swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Skönt

Kategori: Allmänt

Idag lämnade vi nycklarna till det gamla huset. Städningen godkändes med + i kanten, :-). Äntligen hoppas jag att vi kan släppa det "gamla" och fortsätta på det "nya"?
Jag och mina "piffiga" städhandskar får vila lite nu.
Nu kan vi bara städa lite när vi verkligen måste eller har lust. Skönt!


Idag har jag haft en relativt skön dag. Träffat en väninna på morgonkvisten, fikat, pratat i massor och avslutat träffen med lite shopping och lunch. På eftermiddagen kom vår efterlängtade nya tvättmaskin och torktumlare. Tjoho. Det kändes nästan som julafton. Efter att ha levt utan tvättmaskin en vecka så kändes det som en sådan befrielse att ha möjlighet att tvätta igen. Inte för att det blir så vasninnigt mycket tvätt men vetskapen om att kunna tvätta NÄR MAN VILL är lyxig. Dessutom är dessa maskiner sprillans nya. I det andra huset fick vi "ärva" deras gamla toppmatade, tvättmaskiner som "sjöng på sista versen" och dessutom gjorde hål i kläder. Vi var glada att slippa köpa sådana prylar också och stod ut med detta men nu är det så lyxigt med egna, nya och bra maskiner (trots kostnaden). Ikväll invigdes dessa  OJ, vad de var BRA!  De är inte bara STORA utan även riktigt tysta, effektiva och bra. Vardagslycka! Allt är stort här i Usa, och så även tvättmaskiner och torktumlare (ryms nog tvätt för en 10 barnsfamilj i dessa maskiner)?
Vet inte om de ser så stora ut på bild men...de är GIGANTISKA. Yes....yes...yes!


Lukas startade morgonen tidigt (trots sovmorgon).


Det blev skype med "morfar" på morgonkvisten för lite hjälp med matteproblem (morfar är pensionerad mattelärare). Tack och lov så löste "de två kloka" problemen ihop och Lukas kunde cykla
till skolan, nöjd och glad. Tack och lov för skype och tack och
lov för världens bästa morfar som alltid ställer upp (i vått och torrt).
Sjävklart firade vi i familjen vår nystart i huset i kväll med ett glas vin till maten (för oss vuxna) och en god
middag med grillade revben och mumsiga tillbehör. Mycket uppskattat av alla i familjen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: