swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

4 juli, USA:s nationaldag

Kategori: Allmänt

Den amerikanska flaggan syntes nästan överallt
De flesta är lediga från jobbet denna dag som i år var en måndag (vilket innebar lång helg för många). Rikard var också ledig så vi beslöt oss för att åka och tillbringa den lediga dagen tillsammans i Carmel. (ligger ca. 90 min bilresa söderut längs kusten). Kul att visa Alva denna härliga stad och strand som är ett av våra favoritställen.
När vi åkte från Saratoga så var det soligt och varmt men det var det inte i Carmel. Det var disigt och molnigt och endast 17 grader. Väderprognosen sa att de skulle spricka upp så vi bänkade oss på stranden med vår pic-nic-  Det var inte så kallt så man frös men lite sol är ju härligare. Efter en stund så fick vi sällskap av en annan svensk familj som vi känner. Vi mammor i familjerna bestämde oss för att gå upp till den mysiga staden för att flanera lite i butikerna i väntan på solen och likaså gjorde Sara och Alva ett par gånger. Killarna däremot njöt av att vara på stranden och Lukas badade flera gånger och så kastade de boll och spelade boule på stranden. Och även om det var molnigt och disigt hela dagen så brände sig en del ganska mycket. Solen är så lurig och stark här. Det gäller att smörja sig, trots moln.
Med en IPAD 3G kan man lätt roa sig en stund även om det är molnigt och inte så varmt.


Killarna roade sig med än det ena, än det andra hela dagen


Huset på första bilden var till salu och jag hade mer än gärna velat ha det. Lagom för oss
i storlek och så fint men TOK dyrt. Drömma kostar ingenting!
I Carmel finns många mysiga affärer, restauranger och cefeér
Lukas suktar utanför konditoriet
Tyvärr så blev det inte så mycket bättre väder på hela dagen och när vi kom hem vid 7 tiden på kvällen så var det 30 grader här till skillnad mot 17 grader på dagen  i Carmel. Men vi hade en härlig dag tillsammans, andades havsluft, flanerade i mysiga och pittoreska Carmel, åt vår medhavda lunch på stranden och bara hade det bra.
Och när Alva åker hem har hon ytterligare en plats att komma ihåg och berätta om att hon har besökt.
Sedan myste vi till det lite ytterligare på hemmaplan på kvällskvisten. Tjejerna gick på bio och när de kom hem åt vi en härlig supé som bestod av sallad med rökt lax, räkor och lite annat smått och gott.
Inte lika goda räkor som på västkusten

Åsa♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: