swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

En dag vid havet

Kategori: Allmänt

Ännu en riktigt het dag. Igår var det 35 grader och idag skulle det bli något varmare. Bestämde mig för att skaka liv i de 3 ungdomarna vid 9-tiden för att få upp dem i någorlunda tid så att vi skulle kunna åka och tillbringa några timmar vid havet.
Jodå, det gick trögt att få upp dem men till slut lyckades jag. De hade lagt sig sent även på söndagskvällen (ca 03.00) så tacka sjutton för att det var trötta. Men, skam den som ger sig! Tycker inte att de skall få vända på dygnet trots att det är sommarlov! Och i kväll måste de lägga sig tidigare för morgon, tisdag skall vi bege oss till Yosemite och då går bilen redan vid 8 - tiden på morgonen.
Efter lite lockande och pockande med tonåringarna, så satt vi i alla fall i bilen vid 11 tiden. Bestämde oss för att åka till Santa Cruz och det tar bara ca. 30-40 min. att köra så vi var framme där strax innan 12.
Ljuvliga havsdoft! Älskar doften av salt och hav och idag när himlen var klarblå och det endast blåste lite ljumma (svalkande vindar) så var det mer än underbart! Började med att köra omkring lite för att Alva skulle få hinna se lite mer av Santa Cruz än bara stranden. Fick bli lite bil sightseeing då vi inte hade tid att stanna där så länge. Sedan strosade vi en litens stund i turistaffärer på piren innan vi satte oss på stranden för att bara njuta. Ljuvligt sådan här dagar! Idag var det 38 grader här i Saratoga men inte alls lika varmt vid havet bara ca. 23 grader. (Men, ack så skönt)  Det är alltid något svalare vid havet. Kan skilja allt mellan 5-15 grader!
Lustig Bild!  Axelbanden på bikinibehån bort gömda för att få bästa och snyggaste solbränna.
Och,  det kändes himla rätt med stråhatt idag. Skuggade och luftade huvudet perfekt.
Life is good!


På eftermiddagen när vi kom hem så hann tjejerna bara duscha innan de skulle iväg igen för att gå ut och äta middag samt gå på bio med några kompisar. Att de orkar? Men kul verkar de att ha!
Själv packade jag och fixade inför morgondagen då vi åker 3 dagar till Yosemite för att campa med 2 andra svenska familjer. Ser så fram emot denna semester! Det skall tydligen vara fantastiskt vackert och det skall bli så härligt att få tillbringa så mycket aktiv tid ute i naturen och dessutom tillsammans med härliga vänner. Vi har hyrt tält med trallgolv och sängar där vi skall sova. Spännande! Det är något vi aldrig har gjort förut. Det närmaste vi kommit i campingväg är när vi körde till Spanien för 10 år sedan med husvagn och bodde i den i 3 veckor. Men tältat har vi aldrig gjort med våra barn. Detta blir i.o.s. en lyxigare variant eftersom vi har sängar och trallgolv, men nog är det väl camping? Tycker det är primitivt så det räcker! Det kostade dock som att ta in på ett riktigt bra hotell här i USA så lite förväntningar har jag nog? Vi läxade till det primitiva campinglivet med att beställa ett "frukostpaket" så vi kan gå ut och bli serverade frukost. Kan nog vara skönt?
Är lite orolig för att stöta på björnar då vi är ute på hike eller ännu värre (om man behöver å på toalett på natten). Tänk om man skulle möta en då? Det är tydligen mycket björn däruppe och speciellt denna årstid. Men, visst hade det varit kul att få se en på håll. Kanske i från bilen?
Spänningarna och förväntningarna är höga och vi ser verkligen fram emot den här trippen (i alla fall jag och Rikard) och jag lovar att berätta mer om hur det verkligen blev, så snart jag kan!
♥Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: