swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Hurra!

Kategori: Allmänt

Söndag kväll (här) fick vi ett glädjebud. Min kära syster fick en till dotter. Mor och dotter mår bra och pappa Fredrik och storasyster är nog mäkta stolta. Det är underbart att bli moster ännu en gång och nu är jag "moster Åsa" till Filippa och hennes lillasyster. Lycka! Är så enormt glad och lycklig för deras skull. Hurra!
Fick ännu ett roligt besked igår. Men......det berättar jag mer om lite längre fram då jag vet mer :-). Hurra!

Och..........Vilka underbara dagar det har varit. Vi har haft det riktigt soligt och väldigt varmt.Hurra!


I fredags tog Rikard ledigt halva dagen så jag, Rikard och Lukas åkte för att spela golf. Det blev den fina banan, "Poppy Hills" nere på Pebble beach, Monteray. Vi åkte från ett soligt och varmt Saratoga men när vi närmade oss havet så sjönk temperaturen till 18 grader men solen värmde gott.
Vi fick en underbar eftermiddag på golfbanan
Far och son
Vackra (och svåra) Poppy hills golf course
Vi spelade tills solen gick ner och hann precis våra 18 hål innan det blev mörkt

Men vi hade strålande sol och det var riktigt skönt. Möra i kroppen efter en lång dag på banan kom vi hem vid 10 snåret på kvällen. Här hemma var "full rulle" då Sara hade poolparty med några kompisar. De verkade ha roligt och riktigt mysigt!  (Jag och Rikard höll oss undan) Mysigt med pool!

Lördagen vaknade vi upp till en helt fantastisk dag. Det var väldigt varmt redan på morgonen så det blev 1 1/2 timme på gymmet med lite löpning och styrketräning istället för en promenad. Därefter lite matshopping innan vi tog oss tid för att njuta av solen. Det blev 32 grader under dagen så till och med jag (som är badkruka) doppade mig i poolen tre gånger. Riktigt skönt!
Bildbevis
Rikard var också i
Framåt eftermiddagen blev det också "en kall" för att släcka törsten
På kvällen kom våra vänner Leila, Staffan Elise och Josefine på middag
Leila och Rikard
Min fina vän, Leila och jag

Vi hade en underbart trevlig kväll och satt ute tills klockan var halv två. Stjärnklar himmel och ljummen kväll. Härligt! Vi är faktiskt inte så bortskämda med varma kvällar här i Kalifornien. Det blir oftast ganska svala kvällar och nätter men ibland när det blir riktigt varma dagar så blir också kvällarna skönare. Bara att passa på att njuta!


På söndagen pasckade vi vårt pick och pack och åkte till stranden i Capitola. Här i Saratoga var det 25 grader varmt redan vid 10 tiden men när vi närmade oss havet så var det tjock dimma och molningt med endast 15 grader. Lite besvikna satte vi oss på "Peets cofee" för att invänta uppklarnande men efter en timme gav vi upp och styrde kosan hemaåt igen. Det blev en skön eftermiddag hemma istället med en stund vid poolen och Rikard tvättade den "lille bilen". När bilen var nytvättad bestämde vi oss för att åka ut och lufta cabben en stund. Å, vad det är mysigt då det är så varmt! Första stoppet blev Savannah Chanelle winery som ligger ca. 10 minuter från oss. Rikard hade inte varit här förut så vi bara svängde förbi och tittade. Det är jättemysigt winery med fina ytor för pic.-nic och vinprovning för den som önskar.
Lukas och hans kompis Anton, attackerar poolen

Savannah Chanelle winery
Bilturen fortsatte sedan längs Skyline boulevard som är en väg över Saratoga / Santa Cruz Mountains med fantastiska vyer på sina ställen.
Körde förbi ett winery som vi blev nyfikna på och svängde in. Väl
inne på "Thomas Fogarty winery" blev det en liten vinprovning
Även detta winery ligger fantastiskt fint

Det har varit en underbar helg. Nu är vardagen tillbaka med allt vad det innebär. Det har inte blivit så mycket gjort här hemma under veckan då barnen har haft lov och vädret har varit så fint. Jag ligger efter med skolarbete så nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i detta, huset behöver städas och en hel massa andra saker behöver göras. Suck! Barnen har börjat skolan igen efter en lat, ledig och skön lovvecka och Rikard jobbar som vanligt. Allt som vanligt med andra ord. Tillbaka till vardagen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: