swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Från väst till öst

Kategori: Allmänt

Oj, vad längesedan jag bloggade nu igen. Har faktiskt inte riktigt känt att jag har haft tid. Låter konstigt att säga så och får alltid lite dåligt samvete när jag säger att jag inte har tid (borde ju ha tid då jag är hemmefru). Visst kanske jag har tid men allting handlar om att prioritera och tydligen har jag prioriterat bort just bloggandet. Tänker ofta på mitt annorlunda liv just nu gentemot det livet vi levde innan vi flyttade. Vad man hann med mycket! Men så var man också rätt sliten emellanåt, speciellt Rikard som reser mycket i tjänsten till och från. Det livet vi lever just nu innebär så mycket mer livskvalité och mer tid för varandra i familjen. Njuter och inser att den här tiden är bergränsad så jag....... njuter lite till. Nu är det ju inte så att jag sitter och rullar tummarna, ligger på sofflocket, käkar praliner och petar navelludd. Tvärtom, har fullt upp nästan hela tiden. Just nu tar mina studier en hel del tid. Roligt men också frustrerande (det är så mycket mer jag vill göra)! Jag vill golfa MER, träna MER, ta tennislektioner, ut och springa MER, umgås med vänner MER, resa mer, göra fler utflykter, lbli en bättre kock och helt enkelt bli en vältränad tjej. Mycket jag vill och inte riktigt hinner med men, men....skall nog ta tag i både det ena och det andra, snart. Ni ser...det är nog i stort sett samma önskningar som alla andra har? Har bättre förutsättningar än många andra att hinna med mycket av det vilket jag också försöker göra. Tänk vad man skulle ångra sig annars!
Och vad har jag då gjort det senaste? Jo, det har blivit en del golf med tjejerna och golf träning med killarna. Vi har pysslat här hemma med att försöka komma i ordning (och det är nästan klart nu), tränat lite och pluggat en hel del. Studierna tar mycket tid. Det är roligt men itidskrävande!  Har tagit mig tid för några snabba luncher och fika med vänner emellanåt (man måste ju babbla av sig lite!) Vädret har varit ganska dåligt den senaste veckan. Vi har fått en hel del efterlängtat och välbehövligt regn men det har också varit dagar däremellan med strålande sol, tack och lov!
En dag när jag satt hemma och pluggade i regnet så klarnade det
plötsligt upp och det blev riktigt varmt. Skyndade mig att ta fram
närmaste solstol och pluggade sedan utomhus. Life is good
En annan dag när jag kom hem från en golfrunda så var det hela 24
grader. Passade på att doppa fötterna i poolen
Imorgon. onsdag bär det av från väst till öst då hela familjen åker på en lillsemester till Washington DC. Barnen får ta ledigt från skolan i några dagar eftersom vi blir borta tom. måndag. Kollar man på kartan så passerar vi en hel del delstater på vägen. Rätt faschinerande! Det skall bli fantastiskt kul att få upptäcka Washington DC också. Resan är dock inte bara en nöjesresa. Vi skall fixa nya pass till våra barn på svenska ambassaden. När vi fått barnens nya pass så kan vi beställa tid för visum på amerikanska ambassaden i Stockholm i sommar. Det sägs att det är svårt att få tid där på sommaren och vi känner att vi vill vara på den säkra sidan med den biten så vi hinner tillbaka "hem" hit med våra förnyade visum innan skolan börjar för barnen i augusti. Det blir lite extra oyssel och kostnader med att göra så här men vi får ju en lite lillsemester på köpet och får dessutom se Washington DC.
Pinfärska clementiner. Dessa fick jag av Lena som har clementinträd i
trädgården. Söta och ljuvligt goda
En av våra grannar kom och hälsade oss välkomna med nybakat.
Gulligt

Idag blir det pannbiff med lök, sås och kokt potatis. Gudomligt gott!

I skrivande stund så regnar det på tvären, blåser kraftigt och det känns otroligt grått och träkigt. Då passar det bra med en redig husmanskost middag, ett glas vin och lite eld i öppenspisen. Mysigt! Såna här dagar är vi inte så bortskämda med här i Kalifornien så det gäller att göra det bästa av dem = myyyys, packning och upladdniing inför lillsemestern. Imorgon har jag möte med min klass i några timmar och sedan bär det av. Tjohooo!
Hoppas på att hitta lite tid för blogg i Washington med dagar fulla av sightseeing och nöjen. Men, inser att tiden som blir över måste jag nog lägga på studierna? HHar en del inlämningsuppgifter i veckan som inte gör sig själv. Vi får se vad och hur det blir? Om inte annat så blir det en liten sammanfattning nör jag kommer hem.
Min fina son. Stolt över hans utveckling inom golfen. Way to go!
Todeloooooo♥

Happy, happy...so happy

Kategori: Allmänt

En härlig helg har passerat. Den gick i lugnets tecken. Efter många veckors städande och packande (ner och upp) så hade vi en lugn helg tillsammans (till och från) med familjen med långfrukost och goda middagar. Vädret har varit grått, regnigt, blåsigt och kallt. Brrrr.....
I fredags blev vi bortbjudna. Det blev bara jag och Rikard då barnen hade andra planer. Vi bjöds på en helt fantastisk trerättersmiddag (det godaste jag ätit på länge). Vi hade en supermysig kväll med vuxensnack och en hel del gott vin så vi somnade trötta, mätta och lulliga framåt småtimmarna.  Så mysigt att gå bort på middag en fredagkväll och veta att man har hela helgen framför sig. TUSEN TACK till värdparet! Happy, happy.... happy att ha såna fina vänner.
På lördagen blev det en härlig brunch tillsammans med familjen och sedan iväg för att fixa diverse inköp. Eftermiddagen och kvällen pysslade vi här hemma, åt en god midddag och tittade på Irene Huss på amerikansk tv. Lite kul att de visar svenska filmer. Sara var på vift tillsammans med någon hon tycker mycket om och
Lukas hade en kompis här hemma. Alla nöjda och glada. Happy, happy.....happy över en härlig lördagkväll!
Söta, stora och goda Kaliforniengubbar och färsk mango blev det till lördagsmys.
Blev inte så mycket kvar (av 1.8 kg gubbar) då Lukas och
hans kompis mumsade friskt. Härligt!




I söndags fortsatte myset. Vi åkte till våra vänner, Lena och Rolf och hämtade lite grejer som vi köpt av dem. De skall flytta till Sverige och säljer hela sitt bohag som de haft här borta. Det kommer att bli tomt när Lena (och Rolf) flyttar. Vi har spelat mycket golf ihop och Lena är en sådan härlig vän. (Så lycklig över alla härliga vänner jag lärt känna här borta)! Lena och Rolf är också de som dragit igång par golftävlingarna. Vi passade i alla fall på att köpa lite byråer, lampor, tavlor, fåtöljer och t.o.m ett par gardiner av dem. De kommer att bli fina hemma hos oss! Därefter åkte jag, Rikard och Lukas och tränade golf. Vi trotsade det gråa vädret med hårda vindar och en del regnskurar.  Vi slog lite bollar en stund på rangen och sedan spelade jag och Lukas en 9 håls korthålsrunda på Santa theresa golf klubb. Rikard gick bara med för att se hur vi spelade och för att ge lite tips på vad vi skulle tänka på (mitt önskemål) :-) Han tycker inte det är så kul att spela på korthålsbanor då han inte får slå några långa slag. Och vet ni vad som hände under spelets gång? JAG gjorde en HIO!!!! Dvs. En HOLE IN ONE. Helt fantastiskt kul! Det hände på det fjärde hålet som är 122 yards (tror jag)? Slaget var inget speciellt bra slag och bollen rullade över hela green och rätt i hålet. Tur skall man ha!  HIO:n firades på kvällen med ett restaurangbesök. Vi åkte till barnens favoritrestaurang, Outback steakhouse och åt god middag som toppades med ett glas vin för min del. Måste ju fira! HAPPY, HAPPY...HAPPY! ♥
Stolt och mallig över min HOLE IN ONE



Nedan kommer lite statistik över Hole in ones. Blev lite nyfiken på hur vanligt det egentligen är.

Hole-In-One är bland det mest prestigefyllda en golfare kan åstadkomma. Inte någon, inte ens Tiger Woods eller Fredrik Jacobson kan prestera färre slag än ett (1) på ett golfhål.

  • Det gör mellan 2500 och 3000 HIO:s varje år av svenska golfspelare.
  • På 75 HIO:s görs det 1 Albatross.
  • På 200 HIO:s görs det 1 HIO på par-4.
  • Strax under 1 % av de som gör HIO under ett år gör två!
  • Normalgolfaren behöver spela i snitt 200 år för att hinna göra en HIO. Men spelar du 75 ronder per år tar det bara 30 år!
  • Flest HIO:s gör av personer som är 58 år.
  • 27% görs av spelare mellan 50 och 60 år.
  • Torsdagar är den dagen flest HIO:s görs, 18%.

Källa: Svenska Golfförbundets HIO-databas.

Goa stunder

Kategori: Allmänt

Igår var det ett himla spring här. Den ena killen avlöste den andra (hur låter det egentligen)? Först kom killen som skulle reparera kranen i tvättstugan, sedan trädgårdsmästaren (ingår i hyran) och sen poolskötaren (ingår också i hyran) och senare igen kom kranreparatören tillbaka. Jag stod i köket som en äkta amerikansk hemmafru i träningskläder och fixade en potatissallad som jag skulle ha med mig på en tjejlunch på torsdagen. Men, ingen av dessa killarna är några snyggingar som man alltid ser på tv och jag trippar omkring i tofflor istället för på höga klackar så vissa olikheter finns det allt.
På dagen var jag hem till Lena på knytkalas lunch tillsammans med några andra tjejer. Lyxigt! Kände mig nästan som en av fruarna i "Desperate housewifes", ha, ha...ha!
Efter en trevlig lunch var jag full av energi så eftermiddagen ägnades åt städning och kvällen ägnades åt en shoppingrunda. Vi behöver en microvågsugn och barnen ville köpa varsin tv att ha på sina rum. Vi kom hem utan micro men barnen köpte varsin stor tv (för sina egna pengar) så lyckan var stor här hemma i går kväll.

Poolskötaren har anlänt


I alla filmer är det ju alltid värsa snyggingarna som jobbar som
poolskötare. Men inte någon snygging hemma hos oss, inte


Min hemmagjorda potatis sallad blev riktigt god. Och lunchen
blev superb. Så himla gott och trevligt det blir med knytkalas
och trevliga vänner


Dagens ögonfröjd står hemma i köket.  Älskar vita och ljusrosa rosor



Dagens andra ögonfröjd är nyinköpt och den skall kvällens värdpar få.
Är de inte vackra?

Idag, fredag. Ljuvliga fredag. Även denna dag är gråmulen och just nu på eftermiddagen så regnar det ordentligt. Men vad gör väl det? Imorse tog jag en powerwalk tillsammans med tre vänner. Så uppfriskande! Det har inte blivit så mycket promenader eller annan träning heller för den delen nu när vi packat ner,  städat, flyttat och packat upp de senaste veckorna, men nu är det dags att bli lite aktiv igen. En timme senare åkte jag med en väninna till gymmet och åt sedan en välbehövlig lunch tillsammans med henne. Mätt och go åkte jag för att helghandla och därefter till kiropraktorn. Nu är det snart dags för att piffa tilll sig för att gå bort på middag till vänner. Sara och Lukas har andra planer så jag och Rikard får åka ensamma. Å, vilken mysig och härlig dag!
Trevlig helg allihopa!


En liten fadäs

Kategori: Allmänt

Torsdag idag och en vecka sedan vi flyttade in. Inte klokt vad tiden går. Vädret idag är tvärtemot förra torsdagens blåa himmel, sol som sken och termometern visade 23 grader. Idag är det mycket grå himmel, regn lovas och det skall bli 17 grader. Helt ok för regnet behövs verkligen. Lukas cyklar gladeligen till skolan ändå i bara tröja och morgonens kommentar var: "det är så skönt när det regnar här för det är nästan ljummet ändå" och så trampade han iväg med ett leende på läpparna (även jag hade ett leende på läpparna när jag stängde garageporten efter honom). Det är faktiskt ganska sant att det ofta känns lite ljummet även om det känns lite ruggigare och kallare än vanligt. Men 17 grader är inte kallt. I helgen däremot lovas endast 12 grader och fortsatt ostadigt. Hmmmm.....
Sedan har vi lilla "fröken fräken Pettersson" som är sur, trött och grinig på morgonen och gärna vill bli körd till skolan. Inget leende på läpparna där inte under morgontimmarna.  Däremot är hon käck, glad och piggelin på kvällen då vi andra är trötta, griniga och bara vill gå ocvh lägga oss. Alla är vi olika!
Ett litet fönster blev förra veckans stora lycka onsdagen den 7 mars


Jag har glömt att berätta om förra veckans lilla fadäs. Så här efteråt så kan man skratta åt det men just då, sent på onsdagkvällen var det inte lika komiskt. I onsdags eftermiddag förra veckan hämtade jag nycklarna till huset. Alla var vi ivriga att åka hit och titta och jag körde några vändor till huset med grejer. På kvällen ville barnen också åka och kolla så Sara, Jacob och Lukas åkte hit själva medan jag och Rikard fixade middag. De kom tillbaka och Jacob kom på att han glömt telefonen i huset. Sara och Jacob ville åka tillbaka och hämta den  och jag sa till Sara att hon kunde lämna ytterdörren olåst och lägga nycklarna i hallgarderoben då jag och Rikard skulle åka till huset ett par minuter senare (och så gjorde de). Men, när jag och Rikard kom till huset (med bilen fullastad med grejer) så var dörren låst och hela nyckelknippan låg inomhus i hallen. Alla dörrar och fönster var låsta. Shit pommed frites!!!!! Så klantigt! Dörren hade gått i baklås och det visade sig senare att den alltid gör det (fel på dörren då den inte ens går att spärra upp). Vad göra? Bara att ringa en låssmed. Där satt vi i bilen, utanför ett mörkt hus, väntade och kände oss oroliga hur mycket mitt lilla misstag skulle kosta? Klockan var kring 21 så vi räknade kallt med en extra kostnad då det var på kvällen. Vi var också tvungna att komma in i huset eftersom flyttbilen skulle komma till oss tidigt nästa morgon och ännu viktigare var att Rikard hade stämt möte i detta huset med Comcast (firma här som skulle installera nya tv antennjack) kl. 7.30 på morgonen.
Låssmeden kom men det visade sig att vi har ganska inbrottssäkra dörrar så det fanns ingen bra dörr att bryta sig in genom utan att inte göra sönder låset. Suck! Rikard tog ett extra varv runt huset, igen och hiittade till vår stora lycka ett toa fönster som faktiskt inte var låst. Det gick att putta upp med len kraftig putt. Vi fick låna en stege av låssmeden (han får inte lov att gå in med stege genom ett fönster) så Rikard gjorde det och problemet var löst. Jag däremot var väldigt nervös att vra nya grannar skulle tycka detta var skumt och ringa sheriffen. (det såg nog ganska skumt ut när vi smög omkring runt ett kolsvart hus och tillslut gick in med stege genom ett toafönster). Men ingen sheriff kom. pust! Vi betalade bara en liten nätt summa för framkörning och uttryckning som slutade på 80 dollar (billigt tyckte vi). Slutet gott alting gott!

Skönt

Kategori: Allmänt

Idag lämnade vi nycklarna till det gamla huset. Städningen godkändes med + i kanten, :-). Äntligen hoppas jag att vi kan släppa det "gamla" och fortsätta på det "nya"?
Jag och mina "piffiga" städhandskar får vila lite nu.
Nu kan vi bara städa lite när vi verkligen måste eller har lust. Skönt!


Idag har jag haft en relativt skön dag. Träffat en väninna på morgonkvisten, fikat, pratat i massor och avslutat träffen med lite shopping och lunch. På eftermiddagen kom vår efterlängtade nya tvättmaskin och torktumlare. Tjoho. Det kändes nästan som julafton. Efter att ha levt utan tvättmaskin en vecka så kändes det som en sådan befrielse att ha möjlighet att tvätta igen. Inte för att det blir så vasninnigt mycket tvätt men vetskapen om att kunna tvätta NÄR MAN VILL är lyxig. Dessutom är dessa maskiner sprillans nya. I det andra huset fick vi "ärva" deras gamla toppmatade, tvättmaskiner som "sjöng på sista versen" och dessutom gjorde hål i kläder. Vi var glada att slippa köpa sådana prylar också och stod ut med detta men nu är det så lyxigt med egna, nya och bra maskiner (trots kostnaden). Ikväll invigdes dessa  OJ, vad de var BRA!  De är inte bara STORA utan även riktigt tysta, effektiva och bra. Vardagslycka! Allt är stort här i Usa, och så även tvättmaskiner och torktumlare (ryms nog tvätt för en 10 barnsfamilj i dessa maskiner)?
Vet inte om de ser så stora ut på bild men...de är GIGANTISKA. Yes....yes...yes!


Lukas startade morgonen tidigt (trots sovmorgon).


Det blev skype med "morfar" på morgonkvisten för lite hjälp med matteproblem (morfar är pensionerad mattelärare). Tack och lov så löste "de två kloka" problemen ihop och Lukas kunde cykla
till skolan, nöjd och glad. Tack och lov för skype och tack och
lov för världens bästa morfar som alltid ställer upp (i vått och torrt).
Sjävklart firade vi i familjen vår nystart i huset i kväll med ett glas vin till maten (för oss vuxna) och en god
middag med grillade revben och mumsiga tillbehör. Mycket uppskattat av alla i familjen.

Från det ena till det andra

Kategori: Allmänt

Då var vi inflyttade i ett "nytt" hus med ny adress. Huset ligger bara ca. 1 km från det "gamla". Flyttlasset gick i torsdags. Det var en solig, varm och härlig dag och vi firade flytten (jag och Rikard) med en sen enkel lunch och ett glas vitt vid poolen innan barnen kom hem från skolan. Det var vi verkligen värda som vi slitit och jobbat med flytten. Och slet, det gjorde vi, även om vi hade flyttbil med 5 (något slöa) flytt män som bar det stora. Ja, ja. Nu är det gjort!
Vårt "nya" hus som känns riktigt trevligt och bra. Här skall vi nog trivas vårt sista år
här i Sartoga, Kalifornien


Nu har vi en riktigt amerikansk postlåda också


Mycket blommpr överallt. Känns riktigt hemtrevligt


Och en 14 m lång pool :-)


Lukas tog ett eftermiddagsdopp då han kom hem efter skolan på fredagen
Iskallt var det tydligen :-)
Sara filmar


Sara och hennes kompis Sharon vågade sig inte i poolen men de
hejade på Lukas


Min fredagslunch vid poolkanten. Kände mig så hungrig vid tvåtiden
och kom på att jag glömt att äta frukost. Så jag unnande mig en
stund i solstolen med lunch

Fredag var fixar och uppackardag här hemma och söndagen ägnades till att städa i det gamla huset. Lördagen tillbringade jag och Rikard ute på golfbanan då vi deltog i ännu en pargolftävling.
F.v. Kerstin Lena och Monika
Lördag förmiddag ute på golfbanan. Pargolftävlingen har startat och här väntar vi
på att få slå ut. Damerna spelar i en boll och herrarna i bollen bakom. Man vet alltså
inte hur det går för sin medspelare. Mina första 9 hål gick ganska bra
(trots orangutangarmar) men sedan orkade jag inte riktigt med. Mina nio
sista hål gick inget vidare
När vi började närma oss slutet var vi alla lite trötta. Lena bjöd på ett gott skratt då
hon började gå iväg med flaggan från green (på väg till bilen)
Hela gänget på 19 hålet
Efter golfen bjöds det på tre rätters middag hemma hos Lena och Rolf.
Här är kvällens vackra värdinna, Lena
Bästa dam blev Kerstin som spelade som ett proffs. Hjärtligt grattis
Kerstin! Du var en värdig vinnare. Här med kvällens värd, Rolf
Bäste manlige spelare blev min make. Här strålar han som en sol.
Mycket stolt och glad Rikard (och jag var lika stolt över honom)
Det lyckliga "bästa paret" blev Kerstin och Steve. Bra jobbat!
Det blev utomhusfrukost på söndagen innan det bar iväg till vår gamla
adress för städning. Av någon anledning var vi trötta i både kropp och
knopp så det blev bara ett par timmars städning och resten "vila".
Städningen fortsatte idag måndag. Men nu är det klart. Yippey!
I söndags ställde vi om klockan här till sommartid. Nu är det bara åtta timmar emellan Sverige och Kalifornien
(fram till att ni i Sverige ställer om klockan)

Lazy weekend

Kategori: Allmänt



Packar, städar och mellan varven försöker vi att njuta lite och göra lite kul grejer. Hemma står det flyttkartonger ÖVERALLT och jag kommer på mig själv att dagligen leta efter något och sakna något som är nerpackat. Well, Well! Det går ändå. Nu är det bara några dagar kvar innan flytt.
I fredags spelade jag 9 hål golf golf med tjejerna och åt en smarrig lunch i solen med dem efteråt. Eftermiddagen bestod av lite tvättt, tvättvikning, stryk, kiropraktorbesök och lite packning. På kvällen blev det en SKÖN hemmakväll med HELA familjen, god middag med lite "rött" till.
Lördagen blev varm, solig och skön. Jag, Rikard och Lukas åkte och tränade golf i några timmar. Det var välbehövligt och kul. Sedan hem igen för mer städning och packning. Lukas hade golfträning på eftermidagen och mannen min fick äntligen "tummen ur" och åkte för att beställa och prova ut sina efterlängtade och nya golfklubbor. Lycklig som ett barn kom han hem igen med en nästan lika lycklig Lukas (det hade gått jätte bra på träningen). Frid och fröjd i familjen. Sara hade en kompis hemma hela kvällen och for ut på vift en stund. Slutet gott, allting gott denna lördag!

 

Goda oliver till tillugg under matlagningen- Kalamata och en italiensk sort. Yammie!

"färskpotatis" sallad

 

Gott Zinfandelvin

 

Grillade majskolvar

Grillad oxfilé, färskpotatis sallad och sparris. Gudomligt gott

 

Lördags dessert föll alla i smaken (även mig)

 

Fattar inte hur mycket packning det blir! Men, nu är det faktiskt inte mycket kvar. Härligt! Börjar se ljuset i tunneln och ser fram emot att flytta in i det andra huset. Det skall bli kul och känns som en "riktig kick"
så här sista året. Faktiskt först nu som det känns lite mer positivt, Yey!
Efter en stunds Skype med nära och kära på söndagsmorgonen i samband med frukosten packade vi utflykts väskan, bästa humöret, strandtillbehören och drog ner till Santa Cruz beach. Istället för en golfrunda som vi tänkt oss blev det sol och bad. Sara (vår prinsessa på ärten) var svårövertalad i morse och det slutade med en hetsig diskussion (där vi var världens knäppaste föräldrar enl. Sara) men nu är vi här. Har svårt att tro att vi är världens taskigaste föräldrar. Inte världens roligaste, men knäppaste, nopp! Men allvarligt talat. Vi är nog inte de enda taskiga "päronen"? Ibland är det tufft att vara förälder, men så är det ingen som sagt att det är lätt heller. Bara att göra det man tror på, vara taskig ibland och hoppas att det blir bra i slutändan?
Idag blev det nog ganska bra ändå. Saras pojkvän med familj har sommarhus (weekendhus) i knutarna (Capitola) så han kom hit och nu skall de två turtur duvorna äta lunch med Oss. Det blev inte så tokigt ändå tror jag men det skulle hon aldrig erkänna.;-)
Vi andra solar ned sanden mellan tårna, till havets brus och måsarnas skrik. Det är en underbar klarblå himmel och hela 27 grader. Nu är det dags för lunch i solen på en närliggande uteservering. Life is good, really....really good!

 

Oh, la...la vilken söndag (den 4:e mars). En lat dag på stranden i Santa Cruz, sol, vindstilla

och 27 grader. Man kan inte annat än njuta.......

 

Jag har parkerat mig på stranden

Killar som roar sig på stranden

Santa Cruz beach med beachvolley, salsa musik i bakgrunden och ett myller av folk.

♥ SÅ HÄRLIGT! ♥

Fler som roar sig och tittar på folk

Jag och Lukas i väntan på bord för lunch

Santa Cruz strand och pir i bakgrunden

 

 

 

 

 

 

 

 

Positiv energi

Kategori: Allmänt

Just hemkommen från en morgon powerwalk i bergen, idag utan sällskap och i duggregn. Pressade mig själv i alla uppförsbackar och gjorde 5 kilometersrundan på exakt 43 minuter. Nu känner jag mig så där härligt mör i kroppen, nöjd med mig själv och full av energi. Ikväll bär det av till gymmet med maken. Vi har kommit igång bra med vår gemensamma gymträning förutom förra veckan då det inte blev mycket tränat av olika orsaker. "Men nu är jag back in track"! Tyvärr visar inte vågen de positiva siffror jag vill att den skall visa. Det går åt rätt håll men....... förfärligt sakta, tyvärr. Suck!
Den här veckan har varit lite grå hittills och det har även regnat lite till och från. Den mesta nederbörden har kommit under nätterna faktiskt så det är inte så blött ute. Skall det ändå regna så är det ju superbra om det råkar infalla på natten. Växtligheterna behöver verkligen lite väta. Förra veckan hade vi ett par dagar med 25 grader och sol, nu lite regn och nu till helgen skall det bli kring 22 grader och sol. Gissa om allting ute exploderar i knopp och blom. Vart man än tittar så ser man vita och rosa blommande träd. Det är så otroligt vackra! Den vackraste (enligt mig) är nog ändå Magnolian i olika storlekar med sina magnifika blommor. Men alla blommor och träd har sin tjusning och sin personliget, precis som vi människor :-). Och även vi behöver lite OMSORG, näring och tillförsel av vätska för att överleva och må bra. Denna veckan har jag känt mig lite slö, slapp och omotiverad så igår när en kompis ringde och frågade om jag ville hitta på något uppiggande kändes det så rätt. Oj, vad glad jag blev och vilken energikick! Vi tog en promenad och jag fick pratat av mig lite och sedan åkte jag hem med ny energi och ett gäng Grapefrukter och Clementiner från hennes trädgård. TACK för allt Sofia! På dagen hade jag sedan en inplanerad lunch med en annan kompis. Även denna lunchträff gav mig extra positiv energi ♥ Lycka är goda vänner ♥
Magnolia i blom


Sushilunch. Yammi


Mitt glada lunchsällskap Mia


Gåva bestående av nyskördade clementiner och grapefrukter. Lyx!


Ännu en gåva. Nu skall här vankas marmelad av våra citrusfrukter i
trädgården


Dagens lyx! Nypressad grapefruktjuice (med 2 clementiner i) Det är något
med det här syrliga som verkligen attraherar mina smaklökar. Mums!

Igår kväll lagade jag en jättegod asiatisk biffgryta. Supergod till bara sallad, nudlar eller Jasminris. Marinerade biffen i soja, thai fish sauce, koriander, massa ingefära och chili och sedan stekte jag dessa tillsammans med sockerärtor, broccoli slaw (fina strimlor av morötter och broccoli) purjölök och rödlök, svamp och ännu mera färskriven ingefära. Allting toppades sedan med färsk koriander. Jättegott!




Svårt att ta matbilder så de kommer till sin fördel men här är min biffsallad.
De övriga familjemedlemmarna ville ha Jasmineris till