swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Lycka är att komma hem efter dagens alla aktiviteter och gräset är nyklippt och allt annat ser prydligt ut i trädgården.
Vi har nämligen trädgårdsmästare och det verkar alla andra också ha (här i Saratoga i alla fall). I vårt fall ingår det i hyran så det är toppen! En ytterligare bonus är att man slipper lägga tid på trädgården när man är ledig. I mitt fall är det ren lyx och i Rikards fall är det både lyxigt men framförallt skönt att slippa tänka på det. Trädgårdsmästarna gör inte så mycket mer än klipper gräset, blåser bort löv och skräp, klipper rosor och lite buskar. Men det räcker långt! Man lägger inte ner så mycket krut på rabatter och trädgård när man hyr huset (om man inte vill). Tycker egentligen att det är kul med blommor, rabatter, grönsaksland och trädgård men hemma känns det aldrig som tiden riktigt räcker till, (speciellt då golfsäsongen är samtidigt som trädgårdssäsongen) och här känns det inte lika kul att påta i någon annans trädgård. Det får räcka med lite krukor med blommor efter säsong och självklart mina örter.
Lycka är också att Rikard kommer hem!
Nu puttrar maten på spisen och vi väntar på Rikard som kommer om ca. 1 timme.  Det blir lite extra god middag idag när han kommer hem. Måste ju fira att hela familjen är samlade igen och mysa lite.
Det blir fläskfilé gryta med tagliatelle till och lite cocktailtomater. Luktar förföriskt gott! Brukar göra den då och då och den brukar vara mycket uppskattad av hela familjen men nu var det längesedan sist. Man glömmer bort vissa rätter emellanåt.
Fläskfilé gryta al á Åsa
(Ifall någon vill prova)?
Skiva fläskfilé i tunna skivor och stek dem med charlottenlök. Tillsätt därefter kalvfond (från Sverige för det finns inte fond här), hackad persilja, dijon senap, vitlök och crème fraîche eller grädde (el. både och). Yammie!
Det är nästan helgmat i mitt tycke men det får bli så idag!
Kanske får det tom. bli ett glas vin till? Japp! Det får det bli!
Rikard är hemma♥! Maten blev "super duper" god!
Och nu...........har vi packat upp allt gott som svärmor handlat till oss. Sådant som man bara längtar efter när man bor här. Det finns så mycket god mat här och fina råvaror men ibland längtar man bara efter svenskt bröd och godis m.m.  Svenska smaker helt enkelt! Fick dessutom en bunt med svenska tidningar från min väninna, Line. Mycket uppskattat. Tack!
Gott, gott i gott...GOTT!
♥ Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: