swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Happy Thanksgiving

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och det är dagen innan den stora dagen här USA, Thanks giving. Dagen infaller alltid den fjärde torsdagen i november och är en fyradagars helg här i USA och våra barn är lediga från skolan onsdag-fredag. Jag har skrivit lite historik om detta förut men gör det igen, lite kortfattat, för det skadar inte att bli påmind om vad det egentligen innebär. 
 
Pilgrimer anlände till USA år 1776. Det var svårt med skördarna och pilgrimerna fick då hjälp av indianerna. När den första bra skörden kom så ordnade pilgrimerna en tacksägelsefest till guds ära, där man serverade vilda ankor och gäss men med tiden har de bytts ut till kalkon (www.Wikipedia.se).
 
        Bild fr. Wikipedia
 
Annars händer det inte så mycket här. Vardagen rullar på med allt vad det innebär. Vädret har varit lite blandat, med lite regnskurar men det är ganska varmt och solen visar sig mer än regnet och molnen så det är helt ok. Jag har spelat en del golf med tjejerna och varit ute på en del andra trevligheter under den senaste veckan så tiden har bara rusat iväg. Jag är i alla fall vansinnigt trött på kvällarna så jag har nog varit ganska aktiv, vilket jag tycker är ett bra tecken. Det är skönt att vara trött i knopp och trött när kvällen kommer men önskar ibland att jag inte skulle vara fullt så trött och orka sitta uppe och kolla på en film. Ja, ja, det är bara att acceptera att jag mår som bäst när jag får min "skönhetssömn" med minst 8 timmar och sedan är jag faktiskt pigg och glad för det mesta. 
 
I måndags spelade jag golf med Sofia och Katarina. Det var en härligt solig måndag och vi körde en liten slaggolftävling oss emellan. Ingen av oss spelade bra tyvärr men Katarina vann med fyra slag. Roligt var det i alla fall. Därefter fortsatte jag och Katarina för att handla mat på "big pack affären, Costco". Det är en fantastisk affär med lite av varje samt mycket god och fräsch mat där det mesta säljs i stora förpackningar. Vi handlade men fick oss ett en knivig uppgift då vi kom till bilen då vi skulle "knö" in allt. Bagagen på bilen var ju full med golfbagar och golfvagn så det blev till att använda baksätet. Allt går med lite vilja. 
 
Rolig syn
 
I måndags kväll var det avslutning för Saras golflag. Det hade en sk. golfbanquet. Det är inte så flott som det låter utan helt enkelt en helt vanlig avslutning där man träffas och äter något gott ihop. Det brukar vara uppe på golfklubbens restaurang i vanliga fall men denna gång blev det en annan restaurang (enligt önskemål från tjejerna). "Coach Dave" hade beställt en pizzabuffe med lite annat smått och gott och därefter serverades pajer med glass i stora lass. Alla föräldrar och syskon var inbjudna och tänk, vi fick också följa med. Eftersom Sara går sista året på High School så blev detta också sista gången hon hade chansen att vara med i golflaget (lite vemodigt) Det blev en trevlig kväll och oj, vad goda pizzor. De var så goda så vi rullade ut till bilen och hem efteråt. 
Sara med hjäptränaren Louise (Pro på Saratoga Countryclub) med Coach Dave
 
Sara fick även en utmärkelse av Coachen som en av de bästa spelarna och fick mycket beröm för sin positiva attityd i laget. Förra året fick hon utmärkelsen "team Capten" som är en fin utmärkelse i ett lag och det är en merit om man skall söka in på college. Lite vemodigt att det är slut. Men "mamma och pappa" är så klart stolta över vår fina och duktiga Sara. 
 
Saratoga girls golf team 2012
 
Jag glömde ta kort på den goda buffen men efterrätten var populär. 
 
Fyra olika pajer i samma form med glass ovanpå
 
Igår, tisdag var det varierande väder med lite regn och lite sol så en regnbåge
förgyllde himlen när jag gick ut för en powerwalk i bergen
Men, vi hade tur. det var inget regn just när vi gick, bara sol 
 
 
Idag regnar det. Det kommer lite små skurar då och då. Ganska skönt! Barnen är lediga från skolan (=mamma också ledig)  och har en välförtjänt sovmorgon. Underbart! I skrivande stund sitter jag i sängen med min tredje kopp kaffe. Idag får det bli lite VÄLBEHÖVLIGT hemmapyssel. Det känns som jag ligger lite efter med mycket här hemma efter veckans alla aktiviteter och nöjen. I morgon är vi bjudna på en "Thanksgivingdinner" i äkta amerikansk anda. Åh, vad mysigt det skall bli! Det känns lite som julafton. 
 
Happy Thanksgiving!
 

Just Love....

Kategori: Allmänt

I just love golf! Ja, jag bara älskar att spela golf. Att spela golf ger mig verkligen en energikick och det gör mig så himla glad. Ni som läser min blogg har nog redan förstått att jag är en golfälskare och så är det verkligen. 
Nu är det ju så att min vardag som hemmafru boende, här i Kalifornien gör att jag har fler tillfällen att spela än när jag bodde i Sverige (som har en kort säsong) samt att jobbade heltid, vilket inte ger många tillfällen till spel med hus, trädgård och familj samt det hiskligt dåliga vädret i Sverige. Därför tar jag verkligen alla chanser att hinna spela nu, försöka bli bättre och njuta av det fina vädret som tillåter spel året runt. Jag känner mig så privilegierad som har förmånen att få spela med alla mina fina vänner som jag träffat här borta. Vilken lycka! Att spela golf med trevliga människor ger en verkligen en kick. Inte nog med att man är ute i naturen, rör på sig (då en normal 18 håls bana är ca. 1 mil att gå runt) och att dessutom få tillfälle att gå och småprata om "ditten och datten" (under spelets gång, under väntan på att få slå ut) samt före men framförallt efter golfen, är så otroligt trevligt. Njuter självklart lika mycket då jag får tillfällen att spela med familjen. Ofta träffar man också många andra trevliga människor som man får tillfälle att spela med. Golf är ett jätte bra sätt att umgås, vara ute i naturen, att röra på sig och sist men inte minst är det så stimulerande att spela då man tävlar mot sig själv, man vill helt enkelt bara bli bättre hela tiden och man vill bara spela mer! När det går dåligt så blir man så frustrerad för man vet att man kan bättre och då vill man bara ut snart igen, just för att bevisa för sig själv att man kan bättre. När man spelar bra så blir man alldeles "rusig" av lycka då man fått bekräftelse på att man blivit bättre och att allt slit lönat sig, så man vill bara spela mer! Psykologisk, rolig och helt enkelt en beroende framkallande sport! Ni som inte provat, gör det! 
 
 
 Glad golfare på driving rangen i  tisdags eftermiddag
Spelade inget vidare på tisdagens golfrunda så det var lika bra att 
åka och träna på eftermiddagen. Tog med mig Lukas och så körde
vi golfträning ett par timmar i ett underbart väder
 
Nu skall jag köra mina kära ungdomar till skolan (i skrivande sund är kl. halv 9 på morgonen). De har haft sovmorgon idag och börjar 8.50. Så skönt! Sovmorgon för "mamma" också. Onsdagar är en skön dag. Därefter skall jag träffa några vänner och ta en powerwalk i bergen. Det är en solig morgon och det lovas 22 grader idag. Vid lunchtid skall jag sedan träffa två vänner igen och spela en 18 håls runda golf. Å, vad jag ser fram emot det. Skriver mer i kväll! 
 
De vita byggnaderna i mitten på bilden är skolan där barnen går, Saratoga high school
En bild efter vägen under morgonens powerwalk i bergen.
En skön, vacker, frisk och härligt vacker morgon
 
 
Upphör aldrig att förundras över denna underbart vackra miljö. Balsam för själen
 
 
Och från den ena vackra miljön i bergen till en annan, Deep cliff golf course, där vi spelade idag.
 
Aaaaaah! Ännu en trevlig runda i trevligt sällskap,  i en underbar miljö och kanonväder
 
Idag var det bara jag och Katarina men vi fick sällskap av ett trevligt äldre par. Vilken dag och vilken runda. Katarina hade 44 poäng och jag  37 poäng. Även om vi kom in sent på eftermiddagen så var det värt att fira i eftermiddagssolen. Vi fick även ett annat glädjande besked under rundan så vi hade dubbla anledningar att fira :)
 
Varsin "kall" i eftermiddagssolen. Oj så gott men "hua" så onyttigt
 
I tisdags efter en 18 hålsrunda (jo, jag spelade då med) så stannade vi till på en affär som heter "World Market". Där har de lite smått och gott i en salig blandning och med en skön mix. Vi hittade lite godsaker och lite "bra att ha saker". Det är egentligen inte mycket man behöver vara utan när man bor här i "långtbortistan" men det krävs lite vetskap om var man kan hitta sakerna. Vi åkte i alla fall hem med svenska pepparkakor och lite annat gott. Vardagslycka! 
 
"Mullingspice" skall provas till att göra göra glögg. Enligt tips skall det vara gott i gott, gott
 
Nu känner jag mig rätt mosig efter dagens dos av motion och frisk luft. Det får bli en stund i tv soffan och "Berg flyttar in" på "tv4play". Fantastiskt att även vi här borta kan titta på den samma dag.