swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Ohau

Kategori: Allmänt

Andra ön vi åkte till på vår Hawaiitrip i sommar var Ohau, Honolulu där vi bodde på Waikiki beach. Det är den tredje största Hawaiianska ön.  Där  bodde vi på ett hotell som låg på stranden.
Kändes lite kul att komma till ett ställe med lite puls efter att ha varit på lugna Maui. Nu kunde vi bara lyxa till oss och beställa drinkar och mat vid poolen, surfa nedanför hotellet, titta i affärer och gå ut och äta alla mål på restaurang. Hotellet hette Ourigger Reef on the beach och var riktigt trevligt och hade allt man kunde önska sig nästan. Läget var perfekt, fräscht, hotellet hade tre restauranger, fin pool och stranden utanför dörren på ena sidan och på andra sidan massa trevliga affärer och restauranger. Sara var i himmelriket!


Från ön Maui till Ohau och sist åkte vi till Kauai


Vi hade tur och fick åka limousin både till och från hotellet. Lukas njuter.


Och vi med


Fantastiska frukostar (brunch) slank ner. Den ena bättre än den andra.

På denna ö hade vi ingen hyrbil utan höll oss mest i närheten av hotellet och njöt. En morgon tog jag och Rikard en riktig långpromenad på lite drygt en mil för att handla och se lite mer av staden samtidigt som vi fick välbehövlig motion. Mysigt! En annan dag tog vi lokalbussen för att åka till Pearl Harbor. När man åker lokalbuss ser man en hel del. Resan dit tog två timmar. Kul och intressant att ha sett Pearl harbor och få ta del av historiken på plats kring detta. Resten av tiden njöt vi bara och badade, surfade (försökte), solade, shoppade och åt gott.


Lukas ägnade många timmar åt att lära sig surfa.
Mycket tålamodsprövande!


Det blir en del paddlande i väntam på vågorna


Vi njöt av och badade i det ljumma havet

Provade på en del goda drinkar att svalka oss med i solen och värmen


Rikard och jag njuter och utsikt fån vårt hotellrum















Grillkväll på hotellet. Man beställde kött, fick det rått och fick grilla själv.
Riktigt trevligt upplägg


Stor buffé hörde till och det fanns mycket att välja på. Syns kanske hur
svårt jag har att välja?


"After beach" and "before dinner" mys på rummet


Svensk - Japansk restaurang?


Perl Harbor


Ubåt som användes under andra världskriget




Inne i ubåten

På morgonen den 7 december 1941, anföll den kejserliga japanska flottan Pearl Harbor.
Pearl Harbor, uppkallad efter pärlan från ostron som en gång skördats där, är den största naturliga hamnen på Hawaii. Den förödande attacken mot Pearl Harbor resulterade i 2390 döda och sårade hundratals, och drev USA in i andra världskriget.


Waikiki Beach myllrade av turister överallt. Mestadels amerikaner men också en hel del kineser, japaner och ryssar. Stränderna var proppfulla framåt eftermiddagen och gatorna samt restaurangerna var överfulla med folk på kvällarna. Alla skulle ut och äta och titta samt shoppa lite. Barnen tyckte det var mysigt att det hände lite samt att få gå på restaurang varje dag men jag och Rikard var lite less efter några dagar och längtade efter lite lugn och ro. Ålderstecken eller vuxenpoäng eller kombo? Men kul att ha varit där och det var en perfekt kombination på hela Hawaii vistelsen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: