swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Lugn och ro, träning och shopping

Kategori: Allmänt

Vaknar upp till en strålande morgon! Efter gårdagens regn känns det så underbart att ha solen tillbaka! Det är skillnad mot Sverige. Här kan det bli en dålig dag men sedan är solen tillbaka. I Sverige känns det som att det aldrig blir bra när det dåliga vädret kommer! Här är det bara skönt när det blir en mellandag! Perfekt för återhämtning på alla vis!
I måndags kände jag att det var läge att bara ta en lugn dag på hemmaplan. Luften gick ur mig helt och jag inbillar mig att det är bra även för barnen att inte ha något in planerat ibland. Vi har haft en ganska intensiv vecka full av aktiviteter sedan Alva kom!
Startade måndagen med att gå en powerwalk i bergen med några av mina vänner. Vilken kick och mental uppladdning inför dagen! Sedan fixade jag och grejade här hemma, tvättade och handlade och betalade räkningar. På dagen när tjejerna hade legat ute och solat en stund (Alva vill ju bli brun innan hon åker hem till Sverige) kom tjejerna på att de skulle åka och fixa naglarna. Här är det billigt med manikyr och pedikyr, så det är en lyx man kan unna sig ibland. (Ca. 25-30 dollar för båda). Sara gjorde pedikyr (eftersom hon hade gjort nagelförlängning innan skolavslutningen) och Alva gjorde nagel förlängning hon med (det kostar 30 dollar här och i Sverige, tydligen ca. 800 kr). De hade en lyxig stund på nagel salongen och blev både nöjda och jätte fina ca. 1 1/2 timme senare då jag "löste ut dem"!
När Rikard kom hem och vi ätit en härlig Cesar sallad till middag i kvällssolen så åkte vi alla 5ner till gymmet och körde ett pass i en timme. Kanske inte helt rätt att åka och köra träning på kvällen för alla blev så pigga. Jag släckte lampan vid tolv men vaknade av att ungdomarna (alla 3) var stimmiga och högljudda när de borstade tänderna 01.30! Blev faktiskt "arga mamman" då och var uppe och skällde på dem att de måste gå och lägga sig nu! Vill inta att de vänder på dygnet (trots att det är sommarlov).
I går var det en mellan dag med moln och regn. Konstigt när det kommer sådana dagar, men ack så skönt! Alla vi tjejer åkte ner till Gilroy outlet för att shoppa. Det är så roligt att vara där och man hittar alltid något! Alva tyckte det var toppen och fyndade en hel del, framför allt, Under Armour träningskläder. Hur billigt som helst! Vi hade en heldag där med ett lunch break på Applebees restaurang. Trevligt, roligt, mysigt och kul! Även jag hittade lite fina kläder! Men det tog på krafterna. Var helt slut när vi kom hem så det var tur att Rikard var hemma lite tidigare och hade fixat middag med pasta och köttfärs sås! Ljuvligt!
En hel del shopping blev det. MÅNGA fynd!
Resten av kvällen var dörren stängd till tjejernas rum. Där provades det, speglades och fotades deras nya "outfits".
Idag skall jag och Lukas till hudläkaren för att kolla en del födelsemärken. Också en sådan där grej som man drar sig för att göra men eftersom jag har gott om tid här och nu så passar jag på att göra det. Sedan får vi se vad vi hittar på? Tjejerna har önskemål om att få åka till ett annat shoppingmall, Great mall. Förstår att Sara tycker det är roligt att visa Alva alla ställen och förstår också att Alva tycker det är roligt. Jag tycker också att det är ganska skoj så det kanske blir att vi åker dit en stund på eftermiddagen? Här finns hur mycket shoppingställen som helst och det mesta är så otroligt mycket billigare än i Sverige. Det svåra är att inte ryckas med av billighetsyran när man har gäster. Vi får verkligen tänka efter om det är något vi behöver för det går inte att shoppa i den takt alla gäster gör! Vi har ju allt det här runt knuten alltid (så länge vi bor här) men jag kan tänka mig att det blir ite shopping hysteri för vår del innan vi flyttar hem? Den dagen den "sorgen" (eller glädjen)!
♥Åsa

Family day on the beach

Kategori: Allmänt

Lukas och David var i vattnet nästan hela dagen. Man skulle kunna tro att
det var varmt i vattnet men det var det INTE! Här blir aldrig varmt i vattnet
men det finns en del som är modigare än andra


I söndags åkte vi till stranden, närmare sagt, New Brighton State beach söder om Santa Cruz. Vi var där redan vi 10 tiden och det var inte många människor där då. (Här är amerikanarna i allmänhet morgon trötta på helgerna verkar det som)? Vi njöt av stillheten, solen, stranden och havsdoften en stund innan det började droppa in mer folk.
Vi hade planerat in en familjedag ihop med flera andra familjer. De droppade in en efter en och vi blev totalt 23 stycken (10 vuxna och 13 barn) svenska familjer, varav en av familjerna var en svensk familj på semester och på besök hos en annan familj som bor här. Vi hade laddat upp för en heldag med diverse bollar och badleksaker. Barnen och ungdomarna lekte, spelade spel och badade. Vi vuxna var också lite aktiva och gick en 5 km. strandpromenad och en del av herrarna kastade lite amerikansk fotboll. Sedan grillade vi, solade så klart och hade det allmänt trevligt i varandras sällskap. Vi såg tom. några valar simmandes ute på havet på håll. En helt underbar dag vid havet, i solen, på stranden, med vågornas brus och super trevligt sällskap! Hoppas vi får ihop en sådan dag snart igen! Och tack till alla härliga familjer som var med och förgyllde denna dag!
Ungdomarna tar en paus


5 hurtiga och glada tjejer på strandpromenad



Välutrustade med alla tänkbara saker för att göra dagen så trevlig som möjligt
anlände familjen Johansson. Jag och Rikard njöt av strandpromenaden och sällskapet

Adam hittade "skatter" och några "beach boys" poserar glatt

ÄLSKAR sol, strand  och hav!

Åsa ♥

Spännande lördagmorgon

Kategori: Allmänt

För några år sedan brevväxlade Lukas klass med en klass i Port Elisabeth i Sydafrika. Lukas gick då i 4:an. Efter ett tags brevväxlande så kom den klassen och hälsade på och vi hade då Lukas brevväxlar kompis, Devon (Då 12 år) från Sydafrika boende hos oss i 2 veckor. Det var spännande för honom men också för oss. Vi kom varandra nära och barnen fick träna på att prata engelska. Det var sorgligt när han skulle åka tillbaka hem igen. Sedan dess så har Sara och Lukas haft kontakt med Devon via Facebook och nu visade det sig att det skulle till USA på semester i juni för att bila omkring i 6 veckor och då hade de planerat att besöka även Kalifornien. I torsdags- lördags var Devon och hans familj i San Fransisco så vi bestämde oss för att träffa dem på lördag morgon här i Saratoga. Och visst kom de! Så spännande för oss alla att få träffa Devons föräldrar och Devon såklart och jag tror faktiskt att de tyckte att de var ännu mer spännande att träffa oss. Vi åkte till Pancake house för att äta gemensam amerikansk frukost och pratade i flera timmar. Tyvärr hade de lite bråttom för att åka vidare till Los Angeles under lördagen så vi fick inget tillfälle att bjuda dem på middag. Men fantastiskt roligt att få träffa dem! Och tänk! Vi från Sverige, de från Sydafrika och så träffas vi allihop i Kalifornien. Häftigt! Ett fint minne! Och vem vet vi kanske träffas i Sverige eller Sydafrika någon gång framöver? Det verkade som att de var sugna på att komma till Sverige och vi blev sugna på att åka till Sydafrika. Så kanske?
Det blev en spännande och extra rolig lördag morgon!
Vi var tvungna att föreviga vår träff och få det på bild!
Fantastiskt kul!

Eftermiddagen ägnades åt golf med maken och sonen medan tjejerna shoppade. Alla nöjda och glada!
Jag och min matchande make. Detta var dock inte planerat (klädmatchningen alltså).
Såg lite perfekt ut så jag var tvungen att ta kort på oss när vi var så fina i marinblått och vitt

Midsommar

Kategori: Allmänt

Midsommarafton är ju en helt vanlig dag här i USA så Rikard och alla andra svenskar som har jobb här åkte till jobbet som en vanlig fredag. Själv åkte jag och tjejerna ut för att handla mat inför kvällens firande tillsammans med 3 andra familjer. Vi firade midsommar i allafall när det gällde maten. Tack och lov för att Ikea finns!  I övrigt så saknades stång, små grodorna, dansen, lekarna och 7 sorters blommor under kudden. Midsommarkänslan ville inte riktigt infinna sig! Det går inte att gå ut och plocka blommor hur som helst för här finns ingen allemansrätt. Köpte dock en bukett med vita blommor och plockade ihop lite från trädgården så att Sara och Alva skulle få varsin krans. Och det blev fina faktiskt! Flickorna blev nöjda! Kvällen blev också fantastiskt trevlig med bad i poolen för en del barn hos svenska  familjen Johansson och sedan åt vi god mat med det mesta som hör midsommarbordet till som förrätt samt grill mat med delikata tillbehör till varmrätt och sedvanlig glass med jordgubbar till efterrätt. Blev även någon snaps med lite svenska snapsvisor till. Vi hade en riktigt trevlig kväll i sol och härlig sommarvärme och inte minst trevligt sällskap. Tack familjen Johansson för att vi fick komma till er och fira!
Åsa

Det kommer mera......

Kategori: Allmänt

Yosemite. Vilket ställe! Underbar natur...och en hel del olika djur såsom ex. fjärilar och björnar. Det bor flera hundra svartbjörnar i parken och man måste tänka på att hålla undan mat och hygienartiklar. Svartbjörnen har flera ggr. bättre luktsinne än en blodhund så därför är alla övernattnings ställen utrustade med ett "björn säkert plåt skåp" där man måste låsa in alla hygienartiklar, solkrämer, dricka och framför allt, ALL MAT i olika former. Gör man det så kan man vara ganska säker. Björnarna är smarta så det brukar vara på jakt efter mat nattetid när det är mörkt, lugnt och tyst. Ibland gör de sönder en bil om man glömt något kvar i den  och de vet precis var folk brukar och ev. kan glömma något framme. Det gäller att tänka sig för! De går inte till attack om de inte känner sig trängda, hotade eller rädda. Skulle man möta en björn så skall man skrika högt och ta de hjälpmedel man kan för att låta så mycket som möjligt samt så skall man göra sig så stor som möjligt så att björnen känner sig underlägsen. Bra att veta!
En fjäril satte sig på Tinas hand och satt där länge. Tyckte nog att hon luktade och smakade gott?


Det var väldigt välorganiserat nere på campingen, bussar emellan utgångspunkterna på de olika promenadstråken, affärer, restauranger, pool pch information, internet lounge och det fanns något spännande och något att se och göra för alla.
Hur som helst. Vi kom upp till halva vattenfallet (Yosemite falls) vår andra dag. Rikard, Krister och Staffan tog sig upp till toppen på vattenfallet. Mycket stolta och nöjda över sin insats!
Så häftigt och otroligt vackert! Nöjda med promenaden t & r till halva Yosemite falls så gick vi "mammor" och barn till campingområdet för att inta en kall dricka (öl till mammorna) och lite pizza till lunch och därefter gick vi till campingområdets pool för att ta igen oss och svalka oss lite i hettan. Inte helt fel belöning! När herrarna kom tillbaka blev det ett par "kalla" till och restaurangmiddag på campingen. Mycket gott och trevligt!
Så obeskrivligt vackert och så svårt att fånga den mäktiga känslan på bild. Måste upplevas!
Just nu var det så otroligt mycket vatten i alla fallen och forsar p.g.a. så mycket snö i år. Det har inte varit så här mycket vatten på 20 år.
Utsikten från poolen på campingen är inte heller fel. Mäktigt!
Alla barnen och ungdomarna var super duktiga! Blir ett fint minne för livet för oss alla!

Det hände även en liten spännande sak på vår resa. Andra natten så vaknade Alva av att hon behövde gå på toa vid 5 snåret på morgonen. Camping toaletterna låg ca. 100 meter bort och det hade precis börjat ljusna något. Jag och Rikard vaknade till då hon letade efter ficklampan och jag tänkte att jag också går med henne. Hann bara tänka tanken innan Alva öppnat tältdörren men stängde den igen och sa i lugn ton: - Det står en björn utanför! Gissa om Rikard hoppade snabbt upp ur sängen? Han öppnade dörren men stängde den snabbare än snabbast. Björnen hade blivit nyfiken och stod nu med nosen precis utanför dörren. Pust! Lite läskigt men den försvann snabbt iväg igen. Alva och Rikard var de enda som hann se den. Det blev ett litet äventyr så där på morgonkvisten. Vi som var nödiga väntade en stund tills vi vågade oss ut till toaletterna igen.
En björntass avtryck utanför vårt tält på vår "inbrotts säkra björn låda"
blev vittnet av att vi haft björnbesök
Dag 3, vår sista dag begav vi oss till Bridal veil falls. Dit tog man bilen och behövde bara gå några hundra meter. Vi gick dock inte helt nära fallet för det forsade och sprutade utan dess like. Otroligt mäktigt, otroligt mycket vatten och det blev otroligt blött! Nere vid forsen gick det i alla fall att ta kort.
Bridal veil falls
Sista besöket vår sista dag var när vi åkte till Glacier point.
Där hade man en magnifik utsikt över Yosemite och Half dome.

Vilken 3 dagars tripp i nationalparken vi hade. Vackert, mäktigt, underbart, varmt, soligt, jobbigt, svettigt, roligt och äventyrligt. Hjärtligt tack till vårt trevliga ressällskap, familjen Bonnier och Boman!
Denna tripp gav mycket mersmak och det blir kanske en till resa hit? Då hoppas vi att vi kan åka lite gummiflotte på forsarna. (det fick man inte göra nu för det var för mycket vatten) och så hoppas vi hinna med att se det vi inte hann med denna gång. Otroligt fint ställe!
Åsa ♥

Yosemite

Kategori: Allmänt

Ligger efter med skrivandet just nu. Det har varit en hektiskt vecka full av aktiviteter.
Har nu kommit hem efter att ha tillbringat några dagar i Yosemite nationalpark.  Vilket underbart vackert ställe!
Vi bodde i sk. stugtält. Det var en mycket enkel stuga med bara myggnät till fönster, gipsväggar och en presenning hängandes över huset, det var trallgolv och "stugan" låg en halvmeter ovanför marken. Det var som sagt ett relativt enkelt campingboende som fungerade alldeles utmärkt. Tyckte att det var kul att bo något enklare och det är bra för barnen att inte bara bo på hotell, vilket vi gjort den största delen av alla semestrar (om man bortser från en husvagns semester i Spanien för 10 år sedan)
När vi kört in i nationalparken stoppade vi för att ta kort. Yosemite valley och Half dome syns i bakgrunden, Vackert!

På vintern kan man ha värme i stugan men den var nu avstängd. På natten hade vi 10-12 grader vilket var mycket skönt efter några dagar med värme mellan 30-38 grader. När vi kom dit var 4 mycket sköna och ren bäddade sängar klara i tältet (vilket förvånade mig). Såg riktigt fräscht ut!  Samt att vi hade rena handdukar på hyllan och det var bara att hämta mer om man behövde.
Hela familjen och Saras kompis Alva samlade utanför
vår "tältstuga" i Yosemite nationalpark

"Stugorna" samt internet loungen där man kunde "chilla" lite om man hade tid och lust.
Barnen var där en kväll. Vi vuxna hade inget behov av det.

Efter ett snabbt pic-nic lunch stopp på vägen (när vi kört i ca. 4 timmar) och äntligen kommit fram så hade vi ambitionen att hinna med en liten hike. Vi bestämde oss för att gå runt Mirror lake. En ganska snäll promenad på 8 km. Det visade sig dock att den var avstängd halva vägen pga. ras så vi fick nöja oss med halva rundan. Det blev dock ett stopp för bad i en översvämmad flod. De enda som vågade sig i det kalla vattnet för att bada var minstingen i gänget, Adam samt Lukas. Iskallt var bara förnamnet! Men killarna var modiga och tyckte det var uppfriskande i 36 tradig värme.
I did it!
Adam var modigast och doppade sig först


På kvällen åkte vi till ett pic-nic ställe för att grilla. Många korvar blev det och björnarna hade nog fest där när vi hade åkt hem i mörkret?

Nästa morgon åt vi en för beställd "restaurangfrukost" och blev mycket positivt överraskade av utbudet (för att vara en camping). Det fanns äggröra, bacon, yoghurt, flingor, bagels, bröd och självklart donuts och muffins (i mängder).
Stort utbud av Donuts
Laddade for en hike blev vi när vi alla var mycket mätta i magen.
Vi bestämde oss för att gå till Upper Yosemite falls. Det är en promenad uppför i några kilometer som var ganska krävande i värmen. Många vätskepauser blev det! Men så värt promenaden för den underbara utsikten. Rikard, Staffan och Krister bestämde sig för att gå till topp of Yosemite falls som var ytterligare några kilometer uppför och ännu brantare.
På väg uppför i värmen.

Fortsättning följer. Nu bär det av till stranden där vi skall samlas några familjer, grilla, leka, bada, promenera och ha det bra!

Åsa



En dag vid havet

Kategori: Allmänt

Ännu en riktigt het dag. Igår var det 35 grader och idag skulle det bli något varmare. Bestämde mig för att skaka liv i de 3 ungdomarna vid 9-tiden för att få upp dem i någorlunda tid så att vi skulle kunna åka och tillbringa några timmar vid havet.
Jodå, det gick trögt att få upp dem men till slut lyckades jag. De hade lagt sig sent även på söndagskvällen (ca 03.00) så tacka sjutton för att det var trötta. Men, skam den som ger sig! Tycker inte att de skall få vända på dygnet trots att det är sommarlov! Och i kväll måste de lägga sig tidigare för morgon, tisdag skall vi bege oss till Yosemite och då går bilen redan vid 8 - tiden på morgonen.
Efter lite lockande och pockande med tonåringarna, så satt vi i alla fall i bilen vid 11 tiden. Bestämde oss för att åka till Santa Cruz och det tar bara ca. 30-40 min. att köra så vi var framme där strax innan 12.
Ljuvliga havsdoft! Älskar doften av salt och hav och idag när himlen var klarblå och det endast blåste lite ljumma (svalkande vindar) så var det mer än underbart! Började med att köra omkring lite för att Alva skulle få hinna se lite mer av Santa Cruz än bara stranden. Fick bli lite bil sightseeing då vi inte hade tid att stanna där så länge. Sedan strosade vi en litens stund i turistaffärer på piren innan vi satte oss på stranden för att bara njuta. Ljuvligt sådan här dagar! Idag var det 38 grader här i Saratoga men inte alls lika varmt vid havet bara ca. 23 grader. (Men, ack så skönt)  Det är alltid något svalare vid havet. Kan skilja allt mellan 5-15 grader!
Lustig Bild!  Axelbanden på bikinibehån bort gömda för att få bästa och snyggaste solbränna.
Och,  det kändes himla rätt med stråhatt idag. Skuggade och luftade huvudet perfekt.
Life is good!


På eftermiddagen när vi kom hem så hann tjejerna bara duscha innan de skulle iväg igen för att gå ut och äta middag samt gå på bio med några kompisar. Att de orkar? Men kul verkar de att ha!
Själv packade jag och fixade inför morgondagen då vi åker 3 dagar till Yosemite för att campa med 2 andra svenska familjer. Ser så fram emot denna semester! Det skall tydligen vara fantastiskt vackert och det skall bli så härligt att få tillbringa så mycket aktiv tid ute i naturen och dessutom tillsammans med härliga vänner. Vi har hyrt tält med trallgolv och sängar där vi skall sova. Spännande! Det är något vi aldrig har gjort förut. Det närmaste vi kommit i campingväg är när vi körde till Spanien för 10 år sedan med husvagn och bodde i den i 3 veckor. Men tältat har vi aldrig gjort med våra barn. Detta blir i.o.s. en lyxigare variant eftersom vi har sängar och trallgolv, men nog är det väl camping? Tycker det är primitivt så det räcker! Det kostade dock som att ta in på ett riktigt bra hotell här i USA så lite förväntningar har jag nog? Vi läxade till det primitiva campinglivet med att beställa ett "frukostpaket" så vi kan gå ut och bli serverade frukost. Kan nog vara skönt?
Är lite orolig för att stöta på björnar då vi är ute på hike eller ännu värre (om man behöver å på toalett på natten). Tänk om man skulle möta en då? Det är tydligen mycket björn däruppe och speciellt denna årstid. Men, visst hade det varit kul att få se en på håll. Kanske i från bilen?
Spänningarna och förväntningarna är höga och vi ser verkligen fram emot den här trippen (i alla fall jag och Rikard) och jag lovar att berätta mer om hur det verkligen blev, så snart jag kan!
♥Åsa

Föräldrafritt och farsdag

Kategori: Allmänt

Igår, lördag så hade Sara ansökt om att få ha föräldrafritt lördag kväll och natt här hemma. (Ansökan beviljades efter långt övervägande och med en del förordningar). Hon skulle ha ett farväl party för 2 av hennes kompisar som skall flytta hem till sina respektive hemland. Inte vilka kompisar som helst, utan det var för svenska Fanny som kommit att bli en av hennes bästa kompisar det senaste året (Fanny har bara bott här ett år) och så även Christina som också bott här ett år och skall flytta hem till Canada. Tillsammans skulle de bli 10 st. och Lukas fick gärna vara med. De handlades, fixades, blåstes ballonger och lagades mat nästan hela dagen. Jag höll mig undan så mycket som möjligt och åkte för att simma och ha det bra i några timmar. Rikard och Lukas spelade golf under dagen. Sedan lämnade jag och Rikard huset, ungdomarna och den höga musiken för kvällen vid 19 tiden och tog in på hotell, Saratoga Inn i down town Saratoga. Ett mysigt, litet och trivsamt hotell. Kändes overkligt lyxigt att bo på hotell ensamma (har inte hänt sedan vi flyttade till USA) men samtidigt skönt att bara vara någon kilometer bort om det skulle hända något hemma eller om ungdomarna skulle behöva hjälp. På kvällen stegade vi bara ut och gick för att äta en sen middag 1oo meter bort på min favorit restaurang Bella. Kändes så romantisk att sitta på deras uteservering och äta middag ensamma sent på kvällen i mörkret en ljummen juni kväll. Bella är en italiensk, pittoresk restaurang i Saratoga. Tror jag gillar den så mycket just för att den känns så enkel, romantisk och mysig. (Lady och Lufsen restaurang) Dessutom har de himla goda pastarätter!
En himmelsk god pastarätt med pilgrimsmusslor och räkor i krämig vitvinssås
Ännu mysigare var det (nästan) att vakna upp och gå ner och äta frukost på hotellets ute plats, höra fåglarnas morgonkvitter, bäcken som porlade och utsikten med en massa träd. Kändes som att sitta mitt i en regnskog!
Ungdomarna hade haft en jätte trevlig kväll och det var ett gäng tjejer som som över.
Idag är det farsdag i USA. Jag och Rikard åkte direkt iväg till ett träningscenter i morse (efter vår mysiga hotellfrukost) för att simma, träna och gotta oss i solen medan barnen röjde undan disk, ballonger och tillfälliga sängar härhemma. De hade de gjort bra!
Vi hämtade dem vid 3 tiden för att gå ut och äta en liten farsdag lunch / middag på fashionabla gatan Santana row. Hamnade på Counter burget. En enkel restaurang där man bygger sin egen hamburgare genom att kryssa i en lista med olika val för hur man ville ha sin burgare genom att välja, bröd, dressing, kött, topping m.m. Många och svåra beslut då allt lät gott! Men alla blev mycket nöjda med sina val i slutändan. Ingen av barnen hade varit där förut och Saras kompis Alva samt våra barn tyckte det var ett bra ställe. PROPPMÄTTA blev vi! Vädret var på topp! 35 grader och strålande sol så det kändes ur mysigt att ha ett bord ute i skuggan. Nöjda i magen flanerade vi lite på Santana row och gick lite i affärer och boutiquer till tjejernas stora förtjusning. Det blev tom. lite shopping! Jag köpte mig en stråhatt som jag är mycket glad över och tjejerna hittade lite kläder.
Tjejerna i baren på Counter burger i väntan på att vi skulle få bord utomhus


Vi väntar, vi med.


En del av torget där restaurangen ligger. Idag var det levande musik och folk njöt av det, solen och värmen

Efter maten ett besök på Starbucks för att handla något gott att dricka till efterrätt
(Jag och Rikard orkade inte en droppe till)


En liten del av listan med alla val på Counter burget


Söta tjejer

Underbar helg!
Värmen fortsätter och morgon skall det bli ändå något varmare. Tror jag skall packa in alla ungdomar i bilen och dra mot havet över dagen?
Åsa ♥

Middle school graduation & Sverigebesök

Kategori: Allmänt

Fredagen den 17 juni.  Vilken dag!
Saras kompis Alva kom från Sverige, vilket Sara verkligen sett fram emot länge. Det blev ett litet äventyr!
Det visade sig att hennes plan från Paris var försenat med 90 min. Det visste vi om redan på morgonen så jag blev lite lätt nervös. Lukas graduation (examen) ceremoni skulle börja kl. 16.00 här och Alvas plan skulle nu landa 14.10. Alva åkte hit med assistans så det var jag som skulle åka för att "lösa ut henne". (Man måste visa ID på att man är den personen som föräldrarna sagt att skall komma och hämta henne). Blev lite pirrig och stressad en stund på morgonkvisten så jag såg till att starta dagen med en power walk för att skaka av mig lite nervositet och prata av mig lite med mina kära vänner. Det brukar vara bra terapi och så var det även denna dag.
Rikard hade haft telefonmöte större delen av natten med Sverige och satt i telefonmöte på morgonen igen så det var nog bra att jag var den som skulle köra och hämta i SF så han kunde få ett par timmars sömn medans jag var borta och innan Lukas skulle iväg.
Det var repetion på (med leduppställning och scen framträdanden) på morgonen för Lukas och alla andra åttor (300 st.)  och när han kom hem vid 11 tiden så var det en förväntansfull 14 - åring som längtade efter sin examen och kvällens graduation party med kompisarna.
Jag och Sara åkte till San Francisco flygplats på dagen för att hämta Alva. Tiden gick långsamt och sist men inte minst kom Alva ut strax efter 3. Pust! Allt hade gått bra och hon sprang in på toaletten, svirade om till en klänning oc sedan rusade vi till bilen, tryckte plattan i botten och körde hemåt. Rusningstrafiken hade precis börjat och det var inte lätt att köra fort men vi kom fram till slut efter (att ha varit något  aggressiv) i trafiken. Något jag har lärt mig här! (man måste vara det här för att komma någonstans när det är långa köer, mycket trafik och fem filer). 40 min. sena rusade vi in på den högtidliga ceremonin en solig, varm och härlig fredagseftermiddag. Vilket avslutningsväder. Ofattbart fint! (man är ju inte riktigt van vid att ha sådan tur med det i Sverige)!
Mycket lättat över att ha hunnit, trots värsta rusningstrafiken. Pust!
Nationalsången hade spelats, alla åttor hade högtidligt gått in på led genom en portal med amerikanska fanor, tal hade hållits och utmärkelser hade delats ut men vi hann till det viktigaste: att få se Lukas gå upp på scen och mottaga sitt graduation diploma. Med tårar i ögonvrån och en stolfile:///Users/rikardpettersson/Desktop/IMG_6332.JPGt min (som bara en förälder kan ha) applåderade vi och skrek när Lukas kom in! He made it! Mycket högtidligt!
Our sweet "graduation boy"
Lukas är framme och hämtar sitt graduation diploma från rektorerna
och vi hejade, applåderade och skrek som bara stolta föräldrar (och syskon) gör!
Igår hade vi dock hjälp av Alva. Mycket högtidligt var det!
En liten present i en fin graduation "gift box", från stolt mormor och morfar


Stolta föräldrar och syster med en nöjd Lukas

syskonkärlek
Jag är så enormt stolt att våra barn har klarat sig så fint i sina respektive skolor och dessutom med fina betyg. Lukas avslutade sin tid på milde school och åttonde klass. Till hösten är det Saratoga high school och 9:onde klass som gäller. Vemodigt att lämna Redwood middleschool efter 1 1/2 år där han tillbringat och kämpat många timmar av sina första 18 månader i USA, fått vänner, utvecklats,lärt känna, avsky och älska lärare och går ut med  fina betyg, starkare självförtroende och så rik på upplevelser!
När ceremonin var över fortsatte alla glada och lättade åttor vidare med vänner in på kvällens party som varade i några timmar med mat, dans, tävlingar och umgänge. - "En rolig dag och kväll" konstaterade en nöjd Lukas på kvällen och somnade gott med ett leende på läpparna!
Sara och Alva hade en hektisk eftermiddag. De åkte hem och svirade om för att åka iväg igen. Denna gång till ett sweet 16 party. (Stackars Alva såg så trött ut men ville ju självklart inte missa att få gå på ett party)! Så Rikard körde in de 2 party pinglorna, ner cabbat i kvällssolen. Alva var trött men förväntansfull och det blev en rolig kväll. När de kom hem vid 10 tiden kan ni ju bara tänka er en person som var trött och somnade innan hon hunnit lägga sig i stort sett. Men vilken start på sin USA resa hon fick!
Söta tjejer på väg till sweet 16 party
Tjejerna på G med privatchauffören Rikard.
När alla barnen var ute och roade sig gick luften ur mig och Rikard.
- Hoppsan! Vad skall vi äta nu då? Åkte och köpte ett par goda "New york steaks" och lite Risoni sallad samt  slängde ihop lite grönt på tallrikarna. Mums! En riktig höjdare en fredagskväll!
När alla barnen väl var hemma så somnade vi alla ganska skönt denna fredagskväll!

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Sara har sommarlov!
Idag har hon sovit länge och sedan bara "chillat" med kompisar hela dagen, varit i centrum och ätit lunch, gjort nagelförlängning och köpt present till tjejen som har sin "sweet sixteen" fest i morgon. Åkte och hämtade tjejerna från nagelsalongen på eftermiddagen och löste ut Sara där, åkte hem och väntade att Sara och hennes kompisar skulle byta om till klänning (alla 3 tog varsin från Saras garderob) och sedan körde jag dem till "High school graduation" ceremonin som de skulle titta på. Jobbigt liv fröken Pettersson lever! Man kan säga att "miss Pettersson" hade spendér byxorna på sig idag! Det må vara hänt för att fira första dagen på sommarlovet, men måste sätta stopp för de här vanorna snart och dra i handbromsen tror jag?
Mina vansinnigt trevliga, prat och golf sugna väninnor, Tina och Lena.
"Lyckliga jag" som har sådana fina vänner att spela golf med!
Jag har tillbringat några timmar på golfbanan i förmiddags. Spelade 9 hål tillsammans med Tina och Lena. Gick ganska bra för oss alla 3 och det var en super härlig förmiddag med strålande sol och lagom varmt. Vi har så trevligt tillsammans så halva nöjet är att gå och småprata mellan slagen. Att det sedan är underbart härligt väder och att avsluta med en lunch i solen är ju inte heller fel. Idag blev det tom. en öl till lunchen eftersom de har en "torsdags special" med öl för 1 dollar (lockande erbjudande som nästan alltid slutar med en öl till lunchen de gånger vi råkar spela på den 9-håls banan och det dessutom är en torsdag).
Nöjd med min golfinsats idag åkte jag för att uträtta lite ärenden inför Lukas graduation morgon. Tiden springer snabbt iväg när man är ute och shoppar. Är det något som är lätt här så är det shopping! Utbudet är enormt och det finns hur mycket affärer, köpcentrum och varuhus som helst. Tiden rusar iväg och behöver jag berätta att jag hade en ganska trevlig eftermiddag?
När min käre make kom hem vid 6 snåret idag för att klippa sig så mötte jag upp honom i "down town Saratoga" (efter att ha kört tjejerna till graduation ceremonin). Vi satte oss på restaurang Bella för att ta ett glas vin. (Det blir inte roligare än man gör det till)! Kände mig lite hungrig så jag kunde inte motstå att ta in en "dagens soppa" som var en tallrik Gaspatzo soppa till förrätt. Lyxigt och underbart gott en skön torsdagskväll på en mysig uteservering. Efter ett glas vin åkte vi hem och åt "4 små rätter" till middag = rester, och därmed var glamouren slut!


Sagt det förr men säger det igen: - Life is good!
♥ Åsa

Saknar mina syskon!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag sådan plötslig längtan efter mina kära syskon! Saknar min bror Gustav och min syster Linda!
Jag och mina "små" syskon
En sak som är jobbigt med att bo så här långt borta är att saknaden efter nära och kära blir stor ibland. Speciellt vid en del högtidsdagar och självklart många andra stunder. På fredag tar Lukas sin graduation och det hade varit så kul om mina syskon, föräldrar, mina svärföräldrar och Rikards syskon med familjer hade kunnat vara med vid detta högtidliga tillfälle. Det är också en del festliga tillfällen hemma som vi missat och missar framöver som b.la. barnens kusiners studenter, Rikards bror som fyller 50 inom några dagar, min systers blivande man som har 40 års- fest och min systerdotter som fyller 1 år om ett par veckor. Önskar vi kunde varit med och firat men nu är vi så långt borta.
Nu har ju min syster med sin lilla familj varit här för ett par månader sedan och min bror och hans flickvän, Anna kommer hit och hälsar på om en månad. Det är så underbart att få visa dem Kalifornien och Saratoga där vi bor just nu. Vårt äventyr här i USA kommer ju att sätta spår i vårt liv och kommer förmodligen att pratas om i många år framöver. Då kommer det att vara skönt och roligt att de förstår och ha fått uppleva en del av detta (om bara för en stund). Hur som helst. Jag fick en plötslig stark längtan efter mina syster och bror idag! <3<3<3
Idag har varit ännu en sådan het dag med 35 grader i skuggan. Kände mig i alla fall mycket nöjd att jag gick bergspromenaden i morse. Hade sedan tänkt åka och simma men jag orkade helt enkelt inte! Höll mig mestadels inomhus och lagade faktiskt 2 middagar och fryste in. En med köttfärs sås och en med taco köttfärs. Gott att ha något färdigt att ta fram framöver när man har varit ute hela dagen. Emellanåt gick jag ut och lade mig en stund men det var så varmt så jag höll på att försmäkta. På eftermiddagen cyklade jag förbi min granne Tina vars son, Adam hade avskedskalas för sina kompisar. De hade hyrt en game truck där alla grabbar kunde roa sig ett par timmar.Har aldrig hört talas om att det finns i Sverige så jag var tvungen att åka förbi och kolla. HÄFTIGT!
Lukas fick komma med på ett hörn och han och hans kompis, David var inne och provade en stund. Det är en slags buss med luftkonditionering, tv skärmar på hela ena lång sidan och en soffa på den andra långsidan, samt tv spel. Där satt alla ungar på rad och spelade mot varandra gruppvis. Coolt! Tog ett par kort för att kunna visa er hur det såg ut. Denna kunde man hyra för barnkalas och företagsfester osv. Ingen dum idé! Kanske finns i Sverige också?
En sådan här varm dag fick det bli en enkel middag. Hemmagjorda grillade hamburgare.
Så gott med alla de rätta tillbehören till. Smakade förmodligen ännu godare eftersom vi satt ute och åt i eftermiddags värmen? Det är en himla go känsla att sitta ute och äta!
Lägg märke till den amerikanska hamburger dressingen i mitten! Den är så svensk som det bara kan bli. Går INTE att hitta här i USA för här har alla majonäs, ketchup, senap och div. annat på. Just denna är så klart direkt importerad av Rikard från Sverige. Sådana enkla saker som vi längtar efter ibland.

En varm tisdag i juni

Kategori: Allmänt

I går var det en sådan härlig varm och solig dag som man förknippar Kalifornien med. Tror faktiskt att den Kaliforniska sommarvärmen kommit för att stanna nu. Inte fel! Stor sol och 35 grader. Något för varmt för min smak egentligen. Speciellt när man bor här. Det är en sak att åka på semester ett par veckor och det är varmt och en annan sak att bo där det är så varmt. Man lever ju ett aktivt liv och skall försöka få saker uträttat men man orkar helt enkelt inte lika mycket när det är så varmt. Som svensk så vill man ju gärna passa på att vara ute så mycket som möjligt (även om man vet att det blir många sådana här dagar) så är det svårt att få bort den där känslan att man bara måste passa på att njuta!
På tisdagsmorgonen var vi ett gäng tjejer som gick bergspromenaden innan det blir för varmt och sedan åkte 3 av oss ner till träningscentret där vi är medlemmar för att simma en km. Det känns så himla skönt när man har gått en powerwalk och simmat. Då har en stor del av kroppen fått röra på sig lite. Eftersom vi var så duktiga så var vi värda att ligga i solen och slappa en stund tyckte vi. (vilket vi också gjorde)!
På dagen hämtade jag Sara hos en av hennes bästa kompisar som bor uppe i bergen. Sara har aldrig varit hemma hos henne förut för hon bor en smal slingrig väg upp i bergen och därför är det nästan alltid enklare att åk hem till oss. Men igår då de slutade tidigt så skulle de åka hem till henne och bada i deras pool. Oh my god, vilket hus!
Eller som Sara sa: - "det är inget hus, det är ett slott"! Stort och fint var det med en magnifik utsikt över Saratoga och lite till! Det finns en hel del människor här som har det väldigt gott ställt ekonomiskt och jätte gott ställt! Det märks oftast inte så mycket på personen i fråga, som tur är!
Ett litet smakprov på utsikten där Saras kompis bor. Fast de bor ca. 100 meter ännu högre upp!  Nice!


I går eftermiddag åkte jag med barnen till vår läkare som som gav dem kikhosta vaccin. De måstet ha ett intyg att visa upp för skolan innan sommarlovet  så de får börja nästa år. Annars är det STOPP! Här är väldigt noggrant med alla vaccinationer osv. Nu har staten Kalifornien bestämt att alla barn som skall börja 7:e - 12:e klass måste ha ett bevis till skolan på att de fått detta vaccin annars får de inte börja sina skolor. Detta är ett led i att förhindra att antalet fall ökar som de gjort de senaste åren.
Kvällen var en sådan där vindstilla ljuvlig och ljummen kväll. Min goda vän Tina hade skrivit på ett jobbkontrakt i Göteborg igår så vi blev bjudna över till dem på kvällen för att fira det.
Tina korkar upp lite sk umpa! Vi satt ute länge och njöt av den underbara tisdag kvällen, under fullmånen och en stjärnklar himmel.
m>
Life is good!
Åsa ♥

En positiv upplevelse

Kategori: Allmänt

Idag har jag premiär besökt tandläkaren här. Det är nästan 2 år sedan jag gjorde en undersökning i Sverige så det känns som det var dags nu. När jag steg in på mottagningen i morse så blev jag glatt välkomnad av receptionisten som kom fram och hälsade, tog i hand och presenterade sig. Därefter kom tandsköterskan och sist men inte minst tandläkaren (och jag var faktiskt inte ensam patient därinne) även de båda kom fram, hälsade, tog i hand och önskade mig välkommen. Bra början.
Väl i undersökningsstolen så var allt lite mera high-tec jämfört med folktandvården hemma i alla fall. De hade en tv precis i höjd med lampan ovanför så man kunde ligga och titta på nyheterna medan man blev undersökt men det bästa var ändå att hon visade röntgenplåtarna medan jag låg där, körde in en kamera i munnen medan hon förklarade vad hon såg och hade gjort osv. Mycket pedagogiskt och en mycket positiv upplevelse!
Kände mig faktiskt glad när jag gick därifrån!
Hela denna veckan slutar Sara kl. 12 eftersom de har finals (sluttentor) i alla ämnen. Jag hämtade henne och så åkte vi till "fina gatan" Santana row, för att njuta av en härlig lunch i den 26 tradiga värmen. Mysig mor och dotter lunch i en härlig miljö på en bra salladsbar.
Plutos, en salladsbar
Därefter blev det klänningsjakt på ett närliggande shopping center. Sara ville ha en klänning till Lukas graduation från mildde school och sedan en som hon skall ha samma kväll då hon är bjuden på en "sweet sixteen fest". Lyckades faktiskt hitta ett par fina klänningar som hon var nöjd med så det blev en givande dag!
Blev så glad när jag kom hem och hade fått ett paket på posten från en väninna. En mycket fin kokbok som jag har önskat mig. Lycka! Tack snälla, snälla....snälla!
Å, vad underbart det är med vänner som förstår vad en stackars hemmafru långt borta från Sverige, vänner, familj och hem kan behöva!
En enkel middag som bestod av fisk i ett foliepaket blev det idag denna soliga och varma måndag. Här har vi grillat middag i flera dagar och vi fortsätter med det. Idag skivade jag lite färskpotatis, purjolök, cocktailtomater, laxfilé, torskfilé, citron och en smörklick i ett foliepaket med lite kryddor. På grillen en halvtimme och vips så var hela middagen klar (och nästan ingen disk blev det över när den var uppäten). Serverade detta med en kall örtsås och sallad till.
Härligt gott, fräscht och enkelt. Rekommenderas!

I kväll blir kvällslektyren en glansig kokbok. Underbart!
Åsa ♥

Ett sommarlov att se fram emot

Kategori: Allmänt

Allt är nu bokat inför sommarens semester på Hawaii. Så skönt att ha det klart så man vet vad man har framför sig och kan börja drömma och längta. Det känns sannerligen lyxigt att få åka till Hawaii. Vilken drömsemester!
Vi kommer att åka till 3 olika öar. Startar med Maui där vi skall bo på den syd västra sidan som heter Kaanapali vid stranden.
Beställde ett rum med havsutsikt så jag hoppas att vi kan få sitta där och titta på solen som går ner över havet på vår balkong och filosofera om framtiden? Det är ett lägenhetshotell så vi mjuk startar semestern med att äta hemma det mesta första veckan, tänkte jag. eventuellt så får vi också sällskap av en annan svensk familj här i Saratoga. Vi får väl se om de bokar snart?
Andra veckan åker vi till Waikiki Beach. Där höjer vi ribban och bor på ett hotel precis vid stranden samt mitt i Waikiki.
Alla måltider intas på restaurang och vi skall leva loppan med alla andra semesterfirare på Waikiki. Sola, bada, surfa, äta gott och bara ha det bra.
Sist men inte minst åker vi till Kauai (som enligt många är den vackraste ön på Hawaii). Där kommer vi att sammanstråla med svenska familjen Boman som nästan är våra grannar här i Saratoga.
Det ligger på den södra sidan av ön, Kauai. Där kommer det nog att bli lite matlagning hemma varvat med lite middagar ute tillsammans med Bomans. Skall bli så otroligt mysigt att avsluta semestern med att umgås med dem innan de flyttar hem till Sverige veckan därpå. Det blir ett fint minne att tänka tillbaka på när vi ses i Sverige igen!
♥ Men först har vi en himla massa andra roliga saker att se fram emot.
På torsdag slutar Sara skolan. Då har hon avslutat sitt andra år (sophmore år). De har dock ingen riktig avslutning utan fokuserar bara på de som tar sin high school graduation vilket innebär stora festligheter och högtidlig ceremoni. (Sara skall gå dit och titta med sina kompisar). Lukas tar sin milddle school graduation på fredag den 17/6. Jag är så stolt över våra barn som klarat av sina skolor så bra här borta!
Saras kompis Alva kommer och hälsar på från Sverige på fredag den 17/6  (och 3 veckor framöver), sedan en liten tripp till Yosemite nationalpark med goda vänner i några dagar, min bror Gustav och hans sambo Anna kommer också och hälsar på om 4 veckor.  Så många roliga, härliga, spännande och förhoppningsvis soliga, varma och härliga veckor vi kommer att ha!
Life is good!
♥ Åsa

C och D-vitamin rik söndag

Kategori: Allmänt

Söndag morgnar känns nästan alltid så fridfulla. Undrar vad det beror på? Kanske njuter man lite extra då man vet att det är veckans sista dag och framförallt helgens sista dag?
Vi hade en skön frukost med bl.a. färskpressad apelsin juice. Apelsinerna plockades från vårt träd i trädgården i morse. Det är verkligen lyxigt! Det går ju åt en och annan apelsin då man pressar och det är skönt att slippa släpa hem dem från affären bara för det.

Sedan bar det av till stranden. Närmare bestämt, New Brighton state beach som ligger söder om Santa Cruz. Det är en härlig lång strand med en hel del mysiga hus som ligger på stranden. Det är mysigt att kunna ta sig en promenad längs stranden för att röra på sig, titta på folk och drömma att man kanske skulle kunna få bo i något av de läckra husen med sådant härligt läge. Jag och Rikard brukar alltid ta en promenad bort till piren och tillbaka och det är 5 km. t o r. (det går att gå längre) Men då har man i alla fall gjort något! och skönt är det!
Idag var det dock bara 3/4 delar av familjen som åkte för Sara var tvungen att ägna sig åt lite studier. Hon har "finals" i alla ämnen sista skolveckan. Det innebär att de har ett sk. slutprov i alla ämnen på allt de lärt sig under terminen. Då gäller det att repetera och plugga! Men hon fick i alla fall lite lugn och ro för plugg på hemmafronten då vi åkte.
'
Här ligger det ena fina huset efter det andra vid den allmänna stranden. Här är ett axplock.
En del små, andra gigantiska, en del pittoreska och andra mer moderna. Alla sorters hus finns det,
men det har ett fantastiskt vackert läge gemensamt
Älskar sol, hav och strand
Det fanns en del drivved på stranden idag (efter de senaste veckornas blåst)
till de flestabarns stora lycka. Det är bara fantasin som sätter gränser!
När vi väl åkte hem så visade det sig att det var långa köer längs vägen
Så vi valde en slingrig väg genom tjock skog med red wood träd. Vackert!

Såg också en bil med en nummerplåt som väckte vår uppmärksamhet och

så stannade vi för att beundra den vackra utsikten längs vägen
Söndagsmiddag idag blev grillade Rib-eye steaks, Quinoa sallad till tjejerna, potatisgratäng (till killarna som gillar klassisk mat), pepparsås och fräscha grönsaker
För alla oss som ÄLSKAR kött -
Köttet här är helt outstanding! Så mört så det inte går att beskriva utan helt enkelt måste upplevas!
Grillade Rib-eye steaks. Bättre blir det nästan inte?
Quinoa sallad med cocktailtomater, rödlök, svarta bönor, koriander, basilika, persilja, soltorkade tomater.
Härligt fräscht tillbehör!
Gott var det!
Nu är det bara att ta nya tag inför en ny vecka. Inte vilken vecka som helst. Sista skolveckan innan sommarlovet för barnen. Yippey, vilken härlig känsla! (även för mig). Nu får jag rå om mina barn i många veckor hela dagarna.
♥Åsa

Njutningar

Kategori: Allmänt

Lördagen den 11 juni och det blommar ute i vår trädgård. Trädet är någon slags Magnolia. Än så länge en enda STOR, vit och vacker blomma. Men ack så vacker!
Lördagen gick i lugnets tecken. Skönt!
Killarna var och tränade golf och vi tjejer bara slappade! Fick en liten sommarhälsning på posten från mor och far. Å, vad man blir glad av att få lite post, allra helst från Sverige. Lycka!
En gullig sommar kökshandduk att förgylla köket med och
lite avslutnings "presenter" till barnen kom på posten.
Tack älskade mamma och pappa!


En härlig färskpotatis sallad med sockerärtor, rödlök, späda färska sparrisar, svamp och potatis. Smakade ljuvligt!

Middagen blev grillade kycklingspett med rostad paprikasås och en ljummen potatissallad.
Späda underbara sparrisar är så gott och passar så bra ihop med härliga kycklingspett.
Rostad paprika sås är min absoluta såsfavorit!
Mätta och nöjda efter en härlig middag tillbringade vi  resten av kvällen i tv soffan i sällskap av en skål med svenskt godis. Hela familjen samlade. Mysigt!
♥ Åsa

Fynd och härlig middag

Kategori: Allmänt

Fredagen blev en härlig dag! Efter lite morgonmotion så hängde jag med Tina till Gilroy outlet för några timmars shopping. Farligt att åka dit! (Det finns alldeles för mycket fint). Det blev givetvis några fynd för oss båda. Tur vi inte hade tid att vara där så länge!
Shoppingpaus på Starbucks. Nöjda med våra Coach fynd!



En stor gryta från Le Creuset blev ett av dagens fynd
och....


En fin skål i plommon lila av samma märke
'
Fyndade dessutom en datorväska till min Mac på Coach som jag känner mig riktigt nöjd över.
Efter en Härlig shoppingdag körde jag Lukas till frissan och strosade omkring i lilla Saratoga centrum. Gick in på ett galleri där jag stötte på en svensk konstnär som heter Britta S. Ottersgard. Hon målade motiv i vattenfärger både från Saratoga, Los Gatos och en hel del från Sverige och Östersund (där hon är född och uppvuxen) Fantastiskt kul att se! Får nog köpa med mig en akvarell av henne som minne från vår tid här i Kalifornien?
Världen när liten!
Pricken över i:et denna fredag var när jag fick ett telefonsamtal från en vän som bjöd in oss på spontan grill middag vid halv fem tiden. Å, vad man blir glad! Hade varken handlat eller planerat mat så det kändes extra lyxigt!
Tack för en fantastisk god middag och trevligt sällskap Leila och Staffan!
F.v. 3 glada killar. En grillmästare, Staffan och hans supporter Ola och Rikard
Mitten: Leila, kvällens värdinna
T.h. Leila och Staffan, kvällens värdpar

 

Fint i trädgården

Tjejerna. Josefine, Sara och Elise (Lukas var på bio med kompisar)

Grillspetten var riktigt delikata



♥ ÅSA

TGI friday

Kategori: Allmänt

Thanks good it´s friday! Vill njuta med min familj i helgen!
Hade en otroligt härlig onsdag kväll i San francisco med med min väninna Annika och hennes döttrar, Fanny och Ellen samt min Sara. Körde in till SF på eftermiddagen och klarade oss undan den värsta rusningen, tack och lov! Sedan gick vi in på Cheescake factory för att äta middag tillsammans innan tjejerna skulle iväg på Bruno Mars konsert.
Cheescake factory är en underbar restaurang som är kända för sina delikata Cheesecakes men de har mycket god mat, enorma portioner och så kan man avrunda med just en Cheescake (de som orkar)?
Cheescake Factory, jag och Annika och utsikten från ute terassen på restaurangen över SF



Jag och mitt trevliga sällskap, Annika. Uninon square i SF. Sett från takterassen på Cheesecake factory
Annika som köpt 3 klänningar firar med en drink i baren medan vi väntar på tjejerna. Jag drack ett gott öl från ett lokalt byggeri

BRuno Mars in action
"Taggade till tusen", mätta och glada rusade de 3 tjejerna iväg för att ägna sig fullständigt åt varandra men framförallt Bruno Mars i några timmar. Jag och Annika blev kvar smuttandes på vårt vin och njöt av att sitta och titta på Union square i centrala SF på uteterassen en lite småkylg men solig kväll. Det är (tyvärr) nästan alltid lite kyligt i SF. Just i onsdags skiljde det 10 grader mellan Saratoga och San Francisco. Men nu vet man det och laddar med kläder för ev. kall vind och kyla. Sedan blev det en timmes turbo shopping inne på Macys (typ NK) som ligger i samma hus. Annika skulle ha en klänning för att ha på ett bröllop i sommar. Vi hamnade på Macys gigantiska klänningsavdelning och Annika hoppade in i provrummet med ett 20 tal objekt. Slutade med att hon köpte 3 fina och jag en söt äppelgrön klänning. Nöjda med våra inköp gick vi och satte oss på en bar och pratade, pratade och pratade. Härligt! Fångade upp tjejerna mitt i natten, mitt i stan, hesa och lyckliga efter en super bra konsert.
Igår spelade jag och tina golf. En solig och varm dag! I vår boll fick vi sällskap av en engelsman i 70 års åldern som var här på besök. Vi hade så trevligt! Han sa att han spelat golf i 44 år men aldrig selat med så trevliga, duktiga och regel kunniga tjejer. Insisterade på bjuda oss på en öl efter rundan och det tackade vi givetvis inte nej till. En sann brittisk gentleman! Det är bl.a. det som är så härligt med golf. Man träffar så måg härliga människor!
Jag ser ut som ett "miffo" i håret med (keps frisyr), Engelska gentlemannen Jeff och Tina
Men trevligt hade vi det!

Efter att ha kommit sent i säng i onsdagskväll och spelat golf i sol och värme igår så var jag supertrött i går eftermiddag så det blev en enkel middag med piazza rester (från grabbarnas killkväll i onsdags) och en god sallad med Ruccolasallad, jordgubbar och fetaost. Blev en tidig kväll i säng.
Idag skall jag  iväg till Gilroy outlet med min väninna Tina efter morgonpromenaden i bergen (så har vi gjort lite nytta). Hon vill gärna shoppa loss nu innan hon flyttar hem till Svedala och självklart hänger jag med som smakråd. Skall bli kul!

Girls night out

Kategori: Allmänt

Det är så härligt att vakna upp och se solen gå upp över bergen i Saratoga, blå himmel och vetskap om att det blir en varm dag. Allt det där man förknippar Kalifornien med! Det som många inte vet är att det är relativt svalt här på morgonen och kvällen, även om det blir varmt på dagen. Just nu 07.20 så är det bara 14 grader och sedan är det som varmast vid 15 tiden. Det är perfekt att ägna sig åt utomhusaktiviteter på förmiddagarna innan det blir för varmt. Solen är väldigt stark här och oftast blir det varmare än det lovat och dessutom känns det nästan alltid varmare.
I går blev det räksallad till middag för mig och barnen. Mycket uppskattat och gott! Rikard var ute och förnöjde sig med sina amerikanska kollegor och (svenska kollegor som just nu är på besök). Passade alldeles utmärkt med sallad då det var en varm och solig dag. Tyvärr kan man inte jämföra dessa räkor med färska svenska räkor men man tager vad man haver!
Blev super gott med inlagda kronärtskockor och en
hemmagjord örtdressing till! (Tack för tipset Anna)!

Man glömmer nästan bort hur gott det är med en matig middagssallad.(speciellt varma dagar) men jag äter ganska ofta sallad till lunch i någon form så sallad till middag känns väl sådär lockande faktiskt. Många dagar blir det i kombination med någon middagsrest (typ överbliven grillad kyckling eller en köttbit) eller en enkel pastasallad. Så glamorösa luncher äter jag för det mesta. Gäller att balansera vardagen! Men sedan är känslan desto lyxigare då jag väl går ut och äter!

Vår äldsta dotter, Sara ser man inte mycket av nuförtiden. När hon är hemma stänger hon dörren och sitter och chattar samt skypar med kompisar, skriver på sin blogg eller gör läxorna. Tittar man in och frågar något så säger hon: - "glöm inte att stänga dörren"! Kommer ut när det är middag eller frukost och sen ser man inte henne mycket mer. Nu börjar jag förstå vad alla andra tonårsföräldrar pratar om! Tänker man tillbaka några år (typ 20) så inser man väl att det kanske var ungefär så? Men vi hade inte så mycket tekniska prylar. Jag lade beslag på telefonen och stängde in mig i städskrubben (för det var närmast telefonen då vi bara hade en) och ingen annan kunde ringa in eller ut (det varade i några år) så jag inser nu vad mina föräldrar och syskon fick stå ut med! Äpplet kanske inte faller så långt från trädet?
Igår hängde hon med några kompisar i parken hela eftermiddagen och idag skall hon till San Francisco efter skolan med Fanny och Ellen. De skall gå på Bruno Mars konsert. Jättekul för tjejerna. Jag har lovat att köra dem (då är man världens snällaste)  Men jag tar med mig tjejernas mamma, Annika som sällskap. Medan tjejerna är på konsert skall vi mammor shoppa lite och äta gott.
Ser fram emot en tjejkväll i San Francisco by night!
♥ Åsa

18 månader idag

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt 18 månader sedan vi lämnade landet Sverige för att flytta till USA i ett par år. 1 1 /2 år känns som en lång tid, men oj vad fort det går! Det är helt otroligt vilken resa det har varit (och är). Tänk att jag inte ville flytta hit! Nu går det inte en dag utan att jag tänker på hur bra jag har det just nu och hur privilegierade vi är som får vara med om detta äventyr! Det är en underbar dag idag! Äntligen är solen och värmen tillbaka och det känns som en mer normal juni månad här. Det ser ut som att det skall vara sånt här väder framöver också (i alla fall de närmsta 10 dagarna), Vi behöver nog inte vara så oroliga för att det skall bli sämre igen då det statistiskt sett brukar vara bara sol och mycket värme ner många månader framöver. Å, vad man kan bli lycklig av lite sol och värme! Är det den där frusna nordbon i en som suktar så efter sol och värme? Det känns som man inte kan få nog! Startade min dag med den sedvanliga 5 km. rundan i bergen och ett glatt gäng till sällskap bestående av lite olika nationaliteter. Det går inte att beskriva hur mycket de här promenaderna ger mig i form av energi. Det är så vackert, härligt, jobbigt och väldigt socialt. Under den här turen så avhandlar vi allt från världsproblem till små triviala i -lands problem. Vi utbyter res och weekend erfarenheter men också en hel del mat och recept tips. Idag blev jag så inspire rad av att göra en sallad med räkor och örtdressing då jag hörde att en av tjejerna ätit det igår. Mums! Det får det bli till middag idag. Nu känns det som vi ätit och druckit en hel del gott det senaste så det är läge att leva lite hälsosammare ett tag framöver. Mao. nyttigare mat, mer motion och mindre alkohol och söt dricka. (Åtminstone till våra nästa gäster kommer på besök). Det brukar alltid bli lite "extra allt" när vi har gäster på besök från Sverige. Det är inte så konstigt för de har ju semester och det finns så mycket god mat och gott att prova på här i  Kalifornien och vi rycks så klart med i semesterlunken. (På gott och ont)!
Laddar för en stund i solen
Nästan ensam vid poolen och även på land = fridfullt
Just nu ligger jag vid poolen på tränings centret där vi är medlemmar. Ligger och bloggar samt mailar några kompisar och jobbkollegor och intar min medhavda kycklingsallad till lunch. skall snart vara lite nyttig och simma 1000 meter och sedan blir belöningen att ligga i en solstol och slappa ett tag till med en god bok. Måste passa på att njuta en stund i solen då den varit relativt frånvarande ett tag. Oh, la, la vilken dag! Låter det lyxigt? Det är det också! Inser hur bra jag har det och försöker njuta av varje sekund så länge det varar. Åsa

Nationaldagen

Kategori: Allmänt

Sveriges nationaldag har passerat nästan obemärkt förbi. Medan det har firats i Sverige med sol, värme och ledighet (i stora delar av landet)  så har det varit en helt vanlig måndag här med skola och jobb. Jag har haft en riktig hemmafrudag med städning, tvätt och strykning och så hann jag faktiskt med en powerwalk i bergen i morse. Gott att ha sådana dagar ibland då man kör ett race med "måste göra saker"! Har dessutom bokat lite tandläkartider och tid hos hudläkaren för mig och Lukas (så vi kan checka våra födelsemärken). Sånt där man alltid drar sig för att göra men nu blev det gjort! Känns lika bra att gå och kolla våra födelsemärken här då vi har tid. (Svårare att få tummen ur och ta sig tid till det då man jobbar).
Dagen till ära så blev det i alla fall en något festligare middag. Kycklingfilé som var fylld med sparris och cheddarost, risblandning med lime, koriander och grönsaker, en god kall sås och en asiatisk salladsblandning (som man kan köper färdigt här med någon slags sesamdressing till). Riktigt gott! Dukade dessutom med svenska flaggan servetter och gula rosor. Det var bara bordsflaggan som fattades! (får nog införskaffa en sådan)?
Gula rosor som jag tog in från trägården idag. Nationaldagen till ära

Grillmästarn kom hem lagom till det skulle grillas idag. Den fyllda kycklingfilén smakade toppen tillsammans
med smaksatt ris och grönsaker samt asiatisk sallad. Pricken över i: et var ju servetterna med flaggan på




Tog även in lite rosa rosor från trädgården. De är alldeles underbara och doftar så gott

Nu får vi visst besök från Sverige så här på kvällskvisten så jag får vara lite social en stund. Rikards kollega från Sverige har kommit hit kväll och är på väg hit för att hälsa på en stund. Han är visst sugen på en kall öl så det vore väl synd att göra honom besviken när han rest så långt?
♥ Åsa

Härlig, mysig och energi givande helg

Kategori: Allmänt

Helgen som passerat var riktigt skön! En mysig, härlig och faktiskt energi givande helg!
Det var så roligt att vara ute och äta i fredags, lördagen bara slappade vi tillsammans hela familjen, åt god gryta till middag och hade film mys på kvällen och sedan avslutade vi helgen med att i går, söndag vara riktigt aktiva. En blandning av allt det där man vill att en helg skall innehålla. Det enda man möjligtvis saknade var solen. Igår var det dock ganska varmt (ca. 25 grader) men molnigt till största delen. Men det var en himla bra dag för utomhusaktiviteter. Jag och Rikard startade söndagen med en lång promenad i Saratoga kvarteren och Lukas, (som kände sig bättre) hängde med på cykel. Vi gick lite drygt en mil och jag fick tillfälle att visa en del av områdena med läckra hus och dessutom blev det ett mysigt kaffestopp. Sedan hann vi med golfträning då jag och Lukas spelade 9 hål på en korthåls bana. Mycket bra träning! Sist men inte minst åkte vi alla 4 ner till gymmet i 90 minuter på eftermiddagen. Hurtigt värre!
En slät kopp kaffe satt fint

I down town Saratoga

Lukas kaloribomb
Jag och Rikard framför en fin ingång och ett fint hus

Efter en sådan aktiv dag tycker jag man är värd en riktigt god middag. Så vi belönade oss själva med att grilla oxfilé, råstekt potatis, god sallad med hemmagjord örtdressing och en peppar sås till detta. Självklart toppade jag och Rikard middagen med att dricka ett riktigt gott Zinfandel vin till detta. Gissade om vi alla somnade gott igår kväll efter dagens aktiviteter?
Söndagens goda middag. Grillad oxfilé, Sallad med örtdressing, rå stekt potatis och en pepparsås.


Givetvis med en god Zinfandel och levande ljus för att få den ultimata myskänslan


En enkel dessert. Körsbär att mumsa på i tv soffan

Slappardag

Kategori: Allmänt

Vi hade en jätte trevlig kväll i går med våra kära vänner. Drack en för drink hemma hos en av familjerna innan vi åkte ut och åt. The Basin var en mysig och enkel restaurang där stämningen var hög och maten fantastisk!
Ostron var en av flera goda "plock förrätter" vi beställde. Mums!


Min huvudrätt igår blev lamm racks, ostron till förrätt och Rikard som älskar klassiker åt en steak. (Ser kanske inte så spännande ut men var helt gudomlig)

Det är den 4 juni idag och regnet det bara öser ner här i Saratoga. Mycket, mycket ovanligt med regn i juni! Förundras verkligen över detta väder! Trotsade vädret på förmiddagen, tog på mig regnkläder och gick ut på en power walk med Tina. Å, så mycket syre det var i luften och det var verkligen en härlig promenad i villakvarteren här i Saratoga. Det finns så otroligt mycket vackra hus i varierande stilar och storlekar. En del stora hus har enorma tomter med vinodlingar på gården andra hus är mer normala. Svårt att förstå hur mycket människor det finns med så mycket pengar. Men det är så roligt att gå och titta på husen och få lite tips och idéer på både arkitektur och trädgård och drömma om att få bo i ett sådant fint hus någon gång.
Vin odling på en av tomterna vi passerade idag


Promenad i regn bland de många små och STORA vackra husen i Saratoga. Nästa gång tar jag med en riktig kamera för att ta lite mer och bättre kort på alla fina hus. (hade bara mobilen idag).



Väl hemma kändes det så härligt att ha varit ute trots regn och då kan med gott samvete ligga och läsa en bok medan regnet skvalar utanför. Vi hade en tanke om att gå på bio men det verkar som Lukas har fått samma sjukdom som Sara med sprängande huvudvärk. Nu ligger han nedbäddad och vi andra bara slappar med böcker, dator och tv medan en gryta med biff Bourgogne puttrar på spisen. Perfekt middag en regnig dag.

♥ Åsa

Härliga fredag

Kategori: Allmänt

Och så är det äntligen fredag...igen! Denna veckan gick verkligen fort! Säkert för att det var ledig dag i måndags?
Vaknade upp till en gråmulen morgon. Sitter med min 3:e kopp kaffe och tittar på kolibrin som flyger utanför fönstret. De verkar helt obekymrade av det tråkiga vädret och det är sannerligen fascinerande att titta på dem! Lyx!
Tyvärr verkar det inte som att det blir bättre än så här på några dagar, snarare sämre. Regnskurar lovas idag och lördag - måndag skall det bli något mer ihållande regn samt risk för blixtar och dunder på måndag. Mycket ovanligt väder här. Det är det stora samtalsämnet bland alla amerikanarna just nu, vädret. I vanliga fall så brukar det vara kring 25-35 grader i soliga Kalifornien i juni. MEn det verkar vara upp och nervända världen? Stora delar av Sverige har varmare och soligare just nu men det är verkligen välbehövligt för alla svenskar efter den långa vintern.
Sara är sjuk idag också. Hon fick gå hem från skolan igår med sprängande huvudvärk och det fortsätter idag. Planen var egentligen att hon och några kompisar skulle till nöjesfältet, Great America idag och sen skulle ett par tjejer sova över. Men Sara känner sig så pass dålig så att hon inte kan gå till skolan och då är hon dålig! (Ett säkert tecken på att hon är riktigt dålig då hon inte kan göra det som hon planerat med sina kompisar). Hoppas hon tillfrisknar snart!
Lukas är pigg och glad. Får han bara en halvtimme i soffan med att ligga och kolla på tv så är han glad som en lärka när han fått i sig frukosten. Han är nog ungefär som mig. När man väl har piggnat till så är man pigg och glad (utan start sträcka)! ON eller OFF! När jag väl har slängt "mina lurviga" över sängkanten (vilket är ganska tungt) och fått mig en kopp kaffe, då är jag ON och oftast pigg och glad. Folk på jobbet brukar säga: "hur orkar du vara så glad hela tiden"? Vet faktiskt inte, men det är jag. Är jag inte riktigt glad eller om det är något som bekymrar mig så brukar jag försöka vara glad ändå. Det underlättar ens egen vardag och varför skall alla andra drabbas av att du är nere?
Finns ett härligt ordspråk som säger: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad"! Ligger mycket i det!
Amerikanarna (eller åtminstone Kalifornien borna) är väldigt bra på att hälsa, småprata och ge komplimanger till vem som helst. Det sägs att amerikanarna är ytliga men hellre att de småpratar lite ytligt och hälsar än att man inte gör det. (så som det många gånger är i Sverige). Man blir så glad av att bli bemött med en hälsningsfras, ett leende och ganska ofta en komplimang i någon form. Så härligt! Det blir liksom en mer positiv stämning och man behandlar inte varandra som luft. Vi har lite att lära från den här kulturen!
Nu skall jag göra mig klar för en golfrunda med Tina på Deep cliff golf course. Får nog packa ner ett regnställ och ett paraply idag ifall, ifall?
I kväll skall vi ut och äta på restaurang i "down town Saratoga" på "The Basin" med ett gäng andra vuxna (inga barn eller ungdomar skall med i dag heller).
För att titta på restaurangen som fått 4 - 4/2 stjärna i olika recensioner, tryck här!
Skall bli spännande, kul och säkert jätte trevligt i kväll!
Tooodelooo....... ♥ Åsa

Oh! Vilken härlig dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i San Francisco. Jag åkte dit med 2 av mina svenska väninnor härifrån Saratoga. Vi hade bestämt oss för att åka på en utställning som ägde rum på: Legions of Honor Museum, med ett gäng
andra svenskor från SWEA. Uställningen heter:
Pulp Fashion: The Art of Isabelle de Borchgrave
En utsällning där konstnärinnan kopierat kläder från olika designers och från olika länder (mellan 1500 talet - 1900 talet) i papper. Läs mer på:
Utställningen var fantastisk! Otroligt fint gjord och otroligt vackra kläder med spetsar, krus, volanger och massa härliga färger, gjort i pappar. Helt otroligt! Museumet är också fint och helt klart värt ett besök!

Började morgonen med att samlas för att äta fika tillsammans med alla SWEORNA. Det var så många otroligt trevliga svenska tjejer (mest äldre damer) som bor och har bott i San fransisco sörre delen av sitt liv. Så härligt att träffa dem och höra dem dela med sig av deras liv samt tips och ideér om vad SWEA brukar hitta på. Är inte medlem än men får nog bli?
San fransisco bjöd inte på något vidare väder, (som vanligt).
Molnigt och lite småkallt
Naturen och utsikten några steg nedanför museét. Golden gate bron skymtar i bakgrunden på bild nr. 3.
Vackert...vackert!


Tina, Leila och jag = 3 nöjda och glada tjejer

När vi fyllt vår kulturella dos för dagen så åkte jag, Tina och Leila till The Bistro at the Cliff House.
Så härlig restaurang med en ljuvlig utsikt över havet. Vi åt en underbart god räkmacka. Det var de godaste skaldjuren jag har ätt sedan jag flyttade hit. (Bor man i Göteborg så blir man kanske lite kräsen med skaldjur)? Tycker inte att de smakar något här men de här räkorna var supergoda! Där satt vi och hade mysigt med våra räkmackor och löste lite av livets gåtor medan solen trängde sig genom molnen. Livskvalité!
Ljuvlig räkmacka, ännu ljuvligare utsikt från vårt bord och det allra ljuvligaste brödet jag någonsin ätit (som vi fick innan räkmackan) kommer inte ihåg vad servitören sa att de hette tyvärr.

Ooooh! Vilken underbar dag vi hade!
Tack tjejer!


Avslutade med att köpa en bok som jag tror att vi kommer att ha mycket glädje av framöver?
San Francisco är en alldeles, alldeles underbar stad som man bara älskar mer och mer för varje gång man upptäcker en ny del av staden (det enda negativa är att det för det mesta är blåsigt och kallt) .


Nu blir det till att balansera allt det där lyxiga. Idag blir det 4 små rätter till middag. Dvs. rester. Inget upphetsande men det måste också ätas upp. Skall också försöka locka med mig Rikard och Lukas till gymmet. Får se om jag Lyckas?
♥ Åsa

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Lycka är att komma hem efter dagens alla aktiviteter och gräset är nyklippt och allt annat ser prydligt ut i trädgården.
Vi har nämligen trädgårdsmästare och det verkar alla andra också ha (här i Saratoga i alla fall). I vårt fall ingår det i hyran så det är toppen! En ytterligare bonus är att man slipper lägga tid på trädgården när man är ledig. I mitt fall är det ren lyx och i Rikards fall är det både lyxigt men framförallt skönt att slippa tänka på det. Trädgårdsmästarna gör inte så mycket mer än klipper gräset, blåser bort löv och skräp, klipper rosor och lite buskar. Men det räcker långt! Man lägger inte ner så mycket krut på rabatter och trädgård när man hyr huset (om man inte vill). Tycker egentligen att det är kul med blommor, rabatter, grönsaksland och trädgård men hemma känns det aldrig som tiden riktigt räcker till, (speciellt då golfsäsongen är samtidigt som trädgårdssäsongen) och här känns det inte lika kul att påta i någon annans trädgård. Det får räcka med lite krukor med blommor efter säsong och självklart mina örter.
Lycka är också att Rikard kommer hem!
Nu puttrar maten på spisen och vi väntar på Rikard som kommer om ca. 1 timme.  Det blir lite extra god middag idag när han kommer hem. Måste ju fira att hela familjen är samlade igen och mysa lite.
Det blir fläskfilé gryta med tagliatelle till och lite cocktailtomater. Luktar förföriskt gott! Brukar göra den då och då och den brukar vara mycket uppskattad av hela familjen men nu var det längesedan sist. Man glömmer bort vissa rätter emellanåt.
Fläskfilé gryta al á Åsa
(Ifall någon vill prova)?
Skiva fläskfilé i tunna skivor och stek dem med charlottenlök. Tillsätt därefter kalvfond (från Sverige för det finns inte fond här), hackad persilja, dijon senap, vitlök och crème fraîche eller grädde (el. både och). Yammie!
Det är nästan helgmat i mitt tycke men det får bli så idag!
Kanske får det tom. bli ett glas vin till? Japp! Det får det bli!
Rikard är hemma♥! Maten blev "super duper" god!
Och nu...........har vi packat upp allt gott som svärmor handlat till oss. Sådant som man bara längtar efter när man bor här. Det finns så mycket god mat här och fina råvaror men ibland längtar man bara efter svenskt bröd och godis m.m.  Svenska smaker helt enkelt! Fick dessutom en bunt med svenska tidningar från min väninna, Line. Mycket uppskattat. Tack!
Gott, gott i gott...GOTT!
♥ Åsa

Yippey!

Kategori: Allmänt

Har vunnit över latmasken! Idag gick / sprang jag ca. 40 min. (Intervall skall ju vara toppen för konditionen) Det började precis att regna när jag gav mig ut. Fy! Men inget ont som inte har något gott med sig! Mycket syre i luften gjorde det hela till en ganska behaglig runda. Åkte sedan till träningscentret där vi är medlemmar. Gick inte att få en parkering. Snurrade runt i en kvart och bestämde mig för att åka och handla mat och komma tillbaka senare. Måste vara vädret som gör att ALLA ville vara inne och träna idag?
Handlade på en jätte bra lite matbutik som ligger nära där jag tränar i Los gatos. Den heter Lunardis och det är så mysigt! Meter efter meter med ost. kött, och fisk chark. Gick där länge i dag och flanerade. Sånt där är lyxigt! Att ha tid att handla i lugn och ro. Hade dessutom lite tur idag för de höll på att byta sortiment i vinhyllan. Mer än halva priset på vissa bättre viner. När jag stod där och funderade på vilket av dem jag skulle ta så kom en kund brevid och pekade på Chardonnayvinet. - Det där, är ett riktigt BRA vin. Fattar inte varför de byter ut det men köp, du kommer inte att ångra dig! Köpte 2 flaskor av det vin. Fattar inte varför jag bara tog 2? När jag kom hem och kollade upp det så verkar det vara ett riktigt bra vin. Betalde 12 dollar för det och Ord. pris är 30. FYND! Känner nästan för att åka dit igen och se om det finns fler kvar?
Här är så kul att handla när de har vin i affären och man dessutom har tid att flanera omkring och titta. En fest måltid blir liksom komplett när man handlat vinet till direkt. Härlig känsla!
Jätte mysig och bra matbutik. Ordning och reda samt hur fin chark som helst!
Kokta ägg kan man köpa i ett sött litet paket om man är sugen på det. Salt, peppar och servett följer med.

Mitt vita fyndvin. Kanske skall smakas av ikväll när Rikard kommer hem? Hmmm. undrar bara vad vi skall ha till?


Nöjd med mitt mat och vinköp idag åkte jag därefter till gymmet. Körde 40 minuter på träningscyckeln och 40 min. crosstraining. Yea! Äntligen är jag med i matchen igen! (tror jag)! Veckan ser inte ut att bjuda på något bra väder så det blir ett bra tillfälle att riv starta och fokusera på träning!
Nu iväg och hämta dottern på high school och sedan skall jag åka och träna golf med Lukas samt min vän Tina och hennes barn. Molning och lite ruggigt ute men 18 grader så det är ändå shoortsväder och dessutom får man snabbt upp värmen då man börjar svinga golfklubban.
Tooodelooo!
♥ Åsa

Hjälp! Latmasken håller på att ta över min vardag

Kategori: Allmänt

Hjälp! Känner att latmasken har ett övertag över mitt liv just nu. Var sjuk för ett par veckor sedan och har sannerligen inte kommit igång med träningen i samma utsräckning som tidigare. I förrgår kväll avslutade jag mitt inlägg med att säga att jag skulle ut och springa. Tyvärr så kom jag aldrig ut! Mycket besviken på mig själv gick jag och lade mig den kvällen. Är det inte konstigt att det skall vara så svårt? De där första gångerna när det är så tungt, så tungt att ta sig sig ut och ännu jobbigare att springa! Men sen efter några gånger så går det lättare och lättare och det vet man ju. Varför är det då så svårt ibland att ta sig i kragen? Bara att konstatera att LATMASKEN är en riktigt ful filur som är mycket svår att sätta sig på när han väl fått ett grepp! Men nu har jag övervunit honom!  Igår eftermiddag övertalade jag Lukas att cykla med mig när jag sprang. Alla sätt är tillåtna! Jag vet nämligen att följer han med mig, blir det av och jag springer i ett bra tempo och lockas inte att gå! (kan ju inte visa att mamma är lat och ger sig så lätt)! Välbeprövat trick som funkar! Han ställde upp på det och det bev en dryga 3 km. runda. Skitjobbigt men nu är jag igång igen förhoppningsvis? Det enda som bekymrar mig är min höft som jag har haft besvär av till och från. (känner mig som en gammal tant) men faktum kvarstår. Det gör så ONT efter jag sprungit! Så deppigt! Funkar ganska bra när jag tar en powerwalk men när jag spelar golf så går man ju i fyra timmar = ca. 1 mil och d¨å brukar det kännas. Vet inte riktigt hur jag skall göra nu! Vila är förmodligen det enda som hjälper men det vägrar jag så idag åker jag till gymmet och kör en timme crosstraining, lite styra och om vädret tillåter så simmar jag. De lovar tyvärr åska här idag så vi får se hur det blir med simning?
Saras lunch idag tas med i en brun amerikansk lunchpåse.
Dagens frukost. Grekisk ypghurt med färska amerikanska STORA blåbär. Vardagslyx!


Så trött på det här ostabla vädret som har varit här nu. Det brukar vara bara sol och värme här i maj månad men det har varit mycket moln och ingen vidare värme de senaste veckorna. Kring 20 grader. Helt ok men vi har blivit kräsna nu och vill ha mycket sol och värme, precis som det skall vara här!  Upp och nervända världen!
Igår hade jag annars en deppig dag. Kände mig totalt omotiverad till att göra någonting överhuvudtaget. Måndagsdepression på en tisdag? Inte vet jag men man har bara såna dagar ibland. Var inte direkt deppig men totalt omotiverad till att ta tag i någonting. Det blev en del chat tande med kompisar och lite telefonprat med släkt och vänner. Till slut blev det ändå en god middag serverad här hemma (efter löpningen).
Igår blev det  fetaostfyllda köttfärsbiffar med stekt rödlök till,
kokt färskpotatis och en fräsch grönsallad.
De små tuberna till höger är min favorit. Vitlökspasta, Chili, Basilika, Koriander och persilja!
Enkelt att ta till när man inte hinner fixa vitlöken eller inte har de färska örterna hemma.
Brunsås och lingonsylt till! Tack och lov för IKEA!
Rikard kommer hem idag så vi får se vad det blir för gott till middag?
♥ Åsa