swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Hastigt och lustigt

Kategori: Allmänt

I fredags bestämde vi oss, hastigt och lustigt vid lunchtid, för att tillbringa helgen i Los Angeles. Sagt och gjort. Jag bokade hotell, packade och fixade i huset så att allt skulle vara klart då Rikard kom hem från jobbet. Barnen kom hem från skolan och fick packa sina väskor och Rikard hann bara hem och byta kläder och sedan satt vi i bilen halv sex, på väg mot LA. Tjoho! Kul att vara lite impulsiv ibland och bara hitta på något (utan massa planerande) och att bara åka om andan faller på. Just den här helgen var det en dag extra ledigt då måndagen var sk. Labor day här i USA (det är som 1:a maj hemma). Det känns ju alltid lite roligare och enklare att åka någonstans då man har en dag till att "spela på".Första två timmarna gick väldigt trögt att köra då det var mycket köer. Dels var det rusningstrafik, fredag och långhelg med massa extra folk som var på väg hit och dit men sedan släppte det och det vara bara att "blåsa på". Checkade in på hotellet i Beverly Hills halv tolv på natten så det var ganska ok. Det tar ca. 5 timmar att köra till LA om man slipper köer så det är väl ungefär en sträcka motsvarande Stockholm - Göteborg?
Landskapet är vackert när man kört en bit med gröna böljande kullar och en stor vattenreservoar. Det luktar  vitlök en bit efter vägen då det finns många sådan odlingar. Första gången vi körde där och inte visste om odlingarna så undrade vi vem i bilen som luktade så starkt av svett? Men nu vet vi. Inte svettlukt men vitlökslukt.  Efter ett par timmar är det sedan bara en enda lång raksträcka med odlingsfält efter odlingsfält, central valley för att sedan avslutas med berg och dalar igen den sista timmen innan man kommer in till LA. 
 
 
 



Rätt vackert efter vägen också med fullmåne
 
Jg och maken firade med ett glas vitt att vi var framme och att bilresan gått bra 
 
Lördagen den 1 september = Saras 17 årsdag. Massa paket på hotellsängen, Starbuckskaffe på
sängen och den lilla svenska flaggan är ju ett måste på födelsedagen! Hurra, hurra, hurra! 
 
Eftersom det var Saras dag så fick hon bestämma hur dagen skulle se ut så efter paketöppning blev det en grym frukostuffé i hotellrestaurangen. Vilken underbar start! Därefter stod shopping på Rodeo drive på listan. Det blev inte så mycket shopping på "fina gatan" men några timmars tittande blev det allt. Fint där! 
 
 

Sara njöt, njöt och njöt på Rodeo drive


Killarna roade sig på egen hand i butikerna. Det fanns dock inget intresse av butikernas sortiment 
men det verkade affären ha koll på
 

Jorå, jag njöt av Rodeo drive atmosfären, jag med men undrar var Hollywoodfruarna var?
 
På eftermiddagen åkte vi vidare tll Long beach för att träffa Saras pojkvän och hans mamma. De var också i LA för Jacob hade hockeyturnering. Varje spelare i laget där Jacob är målvakt var tvungen att resa till turneringen i LA individuellt och boka resa och hotell själva. Är man dessutom under 18 år så måste man ha en förälder med sig så därför var Jacob med sin mamma i LA. Det var inte planerat att vi skulle träffa dem men han hade några timmar ledigt mellan två matcher från eftermiddag till kväll så vi åkte bort till dem i Long beach och åt en härlig födelsedagsmiddag på restaurang tillsammans, till Saras stora LYCKA. 


  
Gourméfrukost  (och morgon dopp i hotellpoolen för 1/4 av familjen)
 
 
 
Nöjd och glad tjej. Vår Sara 17 år

På söndagen blev det en utflykt till Huntington beach (även kallad surf city).
Huntington är känt för sina vackra stränder och för att vara ett paradis för surfare. Det ligger ca.
en timme söder om LA. Fullt med folk denna varma och soliga söndag.
 


 
Piren i Huntington
 
 
Strandpromenaden längs Huntington beach. Jättemysigt!
 
Vi åkte också till Newport beach ännu en liten bit söderut. Där blev det strand. sol och bad i några timmar innan det bar av för hemfärd till hotellet i Beverly hills igen. Men, på hotellet blev vi inte långvariga. Bytte snabbt om för att hinna se solnedgången i Santa Monica på kvällen, där vi också åt middag. Mysig dag då vi hann med lite av varje.
 
Sonedång i Santa Monica
 
 
 

En friterad spiralpotatis
 
En härlg dag och kväll
 
Senare delen av natten blev däremot inte lika härlig. Kl. 03.26 vaknade vi av ett buller som lät kraftigt i mina öron, det liksom mullrade eller lät som en stor lastbil körde in i huset. Livrädda hoppade vi alla fyra upp och insåg att vi varit med om en jordbävning. Det var över på ett par sekunder men kändes otroligt obehagligt och jag kände mig livrädd för om det skulle komma ytterligare en jordbävning, kanske tom. ännu kraftigare? Vad gör man? Nog för att vi bor i Kalifornien där det är vanligt med jordbävningar men jag har aldrig varit med om detta förut. Rikard har känt av en mindre tidigare på jobbet men denna kändes rejält. Oj, vad liten och maktlös man känner sig! Jordbävningen uppmätte 3,3 på Richterskalan och är inte någon stor men epicentrum var tydligen precis där vi bodde så den kändes, sannerligen. Polisen i Beverly hills hade visst blivit nerringda av massor med oroliga människor och larmen i alla affärer hade gått i gång men ingen eller inget blev skadat. Otäck avslutning på en annars härlig lillsemester. JAG kunde inte somna om den natten.
 
Måndag morgon satte vi oss i bilen för hemfärd. Vi kände att vi ville åka innan det blev allt för mycket folk på motorvägarna och det kändes skönt att få komma hem i tid och hina ha lite eftermiddag och kväll hemma. 
 
 
 Ett litet spår i hotellkorridoren efter jordbävningen. EXIt skylten höll inte
 
På väg hemåt från LA
 
Och på den långa raksträckan på I 5:an

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Vilken fin blogg! Och en mycket händelserik långhelg i LA!!! Läskigt med jordbävning!

    2012-09-05 | 07:07:39

Kommentera inlägget här: