swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Regn, shopping och golf

Kategori: Allmänt

I torsdags kom regnet som många väntat på. Det har varit en torr höst och vinter så regnet behövs men inte känns det speciellt kul när det kommer ändå. Jag och Lukas var ute och tränade golf på eftermiddagen när ovädret satte igång. Hagel, regn och kraftiga vindar. Usch! Som tur var hade vi ganska bra med kläder med oss så vi fortsatte att träna och spelade en korthålsrunda golf.


Hagel i Kalifornien

På fredagen var det fortsatt grått och regnigt. Trotsade vädret och gick en powerwalk i bergen med några tjejer ändå.
För att förgylla den gråa regniga dagen dag åkte jag och två kompisar till ett shopping mall för att flanera omkring en stund och äta lunch. Mysigt!


Mitt trevliga lunch och shppingsällskap, Eva. och Leila

I lördags deltog jag och Rikard i en par golftävling tillsammans med tre andra par. Damerna i sällskapet är mina goda, glada och trevliga "golfkompisar'" och herrarna är arbetskamrater med Rikard. Det var dock första gången jag träffade damernas respektive och för Rikard var det första gången han träffade sina arbetskamraters fruar. Vi har inte varit med och tävlat förut med dem.
I slutet på veckan kändes det mycket osäkert om vi skulle genomföra tävlingen då det lovades kraftiga vindar och regn men vikingar som vi är bestämde vi oss för att genomföra allt enligt planering. Sagt och gjort. Lördag morgon kändes lite grå och kall då vi steg upp och inte kändes det bättre av att det kom en störtskur precis när vi skulle åka. Men vi klädde oss väl med underställ och lager på lager som toppades med regnställ och ett glatt humör. Väl framme på Spring valley golfklubb tittade solen fram även om det fortfarande var mycket blåsigt.
Vi tävlade om att bli bästa dam, bästa herre och bästa par då vi spelade damer för sig i en boll och herrar i en boll. Det blev en utmanande golfrunda. Banan är så fin men otroligt svår med sina ondulerade och väldigt snabba greener och dessutom var vindarna kraftiga vilket gjorde det ännu svårare. Men det var lika för alla!
Golf är en mycket psykologisk sport där det kan gå superbra en gång och hur dåligt som helst nästa gång. Konstigt men sant! Jag och Rikard hade vår dåliga gång igår, båda två. Vi slutade på tredje plats med våra respektive 22 poäng. Fy vilken urusel runda! Men trevligt på banan hade vi i allafall. Rundan slutade på 19 hålet dvs. baren i klubbhuset, med någonting gott att dricka. Rosiga om kinderna summerade vi dagens intryck men allas poäng fick vi inte reda på just då, det sparades till kvällen då dagens värdpar, Kerstin och Steve skulle bjuda på middag hemma hos dem.


Golfbanan Spring Valley ligger vackert omgiven av berg. Bilden är tagen en stund innan
regnskuren kom


Vädret var växlande och bjöd mestadels på uppehåll och fatiskt en del sol också,
tack och lov!




Kerstin in action



Lena ser glad ut. Men så vann hon också priset som
BÄSTA DAM


Monika in action. Hon och hennes man Lars vann
priset som bästa par


Kerstin är glad att hon kunde fälla ihop paraplyet efter
skuren som kom. 


Monika och Lars f.v. Blev dagens bästa par och fick
vandringspokalen. Ni ser så glada och nöjda de är!
Th. Steve som var tävlingens och
kvällens värd


Kvällens värdinna, Kerstin med Lars som vann priset
som bäste herre


Alla rullade hem för att duscha efter att ha pustat ut en stund i klubbhuset. Därefter blev vi hämtade av värdparet hemma i våra respektive hem till kvällens prisutdelning och middag. Om jag säger så här, det blev inte jag och Rikard som blev bästa dam, bästa herre eller bästa par den här gången men nu är vi revansch sugna och siktar på vinst den tredje mars då vi skall tävla igen. Kvällen var otroligt trevlig med massa god mat och dryck i trevligt sällskap och timmen var sen då taxin kom för att köra oss hem. Tack till er alla som var med men ett speciellt tack till värdparet Kerstin och Steve som ordnat allting toppenfint!

Söndagen var lugn. Jag och Rikard skypade med kompisar och åkte sedan och tränade på gymmet en stund. Därefter hade jag en lugn och skön dag med diverse pyssel och en god bok. Rikard åkte till en arbetskompis för att se San Francisco 49ers - The New York Giants. Tyvärr så blev det ett sorgligt avslut för alla 49 ers fans då de förlorade mot NY Giants.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: