Åsa

Höst

Kategori: Allmänt


I vår trädgård i förmiddags så var det gråmulet men fåglarna kvittrade, Kollibrierna flög fram och tillbaka och försåg sig med sockerupplöst vatten som vi har i en kollibrimatare och rosorna blommar.

Så här ser apelsinerna ut på apelsinträdet i trädgården just nu. De
brukar vara mogna i mitten - slutet på december. Svårt att tro
när man ser dem nu och det bara är ca. 1 månad kvar


Hösten är här. Tog lite bilder med min mobilkamera då jag passerade några färgsprakande träd på min hemfärd från morgon promenaden i bergen. Det var en underbar promenad och idag hade jag sällskap av en dansk tjej och två engelskor. Så trevligt! Även om jag inte känner mig helt frisk än så orkade jag hänga på de vältränade tjejerna i backarna. Det finns hopp! Nästa vecka ser jag fram emot att kunna börja träna lite mer och hårdare igen.
Det är lite konstigt att det blir så påtagligt med höst även här och ungefär samma tid som hemma men det är fortfarande mycket gröna, blommande träd och buskar och bergen blir nu bara grönare och grönare då solen inte är så stark och det kommer lite regndagar emellanåt.Vackert! Och ännu vackrare blir det de soliga dagarna. Det är ju vackert i Sverige också under hösten. Den stora skillnaden är bara att det är ganska mycket varmare här och att solen värmer så skönt när den visar sig. Härligt!





Ljuvliga fredag. Ser fram emot ännu en härlig helg med familjen. Det blir nog lite promenader och golf med maken men annars har vi inga planer. Vi tar dagen som den kommer och ser vad det blir för väder. Som det ser ut nu lovas det varannan dags väder med regn idag och på söndag. Men det konstiga här är att det brukar nästan alltid bli bättre än vad de lovar. Det gillar vi!

Har en bunt med härliga mat tidningar som jag inte hunnit läsa. Får varva studielitteraturen med dem i helgen så kanske man kan få lite inspiration inför nästa veckas Thanks giving?



Lägg märke till att jag även har den NYA "Elle mat och vin". Det är lyx!

Fredagen har varit en sådan där perfekt, lyxig och skön dag med promenad i bergen på morgonen, lite fix hemma och sedan lunch med ett glas vin och shopping med Eva i mysiga Los Gatos. På eftermiddagen blev det lite tvättvikning, strykning och ett besök hos kiropraktorn.


Mys på vin bar med lite småplock till lunch och ett gott glas rött.
Life is good!


Nu sitter jag här med ett glas vin efter en enkel middag som jag och Lukas åt ihop. Det blev en god räkmacka idag. Lukas har sin kompis Erik som sover över, Sara är och kollar på någon match i San Jose (förmodligen massa snyggingar som spelar) och Rikard är på AW med arbetskompisar. Börjar känna mig lite trött... Får försöka hitta något skoj att kolla på svt play eller tv4 play så jag håller mig vaken, (Lite för tidigt att lägga sig vid 8 en fredagkväll). Det kostar på att vara "hemmafru"! :-)

Natti natti

Åsa

Saknad

Kategori: Allmänt

När man har haft gäster och de har åkt hem så känner man verkligen vad man saknar och längtar efter sin familj och sina vänner. Det blir en så påtaglig känsla. Till vardags hinner man inte tänka så mycket på det och man håller kontakten med skype, chatt och mail vilket funkar jättebra men just när någon har varit här och åkt hem så känner man en sådan enorm saknad efter alla nära och kära i hjärtat. Men så inser jag hur bra vi har det just nu och vilket skönt ställe vi bor på och då känns det lite lättare trots avståndet hem till alla nära och kära i Sverige.

Det har varit en riktigt skön och härlig helg! Rikard kom hem i fredags eftermiddag från en veckas tjänsteresa i Tyskland. Så skönt att ha honom hemma igen!
Fredagen den 11/11 2011 var det Veterans day här i Usa.Det var så skönt, mysigt och välbehövligt att barnen var lediga. Jag och Sara tog en liten shopping tur till ett inomhus mall men det var fler än vi som ville passa på. Herregud! Det var helt hysteriskt, så vi stannade bara ett par timmar och bestämde oss för att shoppa vidare en annan dag. För övrigt så tog vi det väldigt lugnt. Just fredagen kändes lite ruggig och det kom någon skur med duggregn så vi tände en liten brasa i öppenspisen när Rikard kom hem och satt och myste med lite Glühwein. Så mysigt och det värmde extra gott med förkylningen i kroppen.




I lördags morse var jag på mitt 9: onde besök (fyra ggr, bara förra veckan) hos en kiropraktor med anledning av mina smärtor i höften. Det känns faktiskt som det ger resultat. Vågar knappt tro att det är sant men faktum är att det inte gör ont mer. Bättringen kan också bero på att jag inte varit så aktiv de senaste veckorna då vi har haft gäster och att jag till råga på allt blev sjuk eller så är det kanske en kombination? Hur som helst så är jag himla glad att jag tagit tag i mina problem och hoppas verkligen att det löser sig så jag kan börja träna högintensiv träning igen. Kiropraktorn trodde även att hon kanske kunde hjälpa mig med mina migränproblem? Hon skickade nämligen iväg mig på en röntgen efter första besöket hos henne och såg på röntgen plåtarna att jag inte bara var sned i ryggraden (pga. snett bäckenbotten) utan också sned i nacken (förenklat uttryckt). Hon var ganska säker på att mina migränproblem som jag haft sedan jag var ett litet barn berodde på detta. Intressant och helt klart värt att ge henne en chans att försöka rätta till det. Tänk om det blir bättre?

Som vanligt så var inte Sara hemma med oss varken fredag eller lördagkväll men lyckligtvis hade vi Lukas hemma så det blev i alla fall lite familjemys känsla. Helgen var väldigt lugn. Varken jag, Lukas eller Rikard kände oss bra och behövde kurera oss från förkylningen. Vädret var inte heller något vidare. Molningt och kring 16 grader på lördagen så det kändes som en bra dag att ta det lite lugnt på. Vi skypade med familj och vänner och jag pratade länge med min farmor (88 år) som låg inlagd på Kalix lasarett pga. en hjärtinfarkt. Allt var bra med henne nu, kändes gott att prata med henne och hon blev så glad för att jag ringde. På lördagkvällen så blev det glöggpremiär. Vi hittade lite överbliven glögg från förra året så det blev ett par små koppar var. Riktigt gott och värmande!

På söndagen vaknade vi upp till en solig morgon. Å, vad lycklig man blir och vädret har verkligen en positiv inverkan på humöret. Även om jag och Rikard kände oss lite risiga med vår förkylning så gick vi en långpromenad i lite drygt en mil. Solen sken och jag gick i bara linne och kortbyxor den 13 november. Det är en helt fantastisk känsla!
Jag fick en himla massa energi efter promenaden så jag satt och pluggade hela eftermiddagen. Underbart med en sådan kick! Till middag så åt vi en klassisk amerikansk söndagsmiddag. Fyllt kalkonbröst med kokt potatis, sås och en god sallad.
I skrivande stund ligger jag ute i solen. Har haft ett par dagar med en del fokus på mina studier. Igår satt jag ute och läste några timmar men idag under förmiddagen har jag haft lite förberedelser inför ett grupparbete och ett möte med mina gruppmedlemmar där vår handledare introducerade ett mötesforum som heter Adobe connect. Lite som skype fast bättre anpassat just för möten i grupp. Spännande!
Det har varit en härlig start på veckan med strålande sol och kring 18-20 grader. Gäller att passa på att njuta! Det är höst även här och det är lite kyligare i luften, solen är inte lika stark och nu efter vi ändrat om klockan till vintertid så är det kolsvart kl. 17.30 här, däremot är det lite ljusare på morgonen igen och solen som visar sig allt som oftast ger en extra anledning att dra på smilbanden och man får inspiration, motivation och energi till att göra saker. Love California!
Åsa

Veterans day

Kategori: Allmänt

Idag, fredag den 11 november är det Veterans day i USA. Det är en nationell helgdag för att hedra alla krigsveteraner. Skolorna är stängda och många är lediga från sina arbeten. Så idag är Sara och Lukas lediga och dessutom kommer Rikard hem i eftermiddag från en veckas tjänsteresa i Tyskland. Mysigt!

Vet inte riktigt vad vi skall hitta på idag? Vädret är "sådär" här. Det är en mellandag, med grått och lite regn skurar. Ser ruggigt ut ute! Men har lärt mig ett nytt uttryck idag där det gråmulna kallas, gråmysigt. Det gäller att tänka positivt! Här i Saratoga finns det inte så många sådana dagar så man kan faktiskt tycka att det är lite mysigt då. Man tillåter sig att ta det lugnt på något sätt. Man får lust att baka, laga goda soppor och grytor, göra eld i öppenspisen, läsa en bok och bara mysa. Är det sol ute så är det lite annat man är sugen på att göra. Allting har sin tjusning och visst är lagom bäst? Hade tänkt åka och spela golf med barnen men eftersom vädret inte är något vidare och jag och Lukas inte mår bra så får det vara! Föeslog en stunds shopping på ett trevligt "inomhusmall" för Sara och gissa om hon nappade?




Inget ont som inte har något gott med sig! Vi kan stänga av
sprinklerna i trädgården idag och spara lite vatten.

Jag tycker lite synd om Lukas och mig själv. Vi snörvlar, hostar, nyser, fryser och är allmänt sänkta av en rackarns förkylning som drabbade oss i början på veckan. Lukas har varit hemma i tre dagar från skolan denna veckan och jag låg helt däckad och nerbäddad en dag. Ack, så dålig man känner sig när man åker på en riktig förkylning. Tur man glömmer det emellanåt. Har sagt det förr men det tål att upprepas: - Lycka är att vara frisk!
Har tagit det väldigt lugnt hela veckan men igår blev jag bjuden på en lunch som jag inte kunde tacka nej till. Har två vänner som inte kände sig så bakterierädda och förbarmade sig över mig, tack och lov! Lycka är att vara frisk och att ha goda vänner! Det var verkligen uppgiggande att äta god lunch utomhus och få prata av sig lite. Är helt övertygad att det skyndar på min tillfrisknad!
I dag känns det något bättre både för mig och Lukas men vi är långt ifrån pigga och bra tyvärr.


Näsdukar, näs spray, halstabletter, the med honung och värktabletter
Saker jag inte kunnat leva utan den här veckan



Igår när jag letade efter the i skafferiet hittade jag denna :-)


Så det blev perfekt med ett glas efter maten i soffan. Det värmde gott!


Och så blev det köttsoppa till middag igår. En enklare variant med lite små
biff bitar istället för högrev. Men det gick snabbt, lätt och blev jättegott.
Både jag och barnen njöt av soppan med knäckemackor till. Gudomligt!
Perfekt mat när man är förkyld!


I kväll blir det nog Parmalindad kycklingfilé i balsamicosås och klyftpotatis eller hemmagjord pizza med Parmaskinka, Ruccolasalla och mozzarella till tjejerna och skinka och / eller salami till killarnas pizza. Blir det inte det ena så blir det det andra? Och det som inte blev idag får det bli imorgon!

Trevlig helg!

Åsa

Härliga veckor

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte bloggat på ett par veckor. Vi har haft besök i 2 veckor men i måndags körde jag dem till San Francisco för att de skulle få se staden och njuta lite på tu man hand i ett par dagar innan hemfärd. Som vanligt kändes det vemodigt att säga adjö men vi har haft fantastiskt trevliga veckor tillsammans. Det har varit händelserika veckor som jag lite kortfattat skall försöka dele med mig av.
Tyvärr åkte jag, Lukas och Martin på en rejäl förkylning nu innan deras avfärd. Förmodligen samma DUNDER förkylning som Rikard hade drabbats av några dagar innan?

Dagen då våra gäster, Carita och Martin kom, onsdagen den 26 oktober, hämtades de på flygplatsen av Rikard. Jag stod här hemma och väntade med bubbel, lite småplock och middag. Det blev ett kärt återseende, en härlig kväll och trots att de var trötta så orkade de sitta uppe rätt länge den kvällen. Vi firade också att Sara som var med i en golf tävling, (final) mellan några skolor denna dag, spelade så bra så hon gick vidare till en individuell tävling där hon skulle möta tjejer från hela Kalifornien. Hennes skola kom dessutom tvåa i golfserien mellan de olika skolorna.

Dagen efter var rätt lugn. Vi startade med en 5 km. promenad i Saratogabergen som avslutade med en kaffe i solen i Saratoga centrum. Ljuvligt. Därefter blev det lite shoppping av golfklubbor och Martin (som jobbar som golftränare hemma) följde med Sara på hennes golfträning (inför hennes individuella tävling som hon blivit uttagen till). Vi tjejer fixade midag och myste.
I väntan på att gästerna skulle komma
Tjejsnack
Carita är redo för morgon promenad framför vårt hus

Fredagmorgonen den 28 oktober var en helt fantastisk morgon. Det var riktigt varmt redan på morgonen så vi bestämde oss för att göra en dagsutflykt till Santa Cruz. Sagt och gjort. Vi åkte dit och njöt av havsluft, sol, värme, en mils rask promenad, sjölejon, delfiner, surfare, fina villor och en fantastisk god fisklunch på piren med tillhörande gott vitt vin. Vi såg dessutom två sprillans nakna karlar som spelade strand tennis i en badvik. Gissa om vi skrattade gott då de vinkade glatt i bara mässingen? Tyvärr inga kort på herrarna!
En paus på stranden för att njuta av solen, värmen och havet

Tittar man noga ser man en surfare mitt i vågen
Underbar dag!

Fredagen fortasatte i njutningens tecken med en liten eftermiddagstur till grann samhället Los Gatos.  Där intogs en liten förrätt med ett glas vin på en trevlig vinbar. Eftersom kvällen var ljuvlig så åkte vi nercabbat och satt sedan ute och njöt med mat och vin.
Helgen den 29 - 30 oktober åkte vi till Napa Valley och Sonoma för en vinprovarhelg. Barnen ville inte följa med så de bestämde sig för att vara ensamma hemma. Det blev en varm solig helg med massa glada skratt, besök på många vingårdar och en hel del god mat. Ingen kan beskylla oss för att inte provat viner där i alla fall! Bästa vinupplevelsen blev på en liten och till synes oansenlig vingård som vi råkade upptäcka då vi körde fel. Stället var enkelt men de hade mycket hög klass på vinerna och tom. självast Obahma hade varit där. Efter en lunch i Sonoma körde vi vi till vårt hotell. Där badade vi bubbel pool tills vi var som russin och insåg att det kanske var läge att gå upp och äta middag.
Framför Klein winery. Andra stoppet på väg till Sonoma. Så mysig miljö!
Vi njöt av goda viner men var seriösa vinprovare mellan varven
Andra vingården hittade vi av en slump då vi körde fel. Det var enkelt
och såg rätt oansenligt men de hade mycket goda viner. Helgens favorit!
Carita och Rikard i full färd med att prova vin inne på Sebastiani winery
Inne på Sebastiani winery
Jag och Carita i en seriös diskussion om vad vi tycker om vinerna
Förrätt innan lunchen
Mer förrätt. Lunchen intogs på "The girl and the fig" i mysiga Sonoma
centrum. Vi satt ute på deras gård och åt en ljuvlig lunch i solen.
Rekommenderas varmt!
Efter en heldag med besök på många olika vingårdar och en sen lunch i Sonoma så åkte vi till vårt hotell i Rohnert park, Sonoma för att slappa och ha det bra. Vilken härlig dag!
Här har vi det bra. Vi satt här länge och varvade med att simma några
längder i hotellets pool. Kvällen avslutades med enkel middag
på hotellets restaurang. Life is good!



På söndagen började vi dagen med hotellets ljuvliga frukost. Där fanns allt och lite till (vilket är ganska ovanligt på hotell här i USA). Vilken start på dagen! Sedan åkte vi till Sterling winery (som vi fått tips om i bubbelpoolen kvällen innan). Vi var där när de öppnade och fick åka linbana upp på berget där wineryt låg. Vilken utsikt!










Underbara vyer i härligt väder och två glada tjejer som njuter


Efter avslutad vinprovning på Sterling winery



Åkte vi vidare till

Chateau Montelena för mer vinprovning. Charmigt ställe!


Och charmig tjej framför Chateau Montelena winery


Sista stoppet på söndagen var Beringer winery som är omgivet
av en vacker parkliknande trädgård.




Underbar helg i "winecountryt"!

Sara och Lukas tyckte det var jätteskönt att få rå sig själva ett par dagar och hade också haft en lugn och skön helg med föräldrafritt.

Efter helgens njutningar i alla former så blev det lite golfspel på måndagen. Det var premiär för Carita som inte spelat 18 hål på 8 år. Som om det märktes? En gång proffs....alltid proffs! En ren fröjd att få äran att spela golf med två av våra bästa vänner och som dessutom spelar som de proffs de är. Denna runda var lite uppvärmning inför tisdagens golfrunda i Monteray. Vi hade bokat en tid på Poppy hill golf course som ligger efter 17 mile drive mellan Carmel och Monteray. Vi valde att spela där på tisdagen eftersom Sara skulle delta i en av norra Kaliforniens största individuella golftävlingar bland high school elever, CCS (Central Coast Section). Hon skulle spela på en privat country club i Carmel och vi tänkte att vi skulle försöka hinna med att se när hon spelade de första hålen där.


Sara spelade och kom på 87 plats. Hon var inte helt nöjd med sitt spel
och tyckte det var en svår bana men vi är stolta över Sara. Jättebra
jobbat! Tänk att få vara med om en sådan här tävling!
Det är ändå de bästa high school tjejerna i norra Kalifornien
som hon tävlat emot. Way to go!
Detta är en artikel från vår lokala tidning här i Saratoga
där Sara står omnämnd ett par gånger.

Hur som helst så var vi och skulle se på Sara när hon tävlade på Rancho Canada course men lyckades inte se henne spela och man fick inte gå ut runt banan så vi åkte vidare för att visa Martin och Carita underbara Carmel.


Körde genom staden och stannade till på stranden i Carmel.
Den berömda golfbanan, Pebble beach syns i bakgrunden


Carita lyckades fånga mig och Rikard på bild då det ser ut som vi dansar.
Roligt kort!


Carita och jag ställer alltid upp på kort för att få ett litet minne
från stunden


Ett litet besök på Pebble beach golf bana


Jag och Carita är taggade på Poppy hill golf course. Det bestämdes att
vi skulle tävla tjejerna mot killarna. Go girls
go!


Vackra Popy hills golf course. En fröjd att spela där!


Carita har fångat mig "in action".
Ännu en underbar dag! Tävlingen slutade lika :-)

Resten av dagarna bara försvann fortare än fortast. Vi spelade ett par golfrundor till, shoppade, åt goda luncher i solen, promenerade och lagade underbara middagar ihop som vi satt och myste med tillsammans med goda viner.


En av de goda luncherna i solen


Beökte underbara mataffärer med härligt utbud av ostar, grönsaker, viner
och annat smått och gott. Dessa bilder är från Whole foods market


Ost...ost..ost paradiset för ostälskare


Vi flanerade bland vinerna, köpte och drack en hel del goda viner. Alla
från Kalifornien.


Ute på lite shopping. Här på ett julpyntat Santana Row




Matlagning tillsammans och självklart med ett glas
matlagningsvin till kockarna


Ett besök på en lokal vingård, Pichetti (där vi är medlemmar) hör till
då vi har Sverige gäster. Det var ett mycket uppskattat besök och just
denna eftermiddag var det release party med levende musik och lite tilltugg



Det blev manikyr och pedikyr en dag


Jag och Carita är "taggade" inför ännu en golftävling mot killarna


Denna gång spelade vi mot Martin och Lukas på Coyote golf club. Rikard var hemma och tog hand om sig själv då han var vrålförkyld. Det var en lite ruggig dag och det blev lite blåsdigare än vi trodde att det skulle bli. Brrr....Tänk att man kan frysa så tom. i Kalifornien? Men...vi tjejer vann :-)! En rolig dag trots att det var lite kyligt!

Det har varit så roligt att få ha våra vänner här, visa hur vi bor och omgivningarna runtomkring, umgås och ha det bra tillsammans. Känns otroligt roligt att ha gemensamma minnen att dela från Kalifornien då vi flyttar hem.


Åsa