swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Supersöndag

Kategori: Allmänt

Rikard kom hem igår eftermiddag efter en vecka i Sverige så vi tycker att det är en mysig supersöndag då hela familjen är samlade. Tyvärr har Rikard dragit på sig en superförkylning och Sara är inte heller kurant men de får försöka kurera sig så gott det går. Inte mycket att göra åt! 
 
Supersöndag = superbowlsöndag. Idag är dagen med stor D här i USA. Det är superbowlsöndag och det har det pratats om hela veckan på tv och radio. Det är en stor dag och ALLA verkar vara intresserade av amerikansk fotboll. Det sägs att dagen då superbowlmatchen äger rum har blivit en inoficiell helgdag för amerikanerna och då kanske ni fattar hur "stort" det är här. Det är en dag då man, oavsett samhällsklass samlar ihop familj och vänner och bänkar sig framför tv:n med mat och goda drycker. Superbowl innebär att det är final i amerikansk fotboll och det brukar vara drygt 100 miljoner tv-tittare. Eftersom det är så många tittare finns en gigantisk annonsmarknad där företagen förra året betalade 3,5 miljoner dollar för 30 sekunders reklamtid under finalen. Reklamen blir i vissa fall lika omskriven som själva matchen. Det gäller också halvtidshowen, i år med sångerskan Beyonce. Det är också helt galna biljettpriser så skall man se matchen live kostar det en rejäl slant, med biljetter för 25 000 kr. 
Rikard skall se matchen tillsammans med några andra killar, äta gott och kanske njuta av ett par öl? Jag har startat dagen med ett stenhårt pass på gymmet så i eftermiddag skall jag slappa och ha det bra ute i solen. Jag skall inte se matchen utan åka upp till en vingård där vi är medlemmar, Pichetti winery, för att hämta våra kvartalsviner, njuta av en vinprovning och en pic-nic i solen tillsammans med ett gäng andra tjejer. Skall bli härligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Källa:
http://www.nbcbayarea.com
http://www.dn.se/sport/super-bowl--en-nationell-helgdag

Kommentarer


Kommentera inlägget här: