swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Great weekend

Kategori: Allmänt

Åååå, vilken härlig långhelg det har varit! Full av glada skratt som blandats med härliga vänner, god mat men också vila, träning, shopping och mycket familje mys. Med andra ord allt jag vill att en långhelg skall innehålla!
I torsdags hade vi 16 gäster hemma hos oss till vår Thanks giving middag. Det var en så lyckad och trevlig kväll. Det känns verkligen högtidligt med den högtiden, nästan som julafton. Kalkon middagen blev god och ingen behövde gå hungrig härifrån. Mycket mat, trevliga vänner och en rolig kväll var det denna tacksamhetens kväll. Underbart! Somnade nog med ett leende på läpparna? Tyvärr har jag inga bilder från den här dagen eftersom "grejen" som man laddar över bilderna med gick sönder. Får återkomma med detta om det blir några bra bilder?
!
Fredagen spenderade vi några timmar på shopping. Vi ville ju uppleva "Black friday" stämningen. Blev inte så mycket seriös shopping och inte så många fynd men det var kul att komma ut en sväng. Mer eller mindre alla hade köpt en gran denna dag. Det var nästan overkligt att se alla bilar som åkte omkring med gran på taket. Startskottet för gran gick tydligen på fredagen och barnen sa att nästan all deras kompisar hade skrivit på FB att de köpt och klätt granen. Vi hoppar över det där med gran i år eftersom vi skall åka bort men barnen är jätte besvikna. Sara frågar varje dag om vi ändå inte kan köpa en gran? Nästan så att jag viker mig snart. Stackars barn. De vill ju mysa och känna julstämningen. Fortsättning följer gällande gran.
På lördagen fortsatte shoppingen. Rean likaså. Det var inte bara värstingrea på fredagen, utan hela helgen. Hade man tur så kunde man fynda bra saker men det var verkligen utplockat och det gapade tomt i många hyllor efter fredagens rea. Vi var på en stor utomhus outlet som ligger 45 min. bilresa söderut. Vi hittade allt vi hade tänkt oss, främst julklappar till alla fem kusinerna i Sverige. Sara hittade också en del fynd att förnya garderoben med. Lunch i solen blev det också denna varma lördag som bjöd på 22 grader. Helt fel shopping dag men vi var i alla fall lite utomhus. Väl hemma så var jag och Rikard lite duktiga och åkte till gymmet för att träna och därefter blev det rester från torsdagens Thanks giving middag. Smakade himmelskt gott och faktiskt nästan bättre än på dagen "D". Kan det bero på att jag stått i köket hela den dagen tro?
Söndagen blev det en del skolarbete för min del och Rikard jobbade några timmar. Sedan blev det lite packning för Rikard som åkte till Sverige i 6 dagar. En liten promenad i solen hann vi dock med. På eftermiddagen var vi bjudna på första adventsfika med lite buffémiddag hos några svenska vänner. Vi var 30 personer och det blev en sådan himla trevlig kväll med julstämning, god mat, härliga vänner, glögg och allt fika som hör adventsfikat till. Rikard hann vara med en timme innan han åkte så det var mysigt.
Advents fikats värdinna, Leila har gjort den här fina advents lådan.
T.v. Jag och Leila framför det fantastiska fikabordet
Staffan (kvällens värd) spelade fantastisk piano musik för oss.
T.h. julmust "Grandpa Lundqvist Christmas soda"


Värdparet som ordnat ett fantastiskt gott och trevligt adventsmys.


Har köpt en fantastisk julstjärna. Den är gigantisk!


Julstjärnor hänger i flera fönster hemma hos oss och sprider julstämning.
Här i USA är det inte vanligt med julstjärnor och stakar. Finns dock att
köpa på Ikea men jag har aldrig sett någon ha det i sitt fönster här.
Däremot lägger många krut på sin utebelysning
och trädgårdsdekorationer.

Barnen fick sedvanligt ett paket på advent. Lyckan var stor. Undrar om man får hålla på med det tills de flyttar hemifrån? I många år hade vi kalender med lite småpryttlar men jag ledsnade då det blev dyrt och till slut lade man mycket pengar på bara skrot. Vi kom överens om att hänga upp julstrumporna för ganska många år sedan istället och allt sedan dess har barnen fått varsin lite "vettigare" paket i strumpan varje advent. Alltid lika populärt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: