swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Härliga veckor

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte bloggat på ett par veckor. Vi har haft besök i 2 veckor men i måndags körde jag dem till San Francisco för att de skulle få se staden och njuta lite på tu man hand i ett par dagar innan hemfärd. Som vanligt kändes det vemodigt att säga adjö men vi har haft fantastiskt trevliga veckor tillsammans. Det har varit händelserika veckor som jag lite kortfattat skall försöka dele med mig av.
Tyvärr åkte jag, Lukas och Martin på en rejäl förkylning nu innan deras avfärd. Förmodligen samma DUNDER förkylning som Rikard hade drabbats av några dagar innan?

Dagen då våra gäster, Carita och Martin kom, onsdagen den 26 oktober, hämtades de på flygplatsen av Rikard. Jag stod här hemma och väntade med bubbel, lite småplock och middag. Det blev ett kärt återseende, en härlig kväll och trots att de var trötta så orkade de sitta uppe rätt länge den kvällen. Vi firade också att Sara som var med i en golf tävling, (final) mellan några skolor denna dag, spelade så bra så hon gick vidare till en individuell tävling där hon skulle möta tjejer från hela Kalifornien. Hennes skola kom dessutom tvåa i golfserien mellan de olika skolorna.

Dagen efter var rätt lugn. Vi startade med en 5 km. promenad i Saratogabergen som avslutade med en kaffe i solen i Saratoga centrum. Ljuvligt. Därefter blev det lite shoppping av golfklubbor och Martin (som jobbar som golftränare hemma) följde med Sara på hennes golfträning (inför hennes individuella tävling som hon blivit uttagen till). Vi tjejer fixade midag och myste.
I väntan på att gästerna skulle komma
Tjejsnack
Carita är redo för morgon promenad framför vårt hus

Fredagmorgonen den 28 oktober var en helt fantastisk morgon. Det var riktigt varmt redan på morgonen så vi bestämde oss för att göra en dagsutflykt till Santa Cruz. Sagt och gjort. Vi åkte dit och njöt av havsluft, sol, värme, en mils rask promenad, sjölejon, delfiner, surfare, fina villor och en fantastisk god fisklunch på piren med tillhörande gott vitt vin. Vi såg dessutom två sprillans nakna karlar som spelade strand tennis i en badvik. Gissa om vi skrattade gott då de vinkade glatt i bara mässingen? Tyvärr inga kort på herrarna!
En paus på stranden för att njuta av solen, värmen och havet

Tittar man noga ser man en surfare mitt i vågen
Underbar dag!

Fredagen fortasatte i njutningens tecken med en liten eftermiddagstur till grann samhället Los Gatos.  Där intogs en liten förrätt med ett glas vin på en trevlig vinbar. Eftersom kvällen var ljuvlig så åkte vi nercabbat och satt sedan ute och njöt med mat och vin.
Helgen den 29 - 30 oktober åkte vi till Napa Valley och Sonoma för en vinprovarhelg. Barnen ville inte följa med så de bestämde sig för att vara ensamma hemma. Det blev en varm solig helg med massa glada skratt, besök på många vingårdar och en hel del god mat. Ingen kan beskylla oss för att inte provat viner där i alla fall! Bästa vinupplevelsen blev på en liten och till synes oansenlig vingård som vi råkade upptäcka då vi körde fel. Stället var enkelt men de hade mycket hög klass på vinerna och tom. självast Obahma hade varit där. Efter en lunch i Sonoma körde vi vi till vårt hotell. Där badade vi bubbel pool tills vi var som russin och insåg att det kanske var läge att gå upp och äta middag.
Framför Klein winery. Andra stoppet på väg till Sonoma. Så mysig miljö!
Vi njöt av goda viner men var seriösa vinprovare mellan varven
Andra vingården hittade vi av en slump då vi körde fel. Det var enkelt
och såg rätt oansenligt men de hade mycket goda viner. Helgens favorit!
Carita och Rikard i full färd med att prova vin inne på Sebastiani winery
Inne på Sebastiani winery
Jag och Carita i en seriös diskussion om vad vi tycker om vinerna
Förrätt innan lunchen
Mer förrätt. Lunchen intogs på "The girl and the fig" i mysiga Sonoma
centrum. Vi satt ute på deras gård och åt en ljuvlig lunch i solen.
Rekommenderas varmt!
Efter en heldag med besök på många olika vingårdar och en sen lunch i Sonoma så åkte vi till vårt hotell i Rohnert park, Sonoma för att slappa och ha det bra. Vilken härlig dag!
Här har vi det bra. Vi satt här länge och varvade med att simma några
längder i hotellets pool. Kvällen avslutades med enkel middag
på hotellets restaurang. Life is good!



På söndagen började vi dagen med hotellets ljuvliga frukost. Där fanns allt och lite till (vilket är ganska ovanligt på hotell här i USA). Vilken start på dagen! Sedan åkte vi till Sterling winery (som vi fått tips om i bubbelpoolen kvällen innan). Vi var där när de öppnade och fick åka linbana upp på berget där wineryt låg. Vilken utsikt!










Underbara vyer i härligt väder och två glada tjejer som njuter


Efter avslutad vinprovning på Sterling winery



Åkte vi vidare till

Chateau Montelena för mer vinprovning. Charmigt ställe!


Och charmig tjej framför Chateau Montelena winery


Sista stoppet på söndagen var Beringer winery som är omgivet
av en vacker parkliknande trädgård.




Underbar helg i "winecountryt"!

Sara och Lukas tyckte det var jätteskönt att få rå sig själva ett par dagar och hade också haft en lugn och skön helg med föräldrafritt.

Efter helgens njutningar i alla former så blev det lite golfspel på måndagen. Det var premiär för Carita som inte spelat 18 hål på 8 år. Som om det märktes? En gång proffs....alltid proffs! En ren fröjd att få äran att spela golf med två av våra bästa vänner och som dessutom spelar som de proffs de är. Denna runda var lite uppvärmning inför tisdagens golfrunda i Monteray. Vi hade bokat en tid på Poppy hill golf course som ligger efter 17 mile drive mellan Carmel och Monteray. Vi valde att spela där på tisdagen eftersom Sara skulle delta i en av norra Kaliforniens största individuella golftävlingar bland high school elever, CCS (Central Coast Section). Hon skulle spela på en privat country club i Carmel och vi tänkte att vi skulle försöka hinna med att se när hon spelade de första hålen där.


Sara spelade och kom på 87 plats. Hon var inte helt nöjd med sitt spel
och tyckte det var en svår bana men vi är stolta över Sara. Jättebra
jobbat! Tänk att få vara med om en sådan här tävling!
Det är ändå de bästa high school tjejerna i norra Kalifornien
som hon tävlat emot. Way to go!
Detta är en artikel från vår lokala tidning här i Saratoga
där Sara står omnämnd ett par gånger.

Hur som helst så var vi och skulle se på Sara när hon tävlade på Rancho Canada course men lyckades inte se henne spela och man fick inte gå ut runt banan så vi åkte vidare för att visa Martin och Carita underbara Carmel.


Körde genom staden och stannade till på stranden i Carmel.
Den berömda golfbanan, Pebble beach syns i bakgrunden


Carita lyckades fånga mig och Rikard på bild då det ser ut som vi dansar.
Roligt kort!


Carita och jag ställer alltid upp på kort för att få ett litet minne
från stunden


Ett litet besök på Pebble beach golf bana


Jag och Carita är taggade på Poppy hill golf course. Det bestämdes att
vi skulle tävla tjejerna mot killarna. Go girls
go!


Vackra Popy hills golf course. En fröjd att spela där!


Carita har fångat mig "in action".
Ännu en underbar dag! Tävlingen slutade lika :-)

Resten av dagarna bara försvann fortare än fortast. Vi spelade ett par golfrundor till, shoppade, åt goda luncher i solen, promenerade och lagade underbara middagar ihop som vi satt och myste med tillsammans med goda viner.


En av de goda luncherna i solen


Beökte underbara mataffärer med härligt utbud av ostar, grönsaker, viner
och annat smått och gott. Dessa bilder är från Whole foods market


Ost...ost..ost paradiset för ostälskare


Vi flanerade bland vinerna, köpte och drack en hel del goda viner. Alla
från Kalifornien.


Ute på lite shopping. Här på ett julpyntat Santana Row




Matlagning tillsammans och självklart med ett glas
matlagningsvin till kockarna


Ett besök på en lokal vingård, Pichetti (där vi är medlemmar) hör till
då vi har Sverige gäster. Det var ett mycket uppskattat besök och just
denna eftermiddag var det release party med levende musik och lite tilltugg



Det blev manikyr och pedikyr en dag


Jag och Carita är "taggade" inför ännu en golftävling mot killarna


Denna gång spelade vi mot Martin och Lukas på Coyote golf club. Rikard var hemma och tog hand om sig själv då han var vrålförkyld. Det var en lite ruggig dag och det blev lite blåsdigare än vi trodde att det skulle bli. Brrr....Tänk att man kan frysa så tom. i Kalifornien? Men...vi tjejer vann :-)! En rolig dag trots att det var lite kyligt!

Det har varit så roligt att få ha våra vänner här, visa hur vi bor och omgivningarna runtomkring, umgås och ha det bra tillsammans. Känns otroligt roligt att ha gemensamma minnen att dela från Kalifornien då vi flyttar hem.


Åsa

Kommentarer

  • Jessica Krayer säger:

    Hej Åsa,

    Snubblade över din blogg på nätet. Bra blogg. Jag har precis flyttat till Los Gatos och känner ingen här ännu så tänkte det vore kul att prata med en svensk i området. Om du har tid och lust så emaila mig gärna din email adress så skriver jag mera där.

    Hälsningar Jessica

    2012-01-08 | 19:06:18

Kommentera inlägget här: