swedishhousewifeincalifornia

Mitt i livet i Saratoga, Kalifornien.

Bebis i huset

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har jag inte känt mig kry. Har nog åkt på samma förkylningsvirus som Lukas? Har dock inte blivit förkyld än utan är bara enormt trött, har huvudvärk och ont i kroppen. Hoppas att det inte blir en förkylning också? Det tråkiga är att man inte orkar göra någonting. Så svårt och frustrerande när man vill en massa saker och det är svårt att inte orka leva sitt vanliga vardagsliv med aktiviteter. Försöker pyssla lite
här hemma med saker som inte kräver så mycket energi men det är knappt jag orkar det. Tråkigt! Kan bara hoppas på att det går snabbt över.
Sagt det förut men säger det igen: -Lycka är att vara frisk!

Nu har vi en bebis i huset, en elektronisk sådan. Skall försöka förklara vad det innebär. Ett av Saras ämnen i skolan just nu är barnpsykologi och i den kursen ingår att ha en elektronisk bebisdocka i 2 dygn så nu har Sara en bebis. Fantastiskt spännande grej och en nyttig erfarenhet! Sara har ett elektroniskt armband som hör i hop med dockan, Holly så att dockan skall känna att det är Sara som tar hand om henne. Hon är som ett riktigt barn. Skriker, behöver mat, bytas på, rapas och behöver kärlek och mys. Dessutom noterar den om Sara lyfter henne dåligt och inte håller upp huvudet. All information lagras i dockan. Det är alltså ingen annan som kan ta hand om bebisen och tillgodose dess behov. Holly skriker som en riktig bebis (med ett inspelat riktigt bebis skrik) och alla har fått olika bebisar med olika behov och olika skrik. Nu har Sara haft bebisen i 1 dygn och jag skrattade gott många gånger i går då dockan Holly skrek. Sara tyckte att det tog lång tid att mata henne och strax efter att hon ätit och rapat så skulle hon ha mat igen. Precis som på riktigt! Det är mysigt att mata små bebisar som glupskt slukar i sig bröstmjölk eller välling men visst tar det tid och man blir ganska låst med att göra något annat. Bebisen vaknar och skriker dessutom på nätterna så ni förstår att det är fullt upp och Sara har tydligen fått en ganska skrikig bebis som inte sover så mycket (gentemot många andra i klassen) Lustigt nog ungefär som hon själv var när hon var liten. (ler) Men vilken nyttig erfarenhet! Sara skall dessutom vara på ett närliggande dagis då och då för att få erfarenhet av barns behov och hur de beter sig i olika situationer. Spännande kurs som Sara älskar!

Idag har Sara fått en lite permission från sin bebis i några timmar. Hennes kompis skall få äran att låna Saras armband och bebis för att vara barnvakt för Sara skall spela golf. Igår på golfträningen hade hon med sig dockan och det gick bra men idag har hon blivit uttagen tillsammans med 3 andra från skolans golflag att spela tävling mot en annan skola. Så idag håller vi tummarna att hon gör en bra golfrunda. Heja, heja Saratoga Falcons golfgirls!

Åsa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: