swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Sen sommar eller höst?

Kategori: Allmänt

Här har varit en fantastisk helg med sol och 30 gradig värme. Jag, Rikard och Lukas drog ner till Santa Cruz och stranden i lördags för att ta tillvara på höstens (eller är det sensommar) kanske sista riktigt varma dag?
Det blev en underbar dag vid havet! Vi har aldrig varit ute vid kusten då det varit så fint väder direkt på morgonen. Det var klarblått redan när vi kom dit och det riktigt "kokade" i luften. Sol, havsdoft, strand och värme. Det är nog oslagbar kombo? Vattnet är dock kallt här året runt. Jag har bara doppat fötterna och likaså Rikard. Men denna varma dag då det blev 32 grader bestämde sig Rikard för att nu fick det vara dags. Så 1 år och 10 månader efter att vi flyttat hit så gjorde han det. Han badade! Brrr.....Blev så förvånad så jag glömde att föreviga det genom att ta kort. Nu är det bara jag i familjen som inte doppat mig här.
Sand, havslukt, havsutsikt, sol och värme = supernice!
Rikard skymtas vid strandkanten. Kastar boll med Lukas.




Någon hade bråttom i vattnet :-). Guess who?


Lunch på en närliggande restaurang. Räk och krabbsallad med ett glas vitt.


Mina fina killar. Nybadade efter ett dopp i Stilla havet. Modigt!



I söndags passade vi på att åka ut och spela golf. Eftersom söndagen också blev varm så bestämde vi oss för att spela golf med bil. Riktigt härlig runda på trevliga Los LAgos golf corse. Min runda slutade med 30 poäng. Inte helt nöjd med mitt spel men ok. Åkte hem, grillade och njöt av en fantastisk sensommarkväll.
Igår, måndag åkte jag bort och promenerade i Freemont older. Fick sällskap av en svensk Saratogatjej som heter Linda. Vi har inte träffats på många månader då de har haft gäster i stort sett hela våren, sommaren och hösten. Vi fick en fantastiskt härlig promenad med en liten blick över San Jose med omnejd uppe på utsiktsplatsen, en lång pratstund och en riktig energi kick! Det behövde jag!
På eftermiddagen satte jag mig för att plugga några timmar och sedan åkte jag till en kiropraktor för att söka hjälp för min onda höft. Det var mitt första kiropraktorbesök och det var en positiv upplevelse. Hon verkade kunnig och pålitlig. Efter en liten undersökning så hade hon hittat lite som hon trodde orsakade mitt problem. Hon skrev en remiss till röntgen för att få det som hon sett bekräftat och för att hon ska kunna ge mig en korekt behandling. Hon tyckte även att hon såg något i nacken som hon trodde orsakade mina migränproblem. Tänk om jag kan få hjälp med dem?
Idag, tisdag har jag spelat golf med mina kära vänner, Kerstin och Monika. Vii har inte spelat på ett tag nu då de har varit ute och rest till Australien, Nya Zeeland och Cook öarna. Så roligt att ses igen och så roligt att spela golf med dem! Tyvärr hade jag en ur usel runda idag. Fy vad tråkigt det känns! Men efter rundan satt Lena och väntade på oss med lunch. Hon brukar vanligtvis vara med och spela men nu har hon opererat foten och kan inte vara med. Men lucnch kan hon äta med oss. Vi hade en mysig och trevlig pratstund i solen. Monika och Kerstin berättade om sin resa och en del andra världsproblem löstes också.  Life is good! Sedan körde jag Sara till golfträningen och under tiden hon tränade så åkte jag och röntgade min höft och nacke. Skönt att ha det gjort! Nu skall det bli spännande att höra vad kiropraktorn säger när hon ser röntgenplåtarna? Tänk om hon kan göra underverk med min höft och med min migrän?
Imorgon onsdag är Sara ledig från skolan. Hon skall spela final med sitt lag i golfen mot 4 andra skolor. Så spännande! Håll tummarna för att Sara spelar bra och för att hennes skola vinner! De bästa individuella spelarna går vidare till singel spel i någon annan tävling och chans till college stipendium och det laget som får den bästa scoren totalt går vidare till en ännu störrre tävling. Heja...heja, Sartoga golf tjejer! Go Saratoga golf girls go!
På onsdag eftermiddag får vi återigen Sverigebesök. Underbart! Den här gången är det våra kära kompisar, Martin och Carita. Längtar efter att få spela golf med dem, visa dem vackra ställen i våra omgivningar, visa dem bästa shoppingen, njuta av vädret tillsammans, prova viner och äta långa härliga middagar ihop med mysiga pratstunder.
En onsdag att se fram emot! I skrivande stund är mina ögonlock väldigt tunga. Klockan är bara 20.30 men jag är dötrött. Dags för skönhets sömnen. Imorgon har jag mycket att göra och se fram emot!
Åsa

Trevlig helg!

Kategori: Allmänt

När jag väckte Sara i morse (torsdags) visade sig att hon var förkyld så hon är hemma från skolan idag. Kom som ett brev på posten! Hoppas....hoppas bara att vi andra klarar oss! Har varit och handlat idag och införskaffade en hel del c-vitamin rika produkter som vi får proppa i oss och hålla tummarna att vi klarar oss i från såna elaka baciller. Har INTE tid att bli sjuk nu när jag precis har kommit igång med träningen någorlunda och när vi dessutom får besök från Sverige nästa vecka.
Idag var jag ute och sprang en 4 km. runda på morgonen och det kändes lättare än det gjort på mycket länge! Tjoho! Äntligen börjar träningen ge lite resultat!

I morse (torsdag) var det ruggigt, grått och rått. Var egentligen inte så hinmla kallt gradmässigt (mellan 10-12 tidigt) men det var så dimmigt, disigt och grått. Det är höst även här i Kalifornien och det känns främst på morgonen och kvällen då det blir riktigt kyligt och fuktigt. Husen är inte så välisolerade här så det brukar alltid kännas väldigt kallt inne när hösten och vintern kommit och nätterna blir kallare. Trots att vi har heltäckningsmatta här hemma (på gott och ont) så fryser vi om fötterna. Tack och lov för att kära mamma stickat fina yllestrumpor till oss alla. De anvämds flitigt vill jag lova!


Mammas handstickade yllestrympor ♥


Var och handlade och det är mycket pumpor just nu


Denna affär är helt underbar. Nästan bara ekologiska varor. So nice!

Kaffe med pumpa krydd smak. Smakprov i affären. Ganska gott faktiskt!


Pumpa puré


Pumpa öl


Åkte och fick stora  bilen handtvättad in och utvändigt medan jag satt och
drack kafffe. Finns ju mycket sånt hemma nu också. Himla smidigt och
fint blir det!


Åkte sedan vidare till lokala mataffären här och där var det rea på all
alkohol. Den ni!


Gissa om det är roligt att handla mat här? Finns så många fina mataffärer och utbudet av fräsch och bra mat är enormt. Visst finns det en hel del "junk food" också. Det finns mycket gott och fina råvaror hemma också men det är lite på ett annat sätt här. Måste upplevas! Sedan är det ju så att jag har mer tid att handla mat här. Det är sannerligen en lyx! Vem har tid att åka till olika affärer hemma, njuta och gå och handla i lugn och ro? Det har jag nu! Kan flanera omkring länge i en mataffär om jag är på det humöret och har tid och ibland blir det tom. ett par olika mataffärer pga. att vissa saker är den ena affären bättre på och den andra har bätre utbud på något annat.

Fortsätter skriva på inlägget jag började på igår. Idag är det fredag och Rikard kommer hem. Underbart! Efter några lite svalare dagar på dryga 20 grader så lovas det visst 27 grader lördag - söndag. Kanske lägge att passa på att åka till beachen? Mmmm....

Sitter här med mitt "amerikanska, smaklösa och blaskiga morgon kaffe" och planerar dagen. (Tur att Rikard kommer hem med mer svenskt kaffe idag)!Morgonpromenad i bergen med tjejerna, simning och sedan lite tvätt, renbäddning och fredags middagsförbredelser. Kanske jag får med mig min man ut på en vinbar för att ta ett litet glas vin innan middagen i eftermiddagssolen?
Idag har jag planerat för grillad fläskfilé, klyftpotatis, rostad paprikasås och en god sallad till middag. Ett Zinfandelvin till detta torde passa fint kanske? Skall även försöka skapa lite Hallowenstämning på vår veranda i dag. Tänk om man skulle kunna få till en sådan här cool pumpa som nedan?



Pumpakonst

Trevlig helg!

Åsa

Nöjd

Kategori: Allmänt

I tisdags tog jag med mig två av mina svenska vänner (Saratoga housewifes) för att spela golf. Anna och Sofia har inte spelat golf på många år men nu har jag övertalat dem att hänga med så de kommer igång igen. Vi har såna fina förutsättningar att spela golf här i Kalifornien så det är ju synd om de inte tar chansen. Vi åkte ner till Santa Theresa golfcourse på förmiddagen och stod och slog en hink med bollar på rangen och sedan gick vi ut och spelade 9 hål på deras jättefina korthålsbana. Tjejerna hade nog vilat sig i form, för det gick jättebra för dem tycker jag och nu fick det nog lite mersmak? Ser fram emot att få ännu fler vänner att spela med så jag kommer ut oftare. Vi hade en supertrevlig runda i sol och 28 grader som avslutades med en välbehövlig lunch på golfklubben i(nnan hemmafruplikterna kallade igen).
Tre nöjda och glada golftjejer. Fv. Sofia, jag och Anna
I onsdags började jag dagen med en gång och löprunda i bergen med tjejerna och åkte sedan iväg för att simma 1 km. i utomhuspoolen. Kände mig nöjd med mig själv och det var en underbart varm och solig dag gen.
På eftermiddagen då jag kört Sara till golfträningen åkte jag och Lukas iväg för att titta i affärer efter sådant som han kände att han behövde och sedan iväg för att hämta Sara igen. Kände mig rätt trött på eftermiddagen så dagens middag blev hämtmat på en Mexikansk snabbmatsrestaurang, Chipotle.  Mycket fräsch och god mat!
Kvällen tillbringade jag välförtjänt (tyckte jag) i soffan, trött och mör i kroppen. Låg där och njöt och kände den underbara doften och myste av känslan med nystädat hus, läste en bunt nya veckotidningar som jag fått och chattade med en go väninna. Barnen stänger gärna in sig på sina rum, gör läxor och chattar med kompisar så kvällarna blir rätt lugna och lite ensamma när rikard är borta. Men nu har 3 dagar har gått som gräsänka. Bara ett par dagar tills Rikard kommer hem. Yippey!
Åsa

Kauai

Kategori: Allmänt

Sista ön vi besökte på vår Hawaii tripp var Kauai. Det var den lugnaste, frodigaste och grönaste ön av dem alla. Det är Hawaiis äldsta ö och den fjärden största. Det sägs vara den vackraste ön och det tyckte vi också (i alla fall av de 3 vi kan jämföra emellan). De flesta filmer som är inspelade på Hawaii har spelats in här på Kauai eftersom ön har en sådan magnifik natur. En känd film är Jurassic park. Det finns inte heller några höga hus på Kauai för där finns det en lag, att inget hus får vara högre än en palm. Det skapar en mysig atmosfär. Det är bara att njuta av det tropiska klimatet, blomdoft och omgivningen med berg och vacker natur.
Vi bodde på den södra delen av ön, Poipu Beach, där det finns många vackra stränder med bra vågor för surfing, fina och säkra bad och så är det barnvänligt. Södra delen har också det mest solsäkra klimatet.
När vi kom dit så hade våra vänner, familjen Boman varit där sedan några dagar. Vi hade 4 dagar ihop på Kauai. Så trevligt, mysigt och roligt att vara tillsammans innan deras flytt hem  till Sverige. Vi gjorde en del utflykter ihop, åt luncher och middagar tillsammans, solade, badade, drack goda drinkar och bara njöt av fantastiska Kauai. När de åkte hem så stannade vi några dagar själva kvar och fortsatte semestern i samma anda.
Det här är en bild från en strand på den västra sidan. Otroligt lång, fin och
vacker strand med jättelika vågor. (kommer tyvärr inte ihåg namnet på den).
Färden dit var en tråkig resa med bil längs guppiga och otroligt dåliga vägar
och genom ett torrt och lite tråkigt landskap. Motsatsen till andra delar av ön.

Så här såg lägenhetshusen ut där vi bodde. Vi bodde i mitten där uppe.
Outrigger Kiahuna plantation
Fanns även några enplanshus. Alla husen var omgivna av vackra
gräsmattor med gott om plats för lek och spel.
Stranden nedanför vårt hotell
Fina surfmöjligheter vid hotellet. Lukas, Sara och Rikard tränade
mycket. Svårare än man tror att tima rätt våg och hålla balansen

Träning ger färdighet
Härliga vågor att bada i
Jag tittade på när de andra tränade surfing. Insåg mina begränsningar.
Vid detta foto tillfället så bloggar jag
Killarna grillade middag varje dag (Fv. Rikard och Krister).
Fina Weber grillar utanför lägenheterna. Kanonbra!
Jag och Tina tog igen oss på balkongen med en drink innan middagen


En av våra trevliga middagar ihop. Krister och jag ser nöjda ut!

Inte mycket som slår en grillmiddag med amerikanska steaks

Pippi på besök på vår balkong.

En dag gjorde vi en utflykt till den norra sidan av ön och fortsatte så långt som man kan komma med bil. Efter det blir det terräng genom regnskog där man bara kan gå till fots eller se med helikopter. Det var otroligt vackert med regnskogar, vattenfall och fina stränder. Tyvärr är vädret lite oberäkneligt på den delen av ön så vi fick en del regnskurar på oss under dagen men hade en härlig dag med många vackra vyer att minnas.

Ett litet stopp efter vägen. Färsk frukt från ett lokalt frukt och grönsaksstånd.
Papaya, ananas och passionsfrukt till dessert. Fräscht och så gott!
Det lokala kaffet var gott och Macademianötterna mumsiga


Kanotutflykt på Wailua River

Här vadar gänget över från en sida till en annan för att ta sig
genom djungeln till vattenfallet

En dagsutflykt med kanoter på floden Wailua. Paddling i ca.3 kilometer, därefter en liten hike genom djungeln och vatten ända fram till ett vattenfall med en pool att bada i. Barnen tyckte detta var spännande och roligt. Adam fyllde år denna dag så det var en uppskattad aktivitet. Tyvärr var jag tvungen att stanna på land och fick passa kanoterna då jag fick en migränattack under kanotpaddlingen. Satt där och vilade i djungeln så jag skulle kunna ta mig hem. Blev inte så mycket bättre trots ett par timmars vila så Rikard fick bekänna färg gällande paddling på vägen hem. Alla barn var enormt duktiga.och det var en fin dag. Så tråkigt att jag missade hiken, picknicken och bad vid vattenfallet men paddlingen på floden och naturen runtomkring var underbart vacker och gjorde det hela till en minnesvärd dag trots allt.
Det fanns lianer vid vattenfallet. Roligt tyckte alla barn
Vackert fall och härligt dopp i poolen under






När vi paddlade hemåt stannade vi till vid Fern Grotto. En grotta som bildades
för miljoner år sedan, där ormbunkar växer upp och ner på grott taket och
omgivningen består av regnskogsliknande natur. Vilket ställe!


Fern Grotto


En dagsutflykt till den norra delen av ön. Här är vi i Princeville och på
väg till Queens Bath genom skogen med lunch och badkläder.





Passerade ett mindre vattenfall


Framme vid poolen "Queens Bath" blev mycket bad och hopp


Poolen omgiven av lavasten
Ljuvligt i vattnet


Här syns lite bättre hur det ser ute med den naturliga "tide poolen"
som blivit till bland lavasten och havet vid sidan om

Resan med bil fortsatte genom de norra delarna bort till Hanalei. Därefter kan man inte köra längre med bil utan måste upptäcka naturen med dess mäktiga berg och regnskog till fots, med helikopter eller med båt vid sidan om.


Resan fortsatte genom regnskogarna på norra delen av ön och slut-
destinationen för dagen blev Haena för bad och snorkling vid fantastiska
Tunnels beach

Mmmm...life is good!



Ett stopp efter vägen på utflykten till norra delen av Kauai
Hela gänget frutom karlarna Fv. David, Tina, Adam, Lukas, Sara och jag




Ännu ett stopp efter vägen på norra delen av ön

Vi njöt av många vackra solnedgångar

Den ena vackrare än den andra

Hurtbullar.
Så här såg det ut där vi gick vår morgon power walk. Underbara vyer!

Många vackra blommor

Hibiskus buskar fanns överallt



En av kvällarna smög vi vuxna oss iväg via stranden till ett annat närliggande hotell, Koa Kea resort för att titta på solnedgången, prova hotellets drinkar och bara ha det bra. Hotellet är fantastiskt fräscht, fint och trevligt. Där åt vi även min födelsedags middag en kväll. Barnen satt hemma och kollade på film (trötta av allt badande).
http://www.koakea.com/






På min födelsedag den 6 augusti åt vi en fantastisk middag på ett
närliggande hotell (Koa Kea resort) Lyxigt!


Fantastisk ö. Vi älskade Kauai och åker gärna tilbaka dit.

Åsa



Ohau

Kategori: Allmänt

Andra ön vi åkte till på vår Hawaiitrip i sommar var Ohau, Honolulu där vi bodde på Waikiki beach. Det är den tredje största Hawaiianska ön.  Där  bodde vi på ett hotell som låg på stranden.
Kändes lite kul att komma till ett ställe med lite puls efter att ha varit på lugna Maui. Nu kunde vi bara lyxa till oss och beställa drinkar och mat vid poolen, surfa nedanför hotellet, titta i affärer och gå ut och äta alla mål på restaurang. Hotellet hette Ourigger Reef on the beach och var riktigt trevligt och hade allt man kunde önska sig nästan. Läget var perfekt, fräscht, hotellet hade tre restauranger, fin pool och stranden utanför dörren på ena sidan och på andra sidan massa trevliga affärer och restauranger. Sara var i himmelriket!


Från ön Maui till Ohau och sist åkte vi till Kauai


Vi hade tur och fick åka limousin både till och från hotellet. Lukas njuter.


Och vi med


Fantastiska frukostar (brunch) slank ner. Den ena bättre än den andra.

På denna ö hade vi ingen hyrbil utan höll oss mest i närheten av hotellet och njöt. En morgon tog jag och Rikard en riktig långpromenad på lite drygt en mil för att handla och se lite mer av staden samtidigt som vi fick välbehövlig motion. Mysigt! En annan dag tog vi lokalbussen för att åka till Pearl Harbor. När man åker lokalbuss ser man en hel del. Resan dit tog två timmar. Kul och intressant att ha sett Pearl harbor och få ta del av historiken på plats kring detta. Resten av tiden njöt vi bara och badade, surfade (försökte), solade, shoppade och åt gott.


Lukas ägnade många timmar åt att lära sig surfa.
Mycket tålamodsprövande!


Det blir en del paddlande i väntam på vågorna


Vi njöt av och badade i det ljumma havet

Provade på en del goda drinkar att svalka oss med i solen och värmen


Rikard och jag njuter och utsikt fån vårt hotellrum















Grillkväll på hotellet. Man beställde kött, fick det rått och fick grilla själv.
Riktigt trevligt upplägg


Stor buffé hörde till och det fanns mycket att välja på. Syns kanske hur
svårt jag har att välja?


"After beach" and "before dinner" mys på rummet


Svensk - Japansk restaurang?


Perl Harbor


Ubåt som användes under andra världskriget




Inne i ubåten

På morgonen den 7 december 1941, anföll den kejserliga japanska flottan Pearl Harbor.
Pearl Harbor, uppkallad efter pärlan från ostron som en gång skördats där, är den största naturliga hamnen på Hawaii. Den förödande attacken mot Pearl Harbor resulterade i 2390 döda och sårade hundratals, och drev USA in i andra världskriget.


Waikiki Beach myllrade av turister överallt. Mestadels amerikaner men också en hel del kineser, japaner och ryssar. Stränderna var proppfulla framåt eftermiddagen och gatorna samt restaurangerna var överfulla med folk på kvällarna. Alla skulle ut och äta och titta samt shoppa lite. Barnen tyckte det var mysigt att det hände lite samt att få gå på restaurang varje dag men jag och Rikard var lite less efter några dagar och längtade efter lite lugn och ro. Ålderstecken eller vuxenpoäng eller kombo? Men kul att ha varit där och det var en perfekt kombination på hela Hawaii vistelsen.

Shopping, simning och vinst

Kategori: Allmänt

Måndag idag. En riktigt varm och härlig dag som bjöd på klarblå himmel och solsken. Kan inte låta bli att förundras av detta väder. Känns lika overkligt varenda dag att vakna upp till sådana här dagar (speciellt höst och vintermånader) men jag njuter, njuter....njuter! Inser att snart är vi hemma igen och då bara kan vi bara blicka tillbaka och komma ihåg det här underbara dagarna i Kalifornien.

Skypade med våra kära vänner, familjen Boman i söndags. De flyttade hem till Mölndal i augusti efter 3 år här. Tiden går så fort och det kändes så overkligt att sitta och prata med dem när de var hemma. Vi är ju vana att prata, vara och umgås med dem här. Vi saknar dem så men, vips är vi också hemma i Svedala igen. Det är bara att försöka ta tillvara på tiden!

Idag blev det shopping med några vänner på förmiddagen. Kändes lite fel att åka till ett inomhus shopping center en sådan här dag men vi hade planerat in det så då det passade alla. Vi startade med en kaffe och lite tjej snack på Starbucks innan allting öppnade och sedan kastade vi oss in i affärerna. Det blev bara ett par timmar för min del eftersom jag hade en tid att passa här hemma. Leila åkte med mig då hon har en hundvalp hemma och också hade bråttom hem. Men vi hade mysigt och kul den stunden vi hann med. Sparar lite shopping till när våra gäster kommer nästa vecka. De vill nog också ut och shoppa lite?


De här sportiga tjejerna har jag inte tränat med idag, bara shoppat.
Fv. Eva, Leila och Carina
Tack för trevligt shoppingsällskap!

Efter lunch  skulle jag möta Sara på skolan vid 13.30 med hennes golfkläder och klubbor. Hon spelade sista tävlingen innan finalen idag. Motståndarlaget idag var grannkommunen, Los gatos så den tävlingen ville de kanske extra gärna vinna?
Precis nu i skrivande stund så fick jag ett sms av Sara att de vann! Tjoho! Är så stolt och glad över Sara och tjejerna.
Nu är det bara finalen kvar nästa onsdag. Då blir det 18 hålstävling. Go Saratoga golfgirls go!
En dag avverkad som gräsänka. Nu är det bara 4 kvar!
Imorgon är en ny dag med nya förutsättningar och möjligheter! Life is good!

Åsa

Varm oktoberhelg

Kategori: Allmänt

Det har varit otroligt härliga, varma och sköna dagar hela den här veckan. Man har svårt att tro att det är i mitten på oktober. Det har faktiskt varit något varmare än normalt här! Försöker njuta så mycket som möjligt av dessa dagar och vara ute mycket. Har promenerat, simmat, sprungit och suttit ute och ätit. Underbart!


En mysig lugn fredagskväll med maken och Lukas.  Grill middag som avnjöts
ute i den varma Saratoga kvällen med ett glas gott rött. (Sara var på vift
som vanligt)



I fredags förmiddag var jag ute och sprang ca 4 kilometer. Fick sådan enorm smärta i höften under och efter löpturen. Har haft besvär med min höft till och från rätt länge nu och det är så tråkigt! Smärtan och rädslan för att det skall börja göra ont förtar lite av träningsglädjen. Lördagen blev en vilodag men idag, söndag kände jag mig tvungen att ge mig ut en lite runda i  alla fall. Rikard åkte till Sverige och eftermiddagen var så härlig. Perfekt för en löptur!  Nu sitter jag här och har ont och funderar på hur jag skall gå vidare med det här problemet? Nya skor, vila eller åka och undersöka höften? Får sova på saken.

I lördags bestämde jag och Rikard oss för att göra en utflykt till Half Moon bay. Rikard hade en kollega på besök från Sverige som var här över helgen då han skulle fortsätta jobba här nästa vecka. Han har varit här många gånger förut men inte sett så mycket så vi bestämde oss för att ringa honom och fråga om han ville följa med. Som vanligt så hade barnen andra planer så det blev bara vi tre. Här i Saratoga var det varmt och strålande sol när vi åkte men ute vid kusten var det mulet och disigt om vart annat. Tyvärr är det ganska vanligt men det får man stå ut med. Vi stannade till för lunch på Sams chowderhouse. En mysig fisk och skaldjursrestaurang som ligger precis vid havet i Half Moon bay. Jag åt deras berömda lobster roll för andra gången. Den var god men absolut inte så fantastisk som många beskriver den (tycker jag). Är man van vid färska skaldjur i Göteborg så finns det inte mycket som kan slå det!  Men till förrätt tog vi kokta musslor som var helt gudomligt goda.
http://samschowderhouse.com/
Vädret till trots så var det en mysig och god lunch med havsutsikt.


"Sams chowder house" prisbelönta lobster roll till lunch med coleslaw
och .......chips. Skum kombo!



Himmelska musslor

Sedan åkte vi vidare till Ritz Carlton hotel som också ligger precis vid havet på Half Moon bay och har en fin golfbana alldeles intill hotellet. Underbar miljö att vistas i och så härligt att sätta sig på deras uteplats med utsikt över havet.
När vi kom dit så lättade molnen något så vi satte oss och beställde lite gott att dricka, njöt av utsikten och tittade på folk som spelade golf. Å, vad härligt! Att sitta på sådan platser tillsammans med den man älskar, havet framför och allt det gröna, vackra och rogivande en golfbana bjuder på med ett glas vitt dessutom. Det är balsam för själen!
http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/HalfMoonBay/Default.html







När vi satt där och mådde som bäst så fick Rikard ett samtal av en kompis till honom som frågade om inte vi ville gå med på hockey på kvällen. Klart vi ville gå på NHL hockey! Jag som inte är så himla hockeyintresserad tycker ändå att det är himla roligt att gå här. Det är en annan stämning och det känns stort att få gå på NHL hockey och få se San Jose laget, Sharks spela live. Sagt och gjort! Vi avrundade utflykten till half Moon bay och åkte hem för att gå på NHL match i San Jose. Tyvärr förlorade Sharks. Men vi hade en trevlig kväll! Go Sharks!
Lukas sov över hos kompisar och Sara var också på hockey. Hon blev bjuden av en kompis och hade fin plats. Hon satt nämligen i en lounge och hade det lyxigt med mat, dryck och trevligt sällskap. Händelserik lördag!
Söndagen bjöd på strålande solsken och värme. Rikard packade och fixade inför sin avresa till Sverige och jag var tvungen att uträtta lite shoppingärenden.
Nu är jag gräsänka hela veckan!
Åsa

Life is good!

Kategori: Allmänt

Onsdagen den 12 oktober blir ännu en härlig dag att minnas! Gick en morgonpromenad blandat med lite löpning runt i Saratogabergen med sällskap halva vägen.
Åkte hem och skypade en stund med mina kära föräldrar som satt uppe i norrland och deppade för det hade kommit en del blötsnö (som visserligen höll på att regna bort), men ingen känner väl för snö redan 12 oktober? Slängde mig in i duschen för att piffa till mig innan jag begav mig iväg för att träffa 6 av mina svenska vänner här i Saratoga. Det blev några timmar tillsammans över en lunch på ett trevligt thaiställe här i Saratoga och avslutades med en god latte (och vissa drack kaloribomben, Frappucino). Så roligt att träffa alla och prata av sig lite om vardagsbekymmer,resor, erfarenheter och annat.
Eftermiddagen ägnades åt en del körning, hämtning, strykning och tvätthängning och tvättvikning som varvades med ett glas vitt vin i trädgården med Billy Idol som underhöll mig via Spotify. Målade naglarna och värmde upp inför kvällens konsert innan jag fixade lite middagsmat. Sämre kan man ha det!
Förrätten idag. Knyten med Philadelfiaost och lite annat med sötsur sås
Vackra att bara titta på och otroligt goda
Nästa förrätt var rullar med lax och lite annat. Mums! Lika vackra och
aptitretande!
Allting serverades fint och smakade toppen
Några av tejerna hade plats för dessert
Vädret var toppen i onsdags och det har hållt i sig över helgen.
Fantastiskt härlig väder såhär i mitten på oktober

När vi ätit middag tillsammans med barnen begav vi oss iväg för att gå på konsert. Vi samåkte med våra vänner, Eva och Tor-Björn som bor några hundra meter från oss. Vi var ett gäng på 7 stycken som gick och såg Billy Idol ihop.
Efter ca. 1o minuters körning upp i Saratoga bergen var vi framme vid Mountain winery där kvällens konsert skulle hållas. Vilket ställe! Där uppe hade man utsikt över hela San Jose och själva vingården var helt fantastisk med sin magnifika amfiteater. Det var sannerligen en wow upplevelse! Kvällen var ljummen, det var fullsatt på konserten och den som ville kunde även förse sig med något att äta och dricka både innan och under konserten. Tyvärr fick man ju inte ta några kort när självaste Mr. Idol uppträdde men han bjöd på en kanonbra konsert.


Jag och Eva, förväntansfulla inför konserten


En glimt av utomhus scenen på Mountain winery. Den byggdes 1958 och
har sedan dess använts till konserter under sommarmånaderna.


En fantastisk, oförglömlig och underbar kväll att minnas!

Åsa

What a Wednesday!

Kategori: Allmänt

Idag, onsdag blir en härlig dag. Skall starta med en powerwalk i bergen, hem och piffa tilll mig för att sedan träffa några svenska tjejer (Saratoga housewifes) för att äta lunch. Ser så fram emot att träffa alla som jag inte träffar så ofta. Även om vi alla är sk. hemmafruar så lever vi alla våra liv med diverse intressen och har ganska fullt upp på dagarna så det blir inte så ofta vi träffas.
På kvällen skall jag och Rikard gå på konsert med ett gäng vänner. Det är en utomhuskonsert med Billy Idol på Mountain winery här uppe i Saratogabergen. Snacka om nostalgi! Det är ingen av mina favoritartister från 80 talet men Rikard lyssnade tydligen mycket på honom. Det finns en hel del goa låtar som man känner igen sedan det gamla 80 talet och som faktiskt är ganska bra. Har adrig varit uppe på Mountain winery förut men har hört att det skall vara riktigt mysigt och trevligt där. Ser så fram emot kvällen! Dessutom sägs det att onsdag och torsdag skall bli veckans varmaste dagar med omkring 28-30 grader och det blir ju pricken över i:et!
Så nu skall jag äta frukost, köra barnen till skolan och sedan bara njuta av allt den här onsdagen!
Så här ser det u hemma hos mig kl. 8 på morgonen idag, onsdag.
Det blir en härlig dag i Saratoga!
Utanför vårt hus i morse
Utanför vårt hus med bergen i bakgrunden.

Ha en bra onsdag!

Åsa

Dagens guldkorn

Kategori: Allmänt

I morse när jag gick upp så tog jag som vanligt en kopp kaffe, det första jag gjorde. Det var det sista svenska kaffet vi hade (trodde jag) men när jag letade igenom skafferiet så hittade jag ett Zoega paket som vi fått. Lycka! I vår familj så går det en hel del kaffe. Barnen vill gärna ha en kopp på morgonen till sin frukost, Rikard en kopp innan han åker och jag vill ha några koppar på morgonen. Dessutom sätter barnen ofta på ett par koppar på eftermiddagen då de kommer hem från skolan. Sedan skall vi inte prata om helgerna. Då brygger vi oftast två kannor på morgonen. Det amerikanska kaffet är inte så gott. Vet inte varför de har så annorlunda rostningar för jag antar att bönorna kommer från samma ställen? Deras kafferostningar här smakar och luktar lite beskt. Man får inte alls den goa aromen då man öppnar ett kaffepaket som man får av vårt kaffe. Mycket märkligt! Starbucks och Peets här borta är helt ok men det finns inget som slår Zoegas och Gevalia tycker jag. Så för oss är det vardags lycka att få dricka svenskt bryggkaffe. Mmmmm...
Dagens guldkorn. Lycka!



Efter regn kommer sol. Igår hade vi en molnig dag här i Saratoga och på eftermiddagen kom det lite regn, precis när Sara skulle spela golf. Rikard kom hem i hyfsad tid igår så vi åkte och tittade på när Sara spelade tävling. Vi hann se de två sista hålen. Så kul att se henne "in action"! Saratoga Falcons golf girls spelade bra och vann. Det var extra härligt då det andra lagets tränare var en riktig skrytpelle. Han pratade konstant om hur bra deras spelare och lag var under tiden jag och Rikard stod där. Han var inte lika högljudd och skrytig när det konstaterades att Saratoga vunnit (stort dessutom)! Kul! Samma person undrade om inte vi var Saras föräldrar? Han konstaterade också att vi måste vara från Europa då han såg oss och tyckte att tre så blonda personer med vår stil (vad han nu menade med det) måste vara från Europa?
Rikard kontrade med att: -I Europa har vi ju en stil i alla fall :-) Han skrattade gott och tog det på rätt sätt men var förvånad över att han inte märkt någon brytning på Saras engelska. Han tyckte att hon pratade som en infödd men hade reagerat över att hon såg europeisk ut. Lite smickrande för Sara.

Nu, så här på tisdag morgon kom jag precis hem efter en liten löptur på 2,5 kilometer. Trots att det var en kort sträcka och mycket syre i luften efter nattens regn så var det tungt! Konditionen är inte vad den borde vara men det är bara att kämpa på! Blir alltid lika förvånad över hur mycket kondis man tappar då man inte tränat på ett tag. Det är färskvara, sannerligen! Får nog ta mig en powerwalk på eftermiddagen också för att bättra på konditionen ytterligare? Så irriterande att känna att orken inte räcker till och benen känns tunga! Men skam den som ger sig!

Det håller sakta men säkert på att spricka upp här i Saratoga och det lovas kring 25 grader här idag. Ljuvligt! Tänk vad vädret påverkar humör, motivation och lust!  Såg att Stockholm och Göteborg skulle få mycket sol i veckan.  Även om det inte är så varmt så är det härligt och uppiggande med sol. Önskar verkligen att ni i Sverige får gott om den varan nu innan novembermörkret i Svedala! Här lovas det sol och värme resten av veckan.
Hoppas bara att det fina och goa vädret håller i sig här då vi skall få Sverigegäster om några veckor?
Nu skall jag fixa lite här hemma, köra golfklubborna till Sara som skall iväg på en tävling igen och sedan skall jag och Lukas ut och uträtta lite ärenden när han kommer hem från skolan. Skall också försöka gnugga geniknölarna och klura ut en middagsrätt. Idag lutar det åt att det blir någon lags thaimat till middag? Får se hur fantasifull jag känner mig när det är dags?
Igår eftermiddag blev det pannbiff med lök, hemmagjord potatismos och sås till middag hemma hos oss. Å, vad det var gott med riktig husmanskost! Passade extra bra med sådan mat då det var lite grått och ruggigt med regnskurar i går kväll.
Nu kom solen och med den värmen så jag slänger mig ut en stund och njuter!
Todeloooo...
Åsa

Lugnt veckoslut

Kategori: Allmänt

Konstaterar än en gång hur snabbt dagarna och veckorna går samt förundras över att även jag som inte jobbar tycker att det går så snabbt.
I fredags hade jag stora planer på att hinna med både det ena och det andra men dagen slutade med att jag inte hunnit med så mycket som jag tänkt mig. Jag gick i alla fall bergspromenaden på morgonen med en av de svenska tjejerna, Carina. Kändes så otroligt skönt att gå den rundan igen för det har inte blivit så mycket träning och promenader det senaste. Dessutom så förenar man nytta med nöje under promenaden då man har sällskap för man får prata av sig lite samtidigt som det är en bra motionsrunda. Ambitionen var sedan att åka och simma 1 kilometer men......jag kom aldrig iväg. Eftermiddagen "pratades" bort, helt enkelt. Först ringde jag min svärmor och svärfar för att höra om allt var bra efter resan och sedan satt jag och skypade med min kära väninna Line. Så mysigt att få prata med henne ostört! Vi skypade i flera timmar och det kändes som om vi satt hemma hos henne den här fredagskvällen. Line satt och drack vin och jag och drack kaffe men vi löste en del världsproblem och planerade kommande jul semester ihop. Det är så underbart med skype! På kvällen blev det fredagsmys med killarna i familjen då Sara var ute på vift (som vanligt).
Lördagsmorgonen var en sådan härlig, solig och underbar morgon med helgfrukost och hela familjen var hemma. Lukas åkte sedan och spelade golf med en kompis. Jag och Rikard åkte också och spelade en 18 håls runda golf och Sara var hemma, skypade med kompisar och pluggade. Sedan hade vi ännu en skön myskväll, (dock utan Sara) som var på vift igen. Det är svårt att vänja sig vid att barnen inte vill sitta hemma och mysa med oss utan har andra prioriteringar. Sara var ute på "Halloween hunt" på  nöjesparken Great America. Nöjesparken är Halloween dekorerad och det finns levande spöken och vålnader som smyger omkring och skrämmer folk. på kvällen skulle Sara hämtas kl. elva på så det var bara att försöka hålla sig pigg. Jag och Rikard åkte och hämtade tillsammans så det skulle kännas lite roligare och dessutom är det inte lätt att hitta sina barn utanför parken då det är hur mycket folk som helst, mörkt och väldigt stort. Lukas var i alla fall hemma så vi hade en mysig filmkväll tillsammans.
Söndagen fortsatte i lugnets och njutningens tecken. Rikard jobbade några timmar, Lukas och Sara gjorde läxor och tog det lugnt och jag åkte iväg för att simma och slappa vid poloen några timmar. Det var en sådan underbar dag så det kändes helt fel att inte njuta utav den. Sedan tränade jag, Lukas och Rikard på gymmet en timme innan vi åkte hem för att avrunda helgen med en smaskig söndagsmiddag. Det blev grillade New York steaks, råstekt potatis och grönsakspytt, god sås och en härlig sallad. Lugn. härlig och avkopplande helg! Det är en riktigt energikick med sådan helger  och nu är vi laddade för att orka med ännu en vecka med jobb, plugg och aktiviteter!
Lite "bra att ha grejer" för några timmar i solstolen
Varenda gång jag åker för att simma i utomhuspoolen på träningscentret
så förundras jag över hur ljuvligt härligt det är att simma utomhus i solen och
sedan kunna lägga sig och njuta en stund. Önskar alla fick uppleva detta!
Livskvalité!


Rotsaks pytt. Gudomligt gott och så enkelt!


Härlig söndagsmiddag

Den här veckan har börjat bra med en powerwalk i bergen tillsammans med ett glatt gäng tjejer och som avrundades med en lång pratstund. Sedan har jag tankat bilen och varit och veckohandlat på storköpsaffären Costco och eftermiddagen blir till att ägna sig åt tvätt, strykning och lite annat.
Det är roligt att tanka här för det är så mycket billigare än i Sverige.
55 dollar för en full tank på vår stora bil. Man ler hela vägen hem och ........lite till!


Handlat på storköpsaffären, Costco. Man får inga påsar men  en låda om man vill? Kul att handla där då de har mycket roliga och annorlunda grejer samt hög klass på maten med mycket ekologiskt. Unnade mig en smoothie som färdkost hem och köpte en till Sara också som hon fick på väg till golfen.

Var tvungen att åka en sväng till lokala mataffären också för att komplettera veckohandlingen. Man kan ju inte handla storpack på allt. Sedan några veckor tillbaka säljer de pumpor och Halloween dekorationer överallt och folk har redan börjat att dekorera sina trädgårdar m.m. Högtiden, Halloween har ju blivit ganska stor i Sverige också men här är det verkligen stort. I Sverige upplevde jag det som att alla pyntade lite till jHalloween just den helgen eller kanske samma vecka men här är det som sagt flera veckor innan och det skall gärna vara mycket av allt. Hoppas på att kunna lägga ut mycket bilder efter Halloween här i år så ni får se vilka dekorerade trädgårdar det finns. Själv har jag inte ens köpt en pumpa än. Kanske dags?

Sara har golftävling idag så jag skall köra henne till klubben. Hon har fått vara med och tävla i alla tävlingar och det har gått upp och ner. Nu har de förlorat de tre senaste tävlingarna så nu måste de vinna de sista för att ha en chans att vara med på prispallen. Sara tycker det är roligt men det blir hektiska vardagar då det är träning eller tävling alla dagar i veckan måndag - torsdag och när hon kommer hem är det läxor som väntar. Men hon kämpar på och gör det bra! Heja...heja! Go Saratoga golf girls go! Tyvärr vill hon inte att jag kommer upp och tittar när hon spelar. Det är ju såååå pinsamt om föräldrarna är där!
Åsa

Härligt, roligt och mysigt

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Det har varit roliga och händelserika veckor med våra gäster.
Eftersom jag bloggat så lite det senaste skall jag försöka berätta lite om vad vi gjort det senaste när vi haft Sverigebesök.
Igår på onsdag åkte våra gäster hem till Svedala igen. Vi har haft några fantastiskt mysiga, roliga och intensiva veckor och det har varit så roligt att träffa Rikards föräldrar igen, få visa dem lite av vår vardag, umgås med dem och roligt att få umgås och lära känna Rikards fastrar, Anita och Birgitta samt deras män, Bengt och Hans-Gunnar lite bättre. Igår eskorterade jag dem till San Francisco flygplats eftersom de hade så mycket bagage så de inte fick plats i sin 7 sits bil. Det kändes härligt att de var så nöjda med sin semester här och att de tyckte att de fått se och uppleva så mycket fint både med oss här och på sin Las vegas och Los Angeles trip. Härligt med nöjda gäster!
Åkte hem ensam, tårögd och trött. Det känns alltid sorgligt och vemodigt när Sverige gästerna åker hem och man vet att det tar ett tag innna vi träffas igen. Luften går ur en när man vinkat av dem, dels av alla känslor men också för att man slappnar av och vet att nu har man bara sig själv och sin familj att tänka på. I går blev det inte mycket gjort förutom lite tvätt.
Vi har hunnit med mycket roligt med våra gäster tycker jag och en stor del av tiden har vi shoppat. Det är verkligen ROLIGT att shoppa är i USA och det har vi sannerligen gjort! Alla hade betalat för att få ta med sig extra bagage och de fyllde de upp ordentligt! Utbudet av affärer är oändligt och priserna är bra och extra roligt är det givetvis när dollarn är ganska låg som den är nu. Känner mig ganska mätt på shopping just nu! Inte för att jag inte tycker att det är roligt och inte för att jag har handlat så himla mycket men efter ett par veckor med gäster som vill shoppa mer än gärna, så har det blivit en del affärer den senaste tiden. Himla roligt men nu känner jag mig ganska nöjd med just den biten för ett tag. Har varit shopping guide och tagit våra gäster på många bra outlets, mall och andra affärer (ändå känner jag att jag hade velat att de skulle ha hunnit med med mer). Får ha några veckors vila innan våra nästa gäster anländer. KAn garantera att min shoppinglust vaknat till liv igen då. Kan tänka mig att de också vill ut och shoppa lite?
Det blev även en del andra aktiviteter och utflykter under de gågna veckorna. En 18 hålsrunda golf, manikyr och pedikyr, vinprovning, utflykter till Santa Cruz, Carmel, San Francisco och Big basin state park, middagar på restauranger såsom LB steak på Santana row, Bella Saratoga och Outback steakhouse och en hel del shoppingmall.
Bilen var fullastad med shoppingfynd så gott som varje dag


Lyckliga tjejer med fina påsar från Victorias secret
och killar som spexar med Hallowenutbudet i en affär


En dag i Santa Cruz där vi fick se lite sjölejon som latade sig
under piren, goda fiskrätter till lunch och en par sköna timmar
i solen på stranden

En heldag i San Francisco
Givetvis åt vi en god klassisk "Clam chowder" soppa i surdegsbröd.
(en matig och krämig musselsoppa).
Mina kära svärföräldrar vid Golden gate bron
Och visst åkte vi den gamla spårvagnen genom stan



Efter en mycket dimmig dag så klarnade det äntligen upp på eftermiddagen
så vi lyckades få se bron.


Ett besök på en av de lokala vingårdarna uppe i Saratoga bergen var uppskattat
och mycket trevligt. Vi köpte en del goda viner där som vi avnjutit till middagen under
några kvällar


En mycket trevlig vinprovning


Ett besök i en nationalpark för att få se de
jättelika Redwoodträden


Många, många mysiga, varma kvällar utomhus hemmavid och på restaurang med god mat, gott vin och trevligt sällskap. Underbart!


Måmga grillmiddagar med goda tillbehör blev det

Goda viner

Och några goda desserter de kvällar de fanns ork och plats i megen

Förra fredagen kom våra kära gäster tillbaka efter att ha tillbringat några dagar i Las Vegas och Los Angeles. De var mycket nöjda med sina dagar och mätta på upplevelser, intryck och bilkörning. De skulle kört kustvägen hem men missade avfarten så det var lite snopet men det kanske var lika bra det för då hade de inte varit hemma förrän fredag natt? Jag ordnade lite småplock som vi gottade oss med tillsammans med lite gott vin med när de anlände på kvällen. Vi hade en mysig stund med god mat och gott vin.

I lördags bestämde vi oss för att åka Carmel och 17 mile drive som går genom Monteray, längs kusten och förbi exklusiva bostäder, fina golfbanor, samt Pebble beach där den berömda golfbanan ligger. Man passerar också den kända  "The lone cypress". Vägen är ca. 15 km lång. Det är en betalväg men de som bor där har fri entré. Det var en ljuvlig varm och solig dag så vi bestämde oss för att äta lunch på Pebble beach och sedan fortsatte vi till Carmel och satte oss på stranden för att njuta en stund. Jag och Rikard åkte hem lite tidigare då Lukas skulle på skoldans och Sara skulle kolla på en hockeymatch men de andra stannade och flanerade en stund i den mysiga staden Carmel.


På väg att köra 17 mile drive men vi måste betala 10 dollar först

Ett av stoppen efter den vackra kustvägen

 

Vi åt lunch på den världskända och exklusiva golfbanan, Pebble beach

Solade och njöt en stund på stranden i Carmel

Underbara, roliga och härliga veckor!

Åsa