swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Klappat och klart

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen bokat biljetterna till Sverige och tid (för att förnya våra visum) på amerikanska ambassaden. Vi åker "hem" den 4 juli och tillbaka "hem", hit 28 juli. Det blir tre och en halv vecka i Svedala. Det lär bli intensiva veckor i härliga Sverige men oj vad roligt det skall bli. Vi (jag och barnen) har inte varit hemma sedan sommaren 2010 så det är ett tag sedan. Det skall bli så otroligt roligt att träffa släkt, vänner, nära och kära. Nu längtar vi! Vi beställer härmed härligt svenskt sommarväder så vi kan få njuta av allt som den svenska sommaren har att erbjuda med sol, bad i sjöar och hav, båtturer och grillkvällar med middag utomhus och kanske en golfrunda eller flera på svenska banor.  Vi längtar också efter Falukorv, rödbetssallad, kräftor, räkor, mjukost, smågodis, svenskt bröd och till och med "Mamma Scan´s köttbullar". Självklart finns det massor med andra saker vi längtar efter, listan kan göras lång.
Ett av sommarens och Sverige semesterns stora höjdpunkter blir att få gå på bröllop. Min bror, Gustav och hans sambo, Anna skall gifta sig den 7 juli. Skall bli så underbart skoj att få gå på deras bröllop som skall äga rum på anrika Gunnebo slott i Mölndal, strax söder om Göteborg. Vi kommer hem sent den 5 juli så vi kommer nog att vara lite "jetleggade" men vi får skall göra vårt bästa för att inte vara festens "partybromsar".
Ett annan höjdpunkt blir att få träffa min systers små flickor, Filippa snart 2 år och hennes lillasyster dom bara är lite drygt en månad nu. Filippa har vi inte träffat sedan de var här och hälsade på förra året och då var hon 9 månader. Hennes lillasyster får vi träffa för första gången. Å, så mysigt det skall bli att få krama om de små!
Sedan kommer det att bli många höjdpunkter av varierande nivå. Jag längtar också efter att träffa Tina med familj (som bodde här och som vi lärde känna här). De bor bara 15 minuter från oss och jag hoppas verkligen att vi får tillfälle att träffas på svensk mark. Men,  vi ser i ser så mycket fram emot att få tillfälle att träffa ALLA våra nära och kära!

Oj, vilka dagar!

Kategori: Allmänt

Vissa dagar är helt enkelt mycket bättre än andra, så är det bara!

I torsdags slutförde jag och min studiekollega, Erica vårt andra gemensamma arbete. Vi har lagt ner otroligt mycket tid på dessa inlämnings uppgifter så det kändes så skönt att kunna släppa detta. Nu är det inte så mycket mer kvar. Eller jo, lite är det ju förstås. Argumenterande tal och ett par inlämningsuppgifter. Så visst finns det lite mer att "bita i"!

Erica är en svensk tjej som bor i Chicago och som jag träffat på en distanskurs som jag läser nu. Hon är också hemmafru och är i USA på samma premisser som mig och många andra. Vi har mycket gemensamt och det var rätt lustigt att vi faktiskt funkar och samarbetar bra ihop. Ren tur att det blev så när vår lärare tyckte att vi kunde jobba ihop som par (då våra timmar stämmer ganska väl överens). Är det inte fantastiskt vad härligt det är att träffa nya människor så här?

Ett par timmar senare hade jag stämt träff med min vän, Jessica som jag för övrigt också träffat (på sätt och vis)  i "cybervärlden". Det var nämligen så att Jessica (som är en svensk tjej men gift med en amerikan) flyttade till grannkommunen och kände sig lite ensam (som man gör som nyinflyttad på ny ort). Hon googlade lite och hittade min blogg, skrev ett mail och på den vägen är det. Vi har träffats en hel del sedan dess och har roligt ihop. För ett par veckor sedan då vi var ute och fikade så var det en dam som vände sig om på kafét där vi satt och sa: ni måste vara syskon eller bästa vänner? Ni verkar ha så otroligt roligt ihop och det smittar. Roligt, att kunna glädja någon! Men faktum är att vi pratar mycket båda två, skrattar gärna och högt. Tro sjutton att vi hörs, syns och sprider (kanske glädje)? Visst är det helt otroligt vad morgondagen kan erbjuda i form av nya bekantskaper, om man bara tar för sig lite.Vi tog i alla fall en härlig 7 km. promenad i grannkommunen, Los Gatos och därefter festade vi till det och åt en supergod grekisk lunch. Mums!

På eftermiddagen åkte jag och simmade 1000 meter och lapade sol en stund men hann inte stanna så länge då jag skulle iväg på en SWEA tjejträff på "fina gatan". Vi blev bara sex tjejer men satt utomhus på Mexikansk restaurang, åt gott, sippade på vin och Margeritas samt försökte prata. Det var lättare sagt än gjort att prata då de hade en orkester som spelade högljudd salsa hela kvällen. Det blev ändå en riktigt mysig kväll med många nya bekantskaper och glada skratt. Härlig, lyxig och rolig dag.

En himmelskt god Souvlaki på grekiska restaurangen, Opah i Los Gatos

Rekommenderas för den som har "vägarna förbi"

Funderade på om det hjälpte att se saker och ting "med andra ögon"?

Kunde inte bestämma mig om jag skulle hem och städa en

stund eller ligga kvar i solen? (latmasken vann)

Jag och Carina på

El Jardin Tequila Bar & Restaurant | Santana Row

Trevligt ställe en skön sommarkväll

Idag, fredag har jag spelat golf med bästa Kerstin och Monika. Vi har alltid lika roligt på golfbanan. Träffade även min vän Per (en Finlands svensk äldre herre). Så roligt! Hoppas vi får ihop en runda en dag Per? Och så har jag gärna "kafferbjudandet innestående, till nästa gång tack"! Det var dock en lite kylig dag här idag. När vi gick ut och spelade vid 10 snåret så blåste det jättekallt, var ganska molnigt och endast 17 grader. Det fick bli långbyxor och varm tröja på banan idag. Men när rundan avslutades var solen tillbaka igen och vinden hade mojnat. Det blev ganska skönt så vi kunde äta vår sedvanliga lunch ute i solen. Härligt!

Sedan blev det till att göra lite nytta. Åkte och handlade och städade hela huset. Pust! Kände mig så himla duktig så jag tyckte faktiskt att det var dags för en månatlig belöning. Sagt och gjort, jag åkte till USA nails här i Saratoga och gjorde lite enklare, välbehövlig skönhetsvård. Så gott att unna sig det här ibland då det är relativt billigt. En hemmafru kan ju inte bara tvätta, städa, stryka och gno utan behöver faktiskt lite lyx, lugn och ro (emellanåt) för att orka med den tråkiga marktjänsten.

Nu väntar vi på Rikard som förväntas anlända vid 20 tiden. Huset doftar rent, räk- och laxmackorna är nästan klara, vinet på kylning och vi längtar sååå efter honom!

Önskar er en riktigt trevlig helg!

Lugnt men lite tungt som gräsänka

Kategori: Allmänt

De soliga och varma dagarna fortsätter men nu är det lite mer lagom varmt kring 22-25 grader. Väldigt lagom och det är så härligt!
Fenomenet kvarstår - dagarna bara svischar förbi och jag hinner inte riktigt med ibland. Jag hinner inte riktigt göra allt det jag vill i alla fall. Men ännu en skön helg har passerat med sol, pool, golf och promenader. Börjar nästan låta tjatigt men det är så ljuvligt!
Poolen används ganska flitigt, speciellt på helegerna. Lukas "in action"
Jag poserar vid ett läckert träd som vi passerade under lördagens
bergspromenad. Ingen aning om vad det är för sort men visst är
det läckert
På väg ut på söndagens powerwalk, innan vår golfrunda

I fredags tog jag och Rikard en promenad på kvällskvisten då det var en underbart härlig kväll. Så himla härligt att gå ut och gå på kvällen då det är något svalare och oj, vad härligt det är att bara ta en dusch sedan och krypa till sängs med gott samvete. Vi har sannerligen inte varit några flitiga kvällspromenerare men förhoppningsvis blir vi det fortsättningsvis, i allafall när det är långa, ljusa och sköna kvällar.
På lördagen startade vi med en powerwalk i bergen. Härligt som vanligt men nästan för varmt för powerwalk. Nästa gång får vi gå tidigare.
På dagen var vi tvugna att ge oss ut på en liten turboshoppingrunda då vi fått en inköpslista av Rikards syskon och dessutom behövde vi köpa lite presenter. Rikard skulle åka hem till Sverige på söndagen så det var en del som skulle fixas så han kunde ta med sig. Sagt och gjort. När man går med Rikard och handlar så går det fort och speciellt om man vet vad man skall ha. Vi hann med mycket under några timmar och jag lyckades hitta några fina plagg till mig själv också i farten. Var så glad när jag kom hem och provade och det kändes som det var toppenköp. Tjoho! Sedan bar det iväg för att spela en 18 hålsrunda på Cinnabar golfclub med Lukas och Rikard. Vi hade en riktig toppendag både med promenaden, shoppingen men framförallt på golfbanan. Alla tre spelade ganska bra, vädret var mer än underbart och vi njöt av alla de vackra vyer som banans omgivning bjuder på. Väl hemma igen blev grillat det mys med barnen och vi gick ut och åt på "Red Robin". Det är ett enkelt ställe med lite av varje på menyn men framförallt har de jättegoda burgare och (tyvärr) himmelska fries som (också tyvärr) är "bottomless". De fyller alltså på så länge man vill. Jag hade tänkt att avstå helt från dessa men tyvärr föll även jag för frestelsen. Trevlig familjerestaurang med god mat (gäller bara att undvika värsta barnfamiljstiderna mellan 17-20 för då är ljudvolymen nästan outhärdlig). Vi har nog blivit lite bekväma nu då våra barn blivit större? Var sak har sin tid!
Lukas tar varenda chans att köra golfbil och ser fram emot till han
får börja övningsköra på "riktigt"


Vackert, vackert...så vackert



Söndagmorgon var lugn och vi hann med att skypa lite med våra kompisar som snart kommer hit och hälsar på. Därefter blev det en powerwalk med maken igen innan han var tvungen att ta tag i packning inför tjänsteresan till Sverige. Vi hann med en liten stund vi poolen och en hastig gemensam (lite tidigt) grillmiddag innan Rikard gav sig av vid 4 snåret. Tomt, blev det! Det är alltid så tomt när han åker och man vet att man har en tid framför sig som gräsänka. Jag gick ut och sprang en runda och sedan blev det lite plugg innan John blund kom.
Veckan har bestått av nästan bara plugg från morgon till kväll.
I måndags hade vi tillfälle att se Solar Eclips, Solförmörkelse.  Solförmörkelse inträffar då månen passerar mellan jorden och solen, och dessa ligger i en rät linje. Solen är cirka 400 gånger större än månen men ligger 400 gånger längre bort vilket gör att de två himlakropparna är nästan identiskt stora sett från jorden.
Den typ av solförmörkelse som de flesta människor har chansen att se, är den "partiella". Månen täcker då en del av solen, och lämnar kvar en lysande del med en form som ibland kan tyckas likna en månskära (likheten är dock inte så stor när endast en mindre del av solskivan är täckt). Försökte ta kort men det blev inget bra. Men, man ser faktiskt litegrann, eller hur?
I tisdags smet jag iväg och lunchade med en kompis för att rensa hjärnan en stund och på kvällen tog jag en springtur. Det skulle jag inte gjort! Kände mig lite slö redan innan men tänkte att "nu får jag rycka upp mig" så jag övertalade Lukas att följa med som "draghjälp". Han var snäll och hängde med på cykel men höll sig långt ifrån mig (någon kunde ju se att han var ute med mamsen) Pinsaaaaamt! Trots detta så var det en mycket tung runda och benen var som betongklumpar. Väl hemma kände jag att jag hade ont i halsen och på kvällen blev det bra mycket värre. Man skall lyssna på sin kropp! Att man aldrig lär sig, suck! Idag har jag känt mig riktigt hängig och bestämde mig för att verkligen ta det lugnt. Har försökt att beta av en del gällande skolarbetet med min studiekollega, Erica i Chicago. Tack och lov för att jag haft tur att få en sådan trevlig studiekompis, det gör att allting går mycket lättare!
I går var Rikard i Göteborg och fick tillfälle att träffa föräldrar och syskon en snabbis på kvällen och idag är han i Stockholm och har haft tillfälle att träffa min syster med familj och faktiskt också min mamma och pappa som råkar vara på beök i Sthlm just nu. Full pott! Rikard fick också tillfälle att "snuffa" bebis. Å, vad avis jag är! Längtar efter mina nära och kära!
Glad Rikard med min syster dotter. Han ser mäkta stolt ut (med all rätt)
Det är inte varje dag man får en liten guldklimp i famnen

Funny days

Kategori: Allmänt

Veckorna går så fort. Ännu en kort sammanfattning om den senaste veckan. Förra torsdagen hade jag tjejmiddag här hemma. Vi blev 14 tjejer och hade en härlig kväll med god mat och dryck och härligt tjejsnack. Kvällen gick dock alldeles för fort och det var ju en vanlig "jobbardag" nästa dag att ha i åtanke (både för oss hemmafruar men även för de två i gänget som faktiskt arbetar på "riktigt"), så vi avrundade i hyfsad tid.
Allting förberett för lite mingel. Bubbel och Juice på kylning
Dukat ute i kvällssolen. Men vid 21 tiden blev det kyligt så dessert
intogs inomhus
14 svenska, glada och söta tjejer. Mina fina vänner


F. v. Leila, Kerstin och Monika


Eva, jag och Jessica



Carina och Annelie


Eva, Mia, Carina och Gabriella


Annika och Anna



Mingelbild. De 2 som ser allra gladast ut är de som anslöt sent.
Helena längst bort till vänster och långa Kristine :) tror de var glada
att de hann komma innan solen gick ner


Två glada tjejer (Helena och Annika) vid buffén full av god mat
Mums!
Tack alla tjejer för allt ni bidrog med i matväg men framför allt för ert sällskap, som förgyllde en helt vanlig torsdagkväll!

På lördagen var jag och Rikard ute och gick tur och retur till grann samhället, Los gatos. Det var en riktigt varm morgon som krävde ett stopp i down town LG med mycket vätska och en välbehövlig frukost innan vi orkade fortsätta hem igen. Mysigt med en utomhus frukost på restaurang en härlig helgmorgon. Det blev totalt 1,5 mils promenad så vi kände oss nöjda och lade oss för att njuta av sol och pool då vi kom hem. Det var dock så varmt så vi  blev ganska less på det med, efter en stund. Därför bestämde vi oss för att åka iväg för att delta i ett event som var här i down town Saratoga, "Saratoga winestrolling" på eftermiddagen. Det var riktigt kul. Man betalade en summa, fick ett vinglas och sedan gick man runt och provade vin på tillfälligt uppställda små "winerys". Det var totalt 27 stycken (men vi hann kanske med hälften). Man gick helt enkelt omkring från det ena stället till det andra, provsmakade och åt lite tilltugg som de olika vingårdarna bjöd på. Det var extra kul då det var många lite mindre och okända "winerys" som man bara kan besöka genom att beställla tid. Vi "nappade" på ett par som vi lagt på minnet och säkert kommer att ordna ett besök på framöver? Alla affärerna hade lite erbjudande och tävlingar och på en del ställen hade man levande musik. Helt otroligt mysigt ordnat. Längtar redan till nästa gång som är i september. På kvällen träffade vi goda vänner i centrum (familjen Johansson) och åt gemensam middag på den mysiga italienska restaurangen, Bella Saratoga. Vilken fantastisk dag!
På måndagen ringde de från ett "Preston Wynn" spa, här i Saratoga och sa att jag var den som vunnit i deras lotteri på winestrollingen). Hurra! Jag vann en 45 minuters massage som jag åkte och "löste in" redan på tisdagen. Helt underbart men beroendeframkallande. Så ljuvligt, lyxigt och skönt! Oh, la, la....vad jag mådde bra!


Suddig bild. Tror minsann att alla de som jobbade för de
olika vingårdarna, pimplade lite de med. Eller förresten,
jag tror inte, jag vet...bara trevligt

På söndag var det morsdag här i USA. Jag blev ordentligt uppvaktad med frukostbricka på sängen, ballong, blommor och en mycket fin present. Gulliga, älskade familj, tack! På dagen hade jag en önskan om att göra en utflykt till havet men vädret vid kusten såg lite grått ut så vi åkte till ett fint utomhus shoppingcenter, Standford shoppingcenter och åt lunch samt flanerade omkring. Det är riktigt fint där så vi hade en mysig eftermiddag tillsammans. Mamma nöjd = alla nöjda. :)

Annars har det  varit en helt vanlig vecka fram till idag, torsdag. Jag är just hemkommen från en mycket trevlig lunch. Idag hade vi ordnat en överrasknings pic-nic för två av de svenska tjejerna (Leila och Eva) som flyttar hem i sommar. Alla vi tjejer (9 st) bidrog med lite mat och Eva och Leila blev hämtade till platsen där vi stod och tog emot dem. Vädret var toppen och fåglarna kvittrade där vi höll till på den underbara vingården, Savannah - Chanelle med dess vackra omgivning. Vilken dag! Känns faktiskt helt overkligt!

 

Fv. Carina, Eva,Linda, Mia, Annelie, jag, Sofia, Anna med Leila sittandes längst fram

 

Dukat för oss

En del av omgivningen

Gott kallt Rosévin från vingården

 

Sofia som varit och köpt lite vin nere på vingården

Vår fantastiska buffé som vi ordnat med gemensamma krafter. Mums!

En fantastisk dessertbuffé. En dröm för effterrättsälskare

Bak f. v. Sofia och Merethe

Fram f. v. Mia, Anna (som arrangerat allt) och Carina

F.v. Leila, Anna, Eva och Sofia

F.v. Linda, Anna, Merethe och Louise

F. v. Linda, Anna, Eva och Merethe

Carina och Mia

Annelie, Leila och Eva

Louise, Sofia och Anna

Linda, jag och Merethe

Carina och Mia


Jag och Carina njöt av att åka nercabbat en sådan här härlig dag

Vardagslyx

What a week!

15+20 = 35

Kategori: Allmänt

♥8 maj 2012. Vår älskade son,  Lukas 15 års dag men också min och Rikards 20 åriga förlovningsdag. Herrgud, var tar tiden vägen? Vår "lille" har blivit stor! Men, vi som förlovade oss på ljuvliga Barbados den 8 maj 1992, vi känner oss nästan inte en dag äldre.
Frukost på sängen till 15 åringen och en massa paket. 1:a paketet
Innehöll strumpor :) men sedan blev det bara bättre och/eller bättre.
Det var en mycket nöjd kille som cyklade till skolan
denna dag

Mitt på dagen, tisdagen den 8 maj var det bara en helt vanlig dag med skola för barnen, skola för mig och jobb för Rikard. Men på kvällen hade jag bokat bord på den fina restaurangen, La Fondue här i Saratoga. Nu skulle det firas!
Vi firade Lukas 15 år samt min och Rikards förlovningsdag. Kvällen blev helt magisk! Vi låtsades att det var en helgdag och bara njöt av den mysiga restaurangens interiör och all den fantastiska maten och drycken. Vissa av oss var modiga och åt både vildsvin, krokodilsvans men också en hel del annat gott kött. Vi fick en god (stor) sallad till förrätt, sedan serverades farligt god ostfondue med goda grönsaker och bröd att dippa till. Till varmrätt blev det olika köttsorter som både grillades på bordsgrill och kokade i fonduegrytan. Sist men inte minst blev det valfri choklafondue med frukter, Marsmallows och cookies att dippa. Eftersom Lukas fyllde år så bjöd restaurangen på skumpa till både vuxna och barn istället för tårta (Sara och Lukas glas innehöll cider) och våra lite dyrare droppar.
Framåt sena kvällen rullade vi hem. Himmel vad mätta och nöjda vi var! Restaurangen kommer att få många fler besök av oss. Helt fantastiskt gott, mysigt och en beundransvärd service!
Förväntansfull familj
Skål för Lukas
Fina killen
♥Syskon♥
Fina Sara i restaurangens läckra foajé
Gott att dippa i chokladfondue
Världens trevligaste servitris förklarar hur vi skall bära oss åt
Krokodilsvans kändes lite "scary" att smaka på. Smaken var dock helt
ok men konsistensen var lite seg (misstänkte nästan det)
Skål! Restaurangen bjöd på "bubbel" dagen till ära

Härlig vecka

Kategori: Allmänt

Längesedan jag hann och orkade med att blogga. Det är lite frustrerande när man inte riktigt hinner med eller orkar (även om man vill). Men här kommer ett liten sammanfattning från den senaste tiden. Varsågod!
Fredagen (den 4:e) hämtade jag min vän Annika på flygplatsen i SF och förra fredagen (den 11:e) vinkade jag /vi farväl till henne. Annika bodde här ett år med sin familj (men flyttade hem till Sverige förra sommaren) så hon känner många av de andra svenskarna här också. Därför passade det jättebra att hon sov här hos oss från fredag - måndag och sedan hos vår gemensamma vän, Eva från mån - fredag den här veckan,
När vi väl var hemma här (Annikas första kväll) så tänkte jag att det är lika bra att hitta på något för att hålla Annika vaken en stund på kvällen. Sagt och gjort. Vi åkte till ett litet winery här i down town Saratoga för att dricka ett glas vin på deras uteservering. Carina, Staffan, Eva och Tobbe är våra gemensamma vänner så det kom också dit.  Efter en härlig stund i solen med massa snick-snack så åkte vi hem och åt lite lasagne (som jag hade förberett innan) till fredagsmiddag. Annika var förvånansvärt pigg och orkade faktiskt hålla sig vaken en bra stund men tror hon somnade gott den kvällen.
Lördag morgon. Annika var upp före tuppen (tror jag)? Pigg, ivrig och sugen på att återse gamla trakter så gick hon ut och tog en lång promenad, ensam och allena. När jag och Rikard väl orkade oss upp några timmar senare (vid 7) så hade Annika redan hunnit med mycket. Efter en skön frukost ute i solen bestämde vi oss för att åka ner till Santa Cruz och tillbringa dagen där. Lukas var bjuden på födelsedags party där och skulle sova över så vi passade på att hänga med då någon ändå måste köra dit honom. Vi fick en härlig dag på stranden. Den här gången höll vi till på en strand nära Santa Cruz båthamn och det var en otroligt trevlig strand.  På eftermiddagen när vi styrde kosan hemåt igen bestämde vi oss för att lyxa till oss med att gå och fixa naglarna. Å, så härligt lyxigt det var! Vi njöt, njöt och njöt båda två och blev riktigt ompysslade. Kvällen tillbringades hemma med god middag bestående av ugnstekt lax, kokt "färskpotatis" och en hemmelskt god sås. Helt enkelt en toppen lördag!
Söndag morgon. Ännu en morgon då Annika var uppe i ottan. Hade planerat att vi skule ta bergspromenaden tillsammans men hon var så morgonpigg så hon gav sig ut på en promenad allena, igen. (Vi hade inte riktigt samma dygnsrytm) så jag och Rikard to en promenad själva lite senare. Det var en underbart varm morgon så självklart blev det frukost ute i solen sedan. På dagen hade jag lite "måste göra studier" så Annika pep iväg med Carina för lite shopping och jag pluggade. Men på eftermiddagen åkte vi (nercabbat) och förnöjde oss på "vårt" winery, Pichetti, där vi är medlemmar. Där träffade vi Staffan och Carina men även Bill och Helena. Vi njöt av vinprovning, levande musik och sedan blev det en pic-nic lunch ute i solen med smörgås köpt i "food-trucken" som dagen till ära gästade gården. Mackan avnjöts tillsammans med ett glas vin som inhandlades på plats. Vilken otroligt trevlig söndag eftermiddag. Sedan blev det en myskväll hemma med goda grillade New york steaks och bakpotatis. Riktigt amerikansk middag. Helgen försvann så snabbt, så snabbt.
På måndag blev det en heldag i San Francisco. Vi var fem tjejer som åkte för att tillbringa en heldag i staden för att bara promenera omkring, fika, äta lunch, tjejsnacka och ha det bra och på kvällen hade vi bokat in oss på
en föreläsning om "personal branding" som SWEA professional ordnat. Vi hade en toppen dag. Den annars så blåsiga och kyliga staden visade sig från sin bästa sida och bjöd på både sol och värme till vår stora lycka. Dagen med allt vad den bjöd på var toppen pch föreläsningen på kvällen var pricken över i:et. Väl hemma på natten flyttade vår gäst, Annika till Eva (som vi planerat) för att bo hos henne till fredag.
Tisdag den 8:e maj var vår älskade Lukas 15 års dag. Han blev uppvaktad med sedvanlig sång, paket och frukostbricka på sängen men sedan var det skola som vanligt. Gladare 15 åring som cyklade till skolan fick man nog leta efter den dagen! ♥ Denna dag var också min och Rikards 20 åriga förlovningsdag ♥ På dagen blev det en hel del plugg för min del men på kvällen hade jag bokat bord på en fin restaurang här i Saratoga, LA fondue. Oh,la,la. Vi hade en helt fantastisk kväll! Vilket ställe, vilken mat, service och miljö. Helt magiskt! Vi glömde tid och rum samt att det var en tisdag och njöt så länge vi kunde. Lite synd att vi inte vetat om att den var så bra, innan. Det blir helt klart fler besök där. Så gott och mysigt!
Onsdagen var en fixardag. Det blev en massa gjort för min del. Både "måste göra grejer" och andra "bra att göra grejer".
Torsdag hade jag bjudit in till tjejmiddag här hemma. 13 glada tjejer kom på besök och det blev en härig kväll med massa god mat och tjejsnack. En kväll som gick alldeles för snabbt. Sen blev det fredasg igen.....En vecka går så snabbt!
Jag och Annika i matlagningstagen, Annikas första kväll. Hon ser
oförskämt pigg ut måste jag säga


Jag, Annika, Carina och Eva på Cinnabar winery


Tor-Björn, Rikard och Staffan


Självklart åkte vi nercabbat


Annika och Staffan provar vin inne på Pichetti winery


"Food truck" som stod utanför wineryt. Där kunde man förse sig med
mumsiga mackor


Bill, Helena, jag och Rikard inne på
Pichetti winery


Många hade pic-nic utanför


Och så även vi. Mums filibabba! Ett gott vin (inköpt på wineryt)
och en god macka blev en härlig pic-nic i solen denna söndag
Life IS Good!


Hela "pic-nic" gänget


Annika, Carina, Staffan och jag


Sedan fortsatte vi söndagsutflykten i det fina vädret. Annika satt fram
och njöt av att åka nercabbat i sol och värme och jag fotade från baksätet.
Vi fortsatte till ett annat winery för visa de magnifika vyerna som man får på
köpet däruppe. Wineryt var stängt men vi stannade och njöt av utsikten


Mountain winery med sin underbara amfiteater

Vi njöt av den vackra utsikten däruppe


Och sedan körde vi hem igen.

Måndag morgon packade vi bilen full med tjejer och drog till San Francisco


Vi möttes av ett soligt och varmt SF. Ljuvligt! Staden är annars känd för att vara
blåsig och kall, oavsett tid på året men vi hade tur med vädret denna dag.
Fika stopp på ett mysigt café i Hayes valley


Sofia och Annika var kartläsare





Ljuvliga, vackra, mysiga och underbara SF. En blandning av stort och smått bland kullarna


So......... "SAN FRAN"



The conservatory in Golden gate park


Rhododendron. Parken skulle visst innehålla 850 sorter men vi hittade
inte riktigt dem. Många var nyplanterade eller omplanterade så den
riktiga blomsterprakten uteblev


Blå regn. Så vacker


En glimt från den "Japanska trädgården" i Golden gate park


Ännu en glimt


"Putti nutt" hus i SF


Två glada tjejer. Eva och Carina


I den japanska trädgården fanns lite skön skugga. Det var välbehövligt denna varma dag



Vi gick och gick.......... och gick mycket i SF hela dagen. Vid fem snåret var vi tillbaka i stadskärnan och hann med en timmes "turbo shopping" innan vi skulle åka till kvällens SWEA föreläsning. Trötta i benen och med en bra bit kvar att gå (30 minuter innan föreläsningen), försökte vi jaga rätt på en taxi. Det var inte så lätt och "NY style grab a cab"  funkade INTE. Vi stod framför ett hotell mitt inne i SF och diskuterade hur vi skulle lösa vårt problem med att ta oss från A till B. Då vevade en limousinchaufför ned rutan och frågade om han kunde hjälpa till? Tjoho! Gissa om vi blev lyckliga då vi fick åka limousin för en billig peng. Oh,la...la!


JAg och två av tjejerna i limousinen


Väl framme på "Swedish American hall" var det lite mingel och det bjöds
på ost, kex och lite vin som sponsrades av en av SWEA medlemmarna
(de äger en vingård) Mycket trevligt och gott

Föreläsningen handlade om "personal branding" och hölls av Ellen Loyeen som är en känd föreläsare här i Silicon valley. Otroligt intressant, inspirerande, kul och lärorikt! Så glad att jag fick tillfälle att lyssna på henne och glad över att vara medlem i SWEA så jag kan få möjlighet att delta i deras fina arrangemang. För er som är nyfikna på Ellen så finns en läk nedan till hennes hemsida.


Klockan blev sent innan det var dags att styra kosan hem från ett mörkt, kallt
och blåsigt SF. Men vilken härligt, rolig minnesvärd dag jag fick tillsammans
med mitt trevliga sällskap





väntan

Kategori: Allmänt

Fredag, ljuvliga fredag! känns så bra.
i morse hade jag äntligen lite tid för en powerwalk i bergen med tjejerna (som jag har saknat hela veckan) jag har sagt det förr men tar det igen: bergspromenadem ÄR betoendeframkallande! M
orgonens promenad bjöd på sol och härligt sällskskap (och det var tur) för jag hade verkligen behov av att prata av mig efter veckan alla "pluggtimmar". Efter promenad och lång pratstund blev det lite "fix" hemma inför Sverigebesök. idag kommer nämligen min vän Annika på besök. Annika bodde här ett år med sin famillj men flyttade hem i augusti förra året. Sara och Annikas dotter, Fanny var som "ler och långhalm" det året. Oj så mycket skoj de hade ihop! Nu har Annika med familj bott hemma i Sverige 9 nånader men längtan till Saratoga blev för stor så det blev ett litet besök här och hos oss den här veckan. Så roligt det skall bli att träffas igen. Nu sitter jag och väntar på San Francisco flygplats. Väntan är lång då planet var lite sent och det är visst superlånga köer i i "immigration" (fick sms sv Annika) Suck! men den som väntar på mågot gott.... det skall bli jättekul att ses igen. gissar att vi kommer att ha träningsvärk i munlädret!
Nu väntar en helg med stor sol och värme. det lovas riktigt varmt över helgen och en bit in i nästa vecka. underbart.
NU.........äntligen kommer hon!

trevlig helg!