swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Längtan och väntan

Kategori: Allmänt

Ljuvliga, lata, lediga lördag morgon. Trots att en massa disk belamrade diskbänken i morse så kände jag mig så glad över att vi inte hade något in planerat för dagen. Tror att alla i familjen njöt av att bara ta allt i sin egen takt och göra vad man ville. Skypade och pratade lite med familjerna hemma i Sverige, lagade god helgfrukost och pysslade lite. Strosade runt i trädgården och beundrade samt förundrades över våra fantastiska fruktträd. Man glömmer ibland hur privilegierade vi är med alla dess frukter, (Plommonen som är mogna nu, apelsinerna, citronerna och snart nektarinerna och vindruvorna) Nu är snart våra nektariner helt ät mogna! Förra året så var vi i Sverige då de var mogna och det fanns inget kvar på trädet när vi kom hem i augusti. I år blir det endast ett 20 tal, tyvärr! Tror att ekorrarna har varit och norpat en del och vi får väl se hur många som hänger kvar när det är dags att ta dem?
Nektariner i trädgården
Ligger just nu (på eftermiddagen) och solar på gräsmattan. Njuter av att det äntligen har blivit något svalare (endast 25 grader) så man orkar vara ute. Läser "nya" svenska tidningar, målar naglarna och äter en god "Dagobert macka" med omelett, skinka och wasabi kräm. Mums, Livet är härligt!Väntar och LÄNGTAR efter min lillebror, Gustav och hans flickvän Anna kommer. De landar 18.25 så det blir lagom i tid för champagne, jacuzzi och grillade hamburgare till middag. JAg har inte sett Gustav och Anna på precis ett år nu så det skall bli så mysigt att träffa dem och få ha dem här en vecka. Tror att de kommer att älska Usa, Kalifornien och Saratoga.
OPI och Sally Hansen nagellack kostar hälften så mycket här som i Sverige.
Då kan man lyxa till sig lite extra och köpa lite mer olika färger. Fast
jag tycker att det är så svårt att få det snyggt själv. Hur bär man sig åt?

Sådan lyx med svenska tidningar! Tack Alva för "sommar tidningen"!

Dagobert mackor är sällan vackra. Man "tager helt enkelt vad man haver"
och njuter av den förhoppnings vis goda "kombon"!
Min kombo var klockren!

Sara springer omkring med sin kamera. På dagen kom en leverans med ett super bra objektiv som Rikard beställt till sin nya kamera. Detta objektiv passar till Saras kamera också så nu går hon runt och fotar allt och inget.
Rikard och Lukas kom hem nu efter att ha varit och spelat golf några timmar så nu är det två exalterade "amatörfotografer" som springer runt och fotar allt och inget. Kanske blir fin, fina bilder på bloggen fram över?
Nu skall vi snart åka och hämta brorsan och Anna. LÄNGTAR så efter dem!
Todeloooo...
Åsa♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: