swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Sista veckan 2011 = semester

Kategori: Allmänt

Nu var det längesedan jag hade tid att blogga men det får jag försöka ta igen nu.
Torsdagen den 22 december åkte vi till Florida. Efter barnens tuffa vecka i skolan med slutprov i alla ämnen så kändes det så skönt att veta att alla i familjen skulle vara lediga och att vi skulle få vara tillsammans, bara njuta av ledighet, jul, sol, bad och framförallt att få träffa våra kära vänner, Tomas, Line och Ludwig som rest från Sverige till Florida och  som vi inte sett på lite drygt ett år.
Vi landade i ett varmt och soligt Fort Lauderdale dan före doppare dan. Jeansen klistrade sig efter benen och efter en nattflygning så bara längtade man efter att komma på plats och hoppa i lite lättare kläder. Vi hyrde bil och därefter begav vi oss till slutdestinationen Boca Raton där våra vänner väntade. Å, så roligt det var att ses igen!
När vi installerat oss i den lägenhet där vi skulle bo, bytte vi om till badkläder och begav oss till poolområdet.
Utsikten mot gården från lägenheten som vi fick låna
Man ser poolområdet från lägenheten
Där blev det sol, bad (för vissa), lunch med grillade hamburgare och sist men inte minst en underbar grillmiddag med våra kära vänner, Lines syster samt hennes föräldrar som bor där. En underbar varm kväll under stjärnklar himmel, trevligt sällskap och gott vin. Vilket välkomnande, vilken underbar start på semestern och en toppen uppesittarkväll!
Vi vaknade tidigt på julaftons morgon, Rikards födelsedag då alla killar hade bestämt att de skulle åka och spela lite julaftonsgolf. De hade start tid okristligt tidigt så firandet av Rikard fick vänta tills de kom hem. Under tiden myste vi tjejer med kaffe, tjejsnack och lite förberedelser av julbrunch.
Lycklig 42 åring just hemkommen från en tidig julaftonsgolfrunda
blir firad med paket och champagne på balkongen
Solen skiner, himlen är blå och Tomas öppnar champagnen
Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Champagne,
paketöppning och brunch på balkongen
Min älskade man
"Julaftonsbrudar"
Jag har precis kommit ur duschen men fått på mig den
röda klänningen dagen till ära. Här är jag och Line är
redo för en enkel julbrunch
Lycka! Den svenska tomten hittade oss i Florida
En mycket glad Ludwig har precis öppnat dörren för tomten. Men...
rädslan var stor.
Vågar jag titta på tomten?
Men när tomten började dela ut paket till alla så släppte rädslan lite
Vår söta gudson, Ludwig i tomtens famn. Lite läskigt var det allt!
Finns det någon snäll Ludwig här? JAAAAAA!
Fin juldukning hos värdparet (Lines föräldrar)
Min fina familj
Glada, söta barn
Vi hade en underbar julafton med en mycket snäll svensk tomte som hittade oss i Florida, julklapps spel, underbar julmiddag med kalkon och goda tillbehör som avslutades med ett maffigt dessertbord. Sedan öppnades alla paketen som tomten kommit med. Oj, vad alla hade varit snälla i år. Det blev MÅNGA fina julklappar. Tack tomten!
Stranden nedanför lägenheterna i Boca Raton
Bad, strand, lek i sand, pool och mellanmål i solen. Life is good!
Badkompisr hand i hand
Underbart
Den 26-28 åkte vi på en liten lillsemester till Napels som ligger på västra sidan av Florida. Napels var en jättemysig liten stad med mycket vackra hus och fina stränder.  Vi njöt av att flanera omkring i den lilla staden då vi kom dit,  i 28 gradig värme. Underbart! Dagen därpå åkte vi ytterligare en bit för att se Sanibel och Cativa island. Väl framme så bänkade vi oss på en av stränderna på Sanibel men då drog molnen in. Det blev lite kyligt men vi stannade så Ludwig skulle få leka i sanden en stund. När vi satt där på stranden så ser vi helt plötsligt två hajar som simmar bara några meter ut i vattnet. Fy! De simmade fram och tillbaka. Tyvärr har jag inget bildbevis. Vi glömde kameran i stundens hetta. Strax efter började det regna så vi begav oss till bilarna för att åka vidare. Badlusten hade liksom försvunnit! Då kom störtskuren. Så vår lilla trip genom Sanibel och Captiva island blev inte så spännande. De regnade som om himlens portar stod öppna och därav inga bilder. Synd för det såg ut att vara väldigt, väldigt vackert!
På väg till Sanibel och Captiva Island
Napels
För övrigt spenderades veckan på bästa sätt. Sol, bad, golf, shopping, goda middagar tillsammans med härliga vänner i en underbar miljö. Vädret var toppen förutom när vi gjorde vår trip till västra sidan av Florida.
Nyår i Boca Raton
Gott nytt år!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: