swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Glad, glad, jätteglad

Kategori: Allmänt

Torsdag idag. Dagen har ägnats åt en golfrunda med min vän Anna. Jag har kämpat, tränat , varit frustrerad, irriterad och ledsen över mitt dåliga golfspel en längre tid. Inget verkar hjälpa och den positiva andan och attityden till spelet började nästan att vända. Jag har varit i en negativ spiral, minst sagt. Rikard, Lukas och vännerna har försökt peppa och stötta men det känns eländigt när det bara blir värre. MEN IDAG, kändes det som att jag var på väg upp ur svackan. Någonting har hänt. Det har lossnat lite grann och dagens runda gick riktigt bra. Slutade med 37 poäng. Jag är så glad, så glad, så otroligt glad! Tror bara en golfare kan förstå detta fenomen? Nu är jag så taggad, sugen och motiverad på att spela igen. Hurra!

Igår kväll grillade jag kalkonfärsburgare till middag. Dessa serverades med färsk tagliatelle och en het varm tomatsås. Grymt gott! Helt enkelt superduper gott! Kalkonfärsen spetsades med Chili, vitlök, örtkryddor och Basilika. Nyttigt och mums filibabba. Prova! 
 



Hittade också en fin förpackning med vitt vin i veckan. Visst blir man glad av den? Har tyvärr inte smakat den, bara gett bort en flaska men skall prova i helgen. Är lite skeptisk. När flaskan el. förpackningen är fin så brukar inte vinet vara så bra, tyvärr men det återstår att se.

Visst blir man glad av flaskans förpackning?


Vi har väldigt varmt och skönt här igen. Igår eftermiddag var det 32 grader men det brukar alltid vara ett par grader varmare än det som visas på min Iphone. Vid 22.30 igår kväll var det fortfarande 24 grader. Så underbart!
Nu ser vi fram emot helgen igen. Den här helgen blir lite längre än vanligt eftersom det är "Labor day" på måndag (det är ungefär som 1:a maj hemma). Barnen är lediga från skolan och Rikard är ledig från jobbet. Underbart! Dessutom fyller Sara år på lördag. En härlig helg att se fram emot!
 


 
Mer att bli glad av. Titta så fint det blommar i trägården. Änglatrumpet är namnet om jag minns rätt?
 
Todeloooo
 

Härligt, lite tråkigt men också himla jättekul

Kategori: Allmänt

Helgen har passerat och det är redan onsdag och sista veckan i augusti. Det var något svalare under helgen med ca. 23-25 grader. Riktigt skönt! Men nu har dagstemperturen gått upp igen och nu har vi härliga lite dryga 30 grader. Mornarna är dock lite kyligare nu känns det som? Det är en viss föraning av höst med lite högre klarare luft men det är i allafall 12-16 grader vid 7-8 tiden så det är inte kallt. 
 
Fredagkvällen blev lugn. Rikard kom hem och hann tom. njuta i solen en stund med kollibrierna surrande ovanför och en kall öl. Sämre kan man ha det och vilket perfekt avslut på en arbetsvecka. Kvällen fortsatte sedan med mysig grillmiddag och hela familjen var hemma. Härligt! 
 

Syns väl att han njuter? Själv satt jag brevid den trötte mannen, pigg, pratsam (förvånad)? och njöt av att
ha maken för mig själv en stund samtidigt som jag sippade på ett glas vin
Life is good! 
 
På lördagen åkte vi ut för att fixa diverse ärenden och tänkte sedan fortsaätta en tur med cabben upp i bergen och till en vingård vi aldrig har besökt förut. Glada i hågen satte vi oss i bilen, cabbade ner och fräste iväg. Men, kom inte så långt! Jag tyckte det lät skumt när vi körde och Rikard stannade för att kolla. Jorå, lite luft i ett däck konstaterades och vi körde vidare till tappen för att tanka luft. Kom dock bara ett par hundra meter till för då lät det ännu mer. Suck! Däcket var platt. Vi har "fri assistance" i vår försäkring så det utnyttjade vi för bekvämlighetens skull.

Assistans bilen har ryckt ut till oss
 
De kom, bytte däck och sedan var det bara för oss att åka in med det gamla för lagning. 
Däcket gick dock inte att laga då hålet satt på sidan. Det blev beställning av ett nytt däck och vi blir 310 dollar fattigare. TRÅKIG utgift och tråkigt avslut på en lördageftermiddag. Ingen cabbetur, inget vingårdsbesök utan istället däckbyte, daäckverkstad och 2000 kr fattigare. Suck! Men den det kunde varit värre! Det blev helt enkelt ett glas vin hemma i kvällssolen och lite kött på grillen. Ingen dum eftermiddag och kväll, trots allt. Slutet gott, allting gott! 
I söndags blev det en golfrunda med make och son. Vi spelade på en bana vi aldrig spelat förr, Summit point. Det är en bana som ligger otroligt vackert med en enorm utsikt över Silicon valley och med en massa läckra hus uppe på kullarna runtomkring. Tyvärr var det också en svår bana. Suckl! Mitt spel som för tillfället är uruselt var ju inte bättre denna dag heller och inte blev det ju bättre av att banan var så svår. Lukas spelade också väldigt dåligt och Rikards spel var sådär. Tyvärr ingen bra runda resultatmässigt men en härlig utflykt med vackra vyer.
Söndagen är också lite av en "läxdag" för barnen som oftast har en del läxa över helgen. För deras del blev det några timmar hängandes över böckerna, dock i en lugn och skön takt med många pauser emellan såklart. 
 


 


 


 
Jag har haft lite lyxigt mellan varven under veckans gågna dagar. I måndags var jag var ute och gick med en väninna i Los gatos bergen. Härliga vyer med otrolig utsikt och återigen hur mycket stora, fina och lyxiga villor som helst. Kan inte se mig mätt på dessa vackra hus med deras otroliga lägen. Många hus har en lite egen vinodling på tomten, pool, en stor härlig altan och enorma trädgårdar. Glömde tyvärr att ta kort i "stundens hetta" så jag kunde dela med mig till er av upplevelsen. Stundens hetta är också rätt beskrivning på mitt tillstånd uppe på berget. Det var kring 30 grader varmt och det var en mycket brant uppförsbacke till toppen, så hett var det. Därefter blev jag bjuden på en härlig Tacosallad hemma hos Jessica. Mums vad gott det var! Det skall jag laga hä rhemma snart. Tror det kommer att bli mycket uppskattat av barnen. Jessica har också många fruktträd i deras trädgård så jag åkte hem med en påse proppfull med nyplockade apelsiner, citroner och grape. Fick tom. med mig en hemmaodlad paprika. Underbart! Tack snälla Jessica för promenadsällskap, lunch och frukt! 
 
Tacosallad a´la Jessica. Mums filibabba! 
 
Nyplockade citroner. Saknar verkligen vårt citronträd som vi hade i förra huset här
 
Nyplockade apelsiner och grape. Lyx! Saknar också vår apelsinträd från förra huset
 
 
Väl hemma igen var jag full av energi (efter motion och pratstund) så jag satte igång med att putsa fönster som en liten "gnu". Kände mig mycket nöjd med mig själv när jag gick till sängs den kvällen! 
I tisdags morse sprang jag 2 km. därefter powerwalk i bergen, allena i 5 km. och sedan 2 km. tempolöning hem. Så skönt med 9 km. morgonträning även om det kändes rätt tungt just den dagen med löpningen. Suck! Har ju anmält mig till San Jose rock Marathon (halvmara) den 7 oktober så nu gäller det att speeda upp tempot lite och få lite längd på rundorna. Skam den som ger sig!
 

Aaaaaahhhh....ibland är det bra att gå ensam. Man hinner njuta på ett annat sätt. Stopp tiden
och bara njuta
Bild från toppen på bergsrundan. Har haft bilder härifrån förut men man upphör aldrig att förundras
över hur vackert det är
 
Druvorna börjar vara mogna i var mans trädgård = skördetider stundar
 
Tisdagen fortsatte med ännu en lunchbjudning hos ännu en svensk tjej, Madde. Sorgligt nog har Madde fått en svår sjukdom att tampas med men vi tjejer lyckades ändå med en mycket trevlig lunch tillsammans med babbel om allt och inget, erfarenheter, tråkigheter och roligheter, skratt men också vemod och som pricken över i:et så blev vi bjudna på supergoda krabbkakor av värdinnan.  (Mums! Det skall jag prova att göra här hemma också.) Tiden gick alldeles för fort! ♥ Håller alla tummar jag kan och ber för att vår vän, Madde snart skall bli frisk! ♥ Tack snälla för den trevliga lunchträffen, Madde. Så mysigt att träffas igen! På eftermiddagen kände jag mig dock lite vemodig och ägnade lite tid till eftertanke och tog det lite lugnt. Man är så lycklig att man är frisk, att barnen är friska och att man har det så bra som är så lyckligt lottad. Viktigt att komma ihåg när man gnäller om småsaker och känner sig missöjd med diverse triviala ting.
Carpe diem!  
 
Veckan har flutit på bra på många sätt.  Sara har haft "try outs" till skolans golflag i dagarna tre. Har precis hämtat hem henne och hon känner sig inte så nöjd med sin prestation resultatmässigt men det gick bra ändå och hon kom med i skolans golflag i år igen. Jättekul! Hurra! 
 
 Todelooooo
Åsa

TGI friday...soon!

Kategori:

Det är torsdag eftermiddag (i skrivande stund) och imorgon är det äntligen fredag. Å, vad barnen kommer att pusta ut imorgon. Så skönt för dem med helgledigt! De har haft en lite tung vecka med tidiga morgnar, nya lärare, nya klassammansättningar, nya ämnen, många nya TUNGA böcker och läxor. Det är en tuff start faktiskt! När man tänker efter hur jobbigt det brukar vara då man börjar jobba efter semestern och drar sig till minnes hur "såsig" man är i huvudet, hur trött man är när man kommer hem efter att ha behövt tänka hela dagarna så är det lätt att förstå hur tungt det kan vara med skolstart. Man är ju aldrig ledig då man kommer hem. Nej, för då fortsätter "jobbet" med läxor.
Sara har dessutom spelat golf i några timmar mellan 15.30-18.00. Känner så med mina stackars tonåringar. De klagar inte men jag sr att de är så trötta, så trötta....efter skoldagens slut. Helgledigheten är välbehövlig, minst sagt.
Jag skall faktiskt erkänna att även jag känt mig lite trött. Har inga som helst ursäkter eller bra förklaringar varför utan kan bara konstatera att så är det. Har visserligen tränat en hel del och pysslat ned en hel del "måste göra" saker så kanske det är det? Eller så är jag kanske sympati trött med alla andra i familjen? Kanske en kombo? Så är det nog?

När barnen fick önska middag till idag så blev svaret från dem båda: - spenatsoppa med ägghalvor!!!! Lite förvånad men glad över deras "nyttiga" middags önskemål så har här förberetts soppa (trots lite opassande med 28 grader ute). Soppan skall serveras med gott bröd och korvslantar till.

Annars har dagen varit bra med några goda ting att glädjas åt. En 9 hålrunda golf tillsammans med bästa Kerstin som avslutades med lunch och en välbehövlig pratstund, helghandling på trevliga "Trader Joes" (som är en riktigt bra humörhöjare) samt söta, goda och härliga Kalifornien jordgubbar i solen till mellanmål med en av P1:s sommarpratare i lurarna. En skaplig dag som skall avslutas med ett träningspass på kvällskvisten i gymmet tillsammans med maken. Thank god It's friday, soon!


Nedan ser ni lite av barnens litteratur i skolan. De bär omkring på riktiga "tegelstenar" och det är ganska många sidor att plöja igenom. Kan inte låta bli att beundra dem! ♥

En enkel men gudomligt god torsdagsmiddag som passande nog är soppa. 

Middagen blev mycket uppskattad = mamma lycklig. Pssst....jag tyckte 

också det var supergott. Åt alldeles för mycket (som vanligt) vilket

kändes som en stor miss då vi kom till gymmet

 

Trevlig helg! 

Åsa

 

Sommarsemester

Kategori: Allmänt

Ett par dagar efter att våra gäster lämnat oss för att åka till Sverige så åkte även vi till kära Svedala för ett besök.
 
Solnedgång över Göteborg (sett från ovan från planet)

Resan gick bra och vi landade på Landvetter flygplats torsdagen den 5 juli och där stod hela Rikards familj och mötte oss. Åh, så härligt det var att se dem alla igen! Väl hemma hos Rikards föräldrar väntade färska skaldjur och det blev några timmars njutning tillsammans med familjen ända in på småtimmarna. Vilket välkomnande och vilken start på vår semester!, lovely!
 
Sara med en av hennes kusiner, Sofia. Kärt återseende ♥ 

Fredagen blev lite regnig och grå men vad gjorde väl det. Vi hade lite ärenden på stan och på kvällen träffade vi mina föräldrar och min syster med familj på ett hotell i stan. Så härligt att träffa dem alla igen och framförallt var det roligt att få snusa, klämma och känna på "nytillskottet", Stella som jag blivit moster till ett par månader tidigare, lycka!
 
Första mötet med lilla Stella
 
Men anledningen till att min familj rest var i staden var egentligen inte för att träffa oss utan för att min käre lillebror skulle gifta sig med sin Anna dagen därpå. Så, det blev en intensiv kväll med finslipning på talet som vi systrar skulle hålla samt en mysig stund med "La familia".

Lördagen den 7 juli bjöd på sol i Göteborg. Jag och Sara träffade lillasyster med familj på en fika inne i stan, finslipade på talet igen och satt och småpratade. Lite shopping hann vi såklart också med.
 
Sara myser med moster och kusin Stella
 
Jag och Fredrik. Så härligt att vara inne i stan i gamla goa Götet 
 
 

På eftermiddagen blev det bröllop på Gunnebo slott. Det mulnade på och kom lite duggregn men inte mer än så. Det blev ett fantastiskt vackert, romantiskt och fint bröllop och vi alla hade en fantastiskt härlig och rolig kväll där kärleken spirade i luften.
Hjärtliga lyckönskningar återigen till er kära Gustav och Anna
 
 
 
 
Dagarna efter bröllopet gick så fort. Vi träffade Rikards syskon en kväll över en grillmiddag hemma hos Rikrds syster. En härlig kväll med strålande sol och middag utomhus. 
Därefter blev det ännu en kväll då vi träffade våra kära grannar. Det regnade när vi kom dit men en halvtimme senare sken solen och även denna kväll gick det att äta utomhus. Vilken tur vi hade! 
 
Härligt att vara hemma och träffa vår älskade familj och alla kära vänner
 
 
Sara med käraste kompisen Moa, som bor granne med oss
Ett kärt återseende med grannarna, Thim- Virenhem
Kändes som vi var hemma igår och allt var precis som vanligt.
Hjärtligt tack för en trevlig kväll, Catrine, Björn, Moa, Max och Noel! 
 
Lukas med komisen Max och lillebror Noel, även de våra kära grannar
 
Hemma hos Pia (Rikards syster) och Mikael en underbar sommarkväll
Våra barn med sina kära kusiner 
Längst bak, Markus. Sedan Sara, Emma, Lukas och Sofia längst fram. Kusin Mattias saknas.
Även denna kväll blev fantastiskt härlig, god mat och så mysigt att träffa Rikards "La famila". Tack Pia,
Mikael, Emma och Sofia för all god mat och dryck och en härligt trevlig kväll! 
 
Ett par dagar efter bröllop, helg och diverse middagar med nära och kära var det dags att åka till Stockholm för att besöka amerikanska ambassaden och fönya våra visum. Allt gick jättebra och var överstökat inom ett par timmar. Regnet som var i Stockholm drog bort under eftermiddagen och solen visade sig lagom tills vi skulle åka över till min syster med familj och deras sommarställe på Ornö. Fredirk hämtade oss med båten på Dalarö och vi hade en fantastisk kväll på alla sätt och vis tillsammans.
Linda och Fredrik 
 
Snålskjuts = Lukas lycklig
 
Filippa, Lukas Sara och Stella
 
Tjejligan på båten på väg till Utö
 
 
 
Systrar
 
Lukas badade som vanligt både här och där 
 
Svensk sommar
 
 
 
Lukas och Sara var storfavoriter och toppen "barnvakter"
 
Älskade kusin Filippa 
 
 
Älskade kusin Stella
Vinansvarig för kvällen
 
Coolingar som är kvällens dessert fixare
 
Underbart dygn på Ornö. Tack! 
 
 
Efter ett underbart dygn på Ornö så drog vi vidare in till Stockholm stad då det var dags för avresa från öst till norr för att hälsa på min kära mor och far. bastubad, fiske och mygg. Det sitnämnda är ju ingen höjdare och de var dessutom extremt många i år. De får man på köpet men det är bara att gilla läget och göra det bästa utav det hela.
 
När vi kom fram så väntade det här till lunch. Yammie! 
 
Och det här till kaffet
 
Barnen var glada över att komma till mormor och morfar samt över allt det goda som det bjöds på
 
 
Första två dagarna regnade det och blåste men vi njöt av att ta det lugnt,
bastubad, shopping och god mat
Gott att gå ut och svalka sig emellan trots att det inte var fint väder
Rikard fyller på med varmvatten i tvättbunkarna för att tvätta sig utomhus.
Frihet och obeskrivligt skönt! 
 
Barnen har munderat sig för ev. myggattack vid fisketuren
 
 
Barnen och morfar är lyckliga då det blev fiskelycka
 
Fiskelycka! Ett gäng stora aborrar.
Suddig bild men jag tror jag blev så ivrig över fångsten?
 
Grillmästarna
 
Inomhuskockarna förbereder mat. Jag fixar under "övervakning" av rutinerad kock.
 
Eller imponerar jag kanske?
 
 En mumsig sallad 
En av de delikata förrätter vi bjöds på
 
Det blev också några härliga sköna kvällar på bastualtanen
 
 
Lugnt, ledigt, skönt, tyst, vamt, soligt och något svalkande att dricka i trevligt sällskap= semester
 
Här har familjen radat upp "rullande kontoret" under semestern. Det är inte varje dag man har
sådan utsikt över skog och hav
 
Och sköna dagar
 
Underbara dagar uppe i norr (trots mygg). Tack älskade mamma och pappa! 
 
Efter en femdagarsvisit i Norr bar det av hem till väst igen och fler roliga dagar, goda middagar och mysiga kvällar med nära och kära
 
Träffade självklart våra goda vänner Tomas, Line och Ludwig. Denna gång på svensk mark hemma
hos dem. Tack för en trevlig kväll! Så roligt att träffa er alla igen
 
 Sedan en femdagarstrip till Mollösund
d
Mollösunds hamn. Ljuvliga Mollösund
 
En del av Mollösund sett från havet
 
 
Barnen i båten på väg ut för att fiska makrill
 
Gissa om de njuter?
 
 
Jag och svärmor. Vi njuter vi med av att sitta bak i båten och "glassa" en solig. varm och härlig dag
 
Och visst fick blev det storfångst. Lyckades fylla två hinkar med 140 makrillar. Gissa om "storfiskarna
Sara och Lukas" var nöjda, stolta och glada?
 
Kväll i småbåtshamnen
 
Kusin Filippa kom och hälsade på i Mollösund
 
 
Ulla (min svärmor), jag och min syster 
 
Hela gäget njuter av något svalkande och gott att dricka ett stenkast från Ulla och Jalles hus
(på värdshuset). Fv. Svärfar, Jalle, Ulla, Lnda, Fredrik och Rikard. Våra barn var
barnvakter till de små kusinorna, Filippa och Stella
 
Kräftor i Mollösund ären delikatess. De blir nästan inte godare än så här. Vilken fest! 
Men kan det verkligen vara jag som höll i kameran? Suddig bild :( 
TACK snälla älskade Ulla och Jalle för att ni tog så väl hand om oss (både i i Mollösund och Härryda)!
 
Jag och Tina på Kauai, Hawaii. 
 
När vi kom hem från Mollösund träffade vi (endast jag och Rikard då barnen var på Liseberg med kusinerna)
våra vänner Tina, Krister, David och Adam hemma hos dem i Mölndal. Vi lärde känna varandra vårt
första år här i Kalifornien och blev BÄSTA vänner. Nu bor fam. Boman i Sverige igen men vi håller 
kontakten och som tur var bor vi nära varandra på svensk mark. Tack snälla familjen Boman för
allt gott ni bjöd på. Så roligt att träffa er och VI SAKNAR ER HÄRBORTA! 
 
Förrätten hemma hos Bomans. Yammie! 
Sedan glömde jag bort att ta mer kort :( vi pratade, pratade och pratade....
 
 
Sara och Lukas med Maries son, Thim. Kul att träffas. Sara och Thim träffades när de var kring ett år,
det skiljer en vecka i ålder på dem och de är nästan som syskon. Jag var faktiskt dagmamma till 
Thim i några månader när Sara och Thim var två år och Lukas bara några månader gammal.
 En rolig, hektisk och busig tid att tänka tillbaka på
 
 
Träffade med vän Marie med co i stan. Kärt återseende 
 
En av de sista kvällarna träffade vi mina kära väninnor, Carita och Line med familjer.
Så trevligt, så mysigt och så god mat. Miss U girls!
 
 
En intensiv, underbar men alldeles oförglömlig Sverigesemester! 
 
 

VÅR dag

Kategori: Allmänt

Igår den 21 augusti firade jag och min älskade Rikard vår 8 årig bröllopsdag. 8 härliga år som gifta men 22 år sedan vi träffades och föll för varandra. Tiden går fort när man har roligt!

Den 21:a augusti var ju en helt vanlig tisdag vilket innebar en helt vanlig arbetsdag för Rikard och våra barns andra skoldag (för den här terminen) så så mycket firande blev det inte. Men min man fick en pytte liten present (med ett innehåll som han önskat sig länge) och jag fick en STOR bukett härliga, röda rosor. På kvällen då alla kommit hem gick vi ut för att äta en god middag tillsammans med barnen på mysiga, romantiska, italienska restaurangen Bella här i Saratoga. Så gott, sådan härlig kväll, så mysigt och så mycket kärlek i luften. Kan man önska sig mer?





Min älskade man
 
 
 
Romantisk middag på Bella Saratoga
 
Med våra älskade barn, Sara och Lukas
 
♥  ♥  ♥
 
 
 
 
 

Sista veckorna på sommarlovet

Kategori: Allmänt

 
När barnen har sommarlov så betyder det: inga tidiga rmorgnar, ingen stress och senare kvällar. Men, nu är det slut på det roliga. Är man någonsin förberedd eller känns det lika brutalt och plötsligt för alla? Det kommer så snabbt inpå (fast det faktiskt inte gör det). Man vill liksom inte väckas ur sin "skönhetssömn" eller så är det såsom ordspråket säger "mycket vill ha mer"? Men visst är det lite skönt på ett sätt. Vardag, rutiner, nyttig mat, träning, tidiga mornar OCH tidiga kvällar men framförallt en helg att längta efter. En helg att rå om familjen, ha tid och lust för roligheter och vara tillsammans med dem man älskar. Det är nog så att vi alla mår bäst att ha något att längta till? 
 
Barnen har börjat sin skola nu i måndags och snart sätter mina studier också igång. Sara har börjat sitt fjärde och sista år och är en sk. "senior" på skolan nu. Lukas börjar sitt andra år och är en sk. Sophomore. Båda verkar nöjda med skolstart, klasser och lärare. Lukas har redan en hel hög med läxor som han tålmodigt och strukturerat tar i tu med direkt efter skolan. Sara har också läxor (men inte lika mycket än) men har golfträning varje dag efter skolan i några timmar och har uttagning "try outs" till skolans golflag nästa vecka. Hoppas hon kommer med! Det positiva med den här terminen är att båda barnen har samma schema. Det gillar mamma, då det blir mindre att hålla reda på.
 
De sista veckorna tillbringade vi med att bara ha det ganska bra. Barnen sov så länge tills jag väckte dem (och det gjorde jag i hyfsad tid) Tycker inte man skall sova bort sommarlovet! 
 
Vi njöt av sol och värme (vissa av oss i alla fall).
Det har varit otroligt varmt här ända sedan vi kom hem från Sverige, mellan 30-40 grader med
blå himmel och SOL
 
Härliga frukost med amerikanska maffiga blåbär
 
Kaliforniska, solmogna och söta gubbar har vi mumsat på
 
En härlig dag på stranden i Capitola
 
Och jag badade i havet. Det är mitt huvud som sticker upp och Carina som står bredvid. Mycket stolt
över mig själv, (badkruka som jag är). Dessutom är inte vattnet så varmt här. Men, just den här 
dagen kändes det som kring 18 grader alla fall
 
En dag i vattenparken med alla ungdomarna
 
Njutit av att äta frukost ute och titta på alla kolibrierna som är här ofta
 
Jag fick ÄNTLIGEN "tummen ur" och köpa de fina Tom Ford glasögonen jag suktat efter länge.
Nu är de mina och skall användas flitigt
 
Jag och barnen åkte på utflykt till IKEA för att avnjuta "Swedish meatballs" till lunch och för att 
införskaffa nya solstolar då en av våra gått sönder. Dessa blev det efter att Lukas provat 
 
 
Läste denna underbara kokbok (som jag fick i present av min kära vän, Line) vid poolen.
Boken rekommenderas varmt!  Först och främst för dem med vars hjärta bankar lite extra för västkusten
men även för de som vill njuta av alla vackra bilder från Marstrand, västkusten och framförallt maten och
alla recept
 
Spelade några härliga golfrundor med Lukas och Kerstin
 
Har kommit igång med min träning. Tjoho! Sprungit, simmat och gymmat. Bådar gott inför hösten
och förhoppningsvis för vikten också?
 
Njöt, njöt...och njöt av bad i vår pool. Lovely! 
 
Och ibland bara med att doppa fötterna för att svalka av sig. Är så lycklig över att vi har pool just nu
 
Steve "in action" i en av alla banans bunkrar. Kerstin håller tummarna att slaget skall gå bra
 
På fredagen blev det en eftermiddagstur och utflykt till golfbanan, Poppy hill i Monteray tillsammans
med Kerstin och Steve. Solen var väldigt frånvarande och mitt spel var uruselt men banan var i fint skick,
sällskapet enormt trevligt och som vanligt hade vi hur roligt som helst på banan men ännu roligare
när vi äntligen hamnade på 19:e hålet
 
Dimma och dis var det gott om denna fredag eftermiddag i Monteray men faktiskt ganska varmt
 
Sista helgen på "sommarlovet" kiunde inte ha avslutats bättre. Vi blev bjudna på barnkalas som
senare på kvällen blev en kräftskiva på svenskt vis med alla de rätta tillbehören. En härligt, rolig, underbart 
trevlig kväll i fantastiskt sällskap.
STORT TACK TILL VÄRDPARET!
 
 
En förskräcklig syn mötte oss i söndags i Santa Cruz då vi anlände dit för att steppa ut på promenad, så här på sommarlovets sista dag. Vi hamnade mitt i händelsernas centrum. En död man hade flutit upp på stranden
och bärgningen pågick förfullt. 
 
Men sedan blev allting bara så skönt, ljuvligt och vackert
 
Mor och son
 
Lukas stilar. Likheten är slående. Det är bara våtdräkten och surfbrädan som fattas
 
Lukas gled omkring medan vi andra kämpade på i rask promenad takt
 
 
Å, vad det är gott att lufta tårna, höra vågornas brus och känna vinden i håret en varm sommardag.
Att dessutom ha en god lunchmacka i knäet gör inte saken sämre
 
Det blev en 8 km promenad t och r Santa Cruz pir, för att sedan komma tillbaka hit och äta vår 
lunchmacka som vi köpt. Livskvalité!
 
 
 
Todelooooo.....

Min dag

Kategori:

Häromdagen (den 6 augusti) var det min dag, min födelsedag. Jag blev uppvaktad med frukost på sängen kl. 7, födelsedagssång, paket, pussar och kramar av make och barnen (två väldigt trötta tonåringar) Underbart! Jag njöt, men faktum är att jag njuter ännu mer när mina älskade barn fyller år och när jag får fixa deras frukostbricka, väcka dem med sång och se deras förväntansfulla ögon då de skall öppna alla paketen. Men, visst är det trots allt lite roligt att få fylla år själv också och få vara den som får full uppmärksamhet hela dagen av sina älskade. Det är lycka!
Dagen fortsatte med en springtur med sonen, lunch på restaurang med barnen och på eftermiddagen när maken kom hem från jobbet så firade vi med skumpa och färska vindruvor från trädgården, i ljuvlig sol och värme i varsin solstol vid poolen. Lovely!
Middag intogs senare på kvällen på en italiensk restaurang utomhus tillsammans med familjen och Saras pojkvän Jacob. En fantastisk dag och nu ett år äldre.

 

 

Frukost på sängen och paketöppning tillsammans med två mycket trötta tonåringar

En skön stund i solstolen denna varma dag

 

Champagne 

Min goda pastarätt som jag beställde på middagen

Jag och min älskade man

 

Friends

Kategori: Allmänt

Den 11 juni fick vi besök av våra goda vänner, Thomas, Line och deras son Ludwig (vår gudson). De kom för att hälsa på oss här i Kalifornien för andra gången. Underbart! Denna gång blev det i vårt nya hus så det blev lite spännande och nytt för deras del. Gissa om poolen uppskattades av både vuxna och barn?
Vi hade så många härliga, mysiga, roliga och underbara dagar tillsammans. Vi njöt av solen och värmen som Kalifornien bjöd på, bad i poolen, stranden, havet, vinprovning i bergen, sightseeing, bilturer nercabbat, Redwoodträd, promenader, restaurangbesök, utomhusfrukostar tillsammans med kollibrierna och mysstunder med vår gudson Ludwig men framförallt många trevliga stunder då vi åt god mat tillsammans här hemma, drack något gott, njöt och löste världsproblem. 
 
 Man är inte kaxig när man lider av jetleg. Det spelar ingen
roll vad som serveras till middag
 
Utanför Savannah-Chanelle winery. Ludwig är lycklig då han fick en äppeljuice = Win-win
 
 
 
MÅNGA grillkvällar blev det. Grillmästarna "in action"
 
Lurade med Thomas och Line på en lång och svettig promenad.
Men, de fick se mycket av omgivningarna
 
Rikard har var och infrskaffat ett gott Rosévin med de rätta tillbehören uppe på Pichetti winery
medans vi andra njöt i solen på vår filt. Det blev en härlig varm dag med en lång pic-nic
 
Godag smörgåsar. Gott, i gott...gott
 
 
Rosévinet var försvinnande gott i hettan så Thomas gick in och köpte 
mer. Se så lycklig han ser ut!
 
 
 
Det blev också några härliga promenader. Detta är uppe på "Montalvo vista point"
 
Många, många...många dopp i poolen här hemma blev det
 
Killarna badade också i poolen men hade det riktigt bra uppe på land
också
 
Självklart åkte vi mot havet också. Här i Santa Cruz
 
Sjölejon i Santa Cruz var fräcka (men lite läskigt att stå så nära)
 
Sara och Lukas var barnvakter till Ludwig ibland så att vi vuxna kunde komma ut på lite "myspys"
 
En underbar "vuxenkväll" på La Fondue i Saratoga
 
Down town Saratoga by night
 
c
Thomas hann med några golfrundor med Rikard och Lukas men också en med Sara
 
I Big Basin state park bland alla jättelika Redwoodträd
 
 
Jag och Line på väg på konsert med "Indigo girls"uppe på Moutain winery. Där bjuds man på
denna fantastiska utsikt
 
 Tre veckor gick otroligt fort. Miss you!
 

Wow, vilken sommar

Kategori: Allmänt

Wow! Vilken sommar, (so far)!
Nu var det väldigt längesedan jag bloggade. Har helt enkelt haft semester från alla "måsten"och bara haft det bra, riktigt, riktigt bra.
Vi har haft våra bästa vänner på besök de tre sista veckorna i juni och när de åkte hem så packade vi våra väskor för att följa efter dem, hem till Sverige.
Å, vilka härliga 3,5 semesterveckor vi hade i Sverige! Härliga men intensiva. Vi har träffat våra föräldrar och syskon men också vänner och bekanta och barnen har träffat lite kompisar. Vi åkte till Göteborg och västkusten för att sedan dra till östkusten, vidare till Norrland och sedan hem till västkusten igen. Vi har varit på bröllop, på många goda middagar med härliga vänner, förnyat våra visum, varit ute i skogen, åkt båt på både väst och östkusten men också på bottenviken. Ja, vi har hunnit med en hel del och har många fina minnen från årets Sverigesemester. Tyvärr hann vi inte riktigt med att göra allt vi ville och träffa alla vi ville för tiden och orken täckte helt enkelt inte till.
Nu när vi är hemma igen och så snart vi fått lite ordning på jet leg och pustat lite så skall jag skriva och berätta lite mer.
Nu skall jag njuta av dagen. Solen skiner, himlen är blå och det blir en varm dag. Skall ut på en löprunda, sedan blir det golfträning och i kväll när Rikard kommer hem från jobbet så skall vi till gymmet och bekänna färg efter sommarens alla lata dagar.

Önskar er en skön kväll / dag

Åsa