swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

En varm tisdag i juni

Kategori: Allmänt

I går var det en sådan härlig varm och solig dag som man förknippar Kalifornien med. Tror faktiskt att den Kaliforniska sommarvärmen kommit för att stanna nu. Inte fel! Stor sol och 35 grader. Något för varmt för min smak egentligen. Speciellt när man bor här. Det är en sak att åka på semester ett par veckor och det är varmt och en annan sak att bo där det är så varmt. Man lever ju ett aktivt liv och skall försöka få saker uträttat men man orkar helt enkelt inte lika mycket när det är så varmt. Som svensk så vill man ju gärna passa på att vara ute så mycket som möjligt (även om man vet att det blir många sådana här dagar) så är det svårt att få bort den där känslan att man bara måste passa på att njuta!
På tisdagsmorgonen var vi ett gäng tjejer som gick bergspromenaden innan det blir för varmt och sedan åkte 3 av oss ner till träningscentret där vi är medlemmar för att simma en km. Det känns så himla skönt när man har gått en powerwalk och simmat. Då har en stor del av kroppen fått röra på sig lite. Eftersom vi var så duktiga så var vi värda att ligga i solen och slappa en stund tyckte vi. (vilket vi också gjorde)!
På dagen hämtade jag Sara hos en av hennes bästa kompisar som bor uppe i bergen. Sara har aldrig varit hemma hos henne förut för hon bor en smal slingrig väg upp i bergen och därför är det nästan alltid enklare att åk hem till oss. Men igår då de slutade tidigt så skulle de åka hem till henne och bada i deras pool. Oh my god, vilket hus!
Eller som Sara sa: - "det är inget hus, det är ett slott"! Stort och fint var det med en magnifik utsikt över Saratoga och lite till! Det finns en hel del människor här som har det väldigt gott ställt ekonomiskt och jätte gott ställt! Det märks oftast inte så mycket på personen i fråga, som tur är!
Ett litet smakprov på utsikten där Saras kompis bor. Fast de bor ca. 100 meter ännu högre upp!  Nice!


I går eftermiddag åkte jag med barnen till vår läkare som som gav dem kikhosta vaccin. De måstet ha ett intyg att visa upp för skolan innan sommarlovet  så de får börja nästa år. Annars är det STOPP! Här är väldigt noggrant med alla vaccinationer osv. Nu har staten Kalifornien bestämt att alla barn som skall börja 7:e - 12:e klass måste ha ett bevis till skolan på att de fått detta vaccin annars får de inte börja sina skolor. Detta är ett led i att förhindra att antalet fall ökar som de gjort de senaste åren.
Kvällen var en sådan där vindstilla ljuvlig och ljummen kväll. Min goda vän Tina hade skrivit på ett jobbkontrakt i Göteborg igår så vi blev bjudna över till dem på kvällen för att fira det.
Tina korkar upp lite sk umpa! Vi satt ute länge och njöt av den underbara tisdag kvällen, under fullmånen och en stjärnklar himmel.
m>
Life is good!
Åsa ♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: