swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Love is in the air

Kategori: Allmänt

Här har varit fantastiska dagar det senaste. Så underbart, obeskrivligt härligt väder!
I fredags spelade jag golf på Spring Valley golf course med Kerstin och Monika. Vi fick även sällskap av en äldre jättetrevlig herre. Vi förundrades över hur han orkade gå så långt. Helt fantastiskt i den åldern (vi vet visserligen inte hur gammal han var men han såg ut att vara runt 80)? När man själv känner sig lite mör efter en golfrunda så undrar man hur en äldre människa skall känna sig? Konstaterar än en gång att golf är en fantastisk sport både socialt och motionsmässigt. Vi hade i vilket fall en härlig runda och vi alla spelade ganska bra.
En fantastiskt härlig golfrunda med härliga vänner och härliga natursköna vyer runt om oss. Bra avslut på veckan.
Golfbanan ligger omgiven av vackra (och för tillfället gröna) berg
En golfrunda bjuder oftast på härliga natur och djur glimtar. Här slog sig en fjäril
ner brevid mig
Bergen som brukar vara gröna hela vintern har till största del av vintern varit gula i år.
Men för några veckor sedan då det kom en del regn så grönskade de igen. Bara att
njuta så länge det varar för snart är de gula igen


Min fina spelkompis, Monika


Min fina spelkompis, Kerstin



Väl hemma så blev det grillmiddag tillsammans med Sara. Lukas kom hem strax efter. Han hade varit med kompisar i down town Los Gatos, flanerat omkring och ätit middag tillsammans med vännerna.
Saras pojkvän hade varit förbi på dagen och "frågat på riktigt" om hon ville gå med honom på hans Junior prom? Så otroligt romantiskt tycker jag! Såg av en slump att någon hade varit bakom Saras skjutdörr då det var lite fläckigt på rutan (och jag putsat de dagen innan) och då visade det sig att det var Jacob som hade dykt upp med ett plakat bakom dörren. Så gulligt och såååå romantiskt!  (även om hon faktiskt tackat ja förut) :). Måste bara dela med mig av detta (fick tillåtelse av Sara).
Lite pyssel. Här börjas det i tidig ålder med att tillverka "posters"
till olika teman, grupparbeten och annat i skolan så det flesta
amerikanska barn har bra rutin på sånt här "pyssel"





Lördag morgon vaknade vi upp till sol och värme. Jag och Rikard tog en härlig 1.1 mils promenad till villa Montalvo och gick sedan en "trail" där upp till en utsiktspunkt. Det var första gången Rikard var där uppe och utskten är belöningen för den branta uppförspromenaden. Det är sannerligen en "feel good" känsla att ha sådana här fantastiska möjligheter och smultronställen "runt knuten". På hemvägen blev det ett stopp i down town Saratoga för en Latte i solen på det charmiga favoritcafeét "Blue rock shoot". Life is good!
Utsikten är värd mödan att ta sig hit upp
En glad "fotograf" ville gärna fota oss
Så mysigt med en Latte i solen
Hemma igen blev det sedan full rulle. Tjejerna skulle köras till sminkning och för att hämta sin blomma som de skulle ge sin kavaljer, (blomman som killarna skall ha i bröstfickan på smokingen och som skall matcha tjejernas klänning). Bootenier heter det visst på engelska och på svenska vet jag inte ens vad det heter?
När tjejerna kom hem (Sara och hennes två kompisar, Sharon och Natasha) så blev det fisyrfix innan de skulle bli hämtade av sina kavaljerer. När killarna kom så kom även en bunt föräldrar och syskon till både tjejerna och killarna (det hade vi inte räknat med). De ville självklart vara med och fotografera och se hur alla såg ut. Killarna hade med sig blommor till tjejerna som de skulle ha som ett slags "blomarmband", Corsageflowers. Glömde tyvärr ta kort på alla blommorna för de ville ta på sig dessa först till den riktiga atelje fotograferingen (så de inte skulle hinna bli förstörda). Men hittade ett exempel på nätet så ni får se hur det kan se ut. Det blev lite stirrigt när ungdomarna skulle fotograferas härhemma med alla föräldrar som ville fota och tiden var knapp så det blev inga riktigt bra bilder. Men ungdomarna får köpa ateljebilder som minne.
Wrist corsage
Tv. Natasha (utan kavaljer här), Jacob, Sara, Steven och Sharon



LOVE IS IN THE AIR ♥ (Här syns Saras corsage)

En del av sällskapet innan Limousin avfärd till festen


Dansen var riktigt rolig, enligt Sara. Det var så fint pyntat och utsmyckat och toaletterna var riktigt fina med med div. "bra att ha saker" som stod framme och även dessa var så fint pyntade enligt dansens "Paris tema". Middagen var fantastiskt fint upplagd och jättegod, musiken var bra och dessutom åkte de Limousin till dansen. Kan det bli bättre?. Efter dansen fortsatte ett stort gäng till en av Jacobs kompisars hus. Där hade föräldrarna till killen gjort i ordning nattamat, det blev bad i deras stora uppvärmda pool och Jacuzzi och sedan "movietime" i deras filmrum. Alla sov över på golvet som var ett jättelikt "kuddrum". På morgonen fixade föräldrarna ett jätte buffé med frukost som innehöll äggröra, hamburgare och muffins i flera varianter. Imponerande!  Är så glad att vi och framförallt Sara fått ta del av allt detta. En kväll att minnas!
I går söndag var ännu varmare än de andra dagarna. Jag, Rikard och Lukas åkte för att spela golf vid 11 snåret på Sunnevale golfcourse. Det är en öppen bana som brukar vara rätt blåsig men igår var det så varmt så även om det fläktade lite grann stundvis så räckte det inte. Pust! Att spela golf varma dagar är inget kul. Man orkar helt enkelt inte gå, fokusera och spela. Ingen av oss spelade speciellt bra heller så vi skyller på värmen. När vi kom hem vid 16 tiden var det 28 grader. Det blev faktiskt ett par dopp i poolen för min del. Ljuvligt. Vem vet, jag kanske kan jobba bort mitt "badkrukesyndrom"? Är lite förvånad över mig själv faktiskt. Men kan bara konstatera att det är ljuvligt att ha pool på tomten sådana här varma dagar.
Det kändes knepigt att komma på något till middag, igen. Grillning känns nästan lite tjatigt nu (även om vi nästan ätit hämtmat hela helgen) och man vill inte ha något mäktigt när det är så varmt. Till slut blev det bakpotatis med räkröra. Himmel vad gott det var! Varma dagar här medför också ett varmt hus (och vi har ingen AC) så fönster och dörrar stod öppna en bra stund på kvällen (Tack och lov för att det blir lite svalare kvällar och nätter här) och vi somnade till takfläktarnas svalkande bris.

Smått och gott

Kategori: Allmänt

Veckan har varit en lite "smått och gott" vecka. Idag är det torsdag eftermiddag och jag har precis avslutat veckans städning. Suck, vad tråkigt det är med städning! Egentligen är det väl kanske inte så tråkigt utan det är bara det att man vill göra massa annat (i alla fall jag). Nu (några timmar senare i ett rent hus) känner jag mig ganska nöjd i alla fall och nu tar jag (nästan) helg. Men....nu sitter jag här och funderar över middagsmat. Idag har jag total idétorka. Öppnar och stänger både kyl och frys men inte blir jag klokare i alla fall. Bara att fundera vidare.

Idag har jag unnat mig en lång powerwalk på morgonen tillsammans med mina kära vänner Eva, Carina och Leila. Promenaden avslutades med en god Latte i "Down town Saratoga" och vi fick tillfälle att sitta ner och prata vidare en stund. Så härligt och energigivande med promenad, fika och tjejsnack! Många mindre världsproblem löstes, (Smile) idag. Tack för sällskapet tjejer!
Dagens mys. En god latte och tjejsnack med fina vänner



Ikväll måste jag plugga. För mycket nöjen och "måste göra" saker har tagit lite för mycket av min tid idag och faktiskt en stor del av veckan och imorgon blir det en golfrunda på "Spring Valley golf course" med Kerstin och Monika. Så, ikväll blir det till att hänga på läsglasögonen och försöka vara väldigt kreativ (Hoppas att energin och fantasin finns på plats då). Även om jag har pluggat en hel del under veckan så räcker det inte. Har så otroligt mycket stt göra. Bara att kämpa på!
För övrigt har veckan inte varit så händelserik. Fast jo, jag blev ju moster häromdagen och barnen fick sin 6:e kusin. Nu är jag moster till två fina tjejer och det skall bli så underbart kul att komma hem till sommaren och träffa dem.


♥ En sötare liten flicka får man leta efter ♥


Sedan har det också blivit några springrundor, några fler powerwalk promenader och så dammade jag av min fina cykel och cyklade runt på lite ärenden. Det blev sammanlagt en mils cykeltur den dagen så jag kände mig ganska nöjd. Men, vad jobbigt det var (kunde aldrig tro att jag var i så dålig form gällande cyklandet) Suck! Ännu en utmaning! Men roligt är det och jag är så glad över min fina syckel som förhoppningsvis kommer att användas flitigt framöver.



Sara och Lukas har haft "Startests" (ungefär som nationella prov) i alla ämnen i två dagar så de har slutat tidigt. Sara och hennes kompis har passat på och uträtta lite ärenden inför helgens "Junior prom". Igår var de och köpte skor och lite hårgrejer och idag har de gjort manikyr och pedikyr. Fint, riktigt fint skall det vara! På lördag skall de åka iväg och sminka sig och sedan fixar de håret här hemma och min hjälp var önskvärd. (Hoppsan)!
Lukas har golfträning varje eftermiddag med skolan så han har fullt upp.

Igår kväll var det en SWEA träff här i krokarna. Jag och några andra vänner samåkte från Saratoga till Santana Row där vi träffade ett gäng andra glada och trevliga SWEA tjejer på en Mexikansk restaurang.  Så trevligt! Tanken var att vi skulle suttit utomhus i solen men regnet överraskade oss när vi skulle åka. Bara att tänka om. Väl därinne beställdes Nachos och Guacamole samt lite goda Margeritas. Det blev en riktigt trevlig kväll och det gjorde inget alls att det regnade.
Guacamolen gjordes vid vårt bord. Fräscht och otroligt gott!


Strawberry Margeritas


Manogo Margerita var himmelskt god

Vid skrivandets avslut har inga middagsideér "poppat" upp. Kanske får bli hämtmat idag? Ju mer jag funderar på det desto mer lockande låter det. Och.....när jag tänker efter så undrar jag om jag inte är värd att slippa laga mat då jag har städat hela huset och putsat lite fönster? Ja, det är klart jag är värd det!  Nästa Ilandsproblem. Vilken sorts hämtmat? :)

Hurra!

Kategori: Allmänt

Söndag kväll (här) fick vi ett glädjebud. Min kära syster fick en till dotter. Mor och dotter mår bra och pappa Fredrik och storasyster är nog mäkta stolta. Det är underbart att bli moster ännu en gång och nu är jag "moster Åsa" till Filippa och hennes lillasyster. Lycka! Är så enormt glad och lycklig för deras skull. Hurra!
Fick ännu ett roligt besked igår. Men......det berättar jag mer om lite längre fram då jag vet mer :-). Hurra!

Och..........Vilka underbara dagar det har varit. Vi har haft det riktigt soligt och väldigt varmt.Hurra!


I fredags tog Rikard ledigt halva dagen så jag, Rikard och Lukas åkte för att spela golf. Det blev den fina banan, "Poppy Hills" nere på Pebble beach, Monteray. Vi åkte från ett soligt och varmt Saratoga men när vi närmade oss havet så sjönk temperaturen till 18 grader men solen värmde gott.
Vi fick en underbar eftermiddag på golfbanan
Far och son
Vackra (och svåra) Poppy hills golf course
Vi spelade tills solen gick ner och hann precis våra 18 hål innan det blev mörkt

Men vi hade strålande sol och det var riktigt skönt. Möra i kroppen efter en lång dag på banan kom vi hem vid 10 snåret på kvällen. Här hemma var "full rulle" då Sara hade poolparty med några kompisar. De verkade ha roligt och riktigt mysigt!  (Jag och Rikard höll oss undan) Mysigt med pool!

Lördagen vaknade vi upp till en helt fantastisk dag. Det var väldigt varmt redan på morgonen så det blev 1 1/2 timme på gymmet med lite löpning och styrketräning istället för en promenad. Därefter lite matshopping innan vi tog oss tid för att njuta av solen. Det blev 32 grader under dagen så till och med jag (som är badkruka) doppade mig i poolen tre gånger. Riktigt skönt!
Bildbevis
Rikard var också i
Framåt eftermiddagen blev det också "en kall" för att släcka törsten
På kvällen kom våra vänner Leila, Staffan Elise och Josefine på middag
Leila och Rikard
Min fina vän, Leila och jag

Vi hade en underbart trevlig kväll och satt ute tills klockan var halv två. Stjärnklar himmel och ljummen kväll. Härligt! Vi är faktiskt inte så bortskämda med varma kvällar här i Kalifornien. Det blir oftast ganska svala kvällar och nätter men ibland när det blir riktigt varma dagar så blir också kvällarna skönare. Bara att passa på att njuta!


På söndagen pasckade vi vårt pick och pack och åkte till stranden i Capitola. Här i Saratoga var det 25 grader varmt redan vid 10 tiden men när vi närmade oss havet så var det tjock dimma och molningt med endast 15 grader. Lite besvikna satte vi oss på "Peets cofee" för att invänta uppklarnande men efter en timme gav vi upp och styrde kosan hemaåt igen. Det blev en skön eftermiddag hemma istället med en stund vid poolen och Rikard tvättade den "lille bilen". När bilen var nytvättad bestämde vi oss för att åka ut och lufta cabben en stund. Å, vad det är mysigt då det är så varmt! Första stoppet blev Savannah Chanelle winery som ligger ca. 10 minuter från oss. Rikard hade inte varit här förut så vi bara svängde förbi och tittade. Det är jättemysigt winery med fina ytor för pic.-nic och vinprovning för den som önskar.
Lukas och hans kompis Anton, attackerar poolen

Savannah Chanelle winery
Bilturen fortsatte sedan längs Skyline boulevard som är en väg över Saratoga / Santa Cruz Mountains med fantastiska vyer på sina ställen.
Körde förbi ett winery som vi blev nyfikna på och svängde in. Väl
inne på "Thomas Fogarty winery" blev det en liten vinprovning
Även detta winery ligger fantastiskt fint

Det har varit en underbar helg. Nu är vardagen tillbaka med allt vad det innebär. Det har inte blivit så mycket gjort här hemma under veckan då barnen har haft lov och vädret har varit så fint. Jag ligger efter med skolarbete så nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i detta, huset behöver städas och en hel massa andra saker behöver göras. Suck! Barnen har börjat skolan igen efter en lat, ledig och skön lovvecka och Rikard jobbar som vanligt. Allt som vanligt med andra ord. Tillbaka till vardagen!

Heybaberibba

Kategori: Allmänt

Heybabberibba! Den här veckan har varit riktigt bra hittills. Barnen har "springbreak" och vädergudarna har verkligen valt att satsa på fint väder den här veckan. Det är toppenhärligt  och vädret blir bara bättre och bättre. Jag njuter också av att ha lite "springbreak" och att ha barnen hemma. ♥ Jag och Rikard hade några förslag till att sticka iväg på semester några dagar men barnen vill absolut inte! De vill vara hemma, ha sovmorgon, vara med kompisar och bara hinna göra sånt man inte hinner med när det är skola och visst förstår jag dem. Det är skönt med ett slapparlov!

Jag har äntligen kämpat mig igenom 1 1/2 vecka med att komma igång med löpningen igen (alla ni som brukar springa vet hur tungt det är att komma igång efter ett långt uppehåll). Men nu har jag bestämt mig för att satsa på det igen. Älskar att löpträna! Den här veckan har jag startat morgonen med löpning tre av fyra dagar. Två 3 km. rundor och en 7 km. runda, igår gick jag 7 km och förra veckan sprang jag 2 st. 3 km. rundor. Snart borde jag vara "back in track" gällande löpningen men jag måste bara åka och investera i ett par nya skor (nu börjar det kännas akut). Mina skor har varit med om många, många promenad mil :-)! Min höft som jag hade så mycket besvär med är helt återställd. Lycka! Min kiropraktor har gjort ett kanon jobb (jag går där fortfarande). Migrän har jag haft några gånger men aldrig så få gånger per månad som nu. Det är helt underbart och det är tydligt att behandlingarna ger r
resultat.
Annars har vi inte gjort så mycket. Barnen har varit med kompisar, Lukas har tränat golf med laget på eftermiddagarna och Sara har varit en del med "sin käraste" och med kompisar. En eftermiddag körde jag Sara och hennes kompis för att köpa klänning till Junior Prom (en formell skoldans). Sara är medbjuden till sin pojkväns skola och det ingår middag. Tjejerna hittade varsin fin klänning så de var lyckliga. Nu är det beställt nagelvård och sminkning till dagen som är lördagen den 28:e (en stor dag).
Igår morse (innan min promenad) så fick jag ett ryck och gjorde scones till frukost. Hoppades att barnen skulle bli lyckliga av doften och "studsa upp" kl. 9 när jag väckte dem. Tror ni jag var populär kl.9? NOPP!!!!  De ville bara sova! Jag fick äta en mysig frukost i lugn och ro för mig själv med varma scones och en god kopp kaffe. Såååå gott! Barnen fick köra dem i micron när de vaknade (framåt lunchtid). Så är det att ha tonåringar!


I går fick vi veta att barnens pass hade anlänt till konsulatet i San Francisco. Så idag tog vi oss en trip dit för att hämta dem. Vi passade också på att flanera omkring i ett ljummet SF (för ovanlighetens skull). Jag hade några ärenden som jag ville passa på att göra när vi var där och sedan avslutade vi dagen med att äta en sen lunch (tidig middag) på "The Cliff house restaurant".




Ett hjärta, beläget vid Union square i SF med motiv från staden


Union Square


En snabbfika i solen




Ännu ett hjärta med SF motiv. De är så fina
Bröd som serverades innan maten på "The Cliff house"


Bröden som serverades på restaurangen innan maten är så förföriskt goda och dessutom tror jag att de är beroendeframkallande? De borde sätta varningstext på korgen. De är lite Croissant liknande men mer matiga. Jag lyckades klämma i mig 2 st. Inget bra för det var säkerligen inte nyttiga? (Men, men...man lever bara en gång) och den gången bör man njuta.

Min supergoda räksmörgås smakade himmelskt. Även om jag fortfarande är proppmätt
i skrivande stund så vattnas det i munnen bara jag ser den. Matlycka!




Å, så mysigt det var! Det känns verkligen lite extra lyxigt att äta på en restaurang med utsikt över havet då det är fint väder för man blir bara alldeles lycklig av det vackra vyerna över havet , solen som speglar sig i vattnet och den goda maten.

Väl hemma i Saratoga igen (sen eftermiddag) så var det 27 grader i luften och nästan 21 grader i poolen. Det blev pool stund och någon badade ...(inte jag) men Lukas. Jag tänkte hoppa i jag med men det är fortfarande lite för kallt för en badkruka som mig. Men nu stiger temperaturen snabbt. Hurra! Lukas badade, simmade och badade. Jag vet minst en som är lycklig över poolen!





Skönt i vattnet enligt Lukas. Här i full färd med att kasta boll med R
(som inte heller vågade doppa sig)

Men, innan helgen är slut så har vi nog varit i tror jag? Det lovas kring 30 grader.

Imorgon är det fredag. En helt ny härlig, solig och varm dag skall det bli. En aktivitetsutflykt är inplanerad. Skall bli skoj. Berättar mer nästa gång!

Todelooo....
Åsa♥

Kan inte låta bli...

Kategori: Allmänt

Kan inte låta bli att dela med mig av vårt härliga väder, alla vackra blommor, solen, värmen och naturen. Det går bara inte. Oj, ved det är vackert och härligt här nu! Och.......väderprognosen gör en så lycklig. Det lovas fortsatt sol och varmt. Det är mycket här i Saratoga och Kalifornien som är fint och bra men undrar om inte vädret här i Kalifornien är det bästa? Efter regn kommer alltid sol och det är så gott att veta.

Nu är bergen grönare än någonsin. Det har varit en ganska torr vinter så allt regn som kommit har varit mycket välbehövligt. Dessutom fylls poolen på och vi kan stänga av våra trädgårds sprinkler, så det är positivt då vi sparar lite pengar på vattenräkningen. Inget ont som inte har något gott med sig!
Tänker på Sverige och kommer på mig själv att jämföra positivt och negativt. Det är ju så otroligt vackert i Sverige också! Våren är ljuvlig när allting knoppar, vitsipporna, krokus, påskliljorna och syrenen blommar. Folk går ur ide, visar sig mer ute och sommaren är ännu bättre om bara vädret är bra. Det finns vacker natur, alla våra sjöar, havet och skogen är ju så otroligt vackra och för mig hemma i Landvetter så har vi det nära till det mesta, till och med till stan när andan faller på. Men det är ju det där med vädret. Tänker på hur mycket lättare allting är när det är lite soligt med kläder, inspiration, motivation, humöret och tillfällen till ett aktivt skönt uteliv. Vädret har en stor betydelse och tyvärr är våren och sommaren så kort......så kort i Sverige (och ibland blir det inte ens mycket till sommar).
Måndag kl. 11.55 här. Det kändes väldigt varmt då jag var ute på en
löprunda trots att det bara var 16 grader och lite sol dis. 16 grader är
inte så mycket men solen är så stark här så det värmer.
Här blir det som varmast vid 2 snåret
Hmmm....bara 18 grader. Men fortsätter det så här på dagarna
och nätterna blir lite varmare så blir det nog badvänligt snart
Poolen ser lockande ut men är än så länge för kall
Tisdag eftermiddag. 19 grader :-) Snart badvänligt!

Det blommar i vår trädgård. Har tagit lite "blommiga" bilder så ni får se. Vet knappt vad någon av dessa blommor är för sort men vackra är de!
Dvärgcitronträd i trädgården. De var gröna när vi flyttade in men nu ser de lovande ut





Marktäckande blommor i trädgården. Vet inte vad det är för sort?


Klätterväxt på staketet.




Miniros


Vanlig ros på stam





Spelade en 9 håls träningsrunda med maken  i går kväll och
vädermässigt kändes det som en skön sommarkväll i Sverige.
Så otroligt härligt!


Persikor. Det blir massor med frukter på det lilla trädet. Förhoppningsvis ätmogna innan
vi åker till Sverige i början på juli.

Todelooooo
Åsa

Härliga dagar

Kategori: Allmänt

Helt galet mysiga och härliga dagar har passerat.Tiden går så fort då man har roligt!

I torsdags tog jag farväl av vår vän Lena (mindre roligt förstås) som skulle flytta hem till Sverige på lördagen. Jag, Monika och Kerstin bjöd Lena på en lunch i Los Gatos på "Winecellar restaurant". Tråkigt att ta farväl av en god vän och golfkompis men hoppas att vi kan hålla kontakten med varandra. Vi hade i alla fall en mysig lunch med god sallad och ett glas vitt vin till, så där på en torsdag. Myyyys!
Min vackra och goda skaldjurssallad


Från vänster: jag, Lena, Kerstin och Monika
Mysig avskedslunch för Lena. Vi kommer att sakna dig här!

Här hemma tjuvstartade vi helgen redan i torsdags kväll med att äta en supergod, hemmagjord räk och laxmacka. Det kändes rätt att tjuvstarta helgen då det bara var en dag skola till för barnen och sedan lov för dem (springbreak). Så vi firade att det var torsdag, snart fredag och sedan lov. Det blir inte roligare än man gör det till!

Mums!

I fredags var det gråmulet med regnskurar men jag och min väninna Carina trotsade vädret och tog en långpromenad till Villa Montalvo som är en park. Promenaden avslutades med en mysig förmiddagsfika utomhus på ett café (trots moln och regn som hängde i luften). Det värmde gott med en kopp kaffe och så unnade vi oss en god bggel med Philadelfiaost och lax. Himmelskt gott. Efter promenad, fika och pratstund hade jag energi för att ta tag i fredags städning, tvätt och stryk. När väl Rikard kom hem så åkte han och jag och myste med ett glas vin på: Cinnabar winery här i Saratoga. Det tyckte jag att jag var värd efter en eftermiddag med städ, tvätt, strykning och middagsförberedelser. Där spelades levande musik av fyra damer i blandade åldrar. Det var lite countryinspirerad musik och de var riktigt bra. Carina och Staffan dök också upp en stund och gjorde oss sällskap. Mysig start på helgen!  Sedan åkte vi hem och grillade lite gott till middag som vi åt med barnen (som för en gångs skull var hemma båda två).
Carina med munnen full av god bagel

Lördag morgon kom solen. Äntligen! Vi hade fyra tråkiga dagar, tisdag - fredag med regskurar och blåst som avslutades med hellregn, åska, blixtar och kraftiga vindar. Brrr...... Men på lördag var det toppen igen.  Jag och Rikard tog en powerwalk runt Saratogabergen som är en 9 km. runda t & r hemifrån oss. Vi tyckte det kändes bra att gå ut och gå då vi skulle spela golf på eftermiddagen, (på en bana där man måste ha bil). Nöjda med oss själva åkte vi iväg tll golfbanan men där visade det sig att veckans regn gjort att det var lite blött på banan så de ville att man endast skulle köra golfbilen på vägarna mellan hålen. Det blev alltså en hel del promenad på rundan. Banan är kuperad men många långa hål. Det blev mycket motion den dagen! Vädret var soligt och ca 18 grader men med lite kyliga vindar emellanåt. Golfrundan var härlig och vi spelade ganska bra allihopa så det var riktigt roligt.
9:onde hålet på "slingan Mountain" på Cinnabar golfcourse. De har tre slingor
och denna dag spelade vi "lake" och "Mountain" slingorna.Jättefin bana men....svår
Omgivningarna är underbart vackra med alla bergen runtomkring
Söndag morgon blev ännu finare, ännu varmare och vi blev ännu mer sugna på att göra en utflykt. Sagt och gjort. Efter en lite "skypestund" med vänner hoppade vi in i bilen och åkte till Carmel för att tillbringa dagen vid havet. Det är alltid lite lurigt när man närmar sig havet här. Skall det vara molnigt, disigt eller soligt? Vi hade tur och det var nästan klarblått när vi kom dit. Vi bestämde oss för att starta med en lunch så vi kunde sitta på stranden och bara njuta sedan.
En plats i solen i Carmel på en uteservering




Min underbart goda lunch pizza. Innehöll Chevré,
Mozzarella, pesto, italiensk korv och färsk basilika. (så himla onyttig
men gudomligt god). Äter pizza så sällan så den gången jag gör det
så njuuuuter jag!


Mätta och goa parkerade vi oss på stranden.
Å, så härligt med sanden, havet, solen och havsdoften! Men.....
vi hann inte sitta där länge innan molnen kom och de blev bara fler och fler


Till slut var det igenmulet och stora koftan åkte på. Lika bra att åka hem
igen. Strandstunden blev inte så lång men det var en mysig utflykt.
Carmel är en sådan vacker plats på jorden!


På hemvägen passerar man en hel del odlingar och där finns också en
frukt och grönsaksaffär där de säljer "traktens skördar". Vi köpte
en hel låda jordgubbar och massa grönsaker.
Billigt, fräscht och gott

Väl hemma i Saratoga sken solen och varmt var det. Det blev en stund i solstolen, poolen och jordgubbar.


Washington DC

Kategori: Allmänt

Å, vilken härlig lillsemester vi hade i Washington DC. Det är en härlig stad med mycket att titta på. Mitt inne i stan finns ett område som heter: "The Mall", är cirka 5.4 kilometer stort och mitt i hjärtat av Washington. Området täcker Washingtonmonumentet, Lincoln Memorial, National Gallery of Art, Capitolium, Botaniska trädgården och mycket mer. Norr om parken finns Vita Huset. Staden består av breda avenyer och lummiga parker och är mycket trevlig med många grönområden vilket gör att det känns extra mysigt. Hela 27 % av  stadens yta är grönområden och Washington DC är den "grönaste" staden i hela USA.
Redan på 700-talet använde ursprungsbefolkningen området som mötesplats. 1800 blev Washington officiellt huvudstad, uppkallad efter president George Washington.
Självklart blev det ett besök till 1600 Pennsylvania Avenue som är adressen för vita huset och president Obamas bostad och arbetsplats. Vi gick inte den guidade turen inomhus men var utanför på både norr,  södersidan och fick tillfälle att se när presidentens hund var ute för att rastas. Man undrar om de kan ha något privatliv utomhus men eftersom huset har 132 rum, biosalong, tennisbana, swimmingpool och joggingbana så har de kanske lite att pyssla med ändå?

Största anledningen till besöket i huvudstaden var ju att besök på
Sveriges ambassad där vi beställde nya pass till barnen
Nedan ser ni information om ambassaden som står på deras hemsida:
"För första gången uppförs ett "Sverigehus" utomlands, med svenska ambassaden och svenskt näringsliv under samma tak.
Byggnaden utgör en ny svensk arena i USA. Det är en annorlunda ambassadbyggnad, med ambassadkansli, 19 lägenheter och ett Event Center i huset. Det är en unik möjlighet att bo, arbeta och representera i ett kreativt och levande hus.
House of Sweden är resultatet av en arkitekttävling som Statens fastighetsverk utlyste i juni 2002. Svenska staten hade då tecknat avtal med en amerikansk exploatör om att hyra en del i den tänkta byggnaden på tomten i Georgetown vid Washington Harbour och samtidigt få utforma den med svensk arkitektur – en helt ny slags ambassad skulle byggas.

I det ganska komplicerade tävlingsuppdraget ingick bl a att skapa en atmosfär av öppenhet och transparens, vilket är unikt för en ambassadbyggnad. Byggnaden skulle också inrymma mer publika ytor för att kunna hålla utställningar och seminarier. Dessutom skulle det finnas två våningsplan med lägenheter.

Det vinnande bidraget från de svenska arkitekterna Tomas Hansen och Gert Wingårdh, valdes ut av juryn i januari 2003. Byggnadsarbetet påbörjades i augusti 2004".

Ambassaden ligger i stadsdelen Georgetown med utsikt över Potomac floden.
Här ligger också en hel del restauranger. Riktigt mysigt!
Hela Georgetown är supermysigt med massa restauranger, cafeeér och mysiga gator. Georgetown är huvudstadens absolut mest exklusiva bostadsområden med promenadavstånd till butiker, antik och konstgallerier, restauranger, musikklubbar med mera. Wisconsin Avenue och M-street är det "heta" gatorna Tyvärr var det lite grått och regnigt den dagen vi var här så det blev inte många kort men desto mer affärer och en god lunch innan ambassadbesöket.

Jag och Sara tog varenda chans att smyga in i en affär. Killarna väntade
helst utanför. (
Båda fullt sysselsatta med sina telefoner). Just i detta ögonblick
såg Rikard mig och lade undan den precis innan jag tog kort :-)

Sightseeing





Polis på patrull

Lincoln Memorial



Lukas och Lincoln. 1963 höll Martin Luther King sitt berömda
"I Have a Dream-tal" vid Lincoln Memorial.
Just när vi var där så pågick den årliga "Cherry blossom festival". År 1912 fick staden en gåva i form av 3000 körsbärsträd av Mayor Yukio Ozaki av Tokyo till Washington, DC. Festivalen hålls för att hedra den bestående vänskapen mellan de två länderna, Japan och USA.  I år firar man 100 års jubleum och därför håller festivalen på x.tra länge. Jag såg verkligen fram emot att se alla dessa träd i blom och tyckte vi hade himla tur som kom just nu men tyvärr, hade körsbärsträden precis blommat över. Det hade varit så varmt i Washington DC veckan innan så i år blommade de tidigt. Vilken besvikelse!

Alla var vi vansinnigt trötta på morgonen (Tidsskillnaden på tre timmar kändes)
men Sara var den som var tröttast.
Här sitter hon i sängen och sminkar sig
i mobilspegeln

Washington Monument

Washington monument på nära håll



En dag åt vi en tre rätters brunch. Mums!

Gott och lyxigt och dessutom med fri...
Champagne eller Mimosa till. De fyllde på tills man var nöjd

Det var gott...gotti...gott....gott


Många, många maffiga, vackra gamla statliga byggnader.

Här är gamla postkontoret

Här är vi på väg in på American history museum

Det här är en mur. När man tittade på den kunde man urskilja soldaterna svagt

men på bild blev de tydliga. Läckert!

Här är vi inne på "National Air and Space museum"



Hur bär de sig egentligen åt? Den vänstra "toan" är för damer och
den högra för herrar.

Sara tyckte "Air and space museet" var så där lagom roligt när vi
gått där ett par timmar. Och skall jag vara ärlig så tyckte jag
också att två timmar där inne var mer än tillräckligt.
Killarna hade lätt kunnat spendera en hel dag
därinne


Denna bilen fanns inne på "National Museum of American Indians"
Det finns många museer i Washington DC. De flesta av dem ingår i "Smithsonian Institution" och de är gratis att besöka. Smithsonian är den största samlingen museer i världen. Många av mussernas byggnader är historiska och arkitektoriska landmärken.
Pentagon

FANTASTISKT MYSIG STAD!

Källa:
http://www.swedenabroad.com/Start____7545.aspx

Ägg, värme och vinst

Kategori: Allmänt

En härlig men kort påskhelg har passerat.
Påskharen hittade hit även i år och barnen fick ett stort ägg var, fyllda till bredden med godsaker och pengar från mor och farföräldrar. Lyckan var stor! Med påsken kom också värmen. Det var 22 grader och soligt hela helgen. Påskkänslan ville dock inte riktigt infinna sig. Det känns konstigt när alla jobbar och går i skolan både skärtorsdag och långfredag. Man förknippar ju påsken med lång ledigt och lata dagar fulla med god mat och godis.
I år lyckades vi få tag på "svenska påskägg" tack vare min vän
Helena som var snäll och köpte det till mig.
1000 tack för omtanken Helena


På påskafton vaknade vi upp till en klarblå himmel, sol och det lovades 22 grader. Extra roligt med bra väder för att det var just påskafton och för att det var dagen som jag och Rikard skulle arrangera denna omgång av vår "FFF pargolf tävling".
Tävlingen gick av stapeln på San Jose Municipal golf course. Alla var "taggade" till tusen och ville givetvis spela så bra som möjligt för att kamma hem äran och vinna vandringspokalen och "skumpan" som är vinsten för bästa par. Dessutom finns ett pris för bästa damspelare och bästa herrspelare.
4
Här står jag och mina glada medspelare (motspelare) F.v. Monika,
jag, Kerstin och Lena. Det var varmt och skönt redan vid 10 snåret


Fyra glada herrar innan tävlingens start. Fv. Lars, Steve, Rolf och Rikard


Under spelets gång svalkade vi oss med öl som Lena bjöd på.
Uppfriskande, gott och trevligt. Killarna var riktiga "sportsmän"
och drack endast vatten. Är det tävling så är det tävling....

Rikard hade inte spelat golf på några veckor och jag har inte heller spelat så mycket de senaste veckorna då vi varit i Washington DC och för att jag haft en del skolarbete att göra. På skärtorsdags kvällen åkte jag och Rikard till en range för att slå lite bollar och på långfredagen gick jag en 9 - håls träningsrunda och det gick inget vidare. Både jag och Rikard hade hoppats på att det skulle ge positiva resultat att "vila sig i form" men det är inget att rekommendera!
Spelet gick sådär. Lite upp och lite ner och puttarna var inget bra, tyvärr. Killarna i herrbollen såg inte heller speciellt glada ut så jag hade inga förhoppningar om bra resultat. Nåväl, rundan var härlig ändå då det är så kul att spela med trevligt sällskap och självklart avslutades rundan på 19:e hålet med något svalkande att dricka.
Så här glada var jag och Rikard på "hål 19" trots att vi spelat lite "si sådär"


Rikard "in action" på 18:e hålet


Efter golfrundan fick vi "lägga på ett kol" för att skynda oss hem, räkna poäng och fixa mat.  Vi var värdpar för kvällens middag men vi brukar ha knytis så jag och Rikard hade bara varmrätt och drink tilltugg till Champagnen.
Det blev en härlig kväll med massa god mat som gick i påskens tecken, trevligt sällskap och en trevlig prisutdelning. Jag och Rikard VANN "bästa par" priset, Rikard blev bäste herre (igen) och Kerstin blev bästa dam (igen). Det var en överraskning att vi vann men Rikard spelade bra på de hålen då jag spelade dåligt och tvärtom så det gick vägen!
Det tråkiga är att det var sista gången Lena och Rolf var med (grundarna till tävlingen) De flyttar hem till Sverige på lördag. Så vemodigt!
Kerstin mottar sitt pris som "bästa dam spelare". Bra spelat Kerstin!


Steve lämnar över vandringspokalen till mig och Rikard som vann
tävlingen som "bästa par". Tjoho!


Söndagen fortsatte med sol och värme. Vi njöt av att vara lediga. Sara, Lukas och Jacob åkte till Pancake house för att mysa med en riktig lyxfrukost, Rikard tog det lite lugnt och fixade med lite här hemma och så åkte han och Lukas och tränade golf. Jag pluggade........hela söndagen, ute i solen och inne tills det var läggdags.
Igår måndag var det sista soliga och varma dagen för den här veckan. Jag gjorde ett pluggrace och skickade in en inlämningsuppgift, åkte sedan och simmade och njöt i solstolen med medhavd lunch., Så längesedan jag simmade sist. Å, det var så underbart, så .........underbart! Saknade dock mitt "simsällskap", Tina (som flyttat hem till Sverige).
Idag är det grått och regnigt. Det spås att det skall bli regn hela veckan. Men, det skall i alla fall vara kring 17 grader och på lördag-söndag kommer solen och värmen tillbaka igen. Yippey! Får väl passa på att plugga lite extra, städa, tvätta och göra lite andra inomhusgrejer som behövs men som man gärna skjuter på då det är fint väder.

Hälsning

Kategori: Allmänt

Hälsningar från Washington DC

Nu åker vi hem efter 4 härliga dagar i staden (Sara är överlycklig för hon har längtat hem sedan vi kom hit).
Vår lilla långweekend är slut och endast en lång hemresa återstår. På vägen hit hade vi direktflyg men hemresan blir en heldagsutflykt med två byten. Fy! Resan kommer att ta över elva timmar totalt och vi är inte hemma förrän kvart i tio i kväll (hit 5 tim). Men inget ont som inte har något gott med sig; jag får mycket tid för studier och förhoppningsvis så får jag en hel del gjort. Dagarna i USA:s huvudstad har gått snabbt. Stadssemestrar har en förmåga att gå extra snabbt tycker jag och det beror nog på att man är relativt aktiv hela tiden. Dessutom har tidsomställningen känts för oss alla. Här är de tre timmar före vilket har känts otroligt jobbigt, framförallt på morgonen. Frukosten på hotellet (som för övrigt var fantastisk med det mesta man kunde önska sig) varade till 9.30 och då är klockan 6.30 Kalifornientid. Det har alltså blivit tidiga mornar för oss på semestern vilket har inneburit att vi varit mycket trötta i både kropp och knopp på mornarna och kvällarna. På så här kort tid hinner man inte ställa om sig heller vilket är en fördel nu när i åker hem och det är jobb och skola för största delen av familjen imorgon.
Det har varit otroligt roligt att få se Washington DC och vi har promenerat mycket runtom i staden, gjort några museibesök, lite shopping, sevärdheter och ett besök på svenska ambassaden där vi förnyade barnens pass. Vädret har varit lite sisådär med mycket moln och uppklarnande sent på eftermiddagarna med sol men med rätt så behaglig temperatur på mellan 14-18 grader. En dag hängde regnet i luften och det kom en någon liten skur men idag när vi skall åka hem så bjuds det på klarblå himmel och full sol.
Självklart besökte vi "vita huset" men längre än så här kom vi inte


Min fina man och våra barn på sightseeing


Skriver och berättar mer om Washington DC senare i veckan.
Todeloooo
Åsa