swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Kauai, en underbar plats

Kategori: Allmänt

Tiden går fort när man har roligt! (Så sant som det är sagt). Har inte hunnit blogga så mycket de senaste veckorna då det har varit dagar fulla av aktivitet och trevligt sällskap. Har skrivit på detta inlägg i en vecka nu men inte hunnit bli färdig pga. dåligt nätverk och dagar fulla av aktivitet. Vi har lämnat storstaden och partyön Waikiki (och vi gjorde det med stil). Vi fick återigen åka stor, fin och vit limousin till flygplatsen (till vår lycka). Det är allt lyx att få åka en sådan istället för en vanlig taxi.


Tjoho...Hur gick detta till? Beställde en taxi till flygplatsen och det kom
en limousin.


Visst kändes det lyxigt


Nu är vi på Kauai. Den sista ön som vi skall  besöka på Hawaii. Vi kom hit i söndags den 31/8 på dagen och träffade våra goda, svenska  vänner från Saratoga, (Tina, Krister, Adam och David) som bor på samma lägenhetshotell som oss. De flyttar hem till Sverige den 14 augusti så det känns extra kul att tillbringa lite tid med dem nu innan de flyttar hem. Vi bor längst nere i söder på Kauai, precis vid havet och en alldeles underbar strand, Poipu beach. Lägenheterna är omgivna av stora gräsmattor, palmer, Hibiskusblommor och andra fina träd och växter. Det är så grönt, fint och rofyllt här!


Poipu beach (ca. 150 m. från där vi bor) är precis nedanför palmerna








Lägenhetshusen där vi bor. Jättemysigt!

Kauai är ett ställe man känner att man skulle vilja stanna på länge! Vi njuter för fullt av denna vackra ö. Här är så otroligt grönt! Ön består av vackra grönbeklädda berg och här finns en sådan rik växtlighet i form av så många olika sorters träd och blommor. Det känns stundvis som man lever i en djungel och det gör man också till viss del.  2/3 delar av ön består av terräng (djungel och berg) dit man inte kommer och kan se annat än med helikopter, till fots och till viss del med båt. Det är så enormt vackert! Hela ön andas lugn och ro. Hit kommer människor som vill ha en skön och  lugn semester. Partyliv verkar inte riktigt existera? Man kan spela golf på någon av de många fina golfbanorna, bada och sola på de många vackra stränderna och det härliga, klara och turkosblåa vattnet, hiking i djungeln, göra små utflykter  och massa andra roliga och spännande aktiviteter för den som vill hålla sig aktiv. Shoppingen består mestadels av lite souvenirbutiker och livsmedel. Vilken skillnad mot Ohaou och Waikiki beach!
Känns som vårt upplägg med att besöka Maui först, Waikiki beach sen och sist Kauai är perfekt! Vi har verkligen fått lite av varje och att avsluta med denna ljuvliga ö är verkligen pricken över i:et!

Skriver och berättar mer om de alla olika öarna, utflykterna och delar med mig av lite bilder när jag kommer hem. Tiden räcker inte till för det nu. Just nu vill jag bara njuta!

Nu skall jag och min man ta ett glas vin vid stranden och titta på solnedgången. Det är vår sista kväll och vi försöker njuta av varenda sekund av den sista tiden på denna härliga, underbara och ljuvliga ö.

Aloha

Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: