swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Spring fling week

Kategori: Allmänt

Förra veckan susade förbi. Vart tog den vägen? Det var i alla fall en riktigt härlig vecka full av sol, värme och aktiviteter så det var nog därför den gick extra snabbt. 
 
Förra veckan så hände det väl egentligen inget speciellt mer än att Lukas har klippt av sig sitt "längre hår" och är numera väldigt korthårig. Fint tycker jag, Sara tycker han ser barnslig ut men själv är han nöjd och tycker det är skönt, speciellt när han spelar golf och det är varmt. Variation förnöjer! 
 
 
Lukas med pyjamasbyxor på G till skolan
 
Grabben som tar varenda chans att köra bil. Här
på G att cabba ner för en tur 
 
Helgen blev ganska lugn för min och Rikards del medan Sara hade fullt upp med div. nöjen och Lukas hade lite lagom med aktiviteter och jobbade undan en del av sina svenska (distans åk.9) uppgifter. Jag tillät mig att ta en vilo och återhämtningsdag i från träning i lördags så vi hade sovmorgon och spelade en runda golf i lördags eftermiddag. Det var en så otroligt härlig eftermiddag med perfekt temperatur för golfspel. Söndag morgon åkte killarna i familjen i väg för att spela golf igen och jag hade ännu en sovmorgon med frukost i sängen. Lyx! Därefter var jag riktigt laddad för ett stenhårt pass på gymmet och det blev det. Söndag eftermiddag avrundades sedan tillsammans med maken och goda vänner uppe på Savannah-Chanelle winery (där vi är medlemmar) där vi njöt av en vinprovning och avsmakning av våra kvartalsviner samt en pic-nic i det gröna. Fantastisk eftermiddag med otroligt vacker vy, gott vin och trevligt sällskap som ackompanjerades av fågelkvitter. Måste erkänna att det känns overkligt att kunna göra en sådan sak i sådan miljö, endast 10 min. hemifrån och man får nästan nypa sig i armen då man sitter där för att inse att det är på riktigt, jag lovar. 
 
Rikard, Håkan och Kattis
Lite av utsikten åt ena hållet
"The villa" med pic-nic / fest område runtomkring som tillhör Savannah-Chanelle winery
 Utsikten från där vi satt. Fridfullt, grönt och fågelkvitter runt omkring oss
Fina Katarina
Jorå. Sämre kan man ha det en eftermiddag sen söndag eftermiddag i mars
 
Den här veckan är det "Spring fling week" på Saratoga High School. Det innebär att det är massa roliga aktiviteter på skolan med "olika Dress up days"under hela veckan och sedan avslutas det med dans på fredag kväll. Idag måndag var det "pyjamasdag" så Lukas gick till skolan med pyjamasbyxor men Sara nöjde sig med mysbyxor. Lite kul grej att ha (även i High School) tycker jag. Nedan ser ni de olika "klädtema" dagarna. Visst är det kul?
Monday-Pajama day
Tuesday - Tacky tourist day
Wednesday- Would you be my friend if i wore this- day*
Thursday - Class colors
Friday - Formal friday
 
Ett par dagar under luncherna i veckan  så är det sk. "Powder puff game" vilket innebär att det är match mellan tjejerna på skolan (de som vill) i amerikansk football. Sara skall spela. Det är alltså ombytta roller där tjejerna spelar football och killarna är "Cheerleaders" och det blir även en match under kvällstid på torsdag då alla kan komma och titta. Det får vi inte missa! 
  
 
Annars är det verkligen full vår här med soligt härliga dagar och färgprakt i form av blommade träd och buskar. Gräset och de flesta träden är grönare än grönast. Det är helt enkelt underbart vackert och vi njuter i fulla drag av våren, värmen, solen, blommorna, vårkläderna som dyker upp på folk och i affärerna och alla härliga färger på blommor och träd.
 
Jag tränar minst 2 timmar varje dag och det märks att jag gör framsteg. Kläderna sitter lösare, jag blir starkare och smidigare och det går också neråt på vågen vilket känns underbart (3 kg på 3 veckor nu). Det ger resultat att träna och tänka på vad man stoppar i sig. Tra, la, la,la! 
 
 
 

Stronger than yesterday

Kategori: Allmänt

Go, go, go! Hejar och peppar mig själv med meningar och ord som: fortsätt så, bra jobbat, härligt gjort, duktig tjej, kanon och heja dig Åsa! Jag peppar inte bara mig själv utan även min träningskompis Katarina. Vi peppar  och inspirerar varandra och jag tycker vi är enormt fokuserade och duktiga för vi har verkligen kommit igång med träningen mer än lagom. Det är onsdag i dag och på veckans tre dagar har jag tränat 7 timmar med mycket crosstraining, styrketräning, en powerwalk på 5 km och en löprunda på 5 km. Det är så skönt och gissa om man njuter på kvällen då man lägger sig ner i sängen med sina ömma muskler och man sover väldigt gott. 

Inte är jag någon muskelfantast 
men jag vill verkligen bli starkare
 
Vete katten om jag har gått ner så mycket i vikt men lite utav omfånget har minskat både här och där och jag har blivit mycket starkare. Resten kommer väl senare om inte annat? Jag har tränat lite grann, eller ganska mycket periodvis under alla dessa tre år sedan vi flyttade hit till Kalifornien, men allt är relativt. Just nu är det träning med helt annan fokus på styrka och uthållighet och snart adderar vi smidighet och snabbhet och god kondition också. Yeeeeey! Skam den som ger sig! Måste säga att jag känner mig oerhört privilgerad som kan prioritera så mycket tid på träning. Bara att njuta så länge det varar! 
 
Det går inte fort men visst ger träningen resultat
sakta, sakta (kanske lite för sakta) så formar sig
kroppen till det "bättre"
 
Har du inte kommit i gång med din träning så försök göra det! Hitta "din tid" och prioritera bort tv.-tittande eller något annat som kanske är ett tidsfördriv? Eller kombinera tv-tittande med träningscykel eller vad du nu har tillgång till om du måste vara hemma. Det är inte alltid lätt att hitta tid då man arbetar, har mindre barn (med allt vad det innebär), hus och annat som måste tas om hand och man är trött, trött och trött. Jag vet. Been there! För några år sedan var både jag och min man inne i en sådan fas. En dag bestämde jag och 2 manliga kollegor som jag arbetade med på distans att vi skulle komma igång och därför började vi med att anmäla oss till Göteborgsvarvet (jag hade aldrig sprungit så långt innan). Vi gjorde ett Excelark där man skulle fylla i sina träningstimmar varje dag (efter eget samvete). Varje 30 min. pass var 1 poäng och tränade man i regn så blev det dubbla poäng. Oj, vad roligt vi hade det och vilken morot det var. Alla ville verkligen vinna varje vecka med att ha mest träningspoäng. Alla vi tre bodde på olika orter så det gick inte att träna ihop men vi sporrade och trackade varann till 1000. Sitter med ett leende på läpparna då jag skriver detta för det var verkligen en himla rolig grej.  Vi ville bli snabba (då vi skulle springa halvamarathon ett halvår senare) och alla vi tre ville gå ner i vikt. Det var endast ära och heder som stod på spel, men det räckte. Vi var taggade till tusen och gjorde vårt bästa för att träna mycket, bli snabbare, starkare och gå ner i vikt och herregud vad jag tränade (i regn, rusk, kyla, vintermörker, helger, vardagar, mörka kvällar och härliga ljusa vårkvällar. Alla på jobbet hade roligt åt "vår grej" och jag tro minsann att vi inspirerade en och annan kollega och inte minst inspirerade jag min man. Vi köpte gymkort och helt plötsligt tog vi oss tid att gå dit (tid och ork som vi trodde att vi inte hade). Men, visst har vi alla någon slags tid till någon form av träning var den än äger rum? Tiden och träningen varierar beroende på livssituation, för med små barn är det inte lätt att orka och hinna ibland. Vi blev experter på att planera middagar, göra storkok, storhandla och vi tittade extremt lite på tv - allt för att hinna tränna. Kunde vi inte träna ihop så alternerade vi och det gick. Det är så skönt, man mår sannerligen så mycket bättre och stresshormonerna kommer i schack, vill jag lova. Dessutom löser och bearbetar man en och annan fundering och ett och annat problem under träningens gång. Balsam för själen!  

Bättre än bäst

Kategori: Allmänt

Sist jag skrev så bloggade jag om vilken bra vecka det var och det var det verkligen. Hela förra veckan var fantastiskt härlig på många sätt. 
 
I mitten på förra veckan fick jag sådant sug efter att åka iväg en sväng på en helgtrip. Ja, helt plötsligt fick jag lite längtan efter snö och skidor. När jag berättade det för en av mina vänner så ville de också hänga med och snart tillkom också en tredje familj. Sagt och gjort. Vi bestämde oss för en stuga i skidorten, Heavenly vid Lake Tahoe och vi hittade en jättefin, till ett bra pris med 12 bäddar som vi bokade. Så roligt att bara kunna vara lite impulsiv ibland. Torsdagen och fredagen blev intensiva då det var mycet som skulle hinnas med innan avfärd. Men när vi väl kom iväg på fredag eftermiddag lämnade vi Saratoga som var soligt och 22 grader varmt för att åka ca. 4 tim bilfärd nordöst, till snön och vinterlandskap i Lake Tahoe. Det är fantastiskt härligt att bara kunna sätta sig i bilen och åka från sol, vår och värme till snö och skidåkning. Och visst var det sol och värme även i Tahoe. På lördagen blev det 14 grader och strålande sol. Fin skidåkning på förmiddagen men på eftermiddagen lite moddigt. Men vad gör väl det när man får så härligt skidväder att njuta av. Vi kände oss rätt nöjda med en dags skidåkning och åkte hem på söndagen för att slippa bilköer och för att kunna njuta och slappa lite hemma också innan skola, jobb och måndag. 
 
Lake Tahoe är en stor sötvattens sjö i Sierra Nevada och den ligger mittemellan delstaterna Kalifornien och Nevada på 1897 m höjd och det är den största alpina sjön i nordamerika. Ungefär 2/3 delar ligger i Kalifornien och resten i Nevada. Sjön är 501 m djup vilket gör den till den näst djupaste sjön i USA och den sextonde djupaste i hela världen. Sjön omges av berg och runtom finns flera skidorter. 
 
Utsikt från backen i Heavenly
Och här skymtar man Nevada. Det är så läckert 
 
Vätskepaus och vila
Sara åker snowboard för första gången på väldigt många år. Lite ringrostigt i början men efter ett par tim.
träning gick det bättre
 
Lukas och Ida. De andra två mindre barnen var på skidskola
 
 
Håkan, Ullis och Rikard är glada över vår fina stuga. Oj, vilken tur vi hade.
Stugan var helt fantastisk med tre våningsplan,
många sängplatser, välutrustad på alla sätt, med utsikt över sjön och 1 min. till liften 
 
Tack så hjärtligt för fantastiskt trevligt sällskap till våra underbara vänner, familjen Roos och Segerborg! 
Vilken toppenhelg! 
 
Nu får det bli en vecka med hårdträning då det blev en del utsvävningar gällande mat och dryck över helgen. 
 

Mer än bra

Kategori: Allmänt

Den här veckan har varit mer än bra, eller helt enkelt superbra! Vädret är helt fantastiskt och det är svårt att förstå att det inte ens är mitten på mars. Igår och i förrgår hade vi 26 grader med strålande sol och det fina vädret, värmen och solen ser ut att vara kvar hela veckan ut i alla fall. Med solen och värmen kommer också ännu mer fågelkvitter, kollibrier och syrsor som både hörs och syns och löven spricker ut på ännu fler träd samtidigt som påskliljor, krokus och andra vackra vårblommor blommar ikapp. Ni kan väl riktigt känna lukten, vårkänslorna och se synen framför er hoppas jag? Hoppas att ni alla i Sveriges avlånga land får njuta av allt som våren erbjuder snart. 
 
Det är en bra vecka även träningsmässigt och jag för min del har ägnat veckans alla förmiddagar åt hårdträning på gymmet och ett par simturer i poolen utomhus. Eftermiddagarna har ägnats åt "taxiverksamhet" för barnens aktiviteter och annat som man helt enkelt måste göra och någon god gärning. 
 
Lukas övningskör så ofta han kan och jag har både vågat åka med
samt sitta brevid
 
Lukas i Saratoga High School "boys golf team" lagkläder
 
Uppe på Garrod farms där Sara rider 
 
Tog en promenad längs trails ovanför stallet. Så otroligt vackert
 
 
Söta & glada tjejer en härlig vårkväll uppe på Garrod farms. Sara och Ida rider ihop
 
 

Sleeping in

Kategori: Allmänt

Idag, lördag har vi sovmorgon men Lukas och Rikard har varit uppe med tuppen. Rikard kom in med en stor kopp kaffe till mig i morse och sa att han  och Lukas skullle ut och övningsköra till Starbucks. Voine, voine! Lukas köra! Killarna är så taggade och vet inte om Lukas eller Rikard är mest taggad? :)) Lukas var nämligen ute och tog 2 timmar körlektioner i går eftermiddag. Här fungerar det så att körskolan kommer hem och hämtar en och sedan kör man 2 tim. med dem och efter det är det fritt fram för föräldrar att gå ut och övningsköra med sitt barn. Igår efter avslutade två timmar med körskolan fick Lukas mycket beröm av läraren. Han påstod att Lukas helt klart låg till bland hans allra bästa "first time drivers toplist". Kul och glädjande beröm. Lukas skall dock få två tim. körskola i eftermiddag också då vi tror att det är en bra start samt att ta körskola ett par tim. då det närmars sig uppkörning. Nu måste han köra 50 tim. med oss varav 10 tim. mörkerkörning så gissa vilka två som skall ut och köra bil på lediga stunder? Och gissa vilka som är ute och kör nu i skrivande stund. Tro inte att de tog närmaste starbucks heller. De åkte en 20 min. bilresa längs motorväg (första gången för Lukas) Vilken utflykt! Jag är nervös och hoppas de kommer hem snart. 
 
Lukas sitter vid ratten och skall ut och köra för första gången
 
Lovande bilförare 
Svårt, mycket svårt att inte bli glad då man vaknar en lördagmorgon och tittar ut genom
sovrumsfönstret och ser detta. Solen skiner och det kommer att bli en fin dag med ca. 20 grader
och att de små kollibrierna förgyller tillvaron med sina turer fram och tillbaka här i trädgården blir man ju inte mindre glad av :)
 Ha en underbar helg! 
 

Tjohej

Kategori: Allmänt

Tjohej. Nu är allt som vanligt igen. Saras kompis Fanny har åkt hem och nu är det riktig vardag igen för oss alla.
 
Det har gått en vecka sedan jag bloggade sist. Dagarna går så fort och likaså kvällarna. Vi är alla ganska trötta på kvällarna nu, så mycket mer än det nödvändiga blir inte gjort. Kan det vara vårtrötthet, alla aktiviteter eller pollen som flyger omkring och ger oss trötta ögon? Jag vet faktiskt inte men vi somnar ganska tidigt varje kväll i alla fall (åtminstone 3/4 delar av oss i famljen). I helgen ställer vi om klockan till sommartid. Det bli långa och ljusa kvällar. Just nu blir det mörkt här ungefär 18.30 men from. söndag blir kl. nästan 8. Yippey, vad skönt. Ser fram emot kvällspromenader och långa löprundor. 
 
Nu eller aldrig! Förra tisdagen anmälde jag mig till Viktväktarna. Jag kände att nu får det vara nog med de där envisa överskottkilona som envisas med att sitta kvar trots ganska många timmars träning under veckorna. Det är lika bra att göra något riktigt och få lite hjälp och stöttning med att komma i form igen. Skönt och roligt att komma "till skott" med och ännu roligare blev det då jag fick sällskap av min kompis Katarina. Tjohej, vad vi skall kämpa, peppa varann och träna tillsammans. Nu har de gått en vecka med nyttigare mat och stenhård träning. Det känns faktiskt som om det börjar ge lite resultat och långsamt så går det neråt på vågen. Tjohej! Det går åt rätt håll och slit, svett, nyttig mat, och envishet ger resultat. Hoppas att vi är lagom fina till beach 2013! 
 
Några bilder från en hike förra veckan då vi hade saglikt väder
 
Freemont older med sina trails
 
Vi stötte på en orm på vägen. Hua
 
Vackert så det förslår
 
Katarina, Fanny och jag, svettiga men glada
 
Det är VÅR. Tjohej! 
 
Nu bunkar vi upp med mer grönsaker än någonsin. Det blir mycket frukt och grönt i en viktväktardiet
Vi har hittat en välsorterad toppenbutik med billiga och fräscha grönsaker och frukt
 
Idag har jag varit på en mindre lustig aktivitet, nämligen mammografi. Här kollar man brösten varenda år och det är likabra att få det gjort. Det är ett nödvändig "gör ont" och det är viktigt att vi tjejer kollar "tufsinufsingarna". Ont, obehagligt och nervöst är det men skönt när det är över. Hoppas allt är bra. Här får man faktiskt en blomma när man är klar. Det känns gulligt och uppiggande! 
 
Mera vår
Jag "in action" på crosstrainern. Nu tränar jag massor och hoppas 
på snabbt resultat. Suddig bild men det talar sitt tydliga språk. 
Även den som tog bilden var trött pga. träning :))
Vi frossar i jordgubbar just nu. Helt plötsligt smakar de Kaliforniska
gubbarna massor. Mums, mums, mums! 
 
Blomman jag fick då jag klarat av mammografin
 
Fick ett glädjande besked idag. Min väninna, Tina som jag lärde känna då jag flyttade hit (men som flyttat hem till Sverige nu) kommer på besök sista veckan i april. Bokat och klart! Skall bli så skoj att återuppleva saker vi gjorde tillsammans härborta. Åh, Tina jag längtar! 
 
 
Väntar på nästa roliga besked. Våra kära vänner kommer eventuellt och hälsar på i juni. Hoppas det blir så!