swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Hjärtligt bra

Kategori: Allmänt

♥Alla hjärtans dag♥ kändes hjärtligt bra! I går morse fick barnen "alla hjärtans paket" (som de alltid brukar få). Kan liksom inte låta bli. Denna gång var det ett litet klädesplagg. Mycket uppskattat! Dessutom hade min älskade mamma och pappa gett barnen en liten hjärte slant. Gulliga, älskade mor och far! (mor-mor och mor-far) och vi "gamla" fick  också en liten slant som de ville att vi skulle lägga på något gott till middag. De behöver de inte säga 2 ggr! God middag blev det. HJÄRTLIGT TACK ÄLSKADE MOR OCH FAR!

I går morse bar det iväg något tidigare än vanligt då jag skulle på ett frukostseminarium på Ericsson som SWEA professional ordnat.
Spännade att åka ut på något event, kul att göra något med en massa andra trevliga SWEA medlemmar och roligt att få besöka makens arbetsplats, Ericsson i Silicon valley. Det blev en intressant presentation med fokus på kvinnligt ledarskap men de gav oss också en inblick i företaget här i Silicon valley. Presentationen hölls av av 7 kvinnliga chefer inom olika områden (samtliga vice presidents och executives) varav fyra av dem var svenskor. Mycket , mycket intressant och roligt. De svenska kvinnorna var för mig bekanta ansikten och det var kul att få se och höra dem i sin arbetsroll.
SWEA, Swedish Women's Educational Association
"SWEA är en global ideell organisation för svensktalande kvinnor i alla åldrar. SWEA har idag ca 7500 medlemmar, 73 lokalföreningar i 34 länder på fem kontinenter. SWEA San Francisco är en av de största avdelningarna med knappt 400 medlemmar"

Dagen fortsatte sedan med lunch tillsammans med några av mina svenska vänner innan det bar vidare för eftermiddagens plikter. Hämtade Sara på skolan och åkte sedan för att handla diverse nödvändigheter som hon behöver ha med sig till sin Mexicoresa och så växlade vi pengar. Sara åker nämligen till Guernavaca i Mexico i dag, onsdag. Det är en resa som anordnas av skolan varje år och alla som läser Spanska 2 eller svårare kan få åka med. Det kostar ca. 13 000 svenska kr, men då ingår flygresa, boende i värdfamilj, nästan all mat, och lektioner i spanska 4-6 timmar varje dag. Skolan har gjort de här resorna i 30 år. Allting verkar väldigt välorganiserat. Barnen blir körda och hämtade t & r skolan varje dag av någon i värdfamiljen. De skall äta nästan alla mål tillsammans med familjen (förutom några utflyktseftermiddagar) så de kommer att få många tillfällen att prata spanska med familjen. Jag hoppas det blir en lärorik, upplevelserik och kul resa för Sara och de andra men visst är jag orolig och nervös för hennes skull redan nu. Stora delar av Mexico är fattigt och det förekommer en hel del brott av olika slag. Barnen får visserligen inte gå ut ensamma någonstans men ändå. Kan inte låta bli att oroa mig men är också väldigt glad för allt Sara kommer att få uppleva. Förhoppningsvis blir det ett fint minne för livet.
Lukas har golfträning varje dag hela denna veckan tillsammans med alla killarna som skall delta i nästa veckas "try outs" för pojkarnas skollag. Nu är det hårdträning som gäller för nästa vecka är det uttagning (på barnens winterbreak) och det är många bra killar som mer än gärna vill komma med.
Ikväll går kväll blev det lite god middag (hämtmat) med 3/4 delar av familjen. Sara var nämligen ute på eget firande tillsammans med sin pojkvän, Jacob. Hon blev bjuden på middag ute på restaurang i San Jose. ♥Puttninutt♥
Maken kom hem med ett sött blomsterarrangemang i vas. ♥Älskade Rikard♥
För övrigt så frossar vi i nypressad apelsinjuice. Skall försöka ta vara på en hel del apelsiner innan vi flyttar. Yummie! C-vitaminer kan aldrig vara fel! Och så otroligt lyxigt att bara gå ut och och slippa släpa med sig X antal kilon från affären för några glas juice. Vardagslycka!
Solmogen apelsin i trädgården
Dagens plockning

Nu måste jag fixa lite. Skall snart hämta Sara på skolan och se till så hon packar färdigt. Om några timmar vinkar vi adjö till henne då hon skall ut på egna äventyr. Todelooooo

Kommentarer


Kommentera inlägget här: