swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Sol, bad, promenader och goda drinkar

Kategori: Allmänt

Ljuvliga semester, sol och värme! Känns som man inte kan få nog och ändå har vi gott om sol och värme i Kalifornien. Men det är nog kombinationen av den här underbara miljön, semester, närheten till havet, bra restauranger med god mat, barer med goda drinkar på samma ställe och givetvis att bo på hotell. Så långt bort man kan komma från städ, tvätt, bäddning och matlagning.  Allt detta blir ju förstås en klockren känsla när det är krypavstånd till solstolen och bad i ljummet havsvatten. Jag som normalt är en badkruka njuter av de varma vattnet i Stilla havet.
Sara skvalpar omkring i det ljumma vattnet
Lukas är lycklig när han får vara ute med surfbrädan



Igår var vi faktiskt lite aktiva också. Det har spårat ut fullständigt med (den annars nästan dagliga) motionen. Jag och Rikard tog en rask morgonpromenad till Safeway (som Ica i USA) för att handla lite smått och gott. Här finns livsmedelsaffärer runt hörnet (som är ganska dyra i förhållande till vanliga supermarkets) så vi förenade "nytta med nytta" och promenerade bort för att handla lite "bra att ha varor" samtidigt som vi fick motion. Sedan åt vi inköpta frukostfrallor, juice och gott Starbuckskaffe till frukost på stranden. Gott och mysigt det med! Efter ett par timmar i solstolen tog vi en lång promenad längs hela Waikiki Beach igen så idag har vi promenerat ca 1.2 mil. Känner mig lite nöjd med det i alla fall. Bättre än inget! Vi såg också flera havs sköldpaddor under promenaden men lyckades inte få ett enda bra kort på dessa. Men skam den som ger sig! Det kommer nog ett annat tillfälle som vi skall fånga de på kort!
Delar av Waikiki Beach med storstaden och bergen i bakgrunden.
Läcker kombo
Sett från Waikiki Beach
Men de kalorier vi förbrände lade vi nog på när vi tog en eftermiddags drink vid havet. Men himmelskt god var den! Jag drack en Mango Daquri och Rikard tog en kaloribomb som hette: Mudslide. Innehöll inte ens en enda lite vitamin tror jag? Men det gick ner i en hiskelig fart så den var tydligen försvinnande god?
Försvinnande gott i en paus från sol och bad




I går kväll intog middag på en känd Thairestaurang, Keo´s Thai cusine, som tydligen fått flera utmärkelser och deras kokbok ligger högt på den internationella bäst säljar listan. Jättegott! Rikard var dock besviken att hans mat. Paneng inte var thaistark och innehöll gröna ärter. Givetvis drack vi thailändska ölet, Chang till. Min kombination var gudagod!
Häromkvällen åt vi på en av hotellrestaurangerna. De hade ett fiffigt koncept. Undrar om det finns någonstans i Sverige? Man  beställer kött, fisk eller kyckling och så grillar man sin mat själv. Därefter plockar man tillbehör från en jättelik salladsbuffé. Underbart gott och otroligt smart. Vem gillar inte att grilla? Och så får man det precis (kanske) som man vill ha det.
Vi grillade våra Sirloinsteaks med glädje.
Sirloinsteaks
Lukas grillar ananas till dessert
Grillmästaren
Mor och dotter en kväll
Ute på kvälls promenad och jag pausar lite med Lukas i ett köpcenter
Japp! Det stämmer faktiskt. Kände mig lite trött på affärerna just den här kvällen. Kanske
all sol och bad som gör en trött? Tom. på shopping..
Aloha ♥ Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: