swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Love is in the air

Kategori: Allmänt

Här har varit fantastiska dagar det senaste. Så underbart, obeskrivligt härligt väder!
I fredags spelade jag golf på Spring Valley golf course med Kerstin och Monika. Vi fick även sällskap av en äldre jättetrevlig herre. Vi förundrades över hur han orkade gå så långt. Helt fantastiskt i den åldern (vi vet visserligen inte hur gammal han var men han såg ut att vara runt 80)? När man själv känner sig lite mör efter en golfrunda så undrar man hur en äldre människa skall känna sig? Konstaterar än en gång att golf är en fantastisk sport både socialt och motionsmässigt. Vi hade i vilket fall en härlig runda och vi alla spelade ganska bra.
En fantastiskt härlig golfrunda med härliga vänner och härliga natursköna vyer runt om oss. Bra avslut på veckan.
Golfbanan ligger omgiven av vackra (och för tillfället gröna) berg
En golfrunda bjuder oftast på härliga natur och djur glimtar. Här slog sig en fjäril
ner brevid mig
Bergen som brukar vara gröna hela vintern har till största del av vintern varit gula i år.
Men för några veckor sedan då det kom en del regn så grönskade de igen. Bara att
njuta så länge det varar för snart är de gula igen


Min fina spelkompis, Monika


Min fina spelkompis, Kerstin



Väl hemma så blev det grillmiddag tillsammans med Sara. Lukas kom hem strax efter. Han hade varit med kompisar i down town Los Gatos, flanerat omkring och ätit middag tillsammans med vännerna.
Saras pojkvän hade varit förbi på dagen och "frågat på riktigt" om hon ville gå med honom på hans Junior prom? Så otroligt romantiskt tycker jag! Såg av en slump att någon hade varit bakom Saras skjutdörr då det var lite fläckigt på rutan (och jag putsat de dagen innan) och då visade det sig att det var Jacob som hade dykt upp med ett plakat bakom dörren. Så gulligt och såååå romantiskt!  (även om hon faktiskt tackat ja förut) :). Måste bara dela med mig av detta (fick tillåtelse av Sara).
Lite pyssel. Här börjas det i tidig ålder med att tillverka "posters"
till olika teman, grupparbeten och annat i skolan så det flesta
amerikanska barn har bra rutin på sånt här "pyssel"





Lördag morgon vaknade vi upp till sol och värme. Jag och Rikard tog en härlig 1.1 mils promenad till villa Montalvo och gick sedan en "trail" där upp till en utsiktspunkt. Det var första gången Rikard var där uppe och utskten är belöningen för den branta uppförspromenaden. Det är sannerligen en "feel good" känsla att ha sådana här fantastiska möjligheter och smultronställen "runt knuten". På hemvägen blev det ett stopp i down town Saratoga för en Latte i solen på det charmiga favoritcafeét "Blue rock shoot". Life is good!
Utsikten är värd mödan att ta sig hit upp
En glad "fotograf" ville gärna fota oss
Så mysigt med en Latte i solen
Hemma igen blev det sedan full rulle. Tjejerna skulle köras till sminkning och för att hämta sin blomma som de skulle ge sin kavaljer, (blomman som killarna skall ha i bröstfickan på smokingen och som skall matcha tjejernas klänning). Bootenier heter det visst på engelska och på svenska vet jag inte ens vad det heter?
När tjejerna kom hem (Sara och hennes två kompisar, Sharon och Natasha) så blev det fisyrfix innan de skulle bli hämtade av sina kavaljerer. När killarna kom så kom även en bunt föräldrar och syskon till både tjejerna och killarna (det hade vi inte räknat med). De ville självklart vara med och fotografera och se hur alla såg ut. Killarna hade med sig blommor till tjejerna som de skulle ha som ett slags "blomarmband", Corsageflowers. Glömde tyvärr ta kort på alla blommorna för de ville ta på sig dessa först till den riktiga atelje fotograferingen (så de inte skulle hinna bli förstörda). Men hittade ett exempel på nätet så ni får se hur det kan se ut. Det blev lite stirrigt när ungdomarna skulle fotograferas härhemma med alla föräldrar som ville fota och tiden var knapp så det blev inga riktigt bra bilder. Men ungdomarna får köpa ateljebilder som minne.
Wrist corsage
Tv. Natasha (utan kavaljer här), Jacob, Sara, Steven och Sharon



LOVE IS IN THE AIR ♥ (Här syns Saras corsage)

En del av sällskapet innan Limousin avfärd till festen


Dansen var riktigt rolig, enligt Sara. Det var så fint pyntat och utsmyckat och toaletterna var riktigt fina med med div. "bra att ha saker" som stod framme och även dessa var så fint pyntade enligt dansens "Paris tema". Middagen var fantastiskt fint upplagd och jättegod, musiken var bra och dessutom åkte de Limousin till dansen. Kan det bli bättre?. Efter dansen fortsatte ett stort gäng till en av Jacobs kompisars hus. Där hade föräldrarna till killen gjort i ordning nattamat, det blev bad i deras stora uppvärmda pool och Jacuzzi och sedan "movietime" i deras filmrum. Alla sov över på golvet som var ett jättelikt "kuddrum". På morgonen fixade föräldrarna ett jätte buffé med frukost som innehöll äggröra, hamburgare och muffins i flera varianter. Imponerande!  Är så glad att vi och framförallt Sara fått ta del av allt detta. En kväll att minnas!
I går söndag var ännu varmare än de andra dagarna. Jag, Rikard och Lukas åkte för att spela golf vid 11 snåret på Sunnevale golfcourse. Det är en öppen bana som brukar vara rätt blåsig men igår var det så varmt så även om det fläktade lite grann stundvis så räckte det inte. Pust! Att spela golf varma dagar är inget kul. Man orkar helt enkelt inte gå, fokusera och spela. Ingen av oss spelade speciellt bra heller så vi skyller på värmen. När vi kom hem vid 16 tiden var det 28 grader. Det blev faktiskt ett par dopp i poolen för min del. Ljuvligt. Vem vet, jag kanske kan jobba bort mitt "badkrukesyndrom"? Är lite förvånad över mig själv faktiskt. Men kan bara konstatera att det är ljuvligt att ha pool på tomten sådana här varma dagar.
Det kändes knepigt att komma på något till middag, igen. Grillning känns nästan lite tjatigt nu (även om vi nästan ätit hämtmat hela helgen) och man vill inte ha något mäktigt när det är så varmt. Till slut blev det bakpotatis med räkröra. Himmel vad gott det var! Varma dagar här medför också ett varmt hus (och vi har ingen AC) så fönster och dörrar stod öppna en bra stund på kvällen (Tack och lov för att det blir lite svalare kvällar och nätter här) och vi somnade till takfläktarnas svalkande bris.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: