swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Kan inte låta bli...

Kategori: Allmänt

Kan inte låta bli att dela med mig av vårt härliga väder, alla vackra blommor, solen, värmen och naturen. Det går bara inte. Oj, ved det är vackert och härligt här nu! Och.......väderprognosen gör en så lycklig. Det lovas fortsatt sol och varmt. Det är mycket här i Saratoga och Kalifornien som är fint och bra men undrar om inte vädret här i Kalifornien är det bästa? Efter regn kommer alltid sol och det är så gott att veta.

Nu är bergen grönare än någonsin. Det har varit en ganska torr vinter så allt regn som kommit har varit mycket välbehövligt. Dessutom fylls poolen på och vi kan stänga av våra trädgårds sprinkler, så det är positivt då vi sparar lite pengar på vattenräkningen. Inget ont som inte har något gott med sig!
Tänker på Sverige och kommer på mig själv att jämföra positivt och negativt. Det är ju så otroligt vackert i Sverige också! Våren är ljuvlig när allting knoppar, vitsipporna, krokus, påskliljorna och syrenen blommar. Folk går ur ide, visar sig mer ute och sommaren är ännu bättre om bara vädret är bra. Det finns vacker natur, alla våra sjöar, havet och skogen är ju så otroligt vackra och för mig hemma i Landvetter så har vi det nära till det mesta, till och med till stan när andan faller på. Men det är ju det där med vädret. Tänker på hur mycket lättare allting är när det är lite soligt med kläder, inspiration, motivation, humöret och tillfällen till ett aktivt skönt uteliv. Vädret har en stor betydelse och tyvärr är våren och sommaren så kort......så kort i Sverige (och ibland blir det inte ens mycket till sommar).
Måndag kl. 11.55 här. Det kändes väldigt varmt då jag var ute på en
löprunda trots att det bara var 16 grader och lite sol dis. 16 grader är
inte så mycket men solen är så stark här så det värmer.
Här blir det som varmast vid 2 snåret
Hmmm....bara 18 grader. Men fortsätter det så här på dagarna
och nätterna blir lite varmare så blir det nog badvänligt snart
Poolen ser lockande ut men är än så länge för kall
Tisdag eftermiddag. 19 grader :-) Snart badvänligt!

Det blommar i vår trädgård. Har tagit lite "blommiga" bilder så ni får se. Vet knappt vad någon av dessa blommor är för sort men vackra är de!
Dvärgcitronträd i trädgården. De var gröna när vi flyttade in men nu ser de lovande ut





Marktäckande blommor i trädgården. Vet inte vad det är för sort?


Klätterväxt på staketet.




Miniros


Vanlig ros på stam





Spelade en 9 håls träningsrunda med maken  i går kväll och
vädermässigt kändes det som en skön sommarkväll i Sverige.
Så otroligt härligt!


Persikor. Det blir massor med frukter på det lilla trädet. Förhoppningsvis ätmogna innan
vi åker till Sverige i början på juli.

Todelooooo
Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: