swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Året som gick så fort

Kategori: Allmänt

2011 är nog det året som gått fortast i mitt liv, känns det som. Tiden går fort när man har roligt sägs det och nog ligger det en viss sanning i det! Om det är något år som gått snabbare än detta, så skulle det kunna vara 2010 som konkurrerar?

Året 2010 slutade med att vi fick besök av Rikards syskon med familjer några dagar innan jul. Vi blev sammanlagt elva stycken i huset under några veckor och det blev mycket shopping, sightseeing, goda middagar med tillhörande goda drycker, bad i jacuzzi och många trevliga kvällar. Barnen njöt av att få umgås med sina kusiner även om de saknade kusin Emma som var på vift i Australien just då. Vi firade jul tillsammans, åkte till Las Vegas några dagar och sedan hem för att fira nyår ihop med några vänner och sedan så åkte de tillbaka till Sverige efter en dryg vecka i januari. En bra start på året att få ha träffat och umgåtts med dem.


Kusinkul!
Fv. Lukas, Sofia, Sara, Markus och Mattias. Kusiner på sightseeing i SF



Mikael, Sofia och Pia (Rikards syster) i Las Vegas.


Mattias, Susanne, Roger (Rikards bror) och Markus




Vi åkte helikopter över fantastiska Las Vegas och Grand Canyon. Wow! Vilken upplevelse
och vilken härligt avslut på 2010

I februari kom våra kära grannar hemifrån Landvetter på besök. De har en dotter, Moa som är ett år yngre än Sara och en son, Max som är ett år yngre än Lukas och dessutom en liten killle på 8 år. De största barnen är riktigt bra kompisar med våra barn så det var ett efterlängtat besök. De råkade vara så att våra barns vinter lov och deras sportlov inföll samma vecka så när de kom hit begav vi oss för att upptäcka Los Angeles ihop. Vi har varit där 2009 och 2010 men det var kul att åka dit igen med sällskap. Där såg vi Hollywwod, Rodeo drive, Santa Monica och Venice beach, en dag på Universal studios och på hemvägen stannade vi till i Santa Barbara för att sedan bege oss hem längs vackra highway 1. Intensiva men roliga dagar!


Så här bra hade vi det deras första dag i CA i februari förra året.
En dag på stranden i Half Moon Bay.
Fv. Björn, Rikard, Catrine och jag


Hela klanen utanför Universal studios efter en heldag med massa skoj därinne


Familjen Thim - Virenhem


Catrine, Marilyn och jag

Å, heeeej! Familjen Pettersson i Hollywood


Ett stopp efter Pacific highway som är kustvägen mellan
kustvägen mellan
San Simeon och Monterey. Mil efter mil meddessa otroliga vyer. Fantastiskt!

I april fick vi åter besök. Mina kära föräldrar och min syster med familj. Så efterlängtat och så mysigt att få träffa dem. Sommaren 2010 när vi var hemma så fick min syster en liten tös och henne hade vi inte sett sedan hon var nyfödd. Nu hade Filippa hunnit bli 10 månader.


Stolt moster med Filippa i Carmel på utflykt

Då barnen hade vårlov just när de kom och mina föräldrar, Linda och Fredrik ville åka på lite sightseeing till Napa, Sonoma och San Francisco så delade vi  på oss. Vi kände att vi ville se något annant än det vi redan sett då barnen hade lov så medan de andra tog en tredagarstrip till ovannämnda ställen så åkte vi i vår familj för att se New York.



Sara jagar taxi en regnig, blåsig och kall dag i NY


Men det blev en del tunnelbana också då det hällregnasde ute


Härligt att semestra tillsammans med familjen



Första dagen var fint väder men sedan blev det kallt, regnigt och blåsigt.
Inget härligt NY väder!


Sara lycklig. Eftersom det regnade så mycket så blev det lite shopping i NY.
Sara har shoppat i systrarna Kardashians boutique




Ground Zero


Ground Zero. Låt oss aldrig glömma!

Tre dagar i New York går snabbt. Så roligt att få möjlighet att besöka staden men ingen av oss var särskilt imponerade, snarare tvärtom. Blev lite besviken då vi upplevde det som så smutsigt, grått och sopor överallt. Men det kanske var det dåliga vädret som spelade oss ett spratt i två dagar? Inte vet jag? Men jag skall ge det en chans till. Hoppas snart vara där igen då planen är att springa tjejmilen där nästa år med ett gäng Sverigetjejer.

Hemma igen så träffade vi ju min kära familj. Vi hade mysiga dagar tillsammans.


Kära syster, Linda och hennes Fredrik


Min kära mor och far


kusiner

Återigen, två veckor går alldeles för snabbt. Snyft, vad tråkigt det var att vinka farväl till familjen.

Det blev 8 maj och Lukas fyllde 14 år


Lukas på sin 14 årsdag. Här i sällskap av sin kära syster då vi väntar på bord
på Outback restaurant samma kväll för att fira hans dag.


Sedan gick veckorna snabbt och det var dags för skolavslutning och sommarlov. Lukas tog sin middle school graduation och samma dag landade Alva, Saras kompis som kom för att hälsa på i några veckor.


Stolta föräldrar


Alva och Sara


Sara och Alva på väg på sweet 16 party

Vi hann med att visa Alva en hel del då hon var här. Några dagar efter hon kom åkte vi till Yosemite i tre dagar tillsammans med två andra familjer. Det var en helt fantastisk trip. Vilka naturupplevelser, vilket väder och och vilket trevligt sällskap. Resan blev också ganska äventyrlig då Alva mötte en Björn utanför stugdörren då hon skulle på toalett i arla morgonstund. Inget hände men det blir ett minne för livet!

Rikard, Lukas, jag, Alva och Sara framför tältstugan där vi bodde i Yosemite


LA familja med Half dome i bakgrunden (Loggan till North Face) Helt fantastiskt och
obeskrivligt vackra vyer



Yosemite falls

Srax efter hemkomst från Yosemite blev det midsommar som firade tllsammans med några andra svenska familjer här i Saratoga. En mycket trevlig och väldigt svensk midsommarafton med kransar, sill, potäter och lite grillmiddag.
Dagen efter, på midsommardagen träffade vi en sydafrikansk familj, familjen Diesel. Pojken i familjen Diesel, Devon,  bodde hos oss två veckor för några år sedan då Lukas klass hade besök av en sydafikansk klass som de brevväxlat med. Det är en jättetrevig pojke som vi tyckte mycket om. Nu visade sig att han och hans familj bilade runt i USA och råkade vara i San Francisco på väg söderut och ville gärna stanna till och träffa oss. Är inte världen liten? Här träffas vi i Kalifornien några år senare och till råga på allt får vi träffa hela familjen. Så otroligt roligt och ett minne för livet.


Fv. Rikard, Sara, jag, Lukas, Devon, Berryl och Mark.
Vi från Sverige och de från Sydafrika möts i Kalifornien.
Helt fantastiskt roligt!

Sedan tillbringade vi några veckor här hemma med Alva och strax efter Alva åkt hem kom min kära lillbror Gustav och hans Anna.


Lillebror Gustav, Anna, Sara och Lukas på Pancake house


Här är vi uppe på vinprovning på Pichetti winery

De tillbringade ca. 1 1/2 vecka här innan de fortsatte till Las Vegas och LA. När de åkte dit så började vår härliga sommarsemester då vi åkte till till Hawaii. Först ön, Maui, sedan Ohaou och sist ön Kauai. En drömsemester!




♥Underbara Hawaii!♥

Efter hemkomsten från Hawaii hann barnen vara lediga ett par veckor här hemma innan skolan började började. Sara går nu tredje året på high school, det sk. junior året och Lukas går första året och är en sk. freshmen. De trivs bra i skolan här och tycker det är kul trots mer läxor och diciplin än hemma i Sverige.


1 september fyllde vår fina Sara 16 år.

I September kom Sara med i skolans golflag efter en uttagningsprocedur där 12 tjejer kom med och de sex bästa i laget fick vara med och spela tävling mot andra skolor. De höll på i 2 1/2 månad och tränade fyra - fem dagar i veckan inkl. tävlingar. Sara fick vara med och tävla och tyckte det var jätte skoj. De gjorde det bra dessutom och kom tvåa. Sara gick dessutom vidare till en tävling mot hela norra Kaliforniens bästa tjejer. Kul att få vara med i en sådan stor tävling. Något att minnas!

I September var det dags för lite besök igen. Den här gången kom Rikards föräldrar, Ulla och Jalle samt Rikards två fastrar med sina män. Rikards föräldrar bodde hos oss medan fastrarna med män bodde på hotell här i Saratoga. De hade sådan otroligt tur med vädret. Dagarna var riktigt varma med ca. 30 grader vilket innebar att även kvällarna var varma för ovanlighetens skull. Vi gjorde många utflykter och det blev en del shopping och nästan alla dagar avslutades med grillmiddag ute i trädgården och någon kväll på restaurang. De två veckorna som de stannade gick väldigt fort.


F. v. Faster Anita med Hans-Gunnar
och faster Birgitta med sin Bengt




Rikards mamma och pappa. Här njuter vi av goda Baby back ribs på
restaurang


Rikard, Lukas, Jalle och Ulla. Här är vi på utflykt i Monteray. Vi
fortsatte sedan till Pebble beach golf klubb för lunch och sist
men inte minst slappade vi på stranden i Carmel. En
underbar dag!


Denna dag är Rikard guide och utflykten gick till Big Basin state park för att se de
giagantiska Redwoodträden

Det är tur att det blir lite vardag emellan med skola, jobb, tvätt, städ och träning. Det goda livet med alla gäster sätter sina spår, framför allt runt mijan. Det blir extra mycket god mat och dryck när man har gäster i huset.

I oktober blev det sedan dags för årets sista besök här hos oss. Då kom våra vänner, Martin och Carita som lämnat sina små hemma i goda händer hos Caritas föräldrar. De stannade också i två veckor. Vi hade många härliga dagar tillsammans med utflykter, god mat och dryck, umgänge och det blev även några roliga golfrundor.
Vi gjorde bl.a. en liten helgtrip till NApa och Sonoma där vi njöt av mycket goda viner och fina miljöer.



Jag och Carita på en lång promenad i samband med en utflykt i Santa Cruz


Dagen var underbar dag och vi åt en så god fisklunch på piren med lite gott vitt vin till


Dagen bjöd på 28 grader och vi passade på att njuta lite i solen innan
hemfärd


Vin och vinprovning i Sonoma. Vi hann med många vingårdar och hade dessutom
tur md vädret. En otroligt trevlig helg!


En dag gjorde vi en utflykt till Carmel oc Monteray där vi också spelade golf på fina
Poppy hill golf course. Även denna dag fantastiskt väder!
En jätterolig och härlig dag där killarna (Martin och Rikard) tävlade emot oss tjejer.
Det blev oavgjort till killarnas stora förvåning. :-)

När Carita och Martin ålkt hem gick veckorna väldigt fort fram till jul och vi åkte till Florida för att fira jul och nyår där tillsammans med våra bästa vänner från Sverige, Tomas, Line, Ludwig samt Lines föräldrar och syster. Ert kärt och efterlängtat återseende!
Vi hade superfina två veckor i Boca Raton med kanonväder. Semestern avrundades med en tredagars visit i Fort Lauderdale.
Vilket år...vilket fantastiskt år!




Har lagt på mig X antal kilon det senaste året. När jag tänker och räknar efter har vi haft gäster 11 veckor plus lite semestertripper i några veckor. Med gäster följer god mat och dryck varje dag under deras vistelse och likaså på semestrarna. Dessutom blir det inte så mycket motionerat. Summan av kardemumman blir att det smyger på sig ett och annat kilo :-). Bara att ta tag i det nu och leva så mycket vardagslv som möjligt med nyttig mat, vädligt lite alkoholhaltiga dycker och mycket träning. Hoppas att det ger reultat detta nyttiga och hälsosamma 2012. Ser också fram emot att se vad detta året kommer att bjuda på för nya möjligheter?

God fortsättning!

♥ Åsa ♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: