swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Happy Thanksgiving!

Kategori: Allmänt

Sitter här och njuter en onsdagkväll. Lugnet innan stormen kanske? (med tanke på att vi skall ha 16 personer som gäster imorgon).Unnar mig ett glas gott rött för att fira att inlämnningsuppgiften goick så bra. Sara är ute på vift, Lukas och Rikard är ute på ärenden som jag sänt iväg dem på. Ensam hemma alltså. Njuter faktiskt av en stunds lugn och ro:-)!


Just nu. Dan före dan.....Thanksgiving.
Njuter!

Dagen har varit bra. Har lagt en del timmar på studier och grupparbetes samtal, sedan iväg till Ikea för att fylla på vinglas (en hel del som gått sönder), ljus och servetter och extra stolar. Lukas var snäll och följde med efter lite övertalning. Det är kanske inte det roligaste att göra första dagen man är skolledig? Följa med mamma till Ikea. Ni hör ju själv hur upphetsande det låter? Men vi hade en riktigt mysig stund och tog en köttbulle lunch i restaurangen.
Sedan lite kompletterings inköp igen och sist men inte minst kiropraktorbesök. Börjar kännas riktigt mysigt att åka dit och det kanske är för att det känns verkligen som det ger resultat. Vågar knappt hoppas!

Så här bra är det utanför IKEA här. Typ VIP parkering framför in och utgången om man har Hybrid bil. Och det har vi nu. Känns riktigt bra!

Och så här ser de ut i restaurangen. För er som inte varit på Ikea utomlands. Ganska trevligt!


I dag torsdag den 24 november firar man Thanks giving här i Usa. Denna dag firas alltid den fjärde torsdagen i november och innebär för de flesta en fyradagars helg-Det är en stor högtid för amerikanarna och för många betyder den mer än jul.På Thanks giving är det mesta stängt förutom några restaurager som har öppet för "Thanks giving dinner".
"Traditionen säger att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Pilgrimerna fann sig inte tillrätta i Nederländerna utan lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymoth i England. Skeppet anlände år 1620 till det som efter 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna fick pilgrimerna hjälp av indianer och när en god skörd äntligen kom ordnade man tacjksägelsefest, till Guds ära. Festen innehöll då ankor och gäss men det har med tiden införts rätter som paj på pumpa och kalkon".


Traditionell kalkon hör till Thanks giving middagen
och det blir det hemma hos oss idag med. Med
många tillbehör.

En dag som Thanksgiving saknar man verkligen sina nära och kära. Alla amerikaner samlar släkt och familj denna dag. Vi samlar några av våra vänner hos oss i Saratoga istället. Skall bli mysigt!


Dagen efter Thanks giving kallas "Black friday" och är årets största readag. Många affärer börjar rean redan kl. 00.00 på natten och har öppet till sent på kvällen. Brukar visst vara helt hysteriskt? Jag var i San Francisco förra året och där var det inte så hysteriskt på stan den fredagen men antar att det alla mall och elektronikkedjor som det är värst på? Vi skall inte gå på någon rea. Vi behöver däremot shoppa lite julklappar som Rikard får ta med sig hem till Sverige när han åker på söndag så vi får ge oss ut någon dag i helgen. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte riktigt hunnit med det där med julklappar. Konstigt va? Eller rättare sagt så har jag inte prioriterat det! Vi har haft gäster och så tar mina studier en del tid. Det är så konstigt för när man inte jobar så borde tid vara det enda man har gott om. Frisk och kry är jag också. MEn det är jag och pensionärerna som är så upptagna så vi måste göra allt när alla andra gör det. Märkligt hur det kan bli så? Men det är bara att konstatera att så är det! Har verkligen fulltupp hela tiden och har jag inte det så ser jag till att ha något att göra! Det är livskvalité! Att man väljer vad man skall göra, hur mcket man skall göra, och när man skall göra det?

Nu måste jag ta tag i förberedelserna med kalkonen. Den skall in i ugnen nu med stuffing och allt.

Happy Thanksgiving!

Åsa













Källa: Wikipedia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: