swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Ordinary week or not

Kategori: Allmänt

Vid en snabb tillbakablick på veckan som gick så känns det egentligen som om det var en ganska vanlig vecka med allt vad det innebär men vid närmare eftertanke så kanske den inte var så alldeles vanlig ändå? Ibland är det nyttigt att titta tillbaka, fundera och reflektera. 
 
Jag och barnen har varit lite krassliga med någon slags förkylning som innebar huvudvärk, muskelvärk, hosta och snuva. Jag var nog den som fick den lindrigaste varianten av oss alla tre så ett par dagars vila och aktiviteter i lite lugnare tempo räckte för att jag skulle känna mig återställd igen. I onsdags var jag fortfarande inte riktigt kurant. Enligt väderprognosen lovades en kanondag med temperaturer kring 30 grader så det kändes lagom att åka några timmar till havet för en promenad på stranden. En ljuvligt, härlig, strålande solig och varm dag. 
Mitt promenadsällskap, Katarina
 
Det var faktiskt många som hoppade i och badade under dagen. Brrrr. Vattnet är inte varmt
 
Sara och jag åkte ut på klänningsjakt förra helgen. Hon behövde titta efter en klänning till årets "Senior prom"i maj  som är skolbalen för sista-årseleverna. Självklart vill man undvika att köpa en klänning som flera andra har så därför åkte vi till en fest klänningsaffär där de garanterar att de inte säljer samma klänning, i samma färg till samma skola. Det var helt hysteriskt i affären men efter en timmes väntan så fick Sara en personlig assistent och jag fick bara sitta på en stol och tycka till. Ganska skönt och Sara "hittade" en vacker skapelse som hon älskade, så nu är det avklarat. Så skönt! Det vara bara att blunda och betala då det är en seniorprom på Highschool "once in a lifetime".
 
Det bästa med förra veckan var att Rikard äntligen kom hem (i torsdags) efter 11 dagars resa runt om i världen (Göteborg, Stockholm, Dubai och sist Turkiet). Åh, det är så skönt att han är hemma här hos oss igen och nu är allt som vanligt. 
 
Någon vanlig vecka var det inte. I torsdags uppdagades en mycket tragisk händelse på barnens skola, Saratoga High school, något som sätter djupa spår hos oss föräldrar och ungdomar, skapar oro, sorg och eftertanke. I enlighet med nyhetsrapporteringar blev 3 st. 16-åriga killar gripna för att ha utnyttjat en flicka sexuellt på en privat fest i September förra året. Flickan var berusad och var inte vid medvetande när hon utnyttjades sexuellt av tre killar och när hon vaknade på morgonen såg hon att det ritats och skrivit på hennes kropp, även runt de mest intima delarna och sedan spreds bilder på henne genom sms och på nätet. Tankarna snurrar. Hur kan något sådant hända? Var finns etiken och moralen? Hur tänkte killarna? Hur är de uppfostrade? Vad är det för killar? (lika gamla som Lukas) Usch och fy! Många tankar snurrar i huvudet och händelsen är så svår att förstå, sorglig och overklig. Vi måste alla prata med våra ungdomar om hur något sådant här kan hända, om empati, respekt för både det ena könet och framförallt det andra, moral och kärlek och hoppas att något sådant här aldrig händer igen. Flickan hette Audrey Pott och mådde otroligt dåligt av det som hände. Hon tog sitt liv några dagar senare efter händelsen i September förra året. Så otroligt tragiskt. Efter en lång undersökning i jakt på bevis så har pojkarna gripits. Inte minst finns tanken om hur killarna har kunnat vara i skolan, varför de inte blev avstängda och om de inte mår fruktansvärt dåligt efter att en jämnårig flicka tagit självmord på grund av att de gjort det de gjort? Det är så otroligt tragiskt att något sådant här kan hända och att det slutade med att Audrey tog sitt liv. SÅ OTROLIGT TRAGISKT! Låt oss alla kämpa, hjälpas åt att prata om detta, om kärlek, om respekt, och om moral för att något sådant här aldrig händer igen! 
 
 Audrey Pott. Låt oss aldrig glömma ♥ och
låt oss alla hjälpas åt att förebygga att något
sådant händer igen
 
Det som kändes som "den alldeles vanliga veckan" vid första tillbakablick och faktiskt inte var så vanlig som den verkade, avslutades med att vi träffade gamla, kära svenska vänner som bott här men flyttade hem för ett år sedan. Lena och Rolf skall vara här i Kalifornien i tre veckor och bor hos några andra vänner till oss men är mycket på resande fot för att återuppleva gamla minnen på härliga ställen och göra sådant som de inte hann med då de bodde här. I lördags fick vi i alla fall i hop en träff och sågs på en vin bar i Los Gatos. En härlig eftermiddag i solen med gott småplock att mumsa på, gott vin och mysigt samkväm. Därefter förflyttade vi oss till en restaurang i Saratoga för middag. En rolig och mysig kväll och så roligt att träffas igen! 
Hel gänget. F.v. Rolf, Rikard, Steve, Kerstin, Lena och jag
 
I går, söndag var jag, Rikard och Lukas ute och spelade golf på fina golfbanan, Cinnabar Hills. En blåsig men solig runda där Lukas spelade toppenbra, Rikard ganska bra och jag sådär. Kul att komma ut i all fall och extra kul att spela med killarna i familjen.  
Cinnabar Hills golf course 
 
Idag börjar barnens "springbreak", vårlov. Jag har också "lov" och inga direkta tider att passa även om jag har saker som måste göras. Ljuvligt! Barnen vill egentligen inte åka någonstans utan bara hinna vara lite hemma, ha sovmorgon, vara med kompisar, beta undan lite skolarbete och njuta av att vara lediga och så får det nog bli? Vi får se vad vi hittar på och hur vi får dagarna att gå? En STOR fördel är att man inte behöver åka någonstans på semester för att få njuta av vackert väder. Här lovas bättre än bra och sämre kan man ha det en vecka i mitten på april. :)
 
 
 Nu är det färdigbloggat för idag och jag skall ge mig ut på en löptur innan ungdomarna i huset vaknar. Todeloooo.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: