swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Piffigt och winterbreak

Kategori: Allmänt

Just nu känns det ganska gott. Det har varit en skön helg. Vi har pratat med Sara ett par kvällar kvällar i rad och det är så otroligt SKÖNT att ha ordnat det här med vårt boende. JAg har också varit hos frissan i lördags så nu är jag nyklippt och fin och är mycket nöjfd med min klippning. Det känns extra bra att klippa sig på en lördagmorgon så man kan njuta av sin fluffiga, nyfönade och fina frisyr och det är roligt att känna sig lite "piffig" på en lördag. Blev en liten tur på "stan" på lördagkvällen där vi tog ett glas vin och tittade på folk medan vi väntade på att Lukas skulle bli klar med sin golfträning.

Söndagen blev en golfträningsdag. Vi åkte upp till den fina golfbanan, Cinnbar hills. Där njöt vi att att träna puttning på snabba greener, slog lite bollar och tränade chippning. Fint väder, fina träningsområden, vackra vyer och en god lunch i solen gjorde träningen extra rolig. Lukas kände sig "taggad" efter träningen inför veckans "try outs" (till skollaget i golf) och det var målet med söndagens träning.
Annars har vi fixat en del hemma inför flyttning. Tagit ner tavlor och fixat hål, städat lite och rensat, rensat och rensat och det finns mycket kvar att rensa. Det är ju bara lite drygt två veckor kvar tills vi flyttar.
Idag började  barnens winterbreak. Många är bortresta på skid eller solsemester. Lukas har spelat sin första runda i skolans tredagars golfuttagning. De spelade 9 hål och han spelade sådär idag. Kände sig inte nöjd men det är en ny dag i morgon tisdag då de skall spela 18 hål Vi håller tummarna!
Vi har också träffat ägaren till huset vi skall hyra idag. Det var en trevlig prick som visade oss hur saker och ting funderar. Det kändes ännu bättre med huset idag och det kändes faktiskt riktigt "piffigt" på sina håll även om det är en del som är mindre praktist och mindre "piffigt" också. Det är svårt att få allt när man hyr hus.  Det är mycket mindre än det vi har idag och jag funderar på hur vi skall lösa allting utan skafferi, mindre frys och mycket mindre kökssåp. Trots att vi inte hade med oss något i köksväg då vi flyttade hit för lite drygt två år sedan så har vi lyckats fylla alla skåp och lådor här och det finns väldigt gott om det i detta hus. Men huset har et stort +++ och det är att det finns en ganska stor pool. Det ser vi fram emot!
Efter husvisningen åkte vi iväg och tittade på tvättmaskin och torktumlare eftersom vi måste köpa dessa till huset. Vi kunde dock inte bestämma oss så vi sover på saken en natt eller två.
Det blir en utmaning med allt som skall passa in och fixas i det nya huset men det löser sig säkert?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: